axedice Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Bakalım FFXIII bu lafın altında kalacak mı? http://cache.gawkerassets.com/assets/images/9/2010/05/500x_jrpg.jpg SWToR ile ilgili strategy informerda yapılan bi söyleşide Biowareın baş yazarı Daniel Erickson, FF 13'ün bir rpg olmadığını idda etti. Tencere dibin kara deyimi yepyeni bi boyut kazanıyor. said: Strategy Informer: The main staple of The Old Republic has always been its story, but I'd argue that without good game play to support it, there is a lack of incentive to want to find out that story. I use Final Fantasy 13 as an example here: excellent story, but sometimes the grind or the linear game play made me struggle in wanting to see it through. What are your thoughts on that? Daniel Erickson: Well, before I address the main point I just want to take a slightly more controversial route: You can put a 'J' in front of it, but it's not an RPG. You don't make any choices, you don't create a character, you don't live your character... I don't know what those are - adventure games maybe? But they're not RPG's. Evet konsol bebesi sevgili arkadaşlarım. Aslında oynadığınız oyun bir rpg değil. Konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Torque Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 FUUUUUUUUUUUUU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
draedan Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 rpg degil tavbi ki, buna da tek oy veren benim galba, sasirttiniz beni pati halki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 J-RPG'ler kadar kötü şeyler yok oyun dünyasında ya. Japon fanboiları çok sever ama Kaede gelir döver falan. Ben kaçıyorum. Ama j-rpg'lerin soyu tez zamanda tükenmeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 ÖNÜNE W KOYABİLİRSİN AMA HALA OYUNLARIN DATİNG SİM BİOWARE çok yüzeysel olmuş yorum - karakter geliştirme sistemi, standart meslek seçimine eşdeğer. hatta aktif olarak 3 rollde karakter geliştirmek, bunları on the fly değiştirmek ve stat bazlı olanların aktif meslek değilken bile bonuslarını vermesi karakter geliştirme sistemini biowarein yaptığı BÜTÜN sistemlerden çok daha karmaşık, geniş ve esnek yapıyor - npc interaction yok denicek kadar az, buna denicek laf yok ama zaten FF serisi hep böyleydi. party interaction ve banterlar ÇOK iyi. biowarein son dönem rpglerinin hepsinden daha iyi hatta. karakter yaratamamak ve pre-made oynamak zorunda bırakılmak problem değil zaten ona fok atarsan tormentı da yakarsın başka da eleştirilcek/tartışılcak husus yok yani olay şuna geliyor wrpg genel olarak sizi karakteri istediğiniz gibi yapmakta özgür bıraktığı için bir ruhsuzluk oluyor. ama bütün dünya ile etkileşim kurup farklı kararlar verebildiğin için bu açık kapanıyor jrpg ise karakterleri, dünyayı ve gidişatı önceden belirlediği için oyuncuyu tünelliyor gibi gözüküyor. ama dizginler yönetmenin elinde olduğu için en ince ayrıntısına kadar işlenmiş çok daha kusursuz bir hikaye ortaya çıkıyor. 99% muazzam eyecandy ve videolarla süslendiği için fantazi filmi izliyor gibi hissediyorsunuz kendinizi. ha jrpglerin yarısı klasik konu ve 7 renkli emolarla dolu olduğu için burdan da kaybediyor orası ayrı bunun dışında combat sistemi, oynama süresi, seslendirme, müzik, eyecandy gibi birçok konuda ffler (hatta birçok jrpg) wrpgleri eziyor tl;dr kaede > all Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Ateride frp mi olur ya maç yapılır ateride. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 biowarecim, senenin RPGsi demon souls secildi, ama naber? adamlarinki butthurt direk, senelerce kas dragon age gibi sig bir oyun yap sonra adi sani duyulmamis bir japon firmasi butun odulleri toplasin dragon age ne kadar RPG ise FF13 de o kadar RPG dir ehueheu FFXIII de kendini kaptiricagin sahane bir hikaye var en azindan (her ne kadar FF klisesi olsada dunya saglam karakterler enteresan) dusmanalr bile enteresan, mass effectin 4 farkli yaratigina, diragin eyc in hurlock ve genlocklarina kiyasla adamlar botanik bahcesi yapmis diragin eyc e bakiyoruz bide, birbirinin ayni ortamlar, 9-10 saatlik "derin" icerik, 1-2 tanesi haric klisenin dibine vurmus karakterler, barbarlarin isgali altindaki ulke, beceriksiz yonetim ve onun kahramanalrin elini kolunu baglamasi ve pesinden balista spamliyarak kestigin "epic" son boss mass effect mevzusuna girmiyorum cikamayiz zaten, su demon souls dan bi ornek alsinlar plox oyun nasil yapiliyormus market uzmanlarinin "2000" satmaz dedigi bir japon RPG si nasil senenin oyunu oluyormus en azindan japonlar durust, eksik oyun cikarip DLC ile tamamlamiyorlar :p rezil herifler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 abi jrpg'nin içinde rpg geçmesi onu rpg yapmadı ki hiç.. hatta rocket propelled grenade bile jrpg lerden daha iyi role playing gamedir nihayetinde.. jrpg'lerden o kadar çok tiksinmişimdir ki dünyadaki tek video oyunları olarak jrpg'ler kalsa anında emekliliğimi veririm. onu da geçtim bu jrpg lerdeki adamların osurunca bile kıçlarından hareler, ışıklar, plazma topları çıkması kadar aptalca çok az şey olabilir dünyada. belki kurtlar vadisi.. ama yok yok jrpg ler daha aptalca.. hmm aslında açık ara aptalca.. aslında o dev ağızlı kılıç tabancalar.. evet.. işte onlar aptalca.. hey bir saniye onlar da sadece jrpg lerde var.. tamam.. jrpg ler aptalca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 hey buldum! ismail yk! işte o jrpglerden daha berbat görünen tek şey olab.. hmm nalet olsun.. jrpg lerdeki herkes ismail yk'dan daha berbat duruyor.. pfff. tamam berbatlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 bence de Kaede çoğunluğa katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 ff nin yapimcilari ne uzulmustur war yaagliyolardir simdi evde dragon age 13 cikinc akonusalim demisler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 abvblizzard said: Ateride frp mi olur ya maç yapılır ateride. asdhjasgd evet abi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 wrpglerin bi 10 katı kadar jrpg çıktığı için çok çeşitleniyor içerik, her türlüsü var. mesela bütün wrpgleri toplasan bi drakengard kadar ciddi veya grimdark etmezler. senin troll-fu biraz zayıf kalmış ama en azından denemişsin. benim gibi bir uzmana karşı cesaretinden dolayı 3/10 verdim sana (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Kaede said: wrpglerin bi 10 katı kadar jrpg çöp çıktığı için çok çeşitleniyor içerik, her türlüsü var. fixxed.. rpg ile çöpleri aynı torbaya koymayın olm.. biri nimet.. ötekiler artık.. şöle belirtmekte fayda var.. jrpg o kadar tırt ki fo3 ile karşılaştırdığında fo3 kendisini gerçek bir rpg gibi hissediyor... tamam yaw trollemiyorum daha.. bilakis en nefret ettiğim şeylerden birisi için ne deseniz değişmeyecek benim için.. bence gerçekten berbat oyunlar tamamı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 ama işte beceremiyorsun. zar zor aldığın puanlarından da olma şimdi. çöp dediğin batıda yılın rpgi seçiliyor. çöp dediğin batının cesaret edemediği kadar sert, karanlık, tabu ve grimdark oluyor. çöp dediğin o kadar fazla competitorı olmasına rağmen ilk gün 1.5m satıyor sana bi jrpg getiririm EHUEHU BEN DEMİŞTİM DİMİ dersin. başka bi tane getiririm ABİ BU SERİDE KAÇ TANE OYUN VAR diye yalvarırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 ben olsam şansımı zorlamazdım.. animelerden ve jrpglerden bu kadar tiksinmemin tek sebebi milletin "ABİİİ DETNOT SÜPER ABİİ FF SÜPERRR" diye çöplerini evime taşımasıdır.. kesinlikle benim beğendiğim/beğeneceğim/beğenebileceğim bir şey değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 sende beğenmeyebilirsin ama yetersiz, kıt bilginle genelleme yapmazsın olur biter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Japonya büyük elçisi olsana abi sen Japon vatandaşlığına geçip. dsfs dasaa'ya sonuna kadar katılıyorum. Tabi bu fikrini deiştirmesine sebep olabilir (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 yeah yeah yeah.. ciddiyim.. ff gerçekten çöp.. dediklerim de genellemeden uzak şeyler.. kabul edin ki hepsi var.. berbat tipler, saçma isimler.. buttz!! buttz diye adam var yahu.. aptal mekanlar, osurduklarında bile çıkan kıvılcımlar.. saçma bir gameplay, sıkıcı bir oyun, berbat mekanlar, berbat seslendirmeler, aynı bayık hikayeler.. hepsi gerçek.. bunlar ff lerde var.. tabii bunların olmadığı oyunlar da var.. ki biz bunlara RPG diyoruz.. ehuaha.. tam aynı şeyler olmasa da benzerleri.. http://uk.xbox360.ign.com/articles/106/1060011p1.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 said: Dear Bioware, Honestly, you’re one of my favorite developers. Why must you go around spouting nonsense like you’re some elitest RPG god, assuming that only your brand of RPG is the only way RPGs can be done? I loved both Mass Effect titles, I loved Dragon Age: Origins, I’m looking forward to your upcoming Star Wars MMO. These are all awesome games in their own right, why must you go around shooting your mouth off willy-nilly? It makes you look like a bunch of jerks. devamı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 dasaaa said: yeah yeah yeah.. ciddiyim.. ff gerçekten çöp.. dediklerim de genellemeden uzak şeyler.. kabul edin ki hepsi var.. berbat tipler, saçma isimler.. buttz!! buttz diye adam var yahu.. aptal mekanlar, osurduklarında bile çıkan kıvılcımlar.. saçma bir gameplay, sıkıcı bir oyun, berbat mekanlar, berbat seslendirmeler, aynı bayık hikayeler.. hepsi gerçek.. bunlar ff lerde var.. tabii bunların olmadığı oyunlar da var.. ki biz bunlara RPG diyoruz.. ehuaha.. tam aynı şeyler olmasa da benzerleri.. http://uk.xbox360.ign.com/articles/106/1060011p1.html en son hangi ff i oynadin sen? ff1? ff2? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 e işte gene diyorum. yetersiz kıt bilgiyle konuşuyorsun, genelleme yapıyorsun. daha ffimi jrpgyimi eleştiriceksin onu bile bilmiyorsun ki. ff üstünden jrpg genellemesi yapıyorsun berbat tip dediğini anlamadım mesela. kimle neyi karşılaştırıyorsun modsuz badhesta rpgsinden bi tip çıkartırım fellik fellik kaçarsın, 10 senelik jrpgden bi tip koyarım ABİ MSNİ VARMI BUNUN diye sorarsın yok buttz diye isim mi olurmuş. dick diye wrpg karakteri olursa buttz diye jrpg karakteri olur. hepsi yumuşak nasılsa yok kıçından alev çıkıyormuş. he dragon agede de fare kesip 2 metre tepeden tırnağa kana boyanıyoruz mekanlar aptalmış da boletarian palace > fortress of regrets gameplay saçmaymış da 2009 en iyi rpgi doğudan seslendirmeler berbatmışda adamların sırf seslendirme diye bir sektörü olduğundan habersiz, amerikada seslendirme için 10 rolden 9 unun JYB olduğundan habersiz konular klişeymiş de bir p3 den habersiz yani evet az biraz bilgin var falan sanıyordum da senin hiçbir halt bildiğin yokmuş, OLUM OZİ OZBORN NE KONSERDE CİVCİV EZİYORMUŞŞŞŞ veletlerinden bi farkın yokmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 İki platformdada bolca oyun oynuyorum. FF yi eleştirenler Şu yazdıklarını okuyormu gerçekten merak ediyorum. Bi türde başarılı oyunda olur, Başarısız oyunda olur. Hepsi çöp diyen kişi ya bilmiyodur. Ki siz bilmiyorsunuz, yada ciddi değildir. Oyun arkadaşım bu, Şu türü hiç sevmem bana göre değil diyebilirsin fakat bunu genellemek gerçekten uzaklaşmaktır. Sen istediğin kadar sevmiyebilirsin, Dünya seviyor, Ve Çok kaliteli jrpgler mevcut. Eleştiri yapmak güzel şey forumda. Ama saçmalamak ayrı. Oyunun güzelliğini belirten faktör nedir, Zevkli olması. insanlar bunu eğlenerek oynuyorsa istersen yırtın bunu değiştiremezsin. Ki burda bahsettiğin şeyin dünya kadar fanı var. Fazla ciddiye almışsın sen çöp falan, ben diğer oyunlarında hayatta bir işe yaradıklarını görmedim. :) Bu ne sanat, nede iş. Herkez beğendiğini oynar Sende git Demon's souls oyna oyun gör. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 wrpg ne ya western felan mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 demon souls hakkında sıfır bilgim var. fakat şu da bir gerçek ki ffler kendine has bir oyun türü yakalayabilmiş birşey açikcasi ben ff oynarken rpg oynuyor olmaktan cok iyi bir hikaye okuyor gibiyim (mgsde de öyle bir olay var). yani zaten biowaredeki abi de cok yüzeysel demiş. ve haksiz da sayilmaz.ama kendi oyunlarındaki eksiklikler var bariz. ama gel gör ki bir fallout 1-2 baldurs gate 1-2 serisi asla jrpg olarak yapilinilinmayacak şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar