Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deprem ile ilgili aklıma gelen birşey..

Seperate

Öne çıkan mesajlar

babam biraz önce koşarak odama girdi,sallandık mı dedi yüzünde uyku mağmurluğu,korkmuş bir vaziyette,hayır dedim olsak hissederdim,olmadı rahat ol dedim,adam uykusundan uyanmış,psikolojik durumumuz vahim sanırım.böylelikle yine aklıma girdi deprem,son depremlere bakarken ve onunla ilgili birşeyler düşünürken 1999,gölcük depremi geldi aklıma.Ağustos 1999 depreminde ortaokuldaki edebiyat hocam birşeyler anlatmıştı.(hep yaşımızdan büyük,belki de anlamak da çok güçlük çekeceğimiz şeyler anlatırdı o zamanlarda,yine de dinler,yorumlamaya çalışırdık)

Bize anlattığı şeye gelince sanırım uydurma değildir,yni çok bilgili,kültürlü,görmüş geçirmiş aklı başında bir hanımefendiydi.Ancak gerçek olduğuna pek de inanamıyorum.

Bize gölcük depreminin kurma bir deprem olduğunu anlatmıştı.Yani sanırım İsraillilerin teknolojisiyle(tam emin değilim) bu depremin tetiklendiğini söylemişti bize.O zamanlar ufağız tabiki ve de dünyadaki "OHA BE" dedirtecek politikaları bilmediğimden olsa gerek,ilk duyduğumda da "hadi bea yalancı" demiştim.Ama birz sorgulayınca neden olmasın diyorsunuz?Dünyada o kadar akıl almaz şeyler oluyor ki bu neden olmasın diyorsunuz?Evet,neden olmasın.

Bu konu hakkında çok fazla ayrıntı hatırlamıyorum yani İsraillilerin yaptıkları bir gemi fayları tetikliyor ve de bu deprem meydana geliyor,ve bundan Türkiyenin başındakilerin haberi var durumda.Neden böyle birşey yapıyorlar sorusuna gelince bunu bende bilmiyorum,bize yardım mı yoksa kötülük mü?Bunu bilemeyiz,yani olay olduğunu varsaysak bile ben ayrıntıları bilmediğimden dolayı bu konu hakkında yorum dahi yapamıyorum.

FAKAT benim asıl yazmak istediğim şey,biraz önce babam içeri girdiğinde tüylerim ürperirken ve de son depremlere bakarken depremden korktuğumu anlarken,aklıma geldi.Böyle bir sistem sanıyorum ki var,depremi tetikleyebilmek yapılabiliyor,neden depremi bekleyerek işkence çekiyoruz,neden insanları tedirgin durumda bırakıyorlar,neden neden neden?

Sorular ve Cevaplar..Aslında bunlarında tek 1 cevabı var,para ve rant,para ve rant,para,para,para...Bazı kişilerin işlerine geliyor sanırım bu durum.

NOT:Böyle uzun yazılar yazmaktan nefret ediyorum,ama aynı zamanda seviyorum da:)Çünkü insan içini çok rahat dökebiliyor böyle yazı yazarak.Sevmiyorum çünkü ben bu kdr uzun 1 yazı görsem okumazdım :)
Neyse buraya kdr gelenleriniz varsa beni dinlediğiniz için teşekkürler,yorumlarınız değerli..(kitap sonu gibi oldu :)[signature][hline]Norton_Antor, 04 Ağustos 2004 04:11 tarihinde megadeth'in son albümü the system has failed hakkında konuşurken demiş ki:
windows konulu bir albüm galiba:)
Sosyal ağlarda paylaş

Deprem fayını tetiklemek ne demek Allah aşkına.
İnanmayın böyle şeylere. Milyonlarca komplo&kıyamet teorisi üretilebilir.[signature][hline]Hatırlar mısın bir aralar OSI' de etrafa para saçan onurlu bi mage vardı.... VERİN LAN PARALARI GERİ!

Trust in my self-righteous suicide.
I cry, when angels deserve to die.

Phann
- Exca/Hib

Sosyal ağlarda paylaş

komplo veya kıyamet teorisi değil.sadece bir ihtimal.
hem sıfırdan uzağa roket yollayan insan,neden bunu yapamasın?yapar elbet,ama neden yapmıyor,kısaca nedenleri merak ediyorum aslında.[signature][hline]Norton_Antor, 04 Ağustos 2004 04:11 tarihinde megadeth'in son albümü the system has failed hakkında konuşurken demiş ki:
windows konulu bir albüm galiba:)
Sosyal ağlarda paylaş

Sanmıyorum sonuçta Türkiye'de yüzlerce,binlerce bilim adamı var.Bu konuyu elbette ki bilirler.Gereken yerlerde dile getirirler.[signature][hline]Ölüm nerden ve nasıl gelirse gelsin,savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa, silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle,savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa
Ölüm Hoş geldi,Safa geldi !
CHE
Who is that ?[/i] / My best friend
Heaven UO Shard, Çok yakında....
Sosyal ağlarda paylaş

Bir Yalovalı olarak Söylüyorum. Hayır Yane olayların içinden biri olarak söylenti olarak duymama rağmen yalovada birisinden dinlemiştim ki kendisi hiç öle kolpacı falan deildir.
Gölcük depreminden önceki gün boğazlardan savaş gemisi geçişleri olmuş. Körfezdeki bazı insanlar şafak vakti Gölcükteki yada oradaki bi yerdeki askeri üstüne çok sayıda gemi girerken görülmüş. Ama bunun nedeni oradaki askeri üstteki rütbe atlayan veya üste yeni katılan askerlerin töreni için geldikleri söylenmekte. Bu arada Bu törenlerde bir grup amerikan askeri hazır olarak bulunmaktadır. Birde sanırım NATO'nun her ülkesinden bir grup askermidir nedir. Hatta bu gölcükteki kutlamalar islamik kesimler tarafından bi gece önce kuranı ayaklar altına aldılar allaha küfür ettiler o yüzden deprem oldu şeklinde yorumlanmıştır. Bunlar hep enterasanlıklardır. Gelelim depremi yaşıyanlara. Bilirsiniz Erzurumda deprem bölgesidir. Erzulumlu bir vatandaş deprem için şu yorumu yapmıştı biz o zaman kavrıyabilmiştik ne kadar büyük olduğunu. Ben Erzurumdada deprem gördüm ama eğer bu depremse ben erzurumda deprem görmedim ama eğer erzurumdaki depremse ben böyle birşey görmedim demişti.
Dedem Otopark Bekçiliği yapardı o saatte ayaktaymış onun demesine göre. Önce çok dehşet bi ses sanki etraftaki bütün hava bir yere doğru çekilirmiş gibi daha sonra beyaz bir patlama ve daha sonra o toplanan havalar aynı şekilde itilirmişcesine çıkan bir ses ve sarsıntı...
Belki inanmıycaksınız ama ben Topictekilerin gerçek olduğuna inanıyorum. Bi ara gelinde beraber sallanalım war drumsun nasıl vücütta etki yarattığını hissedelim.[signature][hline]Like Chef Says.
O yeah...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 07 Ağustos 2004 04:25 tarihinde demiş ki:
öyle bir teknoloji olamaz 3 dünya savaşı çıkar.

hadi var diyelim, neden türkiye ?

Türkiye Dünya'nın en güzel ülkesi bu yüzden olamaz mı?[signature][hline]
Maxarathiel, 16 Temmuz 2004 22:26 tarihinde demiş ki:
Benimki önümde ama ters duruyo(!).

PaticikFm DestroyCartoon Dark Tranquillity Rotting-Christ
Sosyal ağlarda paylaş

Neden türkiye sorusunu cevaplıyım.
Sanırım Bu U.S.A. İle İsrail ortak çalışması olduğundan diğer devletler bilmiyorum ama sanırım filistin vb. devletlerde çağrıldı.
Onlara yakın olup görülmesi istendi bu durumun. Ya bence gayet mantıklı bunu silah olarak kullanabilmeleri çokda zor değilmiş gbi gelior. Ama işte???
Off daraldım...[signature][hline]Like Chef Says.
O yeah...
Sosyal ağlarda paylaş

5 şiddetinde bir depremin yer altında tam olarak oluştuğu noktada açığa çıkan enerji, ya da harekete dönüşen enerji hiroşima ve nagazakiye atılan atom bombalarının ortaya çıkardığı enerjinin binlerce katı

bu göz önüne alınırsa, bu kadar büyük bir enerjiyi harekete geçirmek de yine çok kolay olmaz, diğer bir konu başlığında tartışılan Tesla olayının kullanılarak bu tip sarsıntıların gerçekleştirilebildiğini ben de çok kere okudum, duydum ama ne derece gerçek bilinmez[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bende sole bisi duydum.
Bir yazar bu Golduk depremi ile ilgil iarastirma yapiyor ve buldugu bilgileri bi yerde toplayarak bi sonuc cikarmaya calisiyor.bi gun sole bi olayla karsilasiyor.Depremin olabilecegi tum fay hatlari ustunde bi ulkenin fabrikalari kurulu.(Hangi ulkenin ve fabrikalarin adlari soylenmiyor kesinlikle) daha sonra MİT e gidiyor.Elinde bole bulgular oldugunu soluyor ve Fizikci bi arkadasinin kattigi yorumu ekleyerek onlara sole anlatiyor.Fay hattinin icine girip atom bombasi patlatsaniz bole bi deprem olamayacagini fakat fayin uzunlugu boyunca ayni etki ile vuruslar yaparak bole i gocum olabilecegini anlatiyor.(Askerlerin neden kopruden gecerek ugun adımla gecmedigi bu konunun en kucuk ornegidir.)MİT ajanlari bunlari dinledikten sonra ayni konu uzerinde kendilerininde calistiklarini soluyor ve arastirmaci yazarin elindeki bilgileride alarak kendileri daha kapsamli olarak calisiyorlar.Daha sonra yazar bakiyor ki fabrikalar kapanmis ve yikiliyor direk mit e giderek olayi gazetesinde yayinlayip yayinlayamayacagini soruyor , ajanlar ise ulke isim vermeden istedigini ksiilere mail atabilecegini soluyorlar.

ıste arkadasimin anlattigi olay bu.Ona bu maillerden bi tane gelmis.Yorum sizin.İstanbul turkiyenin lokomotifi istanbul yoksa Turkiyede yok. Cok ilginc hikayeler var.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de nerdeyse sanayinin %80'i deprem bölgesinde zaten, hatta dikkat ederseniz şehir merkezlerimiz bile var fayın ortasından geçtiği;

Bolu, Düzce, Erzincan vs

şimdi insanlar "düz" diye gidip yerleşmişler ve adını da Düzce koymuşlar, ama dikkat ederseniz etrafı dağlarla çevrili bir "çanak", aynı şekilde Erzincan da öyle (oralı olanlar bilir)

bir şekilde milyonlarca yılda oralar depremlerden, çöküntülerden, oturmalardan dümdüz olmuş durumda, doğa uyarısını yapmış, tuzağını kurmuş biz de zokayı yutmuşuz...

gidip sanayimiz bir "çöküntü" bölgesi olan marmara'nın etrafına kurmuşuz, yani aslında kendi kuyumuzu kazabilmek için elimizden geleni yapmışız, araştırmamışız, araştıracak bilgimiz, ekonomimiz olmamış hiç, gelmişiz bugüne...

artık ne bu şehirleri yerinden kaldırabilirsiniz ne de sanayii, bunca şeyi yaptıktan sonra artık sağda solda buna sebep olabilecek komplolar aramamıza pek de gerek yok aslında[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

ya bi ton şey yazdım göndermedi alet böee tekrar yazamıcam sadece kısa geçiyim.

o bahsedilen yazar Mehmet Emin Arı.(bknz. blackrosedan önceki post) siteside budur tr'deki nadir bilimkurgu yazarlarından ve çok da güzel yazıyor o deprem komplosu ile ilgili yazısını birileri mail ile göndermiş ve o zamandan beri bu komplo teorileri dolaşıyor etrafta.benim kendi görüşüm bunların safsata olduğu eğer biraz araştırma yapılırsa zaten tarih içinde çok büyük depremlerin sürekli anadoluyu vurduğu görülebilir.

direk bilimkurgu hikayelerine gider
imla hatası yapmışım bir sürü

[Bu mesaj Mosquito tarafından 07 Ağustos 2004 11:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

size fay hattı üzerinde iki firma vermem yeterli olur.
1)Tüpraş.(Yanmayıpta herhangi bir tankı patlarsa izmiti haritadan silmemiz gerektiği söyleniyor.)
2)Aksa.(Eğer kimyasal tanklarında herhangi bir sızdırma olursa Kocaeli,Yalova Gölcük vb... Şehirlerindeki canlıları unutmamız gerekiyor.)[signature][hline]Like Chef Says.
O yeah...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zerokull, 07 Ağustos 2004 14:04 tarihinde demiş ki:
size fay hattı üzerinde iki firma vermem yeterli olur.
1)Tüpraş.(Yanmayıpta herhangi bir tankı patlarsa izmiti haritadan silmemiz gerektiği söyleniyor.)
2)Aksa.(Eğer kimyasal tanklarında herhangi bir sızdırma olursa Kocaeli,Yalova Gölcük vb... Şehirlerindeki canlıları unutmamız gerekiyor.)

Oha.. :-o[signature][hline]
-nevin, uyan horluyorum..
-allah belani versin sait...
- bakkal amca ölümden sonra hayat war mı?
- yok, tadelle war weriyim mi?
- ver hadi..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...