Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Turkey vs israel" oylamaya sunulmuş

speedy21

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

nato'da usaf ve raf'tan sonra üçüncü büyük hava gücüne sahibiz ki israil'inkinden de büyük, bize mısır muamelesi zor çekerler. abd ile kapışılmaz kafaya çuval geçirme krizinde çoşanların iddia ettiği gibi ama israil'le kapışılır rahat konvansiyonel bir savaşta.

http://www.theage.com.au/news/World/Turkish-army-crucial-to-EU-power-hopes/2004/12/17/1102787272096.html

ordusu olmiyan avrupanin turkiyeyi istemesinin bir numarali sebebi zaten bizim ordu

tarih boyunca rolumuz savasmak olmus zaten, islam dunyasinin spartasi gibiyiz, hollywood da donen sermaye yahudi degilde turk olsaydi nasil pazarlardik turkiyenin bu ozelligini kimbilir, ne epic filmler diziler cekilirdi
Sosyal ağlarda paylaş

İşgal altındaki insanlardan çok düzgün psikoloji bekleyemezsin. Sivil ölümler her zaman üzücü, olmaması gerekli. Hamas'ın o konuda çok büyük yanlışları da var, bunu da kabul ediyorum.

Tamam eğer bu da onları terorist grup yapıyorsa, israil de direk "terorist ülke". O zaman hamasın adını ağzımıza almayalım diyen arkadaşların, israil ile tüm ilişkileri kesmemizi falan desteklemesi lazım.

Ben haması desteklemiyorum, karşı olduğum şey bazı arkadaşların işgal altında çaresiz insanların yaptığı terorizmi çok fazla öne çıkarırken, bir ülkenin sistematik yaptığı terorizme bundan daha az vurgu yapmaları.

Orada elinde roketatarlarla saldırı yapan çocuklar eminim okullarda okumak, güzel ve saygın bir yaşam sürmek istiyorlardır. Eve dönünce sıcak bir yemek yiyebilmek, televizyon izleyip bilgisayar oyunları oynamak, arkadaşlarıyla sokaklarda kafalarına bomba düşme korkusu olmadan özgürce vakit geçirebilmek istiyorlardır. Ama onlar için bir gelecek yok, hepimiz için çok normal olan bu şeyler ise rüyalarına bile ulaşamıyor.

Yine de sivillere saldırmak çok yanlış tabi, askeri bölgeler hedef alınmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

amerikan ucaklar, parcalar hep turk uretimi ucagin bir yazilimini uretemiyoruz, vermiyorlar onu

IFF var onda, dost dusman tanimlama modulu natonun, nato ulkelerinin ve ameirkan kankasi ulkelerin ucaklari birbirine kitlenemiyor

turkiye turban krizi ile birbirini yerken gundeme geldi ihale, yerli yazilim gelistirelime karsi yabanci yazilim almaya devam edelim geyigi, o karmasada bizim hukumet yabanci yazilimla devam karari aldi

komplo teorileri onlar bide, yok sirrini cozmus oldurulmus filan, bu tip projeleri cidden tek bri muhendisin yaptigina inaniyormusunuz? windows XP yi bill gates oturup tek basina yazdi demek gibi birsey bu
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:

Orada elinde roketatarlarla saldırı yapan çocuklar eminim okullarda okumak, güzel ve saygın bir yaşam sürmek istiyorlardır. Eve dönünce sıcak bir yemek yiyebilmek, televizyon izleyip bilgisayar oyunları oynamak, arkadaşlarıyla sokaklarda kafalarına bomba düşme korkusu olmadan özgürce vakit geçirebilmek istiyorlardır. Ama onlar için bir gelecek yok, hepimiz için çok normal olan bu şeyler ise rüyalarına bile ulaşamıyor.

hamas var odlugu surece bu geyikler yalan olucak

sirf israil vurdugunda propganada yapabilmek icin hastaneleri ve okullari askeri yiginak merkezi olarak kullaniyor hamas, en son fosfor bombasi olayinda hamas ici cocuklarla dolu bri okuldan atesledi o roketleri, sonra israil o okulu yeler bri edince cocuk katili israil diye yuhaladik

o cocuklari o kadere iten hamas oysa, baska binami kalmadi okullari ve hastaneleri kullaniyorsun diye soran yok cunki
Sosyal ağlarda paylaş

evet biraderler bizim orduyu nedne bu kadar küçük görüyorsunuz ki.

en ideal ordu, teknoloji ile sayının ortalaması ideali yakalamış ordudur. dünya savaşından sonra askeri teknolojinin dünyadaki teknolojiyi sürüklediği günler geride kaldı. bugün amerikanın elinde savaşlarda kullandığı silahların büyük çoğunluğu 60-70 lerde tasarlanmış silahlar.

herşeyimiz son teknoloji olsun deseniz buna ne para yeter, ne üretim imkanları eğriniz. kaldı ki şu anda deli para akıyor türkiye'de savunma teknolojilerine. 10-15 sene sonra savaş jetleri dışında kendimizin üretmediği bişe kalmayacak.

raad olun siz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hamasın yerine gelenler, "Buyrun abi, seçin beğenin alın istediğiniz bölgeyi" demedikçe ve en ufak bir direniş gösterdikçe, İsrail onları yine terorist grup ilan edecektir. Yani Hamas'ın gitmesi birşeyi değiştirmez. Ancak sivil saldırılara tamamen son vermesi dünyadaki imajı açısından birşeyler kazandırabilir ki sivil saldırıları her zaman kınıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hamas evet belki ideallerinde haklı ama kullandığı yöntemler yanlış. yaşınız belki yetmeyebilir hatırlamaya ama şunun şurası 15 sene önce her gün haberlerde israil'de bilmem ne şehrinde bi bomba patladı zart zurt haberleri eksik olmazdı.

sicili böyle facia olan bir örgüt haliyle dünya'ya güven vermiyor. ha geçmişte ispanya'da, ingiltere'de örnekleri var hatta şimdi bizde de var. bugün hamas niye bu örneklere dahil olmasın doğru bir sorudur ama ne israil'in ne hamas'ın o taraklarda bezi yok. tipik doğulu gibi inadım inat gidiyorlar. bakalım nereye kadar gidecekler.

bana kalırsa da pisliği başlatan israil'dir ama artık o haklı bu haksız denebilecek nokta çok geride kaldı. hepsi haksız zibidilerin.
Sosyal ağlarda paylaş

hamas in bir ideali var

"israil haritadan silinene kadar savasicaz"

bunu surdurdukleri surece kan akar, sivil hedefleri vurmayi kesmesi birsey ifade etmez, adam en basidna kendisi baris istemiyor yahu

hala gelip nasil hamasa hak veriyorsunuz, barisi kendi istemiyen bir orgutle ne barisi?

israildeki fanatikler hamasi bizim basbakandan daha cok seviyordur emin olun
Sosyal ağlarda paylaş

http://lawrenceofcyberia.blogs.com/photos/maps/landloss.jpg

olmus bitmis artik, yapilabilicek en agir sey 1947 sinirlarina donusu savunmak olur, adamlar oraya yerlesmis kac kusak cocuk dogmus nereye cikiyor 7.5milyon adam (adolfu resleseler anca 6 milyonundan kurtulurlar, gerci artik zyklon -B den daha efektif gazlarda var ehueheue)
Sosyal ağlarda paylaş

arablar 23 ulkeden oluşan bi sıfırdır arkadaşlar dün akşam ht de söyledi adamlar
iran kum kentinde pkk ya ozel eğitim kampı açmış ve her türlü lojistik desteği sağlamış
fakat israilin bop u yüzünden pkk irana karşı gelerek pjak olmuş
ve ondan sonra iran ile türkiye arasında yakınlaşma başlamış
irandanda bu beklenir
diğer yanda arab ülkeleri soydaşlarını korumak için kılını kıpırdatmıyorsa
Sosyal ağlarda paylaş

İsrail in bilmemkac katı ucagımız denizaltımız zart zurtumuz varda.

Amerikanın destegi oldugu sürece İsrail in teknolojik acidan türkiye den kat kat üstün oldugunu düşünüyorum.Abd 10 larca yıldır askeri teknoloji alanına hayvan gibi yatırım yapıp über savaş aletleri üretti ve eminimki bunları İsraillede paylaşmıştır tabiki bu savaş aletlerini kendilerinden başka bilen yoktur.Ellerindeki mevcut yeni savaş ekipmanlarından haberimiz bile yok.Biz ise hala İsrail ve Abd yapımı savaş ucaklarını alıyoruz(kısmen modifiye etsek de yazılım gibi can alici kısımlarına dokunamıyoruz.)

Israil olası bir büyük savaşta(türkiye nin de katıldıgı) karşı tarafın sayısal üstünlügünü(savaş ucagı,denizaltı vs) Abd nin sagladıgı teknoloji ile lehine cevirebilecegini düşünüyorum.

Tüm bunların dısında, Türkiyenin bu olayın odagında yeralmasının da(hicbir Arap ülkesi bizim kadar filistinlileri shiplenmezken) dış güclerin kukla recepi devreye sokmasıyla oldugunada inanıyorum.Recep bey de Müslüman kimligini ön plana cıkarıp halkı bi güzel uyutup,İsraili herkezle birlikte kınıyor.Elemanlarda kınamadan sonra eve gidince Türkiye nin durumuna bi taraflarıyla gülüyorlardır eminim.dasdsad
Sosyal ağlarda paylaş

Dark_Soul said:

İsrail in bilmemkac katı ucagımız denizaltımız zart zurtumuz varda.

Amerikanın destegi oldugu sürece İsrail in teknolojik acidan türkiye den kat kat üstün oldugunu düşünüyorum.Abd 10 larca yıldır askeri teknoloji alanına hayvan gibi yatırım yapıp über savaş aletleri üretti ve eminimki bunları İsraillede paylaşmıştır tabiki bu savaş aletlerini kendilerinden başka bilen yoktur.Ellerindeki mevcut yeni savaş ekipmanlarından haberimiz bile yok.Biz ise hala İsrail ve Abd yapımı savaş ucaklarını alıyoruz(kısmen modifiye etsek de yazılım gibi can alici kısımlarına dokunamıyoruz.)

Israil olası bir büyük savaşta(türkiye nin de katıldıgı) karşı tarafın sayısal üstünlügünü(savaş ucagı,denizaltı vs) Abd nin sagladıgı teknoloji ile lehine cevirebilecegini düşünüyorum.

Tüm bunların dısında, Türkiyenin bu olayın odagında yeralmasının da(hicbir Arap ülkesi bizim kadar filistinlileri shiplenmezken) dış güclerin kukla recepi devreye sokmasıyla oldugunada inanıyorum.Recep bey de Müslüman kimligini ön plana cıkarıp halkı bi güzel uyutup,İsraili herkezle birlikte kınıyor.Elemanlarda kınamadan sonra eve gidince Türkiye nin durumuna bi taraflarıyla gülüyorlardır eminim.dasdsad

Yazılıma gayet dokunuyoruz diyebiliyorum. Onu da geçen yardım gemisi topiğinde öğrendik hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

iyi de adamlar gelmiş herifleri oturduğu yerden atmış, gidin kardeşim bizim bura bundan böle demiş. gerçi heriflerin salaklığıymış ama adamlar da az hütne değilmiş. sonuç olarak herifler başından haklı.

Bizde o zaman bu yüzyılın basına kadar kaybettigimiz(filistinin kaybettigi toprakların en az 10 katı kadar) topraklar icin etraftakilere savaş acıp,ona buna füze gonderelim?

Kendini savunamayıp üstüne üstlük derdini dünyaya anlatamayıp yardım alamassan elinde ne toprak kalır ne başka bişey,bu dünyanın kuralı böyle.

cCc Ottoman_empire sdsads
Sosyal ağlarda paylaş

Dark_Soul said:

DoruK said:

iyi de adamlar gelmiş herifleri oturduğu yerden atmış, gidin kardeşim bizim bura bundan böle demiş. gerçi heriflerin salaklığıymış ama adamlar da az hütne değilmiş. sonuç olarak herifler başından haklı.

Bizde o zaman bu yüzyılın basına kadar kaybettigimiz(filistinin kaybettigi toprakların en az 10 katı kadar) topraklar icin etraftakilere savaş acıp,ona buna füze gonderelim?

Kendini savunamayıp üstüne üstlük derdini dünyaya anlatamayıp yardım alamassan elinde ne toprak kalır ne başka bişey,bu dünyanın kuralı böyle.

cCc Ottoman_empire sdsads
ne alakası var abi ikisinin arasında.yarın öbür gün ermenistan türkiye bizim dese alın buyrunmu diyicen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ermenistan zaten türkiyenin dogusundaki topraklar bizim diye bagırıyor ama başka bişey yapamıyorlar,arkalarında cok kuvvetli destekçileri olmadıgı sürecede birşey yapmaları mümkün degil.Türkiyenin askeri gücü belli ermenistanın belli.Aynı şekilde Rusya da Gürcistan sınırında olan ama kendi bagımsızlıgına ilan eden Abazyaya 1 günde girdi.Gürcistan ne yapabildi?Yapacak bişeyide yoktu zaten.

Şimdi bizim güneydogu illerinden birkaçi kendi bagımsızlıgını ilan edip biz TC degil kürdistan a dahiliz dese,Iraktaki Kürt devleti kurma hayali olan malum kişiler Türkiye topraklarına askeri operasyon düzenleyebilir mi? Tabiki hayır, yemez cünkü.

Ama İsrail ne yaptı.Baktı etrafra kendini engelleyebilecek kimse yok.Cat diye Filistin topraklarına kondu.
anlatmak istedigim buydu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...