Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

i 980X Overclock

4Ever

Öne çıkan mesajlar

3.30 olan işlemciyi 3.70 yapıyorum stabil calısıyor ram'de 960da tutuyorum.

normal sartlarda 3.30 ikem ram 1333'de auto ayarlıyor kendisi

ama 3.70 bana yetmiyor yeni aldıgım fan ilede 3.70'de max 52 derece oluyor. yani 4.2'ye kadar yolu var ama ram hatasından kurtulamadım.

Ramler Crosair 2000Mhz 2gb * 6
Sosyal ağlarda paylaş

Evet topladım aslında bilgisayarı

i7 980X Extreme işlemci
Gigabyte GA-X58A-UD7 anakart
12 GB Crosair 2000Mhz 2GB * 6 Ram
128 GB SSD.
Quadro FX5800

Render, 3DS Max, Maya, After Effect gibi uygulamalar için. İşlemci güzel ama yeterli degil daha hızlanması gerekiyor 4.00 veya 4.00+ yaparsam cok iyi olacak. Yeni aldıgım fan ile 3.30'da masaüstünde max 29 drece oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

hızlandırman için değil belirttiğin gibi geri çekmen için, voltajı artırman hızlandırmak için değil, şu an belli ki ram timinglerin cpu nu çalıştırdığın fsb de gergin durumda, otomatik yapsan dahi yazılımsal bişey sonuçta istediğni sonuçları vermeyebilir. Biraz voltaj artırarak dene, daha sonra manuel de ram timinglerine bak. ramler kaç cas bu arada?
Sosyal ağlarda paylaş

Overclock işlemi çat diye olacak iş değil. Sürekli benzer donanımlarla ilgili neler yapmış millet araştır derim. Kaldı ki birebir aynı parçaları topladığın bir ikinci bilgisayar ile aynı voltajda aynı performansı yada stabiliteyi yakalayamazsın. Kendim için bahsediyorum 2.66 E7650 işlemci mi 3.4'e stabil hale getirene kadar 1 hafta kadar uğraşmıştım. Yaptığım overclock testleri günleri buldu diyebilirim. Hız aşırtma evresinde stress testleri yapman şart. Makina %100 işlem yapacak şekilde saatlerce kastıracaksın.

Neyse kolay gelsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bloodless said:

Overclock işlemi çat diye olacak iş değil. Sürekli benzer donanımlarla ilgili neler yapmış millet araştır derim. Kaldı ki birebir aynı parçaları topladığın bir ikinci bilgisayar ile aynı voltajda aynı performansı yada stabiliteyi yakalayamazsın. Kendim için bahsediyorum 2.66 E7650 işlemci mi 3.4'e stabil hale getirene kadar 1 hafta kadar uğraşmıştım. Yaptığım overclock testleri günleri buldu diyebilirim. Hız aşırtma evresinde stress testleri yapman şart. Makina %100 işlem yapacak şekilde saatlerce kastıracaksın.

Neyse kolay gelsin :)

Zaten Render alarak makineyi test ediyorum : )
Sosyal ağlarda paylaş

Evet. Bu PC'nin parasını ben vermedim alacaklı oldugum bir firmaya aldırdım o yüzden Xeon alacaktım 16 cekirdek alamadık birazda aceleye geldigi icin piyasayı cok araştıramadık. Alabilecegim en iyi işlemci buydu.

12 Cekirdek ile cıkabildigim max hıza cıkıp renderları hızlandırmak istiyorum Cuda'ya gecene kadar böyle idare edecegim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...