cenx Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 yahu zaten su andan itibaren dünyayı temizlemeye calıssak bile bir işe yaramayacak. daha neye kasıyorsunuz. battı balık yan gıder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 bak şu da kabulüm.. mühendisinden temzilikçizine komple çalışanlar japon olur o zaman keyfimden altıma sıçarım.. o derece.. en azından adamlarda bir disiğlin bir iş vüciddiyeti var.. bizim insanımız askerde namluya kurşunu sürülmüş tüfekle şaka yapmaya kalkan bir millet.. bu adamlara mı güveneceğim ben? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 İstemiyorsanız istemiyorsunuz da türkiye bu işi beceremez laflarını falan bıraksanız artık. Tek santralle kârlı bir yatırım olmaz hem doğaya zarar falan deseniz tamam dicem de beceremeyiz ne demek yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 E tamam da o mantıkla hareket edersek ar-ge çalışmalarını da durduralım. Ne de olsa bu ülkede hiç bir teknoloji gerektiği gibi kullanılamaz, hep bir sorun çıkar, hep bir felaket olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 cenx said: yahu zaten su andan itibaren dünyayı temizlemeye calıssak bile bir işe yaramayacak. daha neye kasıyorsunuz. battı balık yan gıder... ha değil mi skelim dünyanın anasını boşver.. nasıl olsa öyle yada böyle öleceğiz şurada iki kişini ırzına geçsek ne fark eder.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Evet abi, inanmıyoruz. Zaten yıllar yılı kendimize inanmadığımız için kıçıkırık şeyleri bile imal edemiyoruz. Biz yapamayız, biz mumla kontrol ederiz, patlar sonra haberimiz olur. İyi hoş, güzel laflar da, bana gerçekçi gelmiyor bunlar. İnsanlar bu konu üzerinde eğitim alıyorlar. Mühendisi de eğitim alır, temizlikçisi de. Ki, yeni nesil santrallerde insan faktörü çok az biliyoruz ki. Otomatik sistemler, alarm sistemleri, hassas ölçüm aletleri falan. Yani bi sorun doğmaya başlamadan önce anlaşılıyor artık böyle hassas şeyler. Şunun ülkeye getirilmesi, çalıştırılması ve verim alınması konusunda çalışma yapan insanlar, sanmıyorum ki "bi anda saçları dökülen şarkıcı" temalı reklamları çekenlerden daha az bilgili olsunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 nükleer cidd ibir güvenlik sorunudur, ufak hataların sonucu geri dönülemez etkilere neden olur belirli bir kültür birikimi altındaki insanımızda iş ciddiyeti yok varsa yoksa lavukluk var, bu isnanlar belki ciddi ve önemli pozisyonalrda olmayacaklar ama o isnanların nükleer santralin 200m bile yanından geçmemesi lazım bence.. kaldı ki ucuz iş gücü olarak "ya ne oaliblir ki?" diye sokacaklar bunları o binalara ben şidmi bu isnanlara nasıl güveneyim? mühendislere değil bu arada sözüm ara elemanlara, teknisyen, işçi, temzilikçi vs grubuna zaten mühendis adam belirli bir birikimi almadan da böyle bir projenin başına getirilmez.. ama alttakiler? kendine sor bakalım sen mecidiyeköy motor meslek lisesi çıkışlı ara elemanın orada çalışamsını mı istersin? yoksa iş disipini ve iş ciddiyetine sahip başka bir mileltten birisinin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 ben mühendislere laf etmedim burada kıçınızdan element uydurmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Ona bakarsan Tüpraş gibi bir yerde dediğin gibi meslek liseli teknikerler çalışıyor ve bu adamlar 1000 derece fırınlardan, patlayıcıların testlerinden falan sorumlu oluyor. Tüpraş her gün patlıyor mu? (Bir kere yandı izmit ama o zaman devlete bağlıydı koç alınca sorun olmadı hiç =D) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 bir de kim oalcak bu projenin başında? tübitak mı? şu dogmanın köpekleriyle kadrolaştırılan kurum mu? kim gelecek bu işin başına? kim yönetecek? kime güveneceksiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 BabacumMostors said: ben mühendislere laf etmedim burada kıçınızdan element uydurmayın abi evet olayı o değildi ki. Burada esas nokta vasıflı eleman olsa da Türkiye klasiği olarak kadrolaşma, kankacılık, akrabacılık yada ümmetçilik falan yapılıp Homer Simpson modunda adamların doldurulacağı. Hayır örneği var, ülkede bir çok kritik yerde işiyle alakası olmayan adamlar var, olacak da daima. Kadrolaşmayı güvenlikten falan öne koyan bir kültür oluşmuş bu ülkede, nasıl güvenelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Nükleer Santraller olmadan ülkenin ırzına geçtik zaten olsa ne olacak artık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 tüpraş zaten 99 da patlıyordu götümüzü or kurtardık hatırla alev alevdi.. sanki hiç sorunuzm yokmuş gibi bir de fayhatlarıyla dolu bir ülkedeyiz hani o doğal afet diye saymıyorum ama o da ayrı bir sorun.. ha tüpraş patlasa nükleer serpintiye sebep olmuyor bu arada.. uzun vadede sıkıntı vermez ama nükleer serpinti yıalr boyu o bölgeyi kullanılmaz hâle getiriyor.. bugün çernobil ve çevresinde hâlâ yerleşim izni yoktur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 bi tane nükleer santral patlatmadan, patlatmadan kullanmayı nasıl öğrenebiliriz ki? insan yürümeyi bile düşe düşe öğreniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 AHAHAHAHAHA neyse yattım ben alternatif enerjili günler efendim.. bu arada türkiyenin elektriğinin %30 u kadarı kaçak sırf o kaçak kulanımın önüne geçebilseler hem sanayi hem de ev kullanımı için nükleere ihtiyacımız kalmaz.. ama doğru biz türküz en kısa ama en riskli yolu seçeriz o yüzden adam olamadık sadece gnü kurtardık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Sayın Milletvekilim, Başbakan Erdoğan’ın Rusya ile imzaladığı nükleer anlaşmayı ve önümüzdeki günlerde mecliste gerçekleşecek oylamayla ilgili gelişmeleri mutlulukla takip ediyoruz. Bizi ve bizden sonraki nesilleri daha iyi hayat standartlarına ulaştıracak olan bu anlaşmaya evet diyerek, yarınlarımızı güvenceye mi alacaksınız yoksa, hayır diyerek Türkiye’nin geri kalmasını isteyenlere prim mi vereceksiniz? Biz, her sene daha da pahalılaşan elektrik faturaları ödemek istemiyoruz. Biz topraklarımızda pahalı ve çevreye zararlı, geri kalmış enerji üretim tekniklerini istemiyoruz. Biz enerjide herhangi bir ülkeye bağımlı olmak istemiyoruz. Sizi, vatandaşlarınıza/oy verenlerinize karşı sorumlu ve temiz bir Türkiye için cesur davranmaya davet ediyoruz. Lütfen onyüzbinmilyon baloncuk kişinin yersiz çığlığına kulaklarınızı tıkayıp doğru kararı verin. Tertemiz gelişmiş bir Türkiye için evet oyu kullanın! fix'd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 ahah huun win! =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 BabacumMostors said: AHAHAHAHAHA neyse yattım ben alternatif enerjili günler efendim.. bu arada türkiyenin elektriğinin %30 u kadarı kaçak sırf o kaçak kulanımın önüne geçebilseler hem sanayi hem de ev kullanımı için nükleere ihtiyacımız kalmaz.. ama doğru biz türküz en kısa ama en riskli yolu seçeriz o yüzden adam olamadık sadece gnü kurtardık Kaçak kullanılan elektrik gecekondu tipi yapılarda kullanılıyor. Sanayi elektrik ihtiyacı insanların bireysel kullandıgının 2-3 katı gibi birşey. O yüzden o %30 sanayinin kullandığının yanında çok az kalır öyle sandığın gibi bir yararı dokunmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 bu arada enerji ucuzlayacak diye düşünenler mersk etmeyin sevgili hükümetimiz o faturalara "nükleer atık temizlik payı" diye aradaki farkı yine tahsil eder unumayın ki 11 yıldır gölcük depreminn özel vergisini ödüyorsunuz bu altın fırsatı kaçırırlar mı sanıyorsunuz? Malesef ki bunların doğru olduğunu sen de biliyorsun, doğru olmasaydı bugün dünyanın en pahalı benzinini kullanıyr olmazdık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Luriel said: BabacumMostors said: AHAHAHAHAHA neyse yattım ben alternatif enerjili günler efendim.. bu arada türkiyenin elektriğinin %30 u kadarı kaçak sırf o kaçak kulanımın önüne geçebilseler hem sanayi hem de ev kullanımı için nükleere ihtiyacımız kalmaz.. ama doğru biz türküz en kısa ama en riskli yolu seçeriz o yüzden adam olamadık sadece gnü kurtardık Kaçak kullanılan elektrik gecekondu tipi yapılarda kullanılıyor. Sanayi elektrik ihtiyacı insanların bireysel kullandıgının 2-3 katı gibi birşey. O yüzden o %30 sanayinin kullandığının yanında çok az kalır öyle sandığın gibi bir yararı dokunmaz. Türkiye toplamının %30 undan bahsediyorum sanayi+ev kullanımının %30 u Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Sanayide kaçak elektrik kullanımının o kadar çok olacağını sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 aquila said: salak mısınız olm imzalamayın, EVET deyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 tabi adam akilli yapacaklarsa, japonlar gelsin yapsin aga turk muhendislerle beraber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 hala kömür ile elektrik üreten bir ülkede, çevreye zarar vericek diye nükleer santrale karşı çıkmak bambaşka bir ileri zekalılık. zaten yüzlerce konuşuldu edildi bu konu, çevre temizliğini falan geçtim bu kadar işsizliğin oldğu bir ülkede fahiş enerji fiyatları zaten az olan üreticileri ayağına zincir vurmaktan farksız. güvenlik konusunda da çernobil nükleer santralindeki gibi su buhar kazanları sistemleri çoktan değiştirildi, insanın hata faktörü senelerce önce zaten ortadan kaldırıldı. tek problem söylendiği gibi deprem gibi kontrol edilemeyen afetler olabilir ama zaten onu düşünüp kurulacak şehri de ona göre seçiliyor. gidipde fay hattı üzerine kurucak halleri yok adamların nükleer santrali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 niye tüpraşı kurdular? üstelik halen yeteri kadar "insansız" değil sistemler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar