Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

335. Celp Dönemi

Tenekeadam

Öne çıkan mesajlar

ben birsey danışmak istiyorum, henüz başvurmadım ama şu an başvursam ağustosa aldırabilir miyim yoksa aralık'a kalır mı, çünkü aralık'ta giderim diyordum ama şimdi biran evvel aradan çıksın modundayım... aralık aslında en iyi dönem ama geçen gün 6a ylık ehliyeti kaptırdım vs, bir de iş güç yok henüz ağustosta gidip ocak'ta dönmek daha mantıklı gelmeye başladı.
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

ben birsey danışmak istiyorum, henüz başvurmadım ama şu an başvursam ağustosa aldırabilir miyim yoksa aralık'a kalır mı, çünkü aralık'ta giderim diyordum ama şimdi biran evvel aradan çıksın modundayım... aralık aslında en iyi dönem ama geçen gün 6a ylık ehliyeti kaptırdım vs, bir de iş güç yok henüz ağustosta gidip ocak'ta dönmek daha mantıklı gelmeye başladı.

aldırırsın rahat ol, ben geçen sene hazıran ortasında tecil bozdurup girdim ağustosa. ( gerçi belli olmuyor )

Ama girersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Seçme şansı yok, ordu ne istiyorsa o oluyor. Gözlerini kapatıp evrene yakarabilirsin sadece.

:)

Spiegel said:

haziran 30'a kadar basvuru zamani var sanirim, dun kontrol ettim asalin sitesinden, hayirlisi. bir de yedek subay mi yapsam kisa donem er mi kararsiz kaldim, yedek subayin bir cok avantaji var ama 11 ay suruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

oyle de o genelde kisa isteyenler icin oluyor diye biliyorum, belki subay gereksinimi varsa uzuna da aliyorlardir =) ama zaten uzunun 11 ay olmasi hic cekici gelmiyor, 5 ay er olarak yapmak varken, birtek ufaktan da olsa bir rutben olmasi belki biraz cekiyor adami uzun doneme.

Rütben ufaktak değil, bütün astsubayların üstündesin, gidersen o şekilde ezdirme kendini ( zaten 3 aylık baba egıtımden sonra ezdırmesın =) )

Bölümün ne?
o onemlı uzun donem olayında.
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur said:

Şu başlığı görmek bile içime sular seller serpti.
Hadi biletler, yavaştan yavaştan...

hahah

abicim daha var gençlerin gelmesine :) daha takriben 90 gün yardırıcaz biz, ağustos gibi gençler gelecek acemiliğe başlıcak 5 ile 8 kilo arasında verip o sıcağın altında yaptıkları şeyde mantık ararken bizde iyice anırmaya başlıcaz;

' Bilet gelmez olduuuu, gel bilet geeeel ' lol.

bu askerlik çok acaip birşeymiş
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Spiegel said:

oyle de o genelde kisa isteyenler icin oluyor diye biliyorum, belki subay gereksinimi varsa uzuna da aliyorlardir =) ama zaten uzunun 11 ay olmasi hic cekici gelmiyor, 5 ay er olarak yapmak varken, birtek ufaktan da olsa bir rutben olmasi belki biraz cekiyor adami uzun doneme.

Rütben ufaktak değil, bütün astsubayların üstündesin, gidersen o şekilde ezdirme kendini ( zaten 3 aylık baba egıtımden sonra ezdırmesın =) )

Bölümün ne?
o onemlı uzun donem olayında.

bolum ekonomi de master da var vs, muhendislik doktorluk okumadim yani ama belli olmaz tabi, zaten uzun donem cok dusunmuyorum simdilik belki son anda, bir kayma olabilir o yonde ama gene de 5 ay kisa yapip aradan cikarmak daha uygun gozukuyor su an.
Sosyal ağlarda paylaş

şöle bi olay da var ağustos ve aralık dönemlerinde başvuru çok oluo bu durumda uzun dönem çıkma ihtimalin düşüo öle sosyal bilim okuyan bi adamsan mühendisleri falan yedek subay aldıklarını düşünürsek

ama mesela şu nisan ayında çok az kişi başvurduuundan uzun dönem çıkma ihtimalin daha fazla oluo

benim uluslararası ilişkiler mezunu arkadaş Ağrıya gitti uzun dönem, belli olmuo yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...