Farinal Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Sizce Universe mü yoksa Multiverse mü içerisindeyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Hmm garip bir soru oldu biraz bu. Şu açıdanm garip multiverse'ün tanımı tam olarak ne oluyor? Birden çok evren oluşuyla ilgili farklı farklı teoriler var çünkü. :/ biz universe içerisindeyiz ama multiple universes durumu olabilir bence. Evren bir balon gibi düşünürsek muazzam bir boşlukta pek çok balonlar olabilir mesela. Ama ufak değişikliklerle herkesin klonlarının yaşadığı paralel zibilyon tane evren olması gibi bir geyiğe inanmıyorum ve evet geyik buluyorum. Gerçek çıkarsa zaa'larsınız sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2f/Pgp_005_01.jpg :3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 bir çok evrenin var olduğunu düşünüyorum. bilimsel bir kanıt yok ama düşünce işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Moorcock demeye gelmiştim, baktım Bilim&Teknik imiş. Hiç bir fikrim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 of ne gerek var 50 tane evrene, bizdekinin %99,99999 u filan boş zaten. daha bi tanesini dolduramıyoruz. gerçi kara madde filan dolduruyo evreni diyolardı, ama duruma göre çıkarız 2. 3. evreni ya, şimdilik gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 fenris said: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2f/Pgp_005_01.jpg :3 budur rep +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 konu kitlensin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 thread Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Ardeth said: konu kitlensin ıııı... en son baktığımda mod sendin sanki... ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 ardeth'in beyaz önlük içinde tahtada şu "back to the future ii"deki alternatif zamani gösteren bi çizimle çekilmiş bi fotosu olsa kötü mü olur huh?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 alternatif zaman ne yav zaman dedigin sey cift boyutlu faz uzayina eklenen son boyut işte 2n+1 oluyor, bağımsız değişken yani sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 şu yaw işte http://www.youtube.com/watch?v=5OPkqY9doGE tek videosu yok yalnız.. 30.sn den sonra mı ne başlıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 dasaaa said: şu yaw işte tek videosu yok yalnız.. 30.sn den sonra mı ne başlıyor.. ben de uzatcam saçlarımı böyle yaldır yaldır arkaya atcam ama daha beyazlamadılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 fenris said: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2f/Pgp_005_01.jpg :3 http://forum.paticik.com/read.php?77,4884292 mafya oyunu açtırdın bana xP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 geçen bi seminer vardı işte kaç boyutlu uzayda yaşıyoruz konulu. Bi kaç teori var işte biri 4 diyor biri 9 diyor biri on bilmemkaç diyor. Gelen adam da (konunun uzmanı değil ama fikri sadece) hepsi var fakat ağırlıklı olarak 4 boyut. yani evreni bir nevi boyutlar cinsinden seri açılımı gibi düşünün 4 boyutun katsayısı çok büyük gibi sdf ilginç fikir hehe. heh taylor açalım herşeyi yuppii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 arkadaşlar zaman diye bir şeyin olmadığı yarın çıkacak makalede kanıtlandı. derginin ismini verirdim ama zaten ulaşamayacağınız için vermiyorum internete düşmesini bekleyin. öyle boyut moyut hikaye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 bana gönder linki boğaziçi hesabından girerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 eğer x adet evren varsa. eminim benim o evrenlerin hepsinde şanssızımdır ben. bi tane bile ballı halim yoktu o evrenlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Sanırım multiverse'ü türkçeye en uygun Metaevren diye çevirebiliriz doğru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 çokluevren daha doğru olur gibi geliyo bana ama nedense absürd geliyo aynı zamanda. çoklu ne ya:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 şimdi ingilizcede kolay çok UNI veya MULTI koyup sonunda verse diyorsun ama türkçede direk evren zaten verse değil universe'ü alıyor yani evren kelimesinin içinde universe olduğu gibi bir tekil ifade yok o yüzden multiverse'e aynı zamanda meta universe dendiğinden metaevren doğru olur dedim Birde mesela Memetics'e ne denir türkçe? Meme ye ne denir yada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 su evrenlerin hangisinde mezun olmusum nasi ogrenibiliriz? o evrene gidip orda yasamaya basliyacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar