Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

diş

copry

Öne çıkan mesajlar

jaffa said:

seni rahatsız eden bir durum varken ortada kimse kalkıp pişkin pişkin 'nolcek diş ipi kullan ' dememeli öncelikle. dolgunu yenilettir arkadaki dişine de baktır ne gerekiyorsa yapılsın.

sorun dolgulu diş de degil,şimdi söyle 2 diş var,biri dolgulu diger hafif cürük,bu 2 sinin arasını sanırım "kaplama" denen bir uygulama ile dolduruyorlarmış ama o da cok pahalı ve devlet hastahanelerinde yapılmıyor diye duydum dogru mu
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Öyle tabii kaçarı yok ama şu aralar artık tadını kaçırdım dikkatin acaba o da mı çok fazlası zarar onu merak ediyorum. Normalde alışkanlığım sabahları fırçalarım çıkmadan ve biter dişle alakalı işim hatta evet pis bir adamım kabul edıyorum ama okula falan gitmeyeceksem aklıma bile gelmez . Bu aralar nolur nolmaz gargarasından o diş arası iplerine günde 2-3 kere fırçalamalara hepsini yapıyorum aman 5ine kadar tutmasın dıye bu seferde sakınan göze çöp batar misali fazla yapınca da ağrır mı diye merak edıyodum.

sabah kahvaltıdan sonra akşam da yatmadan önce fırçala. fazla fırçalamak da zararlı özellikle temizlik hastalığı olan insanlarda mine erezyonu görülür ve çürüğe neden olur fazla ve aşırı bastırarak fırçalamak.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

jaffa said:

seni rahatsız eden bir durum varken ortada kimse kalkıp pişkin pişkin 'nolcek diş ipi kullan ' dememeli öncelikle. dolgunu yenilettir arkadaki dişine de baktır ne gerekiyorsa yapılsın.

sorun dolgulu diş de degil,şimdi söyle 2 diş var,biri dolgulu diger hafif cürük,bu 2 sinin arasını sanırım "kaplama" denen bir uygulama ile dolduruyorlarmış ama o da cok pahalı ve devlet hastahanelerinde yapılmıyor diye duydum dogru mu

görmeden birşey diyemem doktorun ne demişse doğrudur. dolgu ile kapatılamayacak kadar açıksa iki dişin arası porselen kaplama isteyebilir. nerede yaptırdığına göre değişiyor tabi fiyatı .
Sosyal ağlarda paylaş

Danışma hattı gibi olmuş, mümkünse ben de danışayım.

Benim ön dişlerimde üst tarafta bir kırık var altından. Ağrı sızı çekmiyorum ama o dişim alt dişlerime zarar verdiğini farkettim. Onun hizasına gelen iki alt dişimin üstünde oyuk gibi göçükler oluşmuş durumda. Ben bu dişleri nasıl normal hale geri getirtebilirim? Protez şart mı?

Bir de diş minelerim sanki zayıfladı son dönemlerde. Süt içen de biriyim, 3-5 günde 1 lt süt gidiyor soğuk soğuk. (Kahvaltı niyetine...) Ne tavsiye edersin?

Teşekkürler :)
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Danışma hattı gibi olmuş, mümkünse ben de danışayım.

Benim ön dişlerimde üst tarafta bir kırık var altından. Ağrı sızı çekmiyorum ama o dişim alt dişlerime zarar verdiğini farkettim. Onun hizasına gelen iki alt dişimin üstünde oyuk gibi göçükler oluşmuş durumda. Ben bu dişleri nasıl normal hale geri getirtebilirim? Protez şart mı?

Bir de diş minelerim sanki zayıfladı son dönemlerde. Süt içen de biriyim, 3-5 günde 1 lt süt gidiyor soğuk soğuk. (Kahvaltı niyetine...) Ne tavsiye edersin?

Teşekkürler :)

gerçekten görmeden birşey diyemem belki törpülenebilir belki kompozit dolgu yapılır belki kaplanması gerekiyordur. vaka çok açık değil. muayene olmanı önerebilirim çok geçmeden.
Sosyal ağlarda paylaş

Hao said:

problem

ya bu artıklar canımı çok sıkıyor, diş ipiyle geziyorum resmen :( bir de bu biriken artıkların yeni ve diş kaybına yol açacak çürük yaratma riski nedir ne değildir, yardım.

sdffg çizim harika olmuş =))
yeni çürük yaratma riski var maalesef hatta sağdaki dişinde çürük olma olasılığı da var ya da 2 numaranın dolgusu yetersiz gelmiştir. kontrol ettir derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...