Red Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 dylanN said: gereksiz bye valla uzayı izlemek benim hayalimdi ufakken.hala çok istiyorum fakat apartmanlar arasından ay may bulamıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 dylanN said: gereksiz Sana gore gereksizse dert degil. Zira kimsenin sallayacagini sanmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Chemical said: ISS nasıl gözüküyo? Geostationary uyduları görebiliyo musun? Simdi boyle belli belirsiz bir cisim gibi dusun. Fotografla daha ayrintili olabiliyor ama. Mesela en kolay sekilde ccd ile gunesin onunden gecerken goruntuleyebilirsin. Gunesi gecip gitmesi en fazla 1-2 saniye suruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 ooh uzaktaki uyduları hiç göremezsin o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Oyle kucuk nokta dedigime bakma ben bilerek oyle goruntulemistim ama istersen gunes panellerine lablerine shuttle a, zvezda'ya kadar ayrintili goruntuleyebilirsin. ben o kadar kasmamistim belki bundan sonra yaparim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphiel Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 az ve eq modelleri arasındaki temel fark ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 dylanN said: gereksiz ben de seagle, memnun oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Bu konu çok ilgimi çekti yalnız...Bol bol yazsanıza nasıl birşeydir, yani tam olarak beklentimiz ne olmalı...Ayın kriterlerini görmek isterim ben de, Amerikan bayrağı görülebiliyor mu:D... Şaka maka hoşuma gitti, bu tarz bir hobi edinilebilir, tek sefer veriyorsunuz parayı pahalı da olsa... Ama şu filtre olayını tam anlamadım...Hakkaten kör mör olmayak:)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 2011 türkiyesinde napacaksınız teleskopu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 dürbünle başlasana gökyüzünü incelemeye 20x80 liklerle höt diye teleskop almak doğru bir seçim değil, önce gökyüzünü tanımanda yarar var. genelde çoğu insan dürbünle ne bakacam diye düşünür ama güzel bi gökyüzünde dürbünle, çıplak gözle göremediğim milyonlarca yıldızı görme imkanın oluyor. böyle görüntüleri ışık kirliliği olmayan yerlerde çok rahat yakalayabilirsin: http://4.bp.blogspot.com/_YMoSxiEVz3Y/THjrjV6og5I/AAAAAAAAAJ0/Ih272K8kug8/s1600/Andromeda+Galaxy+M31-3.jpg http://www.utahskies.org/report/20011109/NGC288.gif ve aydaki bütün kraterleri de inceleyebilirsin. iki gözle baktığın için üç boyutlu havası veriyor ayda. aya teleskopla bakmak bu kadar zevk vermeyecektir http://usahitman.com/wp-content/uploads/2011/04/the-moon-hq.jpg (dürbünle aya bakmak bu resme bakmaktan çok daha keyifli) jüpiteri ve uydular çok rahatlıkla görebilirsin, hatta dünyaya yakın olduğu sıralarda satürnün halkalarına bile bakabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 celestronun ürünleri de oldukça kaliteli oluyor http://www.eyb-optik.com/ buradaki 15x70 ya da 20x80 i öneririm http://www.eyb-optik.com/durbun/skymaster_serisi.html bi de bi türk firması vardı makroptik olabilir sallamıyorsam, fiyatları oldukça uygun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 http://www.google.com/mobile/skymap/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 seraphiel said: az ve eq modelleri arasındaki temel fark ne? eq kundaklılar dünya döndükçe step motor sayesinde teleskopu da döndürür gözlemlediğin cismi kaçırmazsın. fotoğraf çekiyorsan bu tür kundak kullanmak farzdır. hatta gidip en kalitelisini alıcaksın belki teleskop fiyatında olucak ama şart valla yoksa bakarsın atlama yapmış cisim kaymış derdi çok olur. takip etmesin diyorsan ve fotoğrafta çekmeyeceksen Eq kundak gerekmez. altazimuth kundaksa yatay/dikey hareketi elle yaptığın basit bir kundak. bu kundakla fotoğraf çekmek/takip etmek falan yalan oluyor haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 vay be çok güzelmiş :) peki gözünüz bozuksa gözlük ve lens ilemi izliyorsunuz uzayı yoksa mercekten bakınca gerek kalmıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 ben miyop astigmatım gözlüksüz odaklama yaptığım zaman eğer yanımda görüşü normal bir insan varsa o bakınca sorun olabiliyor. böyle her insan için refocus yapman gerekicek. ama gözlükle odaklayınca diğerleri için sorun olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Sotto said: Şaka maka hoşuma gitti, bu tarz bir hobi edinilebilir, tek sefer veriyorsunuz parayı pahalı da olsa... Ama şu filtre olayını tam anlamadım...Hakkaten kör mör olmayak:)... Hobiden ötesini de yapabilirsin. Mesela şu an ışığı bize ulaşmamış bir sürü gök cismi var sen bunlardan birini keşfedip ona kendi adını verme şansını yakalayabilirsin. Dünya var oldukça o cisim senin adınla anılır. :p Bir de evet Güneş'e filtresiz bodoslama dalarsan gözlere elveda diyebilirsin. Ay için filtre şart değil ama hassas gözlerin varsa gözlem biraz uzun sürecekse filtre kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Umut vermeyin insanlara yok yıldız bulursun senin olur falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 throine kendi yakaladığın fotolardan bikaç tane serpiştirsene abi, gözümüz şenlensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 optik teleskoplar so 80's. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Microwave teleskop al bence senko haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 goldbären said: throine kendi yakaladığın fotolardan bikaç tane serpiştirsene abi, gözümüz şenlensin. şu an yanımda yok ama görsel'e topikini açıcam bir ara. şimdilik raw haldeler olgunlaşacaklar renk gelecek güzelleşecekler böyle. asdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 iyi bir dürbün ne kadardır? onun modeli markası neyin var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Imkansizliktan durbun kullanmak kabul edilebilir de teleskop yerine durbun alip "her sekilde kullanirim" demek baya sacma salak bir is, demedi demeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 di said: Imkansizliktan durbun kullanmak kabul edilebilir de teleskop yerine durbun alip "her sekilde kullanirim" demek baya sacma salak bir is, demedi demeyin. de get salak işmiş hiç eline düzgün bi dürbün alıp gökyüzüne baktın mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 "Peki sen hic teleskop ile baktin mi ?" diye sorayim o zaman. Zira su asagidaki goruntu gayet soytari gibi kaliyor 10 cm'lik teleskopla bakinca bile. codename_curse said: http://usahitman.com/wp-content/uploads/2011/04/the-moon-hq.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar