Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

n900 hakkinda


BonePART

Öne çıkan mesajlar

simdi kendi konusu vardir kesinde. ben almayi dusunen arkadaslari uyari babinda bi kered daha acam dedim. almayin.

neden derseniz bi kac sey yazam belki anlamli olur.

1. evet cok sik bi telefon ama takoz gibi. yane kilifi felanda olursa netbook kadar bisi q klavye enfes bi teknoloji ama essek gibi yer kapliyor.

2. cok fonksiyonlu evet ama 6 saat pil omru var. evet 6 saat. 6 saatte yane mesela abanmassaniz surer. ben hane wireless felan acikken 6 7 saatte bitirdim. film felan izlesem net olucekti 4 saatte.

3. Maemo linux felan super ama gelisim sifir. yane cok ufak bi komunite var ve daha korkunca ibm ile nokia maego diye bi isletim sistemi cikardi. n900 supportu var ama sadece develeportler icin yane app yok. ole arada kalmis bi arac ki . maemo 6 ya support war mi nokyadan ofisil cevap bilmiyoruz. maegonun yenisi harmattan destegi olcak mi ? bilmiyoruz. symbian 3 cikiyo bi orak nta olcak mi ? bilmiyoruz. 3 yeni isletim sistemi geliyor ve hic birinde n900 kesinlik yok. nokia uretip unuttu yane aygiti.

4. super aplikasyonlar war emultorler war ama o kadar. toplam 250 tane aplikasyon var. tamam bi apple store beklemiyodum ama 250 nedir ya. 3 5 oyun ise yara 3 5 de yan program var gerisi tiri viri. yane tamam mesela ps3 joysticiki baglamak mumkun tv outla konsol olarak kullanmak icin aletide nereye kadar. isbankin cep bankini bile yukleyemiyosun cunku symbian var applestoreda var windowsda androidde var ama maemoda yok.


5. gps var evet. hemde gercek gps uyududan yane. ama navigasyon programi symbian icin bedava. n900 de parali. hemd einternete baglanmadan lock yapamiyor uydu.

6. cok sacma komik ozelliklerden yoksun. alette contacta ayri ring tone atamak yok ya var mi bole bi sacmalik.


ozetle evet muemmel bi alet. ekrani goruntusu felan enfes. ama ozellile os acisindan cok yetersiz desteksiz. alip 1 hafta kullanip 1.5 katina sattim simdi bi htc evo alicam.

P.S: bilgisayari cep telefonu deil. bilgisayar bu alet. cunku teeofn etmek icin 4 ayri dugmeye basmak lazim ekranda. araba kullanirken birini ariyim felan buyuk hayal. aransaniz acmak bile zor.

eger abi ben surkeli internette olmayini. perez hiltonum tweetsiz yasayamam demiyosaniz almayin. bekleyin n9xx yen telefon ciksin. maemo 6 yada harattan destegi varsa onu alirsiniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

bu kotude iphone iyi mi dedim ki ben bi yerde bu arada
iphone iyi olsa onu getirtirdim niye gormedigim bi teleofnla riske girem ki


iphone de facto standard oldugu icin iphone dedim, base olarak o aliniyo ya artik :)

kisacasi yogun kullanimda uzun giden telefon gormedim, bende htc touch pro var, USB den sarj oluyor. Modem olarak kullanmak farkli ama onda da bi yandan sarj etmesine ragmen sarj bitiyor modem olarak kullaninca. Web/gtalk vs bitiriyo hizli, wireless zaten her zaman pil ceker o yuzden kapali olmali normalde.

Iphone zira oyle , blackberry de cok gitmiyo yine mesela. Cok giden telefon gormedim. Genelde ozel battery falan satiyolar oyle aliyolar cok yogun kullananlar ya da ikinci battery.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Ben şuan cihazdan gayet memnunum yaklaşık 7 ay oldu halen tık demedi cihaz internet olarakta doğru wifi bağlantı ile çok dayanmıyorum ama wifi kapatan programlar sayesinde arasıra nete girerek çok rahat 1 gün kullanım sağlanıyor. Ben şirkette pcye usb ile bağladım sürekli şarj halinde sürekli net açık. Bu ara yeni uygulamalar oyunlarda çıkmaya başladı mEVEMON çıktı eve player olarak çok mutluyum :P Cihaz için aslında sürekli birşeyler yapılıyor ama eksik olduğu bir gerçek tabi.

Bu arada bugun yeni sürümü piyasaya sürüldü. 3
Yapılan Değişiklikler:

* Longpress to enter numbers/symbols on the keyboard.
* A revamped virtual keyboard.
* The ability to rearrange icons, no ‘more’ button in the menu.
* Changes to the camera UI, and a night mode for both photos and video.
* Qt 4.6.2 is now pre-installed.
* Video in Skype and Google Talk.
* The web browser now features a button to activate the portrait mode and a few more option while in the portrait mode.
* The browser benchmark also seems to have shot up from 8687 to 10141 with this leaked release.
* USSD codes now work.
* Type to search for apps in the Application Manager.
* Another addition is an email widget as well for the desktop.
* Updates to the Ovi Maps application, but no voice navigation yet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni updateledim ben browser aciklari ve buglari kapanmis baya memnun oldum acikcasi, potrait mode eklenmis fena degil sahsen ben pek meraklasi degilim o modun meraklisi olanlarida anlamiyorum.

aletde ciddi bir hizlanma soz konusu root sistemini baya elden gecirmisler,agzina kadar dolu foto klasorleri zar zor surf yapardim simdi tik etmeden gidiyorum.

Bundan sonra gelicek update ile supero olacak ek olarak third party programlarin başarısıda çok iyi ıvır zıvır ne arana eklendir download listde son 4 aydır.

Ek olarak Bone o yazdıgın lıstı kulakdan duyma yazmısın hocam kusura kalmadaö her okuduguna koru korune ınanma ıstersen o şıkların yuzde 80 nini ele listeden.

Tek canı gonuldan katıldıgım nokta genıs bır alet olması cebımede hıssetırıyor kendını ve ınan bence hardware q klavye cok zevklı bır olay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben design olarak X6'yı çok beğendim fakat , işletim sistemine felaket uyuzum , böyle bişileri hızlı yapınca kareler dikdörtgenler birbirine giriyo salak gibi yavaşlıyo bi kendine gelmeye çalışıyo fln alet komik yani . Symbian touch screende kesinlikle tercih edilmemesi gerken bir platform bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
1.2 geldi baya bi guzellesti, benim icin tek eksik portrait mode du, onuda eklediler.

ayrica bone, istedigin bir program varsa, ve gercekten kullanisliysa insanlar bunu yapiyorlar, maemo.org dan talepte bulunabilirsin.

ayrica tum repleri ekledigine eminmisin? ihtiyacim olan tum programlari buldum ben acikcasi.

pil sorununa gelince, wifi ya 6 saatten fazla dayanan telefon yok, birde alet multi taskingdeyken asiri pil yiyor, sms penceren acik olsa bile somuruyor pili, ona dikkat et.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...