Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

diş

copry

Öne çıkan mesajlar

sanırım benim bu 20lik dişler yanağımın iç tarafında zedelenmeye neden oluyo ama tam emin değilim, 1-2 ayda bi sağ veya sol yanağımın iç tarafında bi yara yada yarık gibi bişey oluşuyo, 20'lik dişlerden şüpheleniyorum ama ne yapılabilir yada dişle alakası var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Bende yazayım 2-3haftadır sağ çene kemiğimin bağlantı yeri korkunç ağrıyor (haliyle kulağıma vuruyor ağrı). Ağzımı açarken çiğnerken baya zorlanıyorum doktora falan git demeyin ne cepte otobüse binecek para nede ssk var evde en azından kilitlenmeyi ağrıyı azaltacak yöntemleriniz var mı?
jaffa said:

havlu ütüleyip kulak hizasında yüzüne tutabilirsin. kas gevşetici alabilirsin. ama tme uzmanı görse iyi olur. Archangel daha iyi yardımcı olur bu konuda sana.

jaffa hanım çok incesiniz, göğsüm kabardı :)
forum üzerinden bu tarz konularda doğru teşhis zor tabii, öğrenciysen mediko diş hekimi görsün en azından ama aklıma gelen ilk bi kaç soru; ilgili tarafta yakın geçmişte yaptırdığın dolgu vs var mı? (doktora gidecek para olmadığı için yok diye varsayıyorum :P )
Yakın geçmişte kavga vs gibi bi travma? (bu da yoktur heralde)

jaffa en önemli gerekli şeyi söylemiş zaten, sıcakla birlikte bölgeye elle masaj yap. yemeklerinde yumuşak gıdalarla beslenmeye çalış ve altını çiziyorum, ağrı olan tarafla çiğne.
sakız çiğnemek gibi uzun süre çenene fonksiyon yaptıracak işlemlerden kaçın
edit: ha bir de myofasial ağrı durumu bulunduğu için kas gevşetici kullan
Sosyal ağlarda paylaş

Tyrannus said:

ben de sorayım
kabartma tozu işe yarıyor mu cidden beyazlatmada? 3 günde bir kullansam mesela

karşılıgında bir takım nesneleri uçurmanıza yardımcı olabilirim.

Böyle bi bilgi hatırlamıyorum, yaptım oldu diyene de rastlamadım, sanmıyorum da.yeteri kadar ve doğru fırçalayın yeter.yapısal bi bozukluk, tedaviye bağlı renklenme vs varsa da diş hekimine gidin derim :)
bir de şöyle diyim; bizim diş beyazlatmada kullandığımız ana madde hidrojen peroksit. kabartma tozu tükrükle reaksiyona falan girip açığa çıkartabiliyorsa beyazlatma yapar evet :)
aman diyim bunu dedim diye dişlerinize oksijenli su, saç ağartıcı falan sürmeyin, haşat olursunuz

benjani said:

20 lik dişler kaç yaşına kadar çıkabilir?annemde ve abimde çıkmadı, bende de mi çıkmıycak acaba.23 yaşına geldim tık yok daha.

bazı büyüklerinizden duymuşsunuzdur belki 100 yaş dişi diye, o aslında 20 yaş dişidir.gömülü kalmış olan diş kişi tüm dişlerini kaybettikten sonra çene kemiği erimesiyle birlikte 80-90-100 yaşında dahi ağız ortamına gelebilir.yeterli yer yoksa çenede gömülü kalabilir, direk oluşmaya da bilir.misal bende 3 tane var.tüm dişleri gösteren çene filmiyle "çıkıcak mı" sorunun cevabını alırsın
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

ben diş taşı temizlettim 110 liraya
dişlerim bembeyaz diye geziyordum meğer diş taşı basmış sdf
sigara içmediğim için nasılsa dişlerim beyaz diye az fırçalıyordum.yapmamak lazımmış

İlk kez temizlettiysen haberin olsun artık sürekli yaptırmak zorundasın bu işlemi, diş taşları temizlenirken dişin üstündeki kaygan tabakayı da alıyorlar, o yüzden ondan sonra hep temizletiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...