escape Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 selam spor sevgili spor severler. evet kondisyon sorunum var. halı saha maçlarında bile bi iki depardan sonra acayip tıkanıyorum ve kıçımdan nefes almaya başlıyorum. koşamıyorum ve hemen yoruluyorum 1 saatlik maçta. evet sigara içiyorum ama günde 5 taneyi geçmiyor. yani benden çok sigara içen tanıdığım ve benden 10 yaş büyük herif at gibi hiç yorulmuyor maçta. yani bu kondisyon sorununu çözmem için önerileriniz ve yapmam gerekenler nedir bilen varsa yardımcı olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Zamanla olucak bir şey bu başla eliptikte veya dışarıda koşmaya zamanla düzelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 hergün, tempolu bir şekilde günde 20 dk mola vermeden bisiklet sür garantisini veriyorum nefesin açılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2010 Kilo sorunu var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 yok abicim kilo sorunum. aksine boyuma göre zayıfım. boyum +1.90 kilo 75-80 abi ne bisikleti ya biri koş diyo öbürü bisiklet diyo :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Düzenli halı saha maçı yapıyorum 3 ay önce basketbol oynamayada başladık. Basket oynadıkça kondisyonum daha ileri gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 İkisi de doğru ama. Kardiyovasküler olarak forma girmen gerekiyor. Nabzını yükseltecek egzersizler yapman lazım. Hızlı yürüme, koşma, bisiklet, yüzme vb hepsi olur. İdeal olarak bunları haftada 3-4 gün yapman lazım. Başlangıç için haftada 1-2 gün de hiç yoktan iyidir. Futbol oynamak da dahil buna yalnız. Haftada 3 gün futbol oynuyorsan ek olarak koşuya çıkman şart değil yani, ama kondisyon için yararlı olacaktır yine de. Bir gün egzersiz yaptığında ertesi günü dinlenmeye ayır. Üstüste iki gün yapmamaya çalış yani (başlangıçta). Tempo olarak ise 15-20 dakika aralıksız yapabileceğin bir tempo seç. Haliyle depara uzaktan bile yakın bir tempo olmayacak bu. Büyük ihtimalle hızlı yürüme ya da biraz daha hızlı bir jogging temposu olur. Forma girdikçe tempoyu ve süreyi arttırırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 peki sabah yapılan spor mu daha etkili olur aç karnına yoksa gece yapılan spor mu? çünkü bir yerde okumuştum sabah uyanır uyanmaz bu tarz koşu yapmak kalbi aşırı derecede yorarmış. çünkü yeni açılan bilinç ve hızlanan dolaşım sisteminin üstüne bu tarz vücudu zorlayıcı hareketler pek yararlı değilmiş. yani kısacası bu tarz koşuları günün hangi aralığında yapmak gerekiyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 aksam yemeğinden 2 saat sonra uygundur. Ben öyle çalıştım geçen yaz. Kilo kaybını engellemeye dikkat et, iskeletor gibi kalma sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 @tenekeadam yok usta benim gibi yemek canavarı yoktur herhalde. günde +2 ekmek tüketiyorum. kilodan yana sorunum olmaz. ama kafama takılan tek şey bunu günün hangi aralığında yapmam gerektiği ve ne şekildeydi. şekil kısmını mirage halletti sağolsun:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Şimdi şöyle bir durum var, alışık olduğun düzenden sonra gireceğin bu çalışma metabolizmanı hızlandıracaktır. Spor sonrası kullanılan yenileyicelerden al mutlaka. Vaktin bolsa, geceleri yemekten 2 saat sonra hem kızlarda o saatlerde yürüyüş falan yapıyor takılırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 said: Spor sonrası kullanılan yenileyicelerden al mutlaka. nasıl yani? hap falan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 sıvılardan bahsediyorum http://www.voleybolunsesi.com/content.php?cid=13&id=729&topic=6 surada güzel bir makale var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Şu aşamada ne yapsan kardır, ister koş ister bisiklet bin. Ama ben koşuyu tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 O spor içeceklerinin amacı mineral takviyesi. Genelde 1 saati geçen ağır kardiyo egzersizlerinde terle mineral kaybı çok fazla olduğu için alınıyor. 15-20 dakikalık antreman sonrası gerekli bir şey değil bence. Normal beslenmeyle geri alıyorsun onları. Spordan sonra içilecek bir iki bardak elma suyunun da mineral açısından yararlı olduğu söyleniyor. Bol suyla karıştırmak lazım su kaybını da önlemek amacıyla. Ne zaman çalışacağın ise sana bağlı. Aç karnına çalışma. Yemekten hemen sonra da çalışma. Yemekten 1-3 saat sonrası iyidir genelde. Yediğin yemeğin türüne ve sindirim hızına bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2010 tamam eyvallah teşekkürler tenekeadam&mirage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar