Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

valla 4-5 senedir anadolu takımına her güzel gol atan adama GS'liler

inşallah tutunur, bizim kültürümüz bu, altyapıdan adam çıkarıyoruz rerörerö

diye söylemlerde bulunuyorlar. 6 ay sonra altyapıdan şişirerek, YILDIZ OLACAK YILDIZ diye çıkarılan adamlardasonunda kalburüstü bir futbolcu takasında 4'e 1, 3'e bir tarzında değer buluyor.

Umarım tutar, umarım parlar tabii de artık ben GS'de gol atan her adamın yeni Türk yıldızı diye parlamasından sıkıldım.

Gerçi artık öyle bir duruma geldik ki 3 büyüklerde altyapıdan kim gol atsa, YILDIZ adayı diyiyoruz da neyse
Sosyal ağlarda paylaş

O kültür Galatasaray kültürü değil yalnız. Yani o yoz Galatasaray kültürü. Metin Oktay'ın, Baba Gündüz'ün kültürünü alsın. Az çok içinde olur o kültür Galatasaray'lı dediğinin, Emre Belözoğlu gibi değilse.

@darkrider: Düşününce A2 liglerinde yıldızlaşan oyuncular nesillerinin en iyileri olmalılar. Kendilerini geliştiremiyorlarsa yada ülkemizde daha sık görülen yanlış yönlendirme ve şans verilmemesi gibi durumlar yüzünden gelişemiyorlarsa o ayrı bir konudur ama yıldız adayı olmaları çok mantıklı. Bizimkiler hıyarlık ettiğinden yıldız olamıyorlar. Bir tek Arda'da düzgün politika izlendi de çıktı, sonra onda da hatalı politika izlendi de ilk gelişiminde politika iyi olduğu için tuttu. Sabri de keza yokluktan fırsat buldu da monte edildi takıma. 3 hafta oynatılıp bir hata yaptı diye kulübeye mahkum olsaydı o da 2. lig topçusu olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

E takasta kullanmak da o oyuncudan yarar sağlamak olmuyor mu? Düz mantık yapın az. Ayrıca reröre yapıldığı da yok Abdullah Avcı gittiğinden beri altyapıdan umudu kestik, adamlar yarış atı gibi yetiştiriliyor çünkü tek düşünce PAF şampiyonu olması takımın, o zaman altyapı başarılı görülüyor malesef, ha başaramıyorlar mı? Açık ara en başarılılar bu konuda ama 16-17 yaşında A-takıma çıkamıyorlar, çıkarlarsa aynı zamanda A2 liginde de oynamaları gerekiyor. Neden? Çünkü orda da şampiyon olma zorunluluğu var, Adamlar 21-22 oldu mu yavaştan tükenmeye başlıyor fizik olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Altyapı fetişini anlamıyorum, mesela Beşiktaşlılar Ali Kuçik falan oynadı mı deliriyor sevinçten, bu adamın kumaşı belli iyi topçu olmayacak. Aynı şekilde Anıl da rotasyonda yer bulur ama herkese Arda muamelesi yapılıyor. Cem Sultan diyoruz senelerdir, A-takımda oynamayıp bu kadar ünlü olan başka bir adam da yok sanırım. Ama Tugay da mı anlamıyor bu işten?

Barça örneği diyoruz, 7-8 adam altyapıdan diyoruz da bu adamlar altyapıya "transfer" yapıyor Venezuela'dan, Meksika'dan, futbol okulu seçmelerinden gelen adamlarla ilerletmiyor bu kültürü bizim gibi
Sosyal ağlarda paylaş

E bir yerden başlamak lazım. Altyapıdan adam oynaması demek, takımın geleceği için umut demek. Tabii ki sevineceğiz. Altyapı fetişi dünyanın her yerinde var. Her yerde taraftarların büyük çoğunluğu altyapıdan oyuncu oynadı mı mutlu olur, umutla izlerler. Bunda anlaşılamayacak ne var? Yabancı sınırlamasıyla, ligin statüsüyle, ekonomik imkanlarımızla yerli takılmamız gerekiyor altyapıda. Onların çıkıp oynaması hem o takım için hem milli takım için umut. Ben bir GS'li olarak Necip'in oynadığı her maç mutlu oluyorum, ilgiyle izliyorum fırsatını buldukça. Dışarıya para yatırmadan kendi içimizden yetişen futbolcuları izlemenin ayrı keyif vermesi son derece normal
Sosyal ağlarda paylaş

Hah dediğim olay o, takımın rotasyonunu yamalarını altyapıdan sağlarsın. Kalecin, stoperin yedek forvetin altyapıdan olur, her sene 2-3 adamla böyle gidersin. Transferde kaynak da yaratmış olursun, ama her çıkan adam yeni Arda, milli takımın değişmezi gibi lanse ediliyor. Tugay altyapıya geldiği ilk ay Rijkaard'a verdiği rapor Çetin Güngör'ün artık olduğu banko A-takım oyuncusu olduğu yönündeydi, o olaya girişilse Servet yerine Çetin'i izlerdik. Hem biz hem ülke rahatlardı
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

O kültür Galatasaray kültürü değil yalnız. Yani o yoz Galatasaray kültürü. Metin Oktay'ın, Baba Gündüz'ün kültürünü alsın. Az çok içinde olur o kültür Galatasaray'lı dediğinin, Emre Belözoğlu gibi değilse.

@darkrider: Düşününce A2 liglerinde yıldızlaşan oyuncular nesillerinin en iyileri olmalılar. Kendilerini geliştiremiyorlarsa yada ülkemizde daha sık görülen yanlış yönlendirme ve şans verilmemesi gibi durumlar yüzünden gelişemiyorlarsa o ayrı bir konudur ama yıldız adayı olmaları çok mantıklı. Bizimkiler hıyarlık ettiğinden yıldız olamıyorlar. Bir tek Arda'da düzgün politika izlendi de çıktı, sonra onda da hatalı politika izlendi de ilk gelişiminde politika iyi olduğu için tuttu. Sabri de keza yokluktan fırsat buldu da monte edildi takıma. 3 hafta oynatılıp bir hata yaptı diye kulübeye mahkum olsaydı o da 2. lig topçusu olurdu
Emre gibi değilse ne demek adam Galatasaray tarhinin en iyi kadrosunun temel taşlarından dı bir forma değiştirdi diye bu kadar saçmalanmaz.

Arda'da bir politika izlenmedi.Arda diğerlerine göre çok daha fazla yetenekli ve hırslı idi,o yüzden çıktı kaldı yoksa Arda da yokluktan forma şansı buldu.Arda bir projenin ürünü değil.

Aykut dün çok güzel birşey söyledi;Genç futbolcular ihtiyaç olduklarında 2-3 maç oynayacaklar,sonra bekliyecekler ama beklerken ustaların arasında pişecekler,gene ihtiyaç olucak oynayacaklar ve sonra takıma monte olucaklar.Bunlar 1 sezonda olucak işler değildir dedi çok haklıydı.

Umarım Anıl ve Anıl gibiler için bunlar geçerli olur ve bunlar olursa,işte o zaman geleceğimiz çok parlak olucak.

Son olarak dün izledim biraz maçı tekrarını,Anıl bileklerine çok hakim,iyi pas dağıtan,hızı ve driplingi olan bir adam gayet yetenekli ve kumaşı sağlam bir adam bence.
Sosyal ağlarda paylaş

O medyanın mallığı zaten. Ben kalıcı olur derken Arda gibi yıldızı olsun demiyorum. Olsa ne ala da öyle bir yük yüklemek de yanlış, bir şey görmeden beklemek de.

Cem Sultan konusuna gelirsek, kendi neslinin yıldızıyken gelecekte de yıldız olmasını beklemek doğal. Olamayacağını düşünüyorum %95 ama ufak bir umutla hatalardan ders alınırsa Cem de adam olursa belki yıldız olabilir. Bekleyip göreceğiz.

Herneyse, medyanın tavrı konusunda çok haklısın, bilinçsiz taraftarın tavrı konusunda da. Zaten genç futbolcuların yıldızlaşacağı varsa da yıldızlaşamamasının veya tutunamamamsının en önemli nedenlerindne biri de o yüksek ve bilinçsiz beklentiler

@lucifel: Karakter olarak laf attım emre'ye, sabaha kadar atarım hiç tartışmayalım

Arda'da politika izlendi, diğerlerinin aksine 1. ligde kiraya verildi düzenli forma şansı bulacağı bir takıma ve bu sayede geliştirdi kendini. Cafercan'ı falan hiç adam gibi seviyede tecrübe kazanmasına izin vermeden harcadık.

Aykut teknik direktör mü ya? Aykut'un dediğini örnekgöstermişsin. O mantıkla işliyor Türk futbolu, her sene pek çok genç harcanıyor. Düzenli oynatmayacaksan kiraya vereceksin. Oyuncu oynayarak gelişir, kenarda abileriyle antreman yapıp senede 2-3 maç oynayarak gelişmez. Bu bir gerçek, bunun tersini savunan aykut'u örnek göstermen çok komik olmuş üzgünüm.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

valla 4-5 senedir anadolu takımına her güzel gol atan adama GS'liler

inşallah tutunur, bizim kültürümüz bu, altyapıdan adam çıkarıyoruz rerörerö

diye söylemlerde bulunuyorlar. 6 ay sonra altyapıdan şişirerek, YILDIZ OLACAK YILDIZ diye çıkarılan adamlardasonunda kalburüstü bir futbolcu takasında 4'e 1, 3'e bir tarzında değer buluyor.

Umarım tutar, umarım parlar tabii de artık ben GS'de gol atan her adamın yeni Türk yıldızı diye parlamasından sıkıldım.

Gerçi artık öyle bir duruma geldik ki 3 büyüklerde altyapıdan kim gol atsa, YILDIZ adayı diyiyoruz da neyse

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs292.snc4/40959_10150258700395604_596410603_14691857_7284419_n.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

@lucifel: Karakter olarak laf attım emre'ye, sabaha kadar atarım hiç tartışmayalım

Arda'da politika izlendi, diğerlerinin aksine 1. ligde kiraya verildi düzenli forma şansı bulacağı bir takıma ve bu sayede geliştirdi kendini. Cafercan'ı falan hiç adam gibi seviyede tecrübe kazanmasına izin vermeden harcadık.

Aykut teknik direktör mü ya? Aykut'un dediğini örnekgöstermişsin. O mantıkla işliyor Türk futbolu, her sene pek çok genç harcanıyor. Düzenli oynatmayacaksan kiraya vereceksin. Oyuncu oynayarak gelişir, kenarda abileriyle antreman yapıp senede 2-3 maç oynayarak gelişmez. Bu bir gerçek, bunun tersini savunan aykut'u örnek göstermen çok komik olmuş üzgünüm.
Sen şimdi diyorsun ki;Arda'yı özellikle kiraladır pişsin ertesi sezon a takıma alıcaz,kesni oynatıcaz o ışık var onda diye öyle mi?Arda Galatasaray'a döndükten sonra ligin ilk yarısı topa vurmadı,2.yarısında da yokluktan oynadı.

Ama Arda önüne gelen fırsatı çok iyi kullandı,ayrıca elinde yetenekli futbolcu var madem neden kiralık verirsin ki sende oynasın ona bakıcak olursak.

Aykut işine gelince,Aykut iyi bir hoca buna emin ol bunu hepiniz göreceksiniz.

Gökhan Gönül yoktu Okan oynadı,Emre yoktu Selçuk değil Gökay oynadı ve oymaya devam edicek.

Ama genç oyuncuları kendi elinde pişirerek takıma monte edersen Emre gibi,işte o zaman olay biter.

Bu arada nilep Emre'nin karakterini ne kadar iyi biliyorsun?Saha dışında hiç 250 metreden fazla yanına yaklaştın mı?

Emre saha içinde çirkeftir evet de Hagi'de dünyanın en çirkeflerinden biri idi.Hırsızsınız dedi abi adam sizlere.

Emre için saha dışında melek gibi adam diyorlar ama o nasıl olucak?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...