Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Universe vs. Multiverse

Farinal

Öne çıkan mesajlar

Hmm garip bir soru oldu biraz bu. Şu açıdanm garip multiverse'ün tanımı tam olarak ne oluyor? Birden çok evren oluşuyla ilgili farklı farklı teoriler var çünkü. :/ biz universe içerisindeyiz ama multiple universes durumu olabilir bence. Evren bir balon gibi düşünürsek muazzam bir boşlukta pek çok balonlar olabilir mesela. Ama ufak değişikliklerle herkesin klonlarının yaşadığı paralel zibilyon tane evren olması gibi bir geyiğe inanmıyorum ve evet geyik buluyorum. Gerçek çıkarsa zaa'larsınız sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
geçen bi seminer vardı işte kaç boyutlu uzayda yaşıyoruz konulu. Bi kaç teori var işte biri 4 diyor biri 9 diyor biri on bilmemkaç diyor. Gelen adam da (konunun uzmanı değil ama fikri sadece) hepsi var fakat ağırlıklı olarak 4 boyut. yani evreni bir nevi boyutlar cinsinden seri açılımı gibi düşünün 4 boyutun katsayısı çok büyük gibi sdf

ilginç fikir hehe.

heh taylor açalım herşeyi yuppii
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
şimdi ingilizcede kolay çok UNI veya MULTI koyup sonunda verse diyorsun ama türkçede direk evren zaten verse değil universe'ü alıyor yani evren kelimesinin içinde universe olduğu gibi bir tekil ifade yok o yüzden multiverse'e aynı zamanda meta universe dendiğinden metaevren doğru olur dedim

Birde mesela Memetics'e ne denir türkçe? Meme ye ne denir yada
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...