Twisty Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Uzun zamandır kafamda düzgün ve uzun süre gidecek giriş seviyesi bir dslr almak vardı ve sanırım bu hafta bunu gerçekleştiricem. Fakat, biraz kararsız kaldım. Başlangıçta 450d alır 17-70 lens için para biriktirene kadar kit lens kullanırım diyordum. Fakat 450d fiyatları öyle çok ahım şahım düşmemiş onun için 550d ye gözüm gitti biraz body ufak oldugundan ve af motoru lenslerde oldugundan d90 ı düşündüm fakat fiyatı biraz tuzlu geldi her ne kadar kit lensi canondan iyi gözüksede body alıp yanına ayrıca lens alacak kadar masraf yapamam şu anda. Pentax kx e baktım değişiklik olarak ve açıkcası gerek body yapısı ve fiyat performans oranlarıyla ilgimi çekti ama onunda lens piyasası ve aksesuar parçalarının durumu zor diyorlar ve çevremde nikon ve canon kullanan insanlarla bir şekilde lens takas edebilirim fakat pentax kullanan kimse tanımıyorum çevremde. Bugun hayyam pasajında biraz fiyatlara baktım Spot olarak eos 550d ye 1600-1700 tl arası diyorlar nikon d90 a 1800 1900 arası diyorlar kredi kartına taksit yapan bir yerde yok yapan da deli gibi vade koymaya kalkıyor falan filan kafam çok karıştı açıkcası ne önerirsiniz? spot uygun fiyata ve kartla alabileceğim bir yer konusunda biraz yardımcı olursanız çok sevinirim açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 nikon d90 kullaniyorum, eger ne cekecegini biliyorsan ve biraz deneyimin varsa kit lensi almana gerek yok onu yerine asil istedigin lens icin para biriktirmeni tavsiye ederim. Sadece body olarak hayyam'da 1450 civarinda bulabilirsin kit lensle 1850-1950 civari bir fiyat cekerler. body kalitesi muhtesem diyebilirim. Ama kit lens icin ayni seyi soyleyemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 geniş açılı bir lens istiyorum ama geniş açılı lens ile de normal gundelik fotoğraflar çekemem diye yanında en azından 17 70 bir lens lazım olacak. çok deneyimli değilim dslr konusunda açıkcası ve kendime ait ilk dslrim olacak bu fakat 1-2 yıldır istediğim birşey ve az çok araştırmışlığım ve kullanmışlığım var fakat genede yeteri kadar pratiğim yok tabiki direk bir lensle başlayacak kadar sanırım. bugun eos 550 nin kasasını tutarken elime biraz ufak gelmişti gerçi griple falan sanırım ayarlanabilir ama d90 tutarken gerek ağırlığı gerek 2 elimle birlikte kavramam daha kolaydı ama 550d başlangıç için dslr en son teknoloji kullanıyor lens fiyatları da daha uygun sonra .nikona bakıyorum 100.000 perde ye kadar çekilebiliyor falan daha canlı renkler falan bilmiyorum bana cesaret lazım sanırım gidip bir kerede alayım bu kadar arada kalınca aldıkdan sonra pişman olmak istemiyorum pahalı aletler sonuçta ondan çok arada kalıyorum sanırım ben :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 18-105mm kit lensle basla hem deneyim kazanirsin makineye hakim olursun ve bu sure icinde neleri cekmekten hoslandigini kesfetmis olursun ve bundan sonraki alacagin lens icin para biriktirmeye baslarsin. Nikon d90 parasini sonuna kadar hak eden bir makine buna suphen olmasin. Lens fiyatlarini da kafana takma Nikon aldin diye Nikkor lens kullanacaksin diye bir kural yok Tokina, Sigma, Tamron vs. bir suru ve son derece kaliteli lensler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 ben birde bu f-- hatasının nikon d90 larda çok oldugunu duydum spot alınca başıma dert açılmasından ondan korkuyorum birazda birde tanıdıgınız bildiğiniz bir yer varmı hayyam da veya başka bir yerde burası sağlam satıyor bak guvenilir esnaftır diyebileceğiniz? Ben Odak foto'ya baktım genel olarak bugün ve hayyam pasajındaki en sıcak dükkan orasıydı ve en iyi fiyatlarıda onlar verdi açıkcası. Bu konuda da önerinizi alabilirmiyim ? Spot mu garantilimi terich etmeliyim sizce ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 valla nikon kullanan adam nikon al der canon kullanan adam canon al der o yüzden öncelikle çok takmıcaksın fazla tutucu ve yönlendirici yorumları öte yandan sen zaten çok güzel karşılaştırmışsın gidip elinde dene demek lazımdı onu yapmışsın d90'ın kasası hakkaten seksi ben de tuttuydum geçen =p ama 550D'nin fotoğraf kalitesi (piksel ve iso performansı bakımından) bi kaç üst sınıfındaki 7D ile yarıştırılıyor, para alıp ona göre testler yapan siteler dışında satın alanların dediği bişey yani bu sadece kasası plastik felan işte. Plastik kasa da ekstrem kullanıcı veya malzeme fetişisti olmadığın sürece üst sınıflara bayılacağın yüzlerce fazla dolara değer bence. Ayrıca grip opsiyonu var dediğin gibi. Yani diyeceğim odur ki bkz. ilk paragraf :p ötesi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Twisty said: ben birde bu f-- hatasının nikon d90 larda çok oldugunu duydum spot alınca başıma dert açılmasından ondan korkuyorum birazda birde tanıdıgınız bildiğiniz bir yer varmı hayyam da veya başka bir yerde burası sağlam satıyor bak guvenilir esnaftır diyebileceğiniz? Ben Odak foto'ya baktım genel olarak bugün ve hayyam pasajındaki en sıcak dükkan orasıydı ve en iyi fiyatlarıda onlar verdi açıkcası. Bu konuda da önerinizi alabilirmiyim ? Spot mu garantilimi terich etmeliyim sizce ? O sorun nadiren oluyor ve lensi takip cikarman yeterli. Her makinede de olabilir. Acikcasi yaninda makineden ve lensten anlayan biri olmadan hayyam'a gitmeni tavsiye etmiyorum. Bu aletler zaten elinden yere dusurmedikce kolay kolay sorun cikaracak aletler degil spotta alsan 1 sene dukkan garantisi veriyorlar guvenilir bir yerden alirsan kimi zaman distributor garantisinen bile daha iyi isliyor. yav said: valla nikon kullanan adam nikon al der canon kullanan adam canon al der o yüzden öncelikle çok takmıcaksın fazla tutucu ve yönlendirici yorumları senin actigin topikte de mesajimda nikon kelimesini biraktim, en ufak bir atifta bile bulunmamama ragmen bir anda nikon fanboy damgasi yemistim. ahah http://forum.paticik.com/read.php?18,4807127,4908253,page=4#msg-4908253 Son olarak Canon veya Nikon her iki body'i de eline al ve hangisini daha cok sevdiysen, hangisiyle daha rahat ve mutlu oluyorsan onu al ve lenslere parayi gommeye basla. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 throine said: yav said: valla nikon kullanan adam nikon al der canon kullanan adam canon al der o yüzden öncelikle çok takmıcaksın fazla tutucu ve yönlendirici yorumları senin actigin topikte de mesajimda nikon kelimesini biraktim, en ufak bir atifta bile bulunmamama ragmen bir anda nikon fanboy damgasi yemistim. ahah http://forum.paticik.com/read.php?18,4807127,4908253,page=4#msg-4908253 bunun benim burdaki yorumumla ne alakası var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 d90 aldım 18 55mm kitli. ama ilerde 17 70 sigma veya ilk etapta derinlik için 50mm nikkor almayı dusunuyorum. fakat soyle bişey oldu millet niye eos 550d almadın diye soylenmeye basladı hemde nikon kullanan adamlar. benide bu muhabbet makineden sogutmaya basladı. 1 haftada kafayı sıyırttılar gene. bana biraz bişeyler diyin rahatlatıcak kafamı az gaz verin :) gidip fotoğraf çekmiyorum 2 gundur be :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 valla doğru demişler, 550d varken d90 mı alınır yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2010 haha, geçmiş olsun :D gövdesi güzel işte boşver akşamları birlikte yatarsınız ehuehu şaka ya, taş gibi makine işte keyfine bak =) canon alsaydın 50mm'yi de 200 liraya alıvercektin şimdi 2 katını biriktirceksin :/ neyse sağlık olsun bu arada sigma 17-70'e karşılık tamron 17-50'ye de bakmanı öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Nikon veya canon al diger markaların kalite olarak daha iyi bile olsalar bakımdı servisti lensti bir suru derdi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 ben yalçınlardan aldım d90'ı ve 1 ay 30 iş günü geçmedi geri iade edemezmiyim ki ?iade edip eos 550d alamazmıyım şimdi mesela ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 ara sor ? (1 hafta bile geçmemiş sanırım?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 2 hafta oldu olmadı 8 inde almıştım yanılmıyorsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 arıyorum fakat cevap veren yok muşteri hizmetlerinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 D90 dan 550d e dönmen için tek sebep ileride tonla para yatırıp bir adet Canon EOS 1Ds Mark III Digital SLR Camera almak ise eyvallah. En azından canon başlar öğrenir bir tane prime lens alır sonra kamerayı yeniler aynı lensleri kullanır öyle gidersin. Aksi taktirde 2-3 adet rakamın yüksekliğine (12800iso,full hd ve 18MP) kanma. Kaliteli foto peşinde isen ISO zaten 12800 asla çıkarmayacaksın, DSLR ile düğün videosu çekmeyeceksin ve battal boy baskı yapmayacaksan 18MP gereksiz. Pek çok test var internette 550d vs d90 yaz arat.. misal http://www.digitalreview.ca/content/Canon-Rebel-T2i-EOS-550D-Compared-to-Nikon-D90.shtml Arkadaşımda 500d var biraz kullandım. İlk bakışta plastik gövde ve gövde üstündeki lcd ekran yoksunluğu ciddi anlamda dslr mi compact mı bu ikilemi yaratıyor.. Canon alacaksan 100 lü serileri boşver. 50d al mesela ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 50d'yi de pek sevmiyor canoncular daha bir 40d sevdası var nedenini bilmiyorum tabi öyle genel çok okumaktan aklımda kalmış bişey 60D çıkacak bakalım sonbahar gibi veya daha önce bakalım bana baya güzel bir makine olcak gibi geliyor. edit: mayhem gelcek şimdi 50d çok kral makine diyecek de kulak asmayın birkaç aya makinesini satacağından kulak dolgunluğu olsun diye yapıyor hahah>:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 su siralar almayin bir sey. nikon d90 yerini alacak bir model cikacak onu bekleyin bence sonra kararinizi verirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 o model çıkınca d90 ucuzlayacak ise onu bekleyeyim ben =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 50d akar (tu) 50 kral makine (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 konu hortlatmak gibi olucak ama bu d90 yerine cıkıcak body ile ilgili gelişme varmı? (d7000) bilgi güncellemesi? 25-26 ekimde hong kong dan d90 almayı planlıyorum. ekim ayı içerisidne cıkıcak deniyordu body icin acaba fiyatını cok etkiler mi d90'ın diye merak ediyorum bilgisi olan varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 özellikler burda dpreview fiyat $1500 lensle birlikte d90 ın üretimi yıl sonuna kadar devam edicek ama kesinlikle düşücektir fiyatı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 en az 4-5 ay sonra etkiler bence eğer etkilerse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar