4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 İşlemciği Overclock yapıyorum ama sürekli ram'den kaynaklanan mavi ekran hatası alıyorum. bir çok ayar denedim çeşitli forumlara konu actım ama bir türlü stabil calıştıramadım Bilgisi olan arkadaşlar bi yardımcı olabilirler mi tşk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 kaça çekion? işlemci çarpanını arttırdıkça ram'inde artar hızı, ram'in desteklemediği bir hızdaysan mavi ekranı yersin, daha da zorlarsan rengarenk ekranlar yersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 3.30 olan işlemciyi 3.70 yapıyorum stabil calısıyor ram'de 960da tutuyorum. normal sartlarda 3.30 ikem ram 1333'de auto ayarlıyor kendisi ama 3.70 bana yetmiyor yeni aldıgım fan ilede 3.70'de max 52 derece oluyor. yani 4.2'ye kadar yolu var ama ram hatasından kurtulamadım. Ramler Crosair 2000Mhz 2gb * 6 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 yani şimdi sen işlemciyi hızlandırıp rami yavaşlatıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 evet biraz öyle oluyor daha stabil çalışması için herkesin önerdiği yöntem bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 kurcalayıp durma bozucan ateriyi. o islemciye ne gerek var overclocka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 büyük ihtimalle oyun için değil render vs. için bilgisayar topluyordu 4ever.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Evet topladım aslında bilgisayarı i7 980X Extreme işlemci Gigabyte GA-X58A-UD7 anakart 12 GB Crosair 2000Mhz 2GB * 6 Ram 128 GB SSD. Quadro FX5800 Render, 3DS Max, Maya, After Effect gibi uygulamalar için. İşlemci güzel ama yeterli degil daha hızlanması gerekiyor 4.00 veya 4.00+ yaparsam cok iyi olacak. Yeni aldıgım fan ile 3.30'da masaüstünde max 29 drece oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 ram timinglerini yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz, bir de ramlerde volt artışına gidiyo musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Rasmon said: ram timinglerini yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz, bir de ramlerde volt artışına gidiyo musun? onların hepsi oto ayarlı. Voltajda oto modunda ramleri hızlandırmıyorum ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 hızlandırman için değil belirttiğin gibi geri çekmen için, voltajı artırman hızlandırmak için değil, şu an belli ki ram timinglerin cpu nu çalıştırdığın fsb de gergin durumda, otomatik yapsan dahi yazılımsal bişey sonuçta istediğni sonuçları vermeyebilir. Biraz voltaj artırarak dene, daha sonra manuel de ram timinglerine bak. ramler kaç cas bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 CAS bilmiyorum ama ürünün acıklamasında zamanlama olarak. Zamanlama: 8-8-8-24 yazmışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 cas latency 24 ns. değerleri artırmayı dene 9 9 9 24 falan dene, oto yapınca kendisi kaça atıyo o değerin üzerinde değerler var. http://en.wikipedia.org/wiki/CAS_latency şuradan bi bak istersen mantığı kavratır biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Autoda 9 9 9 9 24 oluyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 voltaj ver gitsin, hem ramlere hem kuzey köprüsüne ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Overclock işlemi çat diye olacak iş değil. Sürekli benzer donanımlarla ilgili neler yapmış millet araştır derim. Kaldı ki birebir aynı parçaları topladığın bir ikinci bilgisayar ile aynı voltajda aynı performansı yada stabiliteyi yakalayamazsın. Kendim için bahsediyorum 2.66 E7650 işlemci mi 3.4'e stabil hale getirene kadar 1 hafta kadar uğraşmıştım. Yaptığım overclock testleri günleri buldu diyebilirim. Hız aşırtma evresinde stress testleri yapman şart. Makina %100 işlem yapacak şekilde saatlerce kastıracaksın. Neyse kolay gelsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 aktiftablet said: voltaj ver gitsin, hem ramlere hem kuzey köprüsüne ver. ver coskuyu , ver coskuyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Bloodless said: Overclock işlemi çat diye olacak iş değil. Sürekli benzer donanımlarla ilgili neler yapmış millet araştır derim. Kaldı ki birebir aynı parçaları topladığın bir ikinci bilgisayar ile aynı voltajda aynı performansı yada stabiliteyi yakalayamazsın. Kendim için bahsediyorum 2.66 E7650 işlemci mi 3.4'e stabil hale getirene kadar 1 hafta kadar uğraşmıştım. Yaptığım overclock testleri günleri buldu diyebilirim. Hız aşırtma evresinde stress testleri yapman şart. Makina %100 işlem yapacak şekilde saatlerce kastıracaksın. Neyse kolay gelsin :) Zaten Render alarak makineyi test ediyorum : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 cift i7 li boardlar cikmadi di mi hala? bi tane Asus Z8NA vardi zamaninda, hala prototip mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 yok cıkmadı herhalde cıksa cok iyi olur ya Xeon alacaktım piyasada bulamadım ve bu bilgisayari 2 saat icinde toplayıp satın aldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 render icin cpu hizindan ziyade core sayisi onemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Evet. Bu PC'nin parasını ben vermedim alacaklı oldugum bir firmaya aldırdım o yüzden Xeon alacaktım 16 cekirdek alamadık birazda aceleye geldigi icin piyasayı cok araştıramadık. Alabilecegim en iyi işlemci buydu. 12 Cekirdek ile cıkabildigim max hıza cıkıp renderları hızlandırmak istiyorum Cuda'ya gecene kadar böyle idare edecegim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar