Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

iyide bu takıma borcun yok olayı 'taraftarlık' dediğimiz olguya biraz ters kaçmıyormu.Süper ornek verildi yukarıda Newcastle United kümeye düştüğü maçı oynarken tribünler doluydu.İşte gerçek taraftar ruhu budur bence.Ha dediğin gibi iyi gün taraftarıda olabilir tabi her zamanda olacaktır ama bence bu iyi gün taraftarlarının tutupta Ali Sami Yen'de kaptanına yok sinema kapattın falan diye laf etmeye de önüne gelen oyuncuya Galatasaray ruhu yok abi bu adamada demeye de bence çokda hakkı yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Taraftarlık ayrı fanatiklik ayrı. NC küme düşerken o insanlar oradaydı çünkü her şeye rağmen seviyor orada olmak istiyorlardı, ama kimsenin öyle bi borcu yok kimsenin de niye sen yoktun orada diye sorma/kızma hakkı yok onu diyorum.

Arda ya da gs ruhu muhabbetine gelikce zaten bunu demeye sadece "iyi gün taraftarının" hiç kimsenin hakkı yok. iyi günmüş kötü günmüş yok öyle bişi. Yılda 20 maça gitti diye adamın özel hayatına, sevgilisine, ilişkisine karışmak kimsenin haddi değil. Kendini bilmezlikten, şımarıklıktan ve hatta hanzoluktan başka bir şey değil. "Bu mahallenin namusu benden sorulur ulen" diye el ele tutuşan çiftlere saldıran magandalar neyse bu da onun bi kademe ufağı.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam özel hayata karışmasına birşey denmezde.taraftarı kucumsemeyin

taraftar olmazsa galatasaray büyük klup olamaz.sinema filmi çekip izleyicileri ciddiye almamak gibi birşey olur.

eğer taraftar gidip 100 lira verip form alıyorsa gsstore a paralar harcıyorlsa.kombine,koltuk vs alıyorsa,evinde 5 para etmez digiturke 60-70 lira veriyorsa ayda laf söyleme hakkı var
Sosyal ağlarda paylaş

yahu değil Arda'ya hiç kimseye tabi ki öyle bir şey demeye kimsenin hakkı yok.Bahsettiğim "senin takımına borcun yok ki" düşüncesinin taraftarlık olgusuna ters olması.

Şöyle diyeyim benim takımıma borcum var çünkü hayatımın en güzel sevgisini bana bu takım yaşatıyor(tabi bir Galatasaray'lı olarak yaşattığı mutluluklarda var ki paha biçilemez) bence bir taraftarın hissettiği bu olmalıdır.Bunu hissetmeyen o takıma bir bağ hissetmeyen taraftar bence bir futbol izleyicisi olmaktadır sadece.Herneyse en nihayetinde bunlar sadece benim fikirlerim kimseyi sorgulayacak halimde yok tabi ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

tamam özel hayata karışmasına birşey denmezde.taraftarı kucumsemeyin

taraftar olmazsa galatasaray büyük klup olamaz.sinema filmi çekip izleyicileri ciddiye almamak gibi birşey olur.

eğer taraftar gidip 100 lira verip form alıyorsa gsstore a paralar harcıyorlsa.kombine,koltuk vs alıyorsa,evinde 5 para etmez digiturke 60-70 lira veriyorsa ayda laf söyleme hakkı var

E tamam bunu da diyorum ben de zaten. Taraftarı memnun etmek, eğlendirmek bu yüzden de ona göre kadro kurmak kulübün zorunluluğu. Yoksa taraftar da gayet rahat maça gelmeyi forma almayı bırakabilir.

Yani tırt tırt filmler çekip sonra da "e hadi gelin izleyin gerçek sinemasever izler" demekten farkı yok bunun. Önce adam gibi çekecen filmi. Yoksa "sadece iyi filme geliyonuz lan kötü film olunca kaçıyonuz" diye ağlamaya hakkın yok :)

nileppezdel said:

Abi iyi gün taraftarının bence yönetimi eleştirmeye de hakkı yok, yada kendine Galatasaray'lıyım demesin. Ama gidip de şu adamları izleyeceksem takıma üç kuruş para harcamam diyorsa adam o zaman transfer de beklemesin çünkü parayla yürüyor bu gemi yani..

İşte öyle yürümüyor o işler. Kimse burada durup dururken GS'yi ya da FB'yi BJK'yı sevmedi. Takımın başarılarından, oyunundan, karakterinden, oyuncularından etkilenerek sevdi (tabii bi de aile yönlendirmesi falan var o ayrı). Haliyle sen önce o çizgiyi koruyacan, sonra o sevginin devamını bekleyecen. Durup dururken kimse böyle sevip bağlanmaz. Yani yatırım önce geliyor taraftar parasından.

Chelsea en güzel örnek. 10 sene önce kimse dönüp yüzüne bakmıyodu. Adamlar Abramoviçle hayvan gibi para harcadı, şimdi şu forumda bile milyon tane Chelsea fanboyu var mesela. Herkesin sırtında bi Lampard Terry Drogba forması. Bi sorun bakalım kaç tanesi Flo forması almış Weiss forması almış önceden? Önce takım para harcayacak, sonra taraftar harcaması sevgisi beklenecek.

Ha bir de sırf iyi günde taraftarlık yapmak da eleştirmeye engel değil ki, gidersin baktın takım kötü gidiyor eleştirirsin fikrini söylersin, böyle devam ederse de "eeeh bunla mı uğraşacam" der bırakırsın. Sonra takım toparladığında tekrar zevk veriyo diyip izlersin. Ya da en basidinden takımda Arda Elano Keita formasıyla Barış Özbek - Sabri - Sarp formaları aynı düzeyde mi satılıyor? Demek ki herkes beğenisine göre bir yerde tercih yapıyor.

Ha bu arada bu görüşü de savunuyor olmam benim de tamamen bu görüşü benimsediğim anlamına gelmiyor. Sadece bu görüşü eleştirmenin mantığı yok kendince haklı bu da diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

salamura said:

yahu değil Arda'ya hiç kimseye tabi ki öyle bir şey demeye kimsenin hakkı yok.Bahsettiğim "senin takımına borcun yok ki" düşüncesinin taraftarlık olgusuna ters olması.

Şöyle diyeyim benim takımıma borcum var çünkü hayatımın en güzel sevgisini bana bu takım yaşatıyor(tabi bir Galatasaray'lı olarak yaşattığı mutluluklarda var ki paha biçilemez) bence bir taraftarın hissettiği bu olmalıdır.Bunu hissetmeyen o takıma bir bağ hissetmeyen taraftar bence bir futbol izleyicisi olmaktadır sadece.Herneyse en nihayetinde bunlar sadece benim fikirlerim kimseyi sorgulayacak halimde yok tabi ki.

işte bu duyguyu herkes yaşamak zorunda değil. Kaldı ki ailesinden sevgilisinden yakın arkadaşlarından daha yoğun olarak "en güzel sevgiyi/duyguyu" bir futbol takımına, dine, siyasi görüşe kısaca herhangi bir topluluğa yaşıyorsa bir insan, psikolojik olarak tamamen sağlıklı diyemem ben. Ha, yine çok sevebilirsin o ayrı. Ama o sevgiyi göstermek ya da göstermemek sana kalmış. Aynı şekilde maça gidip keyif almayı tercih edip etmemek de.
Sosyal ağlarda paylaş

Takımı sevdiysen bir kere, daha sonraki başarısızlıklarda sen çizgini koruyacaksın. Şu anda tarafsız olup takım seçecek çocuklara bir şey demem ama biz UEFA döneminde falan Galatasaray'lıydık, yıllardır öyleyiz. Şimdi kötü gitti diye takıma desteği bırakırsak, formamızı almazsak, yönetime laf söyleme hakkımız kalmaz ki. Bence öyle en azından..
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten adamlara maddi desteğini keserek söyleyebileceğin en ağır lafı söylemiş olursun. "O kadar başarısızsınız ki inasnlar artık bu takımı sevmiyor bu takıma para vermiyor" demek bu çünkü.

Senin söylediğin tür taraftarlık da mantıklı evet, ama herkesin öyle olamsı ne bir zorunluluk ne de bir borç.
Sosyal ağlarda paylaş

taraftar değil izleyici diyorsun yani?
Ne diyeyim ben taraftarı tercih ederim.

Kısaca şöyle diyeyim Galatasaray'ı transferleriyle sevecek başarısız olunca iyi transfer yapınca sevmeyecek arkadaşlar eminim Radu'lu Perez'li şampiyonluğada "yok abi sene başında bu transferlerden sonra bıraktım ben desteği takıma" diyerek sevinmemiştir
Sosyal ağlarda paylaş

izleyici dediğin ayrı. o hiç ürün falan almaz, 1 tane forma almıştır zamanında o yeter. Bi formam var ya ikinciye ne gerek var yırtılmadıkça der. Bi de işte ufak tefek düşük paralı 1-2 atkı bere anahtarlık falan. Maça gitmez, oturur evinde tv'den birası elinde izler maçı. Oturup böyle transfer falan çok konuşmaz "aa bu adam gelmiş iyidir" der maçını izler. İzleyici budur yani benim söylediğimin de daha alt seviyesi.

Şu anda bahsettiğim taraftarla fanatik arasındaki fark. Benim bahsettiğim taraftar, sizin bahsettiğiniz fanatik oluyor. Fanatikliğin sözlük anlamını birebir uyguluyorsunuz çünkü bilinci ve algı süzgecini kapatarak takım ne yaparsa yapsın destekleyeceğiz diyerek.

izleyici - taraftar - fanatik - holigan diye sıralamak mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

o sıralama ne öyle abi şaka mı ?

ben evde maç izlediğim zaman taraftar olmuyor muyum ahahah.nasıl bir laf abi o

kime göre taraftarlık.tribüne gidince taraftar mı olunuyor ?

sen 1 tane forma aldın 2 tane bere aldın sen izleycisin.

daha ne a lsın adam.1 milyar verip kombine alınca adam mı olunuyor.

ben takımımı kötüykende destekledim.biz çok kötü topcuları izledik senelerce.bu seneki tepkim umut verip yeni stadla birlikte falan yetersiz transfer yapılması.yani geçen seneki bütçeyi bu seneye saklasalardı stada daha iyi olurdu

gerektşğinde takım eleştirlir.ama babanın cocugun parasını kesmesi gibi ürün almayı bırakırım falan saçma

sonuçta 2 günlük takım tutmuyoruz.hep bu takımı tutacaz
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Abi hayır kulübü eleştirirsin, lafını edersin. Ama takım kötü giderken desteği kesen taraftar demesin kendine yani. Fanatiklik değil ki o. Gözümüz kör değil yanlışları görüyoruz ama taraftar desteği keserse o yanlışlar asla düzelmez.

Aynen budur işte olay kötü gördüğün bir şeyde eleştirirsin sonuna kadar da yani yok abi ben artık kombinede almam maçada gitmem takıma destek olmam demek nedir yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

oldun said:

oldun said:

ben didim az demişim siz yedek die alın as olur zaten onlar yada klüp doktorunu flan degiştirin muska takın

"yanlıslık samandıraya giren vatandas kalp krizi gecirip öldü"

suan kafam güzel sallamayın

nemiroff

kafam güzelken dedigimi yapmıs gs ankaragücünün saglık ekibini transfer etmişler
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

o sıralama ne öyle abi şaka mı ?

ben evde maç izlediğim zaman taraftar olmuyor muyum ahahah.nasıl bir laf abi o

kime göre taraftarlık.tribüne gidince taraftar mı olunuyor ?

sen 1 tane forma aldın 2 tane bere aldın sen izleycisin.

daha ne a lsın adam.1 milyar verip kombine alınca adam mı olunuyor.

ben takımımı kötüykende destekledim.biz çok kötü topcuları izledik senelerce.bu seneki tepkim umut verip yeni stadla birlikte falan yetersiz transfer yapılması.yani geçen seneki bütçeyi bu seneye saklasalardı stada daha iyi olurdu

gerektşğinde takım eleştirlir.ama babanın cocugun parasını kesmesi gibi ürün almayı bırakırım falan saçma

sonuçta 2 günlük takım tutmuyoruz.hep bu takımı tutacaz

Tamamen yanlış anlamışsın sen Red.

Davranışa değil bakış açısına göre ayrım var orada. Evde maç izlemekten kastım tercih olarak bunu yapması sürekli olarak, fazla ilgilenmemesi, formadan kastım da senede 1 forma değil. Zamanında 1 tane almış gaza gelip başka almamış 10 senedir işte.

Hani ilgilenmiyo sallamıyor şeklinde.

Seyircinin ötesine geçen adam zaten ara ara maça gider ürünlere falan ilgi gösterir.
Sosyal ağlarda paylaş

abi hiç ürün almayan ve tribüne gitmeyen bir insanda gerçekten galatasarayı çok sevebilir destekleyebilir

yani biz ürün aldık stada gittik diye daha çok taraftar olmuyoruz.

bence bi taraftar var bide taraftarlığı aşırıya kaçmış gerizekalılar var.

yani bana göre üst seviyesi gerizekalılık.yani kavga etme adam dövme stad yakma seviyesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...