Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hiroshima'nın 59. yıldönümü

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

tam 59 yıl önce yapılan bu vahseti tekrar kınıyoruz...[signature][hline]Gözlerimi gözlerinden alamıyorum her bakışımda, orada kendimi görüyorum seninle elele...Saçlarına dokunurken korku doluyor içime o kadar yumuşaklar ki incitmekten Korkuyorum...Dudaklarımın dudaklarına her temasında esir oluyorum sana sen öptükçe daha fazla öpüyorum sen istedikçe daha fazla istiyorum...Bunları tekrarlamaktan hiç bıkmıyorum çünkü gözlerin aynam,saçların acıma duygum,dudakların zindan oluyor bana ve sana olan sevgim her an artıyor!!!
Sosyal ağlarda paylaş

ewt yani:

06/08/45[signature][hline]Gözlerimi gözlerinden alamıyorum her bakışımda, orada kendimi görüyorum seninle elele...Saçlarına dokunurken korku doluyor içime o kadar yumuşaklar ki incitmekten Korkuyorum...Dudaklarımın dudaklarına her temasında esir oluyorum sana sen öptükçe daha fazla öpüyorum sen istedikçe daha fazla istiyorum...Bunları tekrarlamaktan hiç bıkmıyorum çünkü gözlerin aynam,saçların acıma duygum,dudakların zindan oluyor bana ve sana olan sevgim her an artıyor!!!
Sosyal ağlarda paylaş

bir kez daha abd nin ne kadar barbar bir devlet olduğunu hatırlıyor ve kınıyorum.(gerçi unutmadım binlerce masum ıraklı çocuk ve kadınların öldürülüşünü)[signature][hline]|ugh! büyük beyaz zenci apache|
have no fear,vlad is here! -vlad
Hakan yarinki maçta forma giymeyecek.Çiplak oynayacak-Cmylmz
allah allah deyip geçer genç osman..
Sosyal ağlarda paylaş

ve unity amerikaya laf atılan bir başlığa daha gelir :) Bir unity klasiği[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 06 Ağustos 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
NAZI IMPARATORLUGU 1 - 2 - 3.

William L Shirer.

nazi partisi resmi belgeleriyle yazilmis 3 kitap.

okuyun da kotuluk imparatorlugu barbar devlet nasi olur ogrenin, boyle kamuya zirvalamayin da biri cikip boyle sivri sivri konusmasin.

her sene ayni terane.

konuyla hic bi alakasi yok
naziler kötüdür bunu herkez biliyor..
bu konuda anlatilmaya calisilan amerikanin ne kadar kötü oldugu.
Sosyal ağlarda paylaş

Nazi leri bırak, geçmişi bırak bugüne bak.Petrole olan açlığı nedeniyle 5000 insanını kendi uçaklarıyla öldüren bir ülke bence Nazilerden kat kat daha kötüdür.En azından onlar kendi insanlarını öldürmüyordu.Amerika kendi insanlarını kendi emelleri için öldürmekte.Hiç kimse çıkıp şu an olduğu gibi şu kitapları oku filan demesin, ben bugünü okuyorum ve yeterince de sonuç çıkarabiliyorum.[signature][hline]My Honour is My Life

[Bu mesaj lancelotdulac tarafından 06 Ağustos 2004 21:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GEd, 06 Ağustos 2004 21:41 tarihinde demiş ki:
said:

William L Shirer.

okuyun da kotuluk imparatorlugu barbar devlet nasi olur ogrenin, boyle kamuya zirvalamayin da biri cikip boyle sivri sivri konusmasin.

her sene ayni terane.

al konuyla ne kadar alakasi oldugunu konunun ne oldugunu nazilerin ne kadar kotu oldugunu gor. 500 gram bilgi toplayip 'amerika kendi insanlarini kendi emelleri icin oldurmekte' diyor, bu gunu biliyormus, dunu bilmeden bu fiilin nazilerle kiyaslanabilir oldugunu sanip tespit yapiyor. sen ilgilen bununla istersen cunku bunlar seri uretilip geliyor internete :

said:
lancelotdulac, 06 Ağustos 2004 21:43 tarihinde demiş ki:
Nazi leri bırak, geçmişi bırak bugüne bak.Petrole olan açlığı nedeniyle 5000 insanını kendi uçaklarıyla öldüren bir ülke bence Nazilerden kat kat daha kötüdür.En azından onlar kendi insanlarını öldürmüyordu.Amerika kendi insanlarını kendi emelleri için öldürmekte.Hiç kimse çıkıp şu an olduğu gibi şu kitapları oku filan demesin, ben bugünü okuyorum ve yeterince de sonuç çıkarabiliyorum.
[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin yazdıklarına cevaben bunları yazıyorum.Konunun ne olduğunu gayet iyi biliyoruz ama senin yazdıkların konuyla pek uyuşmuyor galiba ilk yazdığın mesaja bak.

said:
unity100, 06 Ağustos 2004 23:03 tarihinde demiş ki:
said:
GEd, 06 Ağustos 2004 21:41 tarihinde demiş ki:
said:

William L Shirer.

her sene ayni terane.

al konuyla ne kadar alakasi oldugunu konunun ne oldugunu nazilerin ne kadar kotu oldugunu gor. 500 gram bilgi toplayip 'amerika kendi insanlarini kendi emelleri icin oldurmekte' diyor, bu gunu biliyormus, dunu bilmeden bu fiilin nazilerle kiyaslanabilir oldugunu sanip tespit yapiyor. sen ilgilen bununla istersen cunku bunlar seri uretilip geliyor internete :

said:
lancelotdulac, 06 Ağustos 2004 21:43 tarihinde demiş ki:
Nazi leri bırak, geçmişi bırak bugüne bak.Petrole olan açlığı nedeniyle 5000 insanını kendi uçaklarıyla öldüren bir ülke bence Nazilerden kat kat daha kötüdür.En azından onlar kendi insanlarını öldürmüyordu.Amerika kendi insanlarını kendi emelleri için öldürmekte.Hiç kimse çıkıp şu an olduğu gibi şu kitapları oku filan demesin, ben bugünü okuyorum ve yeterince de sonuç çıkarabiliyorum.
[signature][hline]My Honour is My Life

[Bu mesaj lancelotdulac tarafından 06 Ağustos 2004 23:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Unity, bir toplum birilerine eziyet etti diye o topluma da eziyet edilmesi gerekmez. Nasıl Amerika Japonyaya atom bombası attıysa, amerikadaki ikiz kulelerin de vurulması hatadır. "Oh olmuş, müstahak size" türü bir mantıkla hiçbiryere varılamaz.

Japonları sev sevme, gelipte threade "her sene aynı terane" deme en azından. Amerika mı kötü Nazi mi kötü sidik yarışınızı da başka yere alalım lütfen.

Her tarihin barbar bir devleti,
Her zamanın kötü bir hükümdarı,
Her toplumun utanılacak bir olayı,
olmuştur mutlaka...

Bu eskiden Perslerdir Anglo-saksonlardır, dün Nazidir Rusyadır, bugün Amerikadır Israildir, yarın da başkası olacaktır. Önemli olan o günleri unutmamak ve o topluma ayıbını hatırlatmaktır, böylece belki(!) ileride aynı şeyleri tekrar yapmazlar. Konuyu saptırmayalım ve bir mum yakalım ölenlerin anısına...

*! Mum yakar... !*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Foxx, 07 Ağustos 2004 03:17 tarihinde demiş ki:
Unity, bir toplum birilerine eziyet etti diye o topluma da eziyet edilmesi gerekmez. Nasıl Amerika Japonyaya atom bombası attıysa, amerikadaki ikiz kulelerin de vurulması hatadır. "Oh olmuş, müstahak size" türü bir mantıkla hiçbiryere varılamaz.

Japonları sev sevme, gelipte threade "her sene aynı terane" deme en azından. Amerika mı kötü Nazi mi kötü sidik yarışınızı da başka yere alalım lütfen.

Her tarihin barbar bir devleti,
Her zamanın kötü bir hükümdarı,
Her toplumun utanılacak bir olayı,
olmuştur mutlaka...

Bu eskiden Perslerdir Anglo-saksonlardır, dün Nazidir Rusyadır, bugün Amerikadır Israildir, yarın da başkası olacaktır. Önemli olan o günleri unutmamak ve o topluma ayıbını hatırlatmaktır, böylece belki(!) ileride aynı şeyleri tekrar yapmazlar. Konuyu saptırmayalım ve bir mum yakalım ölenlerin anısına...

*! Mum yakar... !*

arkadasim. elbette ki her toplumun tarihinde buyuk barbarliklar vardir.

fakat EN ler konusuluyorsa o zaman hersey yerine konmalidir.

bu nedenle ben her sene bu olay 'anilirken' tutup da siyasi gorusune uymayan bir ulke bugun ayakta, kendi siyasi gorusune uyan rakibi ulkeleri bertaraf etti diye hincini ayarsiz propaganda yapip o ulkeden cikarmaya calisirken 'EN BARBAR ULKE' gibi aptalca zirvalamalar oldugunda giriyorum bir hatirlatma yapiyorum EN kavrami ve barbarlikla ilgili nelerin olduguna dair. bak hatta tarihten bihaber oldugu halde bu gune bakip gecmisi anlayanlar bile cikabiliyor. ne guzelmis keske biz de hic tarihten haberdar olmasa idik nasil olsa bu gune bakip bilinebiliyormus.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman bu kouyla ilgiili ben de şunu söyleyeyim.

Amerika 2. dünya savaşına girmek için ya Hitler'e savaş açacaktı ya da Japonya'ya. O zamanlarda zaten az bulunan petrol ise Japonya'da en gerekli olan şeydi. Amerika Japonya'yı kışkırtmak ve kendi üzerine çekmek için önce Japonya'ya petrol ihracatını kesti. Ardından da Japonya'nın buna karşılık vermesini bekledi. Japon donanmasının Pearl Harbor'a doğru ilerlediğini donanmanın içindeki ajanlardan ve İngiltere başbakanı Chuchill'den haber almasına rağmen savaşa girmek için ( ki bunun için senato yani halk ikna edilmeliydi) Pearl Harbor'daki donanmayı geri çekti ve Pearl Harbor Japon uçakları için açık bir hedef haline geldi. Yani kısaca pearl Harbor'daki insanlar feda edildi. Bunun 11 Eylül'de de olmayacağının garantisini kim verebilir. Kaldı ki Pearl Harbor olayından 6 ay sonra Amerika başkanı "savaşlara girmek için halkın onayı gereklidir ve bunu sağlamak için her şey yapılabilir" demiştir.

Kaynak: İpler Kimin Elinde - Ali Çimen, Hakan Yılmaz[signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için
Önümüzde sonsuzluk var...
Sosyal ağlarda paylaş

Nükleer bombayı tek bir ülke kullandı Dünya tarihinde ve bu yaptığı ile DÜNYA TARİHİNİN en büyük suçunu, günahını ve hatasını yapmıştır. Torunlarının torunlarının torunları bile bu cezayı elbet bir gün ödeyecektir.Galiba sen Amerika'lısın veya onları acayip çok seviyorsunuz.Sana şunu söylkeyim Unity Dünyanın EN kötü ülkesi Amerika'dır.Evet o bir EN ve bence EN barbar ve yine ekliyorum EN suçlu ülkesi Amerika'dır.Sen Amerika lı isen benimde tanıdıklarım,arkadaşlarım Japonya'lı,Irak'lı ,Afganistan'lı anlatabiliyor muyum canım kardeşim her mesajında bana laf sokmaya çalışarak ne yapmaya çalıştığını dahi anlıyamadığım bir zihniyet içindesin yazık diyorum bu kadar körü körüne bağlanma bir ülkeye o ülkeyi iyi analiz et artık kafanı geçmişteki Nazilerden kaldır.Bugünki Nazilere bak tamam mı arkadaşım?[signature][hline]My Honour is My Life
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fede, 07 Ağustos 2004 12:47 tarihinde demiş ki:
o zaman bu kouyla ilgiili ben de şunu söyleyeyim.

Amerika 2. dünya savaşına girmek için ya Hitler'e savaş açacaktı ya da Japonya'ya. O zamanlarda zaten az bulunan petrol ise Japonya'da en gerekli olan şeydi. Amerika Japonya'yı kışkırtmak ve kendi üzerine çekmek için önce Japonya'ya petrol ihracatını kesti. Ardından da Japonya'nın buna karşılık vermesini bekledi. Japon donanmasının Pearl Harbor'a doğru ilerlediğini donanmanın içindeki ajanlardan ve İngiltere başbakanı Chuchill'den haber almasına rağmen savaşa girmek için ( ki bunun için senato yani halk ikna edilmeliydi) Pearl Harbor'daki donanmayı geri çekti ve Pearl Harbor Japon uçakları için açık bir hedef haline geldi. Yani kısaca pearl Harbor'daki insanlar feda edildi. Bunun 11 Eylül'de de olmayacağının garantisini kim verebilir. Kaldı ki Pearl Harbor olayından 6 ay sonra Amerika başkanı "savaşlara girmek için halkın onayı gereklidir ve bunu sağlamak için her şey yapılabilir" demiştir.

Kaynak: İpler Kimin Elinde - Ali Çimen, Hakan Yılmaz

vay beeeee. ali cimen ve hakan yilmaz japonyanin cindeki faaliyetlerinin savas oncesi tum dunyada bir protesto ve nota konusu oldugunu, uluslararsi durumun bir ulkenin cine savas acmak icin boyle ucuz katakulliler yapma ihtiyaci duymayacak hale geldigini de ekleseymis. kongre ne olursa olsun savasa girmek istemiyordu hakli ya da haksiz. pearl harbor bu yuzden firsat oldu. haaa, o limanin ozellikle japonlar saldirsin diye bos birakildigi sacmaligina gelince, donemin japon diplomatlarinin ve japon casuslarinin hatirati okunursa bolgenin baskindan cok daha once gozlenip hareketlerin not edilerek planlamanin yapildigini gorursunuz ki bu durumda da 'aha amerikalilar bos birakmis hadi atlayalim su yeme' durumunun olmadigini, zaten bastan planlanan bilincli bir hareket oldugunu anlarsiniz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lancelotdulac, 07 Ağustos 2004 12:54 tarihinde demiş ki:
Nükleer bombayı tek bir ülke kullandı Dünya tarihinde ve bu yaptığı ile DÜNYA TARİHİNİN en büyük suçunu, günahını ve hatasını yapmıştır. Torunlarının torunlarının torunları bile bu cezayı elbet bir gün ödeyecektir.Galiba sen Amerika'lısın veya onları acayip çok seviyorsunuz.Sana şunu söylkeyim Unity Dünyanın EN kötü ülkesi Amerika'dır.Evet o bir EN ve bence EN barbar ve yine ekliyorum EN suçlu ülkesi Amerika'dır.Sen Amerika lı isen benimde tanıdıklarım,arkadaşlarım Japonya'lı,Irak'lı ,Afganistan'lı anlatabiliyor muyum canım kardeşim her mesajında bana laf sokmaya çalışarak ne yapmaya çalıştığını dahi anlıyamadığım bir zihniyet içindesin yazık diyorum bu kadar körü körüne bağlanma bir ülkeye o ülkeyi iyi analiz et artık kafanı geçmişteki Nazilerden kaldır.Bugünki Nazilere bak tamam mı arkadaşım?

bir agzimi acarsam oyle seyler soyleyecegim ki ne benim terbiyem ne de bu forum kaldirmayacak.

baba parasiyla rahat rahat yasadigin hayatta gecmise bakmadan bu gunden tarih tespit eden bir zirtapoz olarak cok iyi anlamissin DUNYA TARIHININ EN BUYUK SUCUNU.

zaten bilincsiz zirtapozlar sayesinde ulkeleri boyle psikopat olayara surukleyen radikal partiler iktidar olabiliyor o da ayri.

hic ugrasamayacagim seninle, daha once cok gorduk boyle ortamlarda sersem sersem 10 milyonlari hice sayip yok insanligin en buyuk sucu hede diye lagaluga eden bebeleri, cinde kadinlar vajinalarina kargi sokulup oldurulur, gunde 250 bin kisi canli canli gomulerek japon askerlerinin islettigi kameralarla filme cekilerek oldurulurken. dunya tarihinin en buyuk sucu imismis. sen onu benim kulagima degil de baska yerime anlat.

tarih bilgin yoksa tarih forumunda KONUSMA arkadasim sadece dinle. bilmedigin boka sardirma.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.

[Bu mesaj Nefr tarafından 08 Ağustos 2004 13:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Terbiyeni takınarak koşun, seviyeni aşıyorsun.Bir şey anlatacaksan ahlak seviyesini aşmadan anlat dinliyelim.Ahlak seviyesini aştığın şeyde zaten seni dinlemem konunun ne olduğunu inatla anlamayarak hala başka yere çeken sensin.Tarih konusunda senden çok daha iyi olduğum kesin en azından vicdanı olan bir insanım.Gözümüzün önünde ölen veya tecavüz edilen insanları görüyoruz.

said:
unity100, 07 Ağustos 2004 13:18 tarihinde demiş ki:
said:
lancelotdulac, 07 Ağustos 2004 12:54 tarihinde demiş ki:
Nükleer bombayı tek bir ülke kullandı Dünya tarihinde ve bu yaptığı ile DÜNYA TARİHİNİN en büyük suçunu, günahını ve hatasını yapmıştır. Torunlarının torunlarının torunları bile bu cezayı elbet bir gün ödeyecektir.Galiba sen Amerika'lısın veya onları acayip çok seviyorsunuz.Sana şunu söylkeyim Unity Dünyanın EN kötü ülkesi Amerika'dır.Evet o bir EN ve bence EN barbar ve yine ekliyorum EN suçlu ülkesi Amerika'dır.Sen Amerika lı isen benimde tanıdıklarım,arkadaşlarım Japonya'lı,Irak'lı ,Afganistan'lı anlatabiliyor muyum canım kardeşim her mesajında bana laf sokmaya çalışarak ne yapmaya çalıştığını dahi anlıyamadığım bir zihniyet içindesin yazık diyorum bu kadar körü körüne bağlanma bir ülkeye o ülkeyi iyi analiz et artık kafanı geçmişteki Nazilerden kaldır.Bugünki Nazilere bak tamam mı arkadaşım?

bir agzimi acarsam oyle seyler soyleyecegim ki ne benim terbiyem ne de bu forum kaldirmayacak.

baba parasiyla rahat rahat yasadigin hayatta gecmise bakmadan bu gunden tarih tespit eden bir zirtapoz olarak cok iyi anlamissin DUNYA TARIHININ EN BUYUK SUCUNU.

zaten senin gibi bilincsiz zirtapozlar sayesinde ulkeleri boyle psikopat olayara surukleyen radikal partiler iktidar olabiliyor o da ayri.

hic ugrasamayacagim seninle, daha once cok gorduk boyle ortamlarda sersem sersem 10 milyonlari hice sayip yok insanligin en buyuk sucu hede diye lagaluga eden bebeleri, cinde kadinlar vajinalarina kargi sokulup oldurulur, gunde 250 bin kisi canli canli gomulerek japon askerlerinin islettigi kameralarla filme cekilerek oldurulurken. dunya tarihinin en buyuk sucu imismis. sen onu benim kulagima degil de baska yerime anlat.

tarih bilgin yoksa tarih forumunda KONUSMA arkadasim sadece dinle. bilmedigin boka sardirma.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lancelotdulac, 07 Ağustos 2004 13:28 tarihinde demiş ki:
Terbiyeni takınarak koşun, seviyeni aşıyorsun.Bir şey anlatacaksan ahlak seviyesini aşmadan anlat dinliyelim.Ahlak seviyesini aştığın şeyde zaten seni dinlemem konunun ne olduğunu inatla anlamayarak hala başka yere çeken sensin.Tarih konusunda senden çok daha iyi olduğum kesin en azından vicdanı olan bir insanım.Gözümüzün önünde ölen veya tecavüz edilen insanları görüyoruz.

demek gozunun onunde goruyorsun oyle mi.

terbiye istiyorsan sen de bir yerde fabrikalara sokulup gazlanan 4.5 milyon insana, obur tarafta tepesine gaz bombasi atilip bi tarafina kargi sokularak oldurulen 10 milyon insana terbiyesizlik yapma da terbiyeyi haket.

tarih konusunda cok daha iyi oldugun bariz ortada zaten, bu gune bakarak gecmisi tespit ediyorsun, gorduk.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

O insanlara karşı asla öyle bir terbiyesizliğim olmaz onların yeri apayrı.Ama konu başlığına dikkatini çekmek istiyorum "Hiroshima'nın 59. yıldönümü" konumuz bu ve doğal olarka Amerika.Almanya başlığı altında o insanlardan bahsedebilir yaşadıkları acıyı dile getirebiliriz ama şu an tartıştığımız şey Amerika.Tarih konusunda benden daha iyi ol olma hiç umurumda bile değil.Ben bana yetecek kadar tarih bilgisine sahibim.Hiç bir haksız soykırımı,katliamı,insanlık suçuna karşı terbiyesizlik yapmam.Sırbistan'dan tut,Afrika'da yaşanan içsavaşlara kadar tüm insanlık suçlarını çok iyi biliyorum.Ama dediğim gibi konumuz Amerika ve Amerika öyle değil diye öne başka bir şey sürmene bence gerek yok.

said:
unity100, 07 Ağustos 2004 13:32 tarihinde demiş ki:
said:
lancelotdulac, 07 Ağustos 2004 13:28 tarihinde demiş ki:

demek gozunun onunde goruyorsun oyle mi.

terbiye istiyorsan sen de bir yerde fabrikalara sokulup gazlanan 4.5 milyon insana, obur tarafta tepesine gaz bombasi atilip bi tarafina kargi sokularak oldurulen 10 milyon insana terbiyesizlik yapma da terbiyeyi haket.

tarih konusunda cok daha iyi oldugun bariz ortada zaten, bu gune bakarak gecmisi tespit ediyorsun, gorduk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...