roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Bir süredir gündemi meşgul eden şu Foxconn intiharlarını eğer teknoloji sitelerini az çok takip ediyorsanız duymuşsunuzdur. Eğer ne kadar bok bir dünyada yaşadığımızı görmek ve Türkiye'deki halimize 42 milyon kez şükretmek istiyorsanız, Engadget ve Gizmodo'daki şu iki makaleyi okuyup, Engadget'teki 2 youtube videosunu izleyin. Özellikle ikinci videodaki 4.36'daki kızı iyi izleyin. Vahşi kapitalizm reröre: http://gizmodo.com/5542527/undercover-report-from-foxconns-hell-factory http://www.engadget.com/2010/05/19/the-fate-of-a-generation-of-workers-foxconn-undercover-fully-tr/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Şimdi yazıyı okumadım, videonun ilk partından anladığım kadarıyla da soruyorum. Ağır çalışma koşulları nedeniyle mi intiharlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Evet öyle diyorlar. Yalnız ilk yazının altındaki yorumlar direk yazıyı yazanı ezmiş. Sadece Apple değil microsoft, sony vb. markalara da çalışıyor o fabrika, tek o şartlardaki fabrika o da değil. Apple'a bok atmak için ne yapacağınızı şaşırmışsınız diyor kısaca Ha bir de biri orjinal çince makaleyi okudum bilgiler farklıydı, yalan demiyorum ama kaynak göstermeli yazar demiş vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 iphone'un ekranlarını üreten wintek'te de hexane ile ekran temizliği yapılması sebebiyle zehirlenmeler yaşandığı haberleri çıkmıştı bu hafta başında.. orada intiharlar olur, zehirlenmeler olur burada göçük alıtında kalırlar.. halk cumhuriyeti... ahaha edit/typo:göküç ne ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Foxconn hepsine çalışıyor evet, fakat intiharların geneli Apple ekibinde diye duymuştum ben de bir yerde, kaynak istemeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Super sacma olmus "millet yogun calismaktan intihar ediyor, sukredin halinize" demek. Burda da millet issizlikten cinnet gecirip once colugunu cocugunu sonra becerebilirse kendisini vuruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Burda da kot pantolon taşlayıp para kazancam diye zehirlenen, ölen veya sakat kalan az insan olmadı diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Ya bu konuda Çin'le yarışabilecek ülke yok gibi. Tamam bizde de çok kötü durumda olanlar var ama hem sayısal olarak hem de kötülük derecesi olarak Çin eziyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Elinizi vicdanınıza koyun, yapmayın beyler. Çin'den bir farkımız yok yani öyle mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Cinde insanlarin cogu kole gibi yasiyor,ayda birkac gun izin yaparak sabah aksam calisiyorlar. kaldirimda karton uzerinde uyuyan bir suru insan var. cinliler turkiyede calisabilmek icin her seyini verir herhalde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Abi bazı şartlar kötü olabilir de, sadece memurları kıyaslasan dünyada en rahat çalışma ortamı konusunda birincilik alabiliriz. Bu kadar da kötü değil genel durumumuz, yuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Vicdani bir yani yok bu isin. Sacma bir kiyaslama yapiyorsunuz. Bu tip olaylarin hepsi kotu. Dunyanin yarisinin nufusunu olusturan bir ulke ile baska bir ulkeyi kiyaslayip, bizde daha az bu olaylar, ne mutlu bize, nankorluk etmeyin diyemezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Kim dedi ki ne mutlu bize her şey çok güzel diye? Çin'deki acı durumu göstermiş adam, söylenmeyin burada hayat süper dememiş ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Teşekkür ederim nilep. Onu diyecektim ben de tam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Ben Çin'le Türkiye'yi karşılaştırmak istemedim de adamların haline bakıp da şükretmek komik olur biraz. edit: Bir de neden 42 milyon? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Eğer ne kadar bok bir dünyada yaşadığımızı görmek ve Türkiye'deki halimize 42 milyon kez şükretmek istiyorsanız Sukretmek halinden memnun olmak ile ayni sey. Kotu sey icin sukredilmez, onu anlatmaya calisiyorum. Basimizdaki musibet en kotuden daha az kotu diye boyun egilmez. Uzun lafin kisasi; burdaki de kotu, ordaki de. Isinize geldigi gibi anlayip yorum yapmayin bi zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Ya bir de dunyadan ciddi anlamda bi haber, ne biliyorsa arkadaslarindan ya da sacma sapan medyadan duyan, tuzu super kuru adamlar surda ahkam kesiyor ya. Deliriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Ordaki daha çok ve daha kötü. Burası güzel demiyorum. Burası da bence çok kötü. Bu devletten nefret eden bir insanım ben, ama orası daha da beter yani. Etraftan görmek değil ben buranın çok fakirlerini de tanıdım, Çin'deki modern kölelik burada çok çok ender rastlanan bir şeyken oranın normal hayatının bir parçası resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Beni kastediyorsan cine 3 kere gittim,nasil bir yer oldugunu iyi bilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 di said: Vicdani bir yani yok bu isin. Sacma bir kiyaslama yapiyorsunuz. Bu tip olaylarin hepsi kotu. Dunyanin yarisinin nufusunu olusturan bir ulke ile baska bir ulkeyi kiyaslayip, bizde daha az bu olaylar, ne mutlu bize, nankorluk etmeyin diyemezsiniz. yani.. misal 2.video dakika 6:30 said: Ve yine biliyoruz ki, bu ülkede, "mağdur" işçilerinin beğenmediği şartlarda çalışmak isteyen milyonlarca vatandaşımız var geyiği.. hangi durumda olursa olsun deli gibi eziliyorlar bu gibi en alt seviyede çalışan adamlar.. diğer yandan babam bir firmayı ziyarete gitmişti.. döndükten sonra fotoğraflara bakıyorum. bizde tamamen makinenin yaptığı her işi adamlar yapıyor.. buna işlenecek ağır malzemeleri depolardan çekip getirme gibi şeyler de dahil.. kıçı kırık bi konveyor ile halledebileceğin bir olay sonuçta.. intiharlar için ise şöle bi araştırma vardı, devamlı aynı fiziksel işi yapan işçilerdeki (montaj hattı vs.) stress hormonu seviyeleri zihinsel olarak çok stresli işlerde çalışan (misal hava trafik kontrolörleri etc) adamlarla aynı düzeylerde çıkmıştı.. tekrara dayalı çalışmalar yıpratıcı oluyor.. occupational stress, assembly line, repetitive work falan diye aratınca bi milyör adet çalışma çıkıyor gerçi ama ben hangisini okumuş olduğumu bulamadım şimdi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 nileppezdel said: Kim dedi ki ne mutlu bize her şey çok güzel diye? Çin'deki acı durumu göstermiş adam, söylenmeyin burada hayat süper dememiş ki. Teşekkür ederim tekrardan. Bir cevap yazayım dedim ama bundan daha iyi ifade eden bir cümle kuramadım. Özellikle di, "konuyu açanda bir açık bulup sürekli üstüne gideyim" gibi garip ve gereğinden fazla agresif bir tavır izliyor, anlayamadım neden. Relax. Evet şükredesin geliyor, kendi hayatımla karşılaştırıyorum, şükrediyorum. Budur yani. Çok derin mi düşünüyorsunuz nedir? Siz şükretmiyo musunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Cok sert gorunduyse kusura bakma lakin degil -yani amacim o degil. Arkadaslarima da sacmalama ya da sacma soyledigin diyorum =) Ve hayir sukretmiyorum. Kotuye sukredilmez. Hatta sukurculuk diye bir kavram vardir sirf bu yuzden ve pek iyiye alamet degildir. Siz de etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Ha ben de şükretmiyorum mesela, bu ülkede şükredilecek tek şey tuttuğun takımdır diye bakıyorum ben =D başka bir olayı yok bence. Belki yıllar sonra olabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 sasirilicak birsey yokki kapitalizm 101 siz o ayfonla konusun diye kullanin diye oluyor o insanlar http://modmyi.com/images/Messany/apple_money.jpg 200 e maledip 800e satiyor, medyanin verdigi gazla kosa kosa gidiyor kapisiyor insanlar cindeki gene iyi bir durum, biz daha cok tukettigimiz icin afrikadakiler (afrika sanki tek ulke, afrika afrika) acliktan geberiyor onlardan kepce ile alinani kasikla geri veriyorlar sonra, konserler yardim organizasyonlari sunlar bunlar dunyanin duzeni bu, aglasanizda sizlasanizda degisen hicbirsey olmiycak surekli birilerinin hakkini tuketmeye devam edicez, biz fazla tukettigimiz icin birileri bedel odemeye devam edicek ve tuketim cilginliklarimiz arasinda gazetede veya televizyonda bir haberi gorup bole ah vah edicez, kapitalizmi elestiricez direk sistemin bir parcasi olmaya devam ediyorken haberleri bu insanlarin saati 0,5 centten imal ettigi televizyonda izleyip birilerinin kaniyla alinan petrolu kullanan arabalarimiza binmeye, cocuk iscilerin urettigi telefonlarimizla konusmay devam edicez baba parasiyla gittigimiz okullarda bu insanlardan bahsedicekler belki, uzulucez kizicaz belki dunyayi degistirelim diye gaza gelicez birseyler yapmaya calisicaz ruzgara karsi isiyen adam gibi bernard shaw cok guzel demis said: "Any man who is not a communist at the age of twenty is a fool. Any man who is still a communist at the age of thirty is an even bigger fool." moral faggotluk yapmaya gerek yok o yuzden dunyanin duzeni bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 abi türkiye ne kötü memleketmiş haklısınız çin neyse türkiye de o. yazık hepimize hani yok siyaset değil, bi parti yanlısı da değilim sevmem siyaset. hükümeti savunuyorum anlaşılmasın, sdaece abartmayın abi. bilgisayar başında çüke keyfe yaşayıp akşam ne yiyeceğini düşünmeyen insanlardan gelmesin şu laflar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar