Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayvansever Kadına Mahalleli Tepkisi

idilik

Öne çıkan mesajlar

Şu başlıkta kısırlaştırma ile ilgili bir kişi "?" yapmış sadece. Tek başına konken oynasın...

Haberdeki vidyoyu kaç kişi izledi bilmiyorum ama yorum yapanların çoğu sadece okuyup geçmiş gibi geliyor. Zira benim gördüğüm kadın bahçesi olan tek katlı bir evde besliyor. Yani yan yana apartman daireleri gibi bir yerde de yaşamıyor. Böyle bir ortamda çevresine ne kadar çok etkisi olabilir merak ediyorum. Eğer suç sadece gürültüyse hayvanlardan önce saldıracak çok şey var. Acaba aynı mahalleli topluluk tepelerine her saniye koca gökdelenler dikilmeye başlansa "çevreye verdikleri rahatsızlıktan" ötürü inşaatı basacaklar mıydı?

Bırakın sayı muhabbetini. 20 - 100 farketmez. Mahalleli adam gibi ortaklaşa girip çözüm bulacağı yerde bok atmaya çalışıyor sadece.

Bu ülkede doğru şey yapıyorsan yalnızsın.
Sosyal ağlarda paylaş

yuco'yakatılıyorum. videodan görüldüğü kadarıyla pek ev-apartmanlı bir bölge değil orası, hafif yoğun yerleşim bölgesi dışı gibi bir bölge sanırım. kadın onların bakımını üstlenmese bile, köpekler zaten o alnda yaşıyorlardır yani. sanmıyorum ki köpekleri başka bir bölgeden alıp getirmiş olsun. kadın bu köpeklere bakıp,besleyerek ve kısırlaştırarak, o bölgenin daha güvenli bir yer olmasını sağlamış oluyor bence. köpeklerin bir de üstelik aç ve bakımsızken, serbest ve başıboş dolaşmaları daha tehlikeli değil mi?. insanların böyle galeyana gelmeleri yerine, kadına yardımcı olmaya çalışmaları, çok daha uygar bir davranış olurdu bana kalırsa.
Sosyal ağlarda paylaş

ömrümde 1903282034928 köpekle urastım 2 kez saldırya ugradım.

biri eskisehirin daglarında gezerken vahsi köpek sürüsü, uzaktan havladılar yayıldılar döndüm arkamı gittim.
ikincisi e-5 de yine vahsilesmis köpekler hırlayıp dıs gösterdiler ayaklandılar döndüm arkamı gittim.

geciniz köpek saldırısı falan
Sosyal ağlarda paylaş

evet kedilerle köpkeleri tyoplaışlar öyle 20ymiş pardon :P

ama tyine 6 üstündeki köpek nüfusu cidden skınıt..

ben göztepe soyak sitesinde kalıyorumbazen, orada sitenin sakini olan 3 köpek var geçtiğimiz aylarda bir anne köpek geldi hamile, doğurdu ve köpek nüfusuy 9 oldu birden.. bir de bu anne köpek kısır değildi artık kokusunumu aldılar ne olduysa yukarıda ünalan mahalesinden 2-3 köpek daha gidip gelmeye başladı.

yavrular büyüdü, 3 aylıktılar ve annelerinden iri hale geldiler bu süre içinde 2 tanesine yuva bulduk (erkek olanlar) tabii ama nüfus yine 7.. e sşitede kedi nüfusu da var.. anne köpek önde diğerleri arkada kedilere karı bir sürek vbı başlattılar

geçenlerde belediyeden geldiler yavruları kısırlaştırmak için götyürdüler sornasında ise ne olduğunubilmiyoruz yavruları başka bir merkeze götürdüler herhalde.. ama o haftalar bildiğin işkence gibiydi gece hepsi birden havlıyordu gece 3 de uyanıyorduk..

ayrıca birisinin özgürlüğünün başladığı yerde bir başkasının özgürlüğü biter/kısıtlanır

kadın oludkça iyi niyetli ama elindeki kaynakalrı daha farklı yerlere kanalize aktarmalı
Sosyal ağlarda paylaş

sıkıntı bu işi devletin düzgün şekilde yapamaması..

kimsenin üzerinde böyle bir görev düşmemesi lazım aslında. hem bunun gibi barınak şartlarını sağlamayan bir yerde, halka açık hayvan bakılması konusunda hem de halkın bu yere tepkisi konusunda.. sıkıntı bu işlerle ilgilenmesi gerekenlerin ilgilenmiyor olması..
Sosyal ağlarda paylaş

bakırköy de oturuyorum. evin önü 3-4 köpek ve bilimum kedi kaynıyo. karşı apartman, bizim apartman 2 tane kadın var devamlı besliyorlar.

çöpleri parçalıyorlar devamlı. mama veya işte sulu ekmek, et falan koyuyorlar kapı önüne bunlar dağılıyor etrafa bir şekilde. her geçen yabancı arabaya ve insana havlıyorlar. hadi postacıyı tanıyorlar gıkları çıkmıyor ama bi kargo geliyo, misafir geliyor, sipariş geliyor hav hav hav başlıyorlar havlamaya. akşamın bi saati geçen arabalara havlıyorlar. kedi köpek dışkılarını saymıyorum bile. arabalar ve insanlar tarafından ezilmiş oraya buraya dağılmış durumda. sonra sinekler doluşuyor cam açamıyorsun adam akıllı.

derdini çekmeyen bilemez. insanlar adam gibi tepki gösterdilerse abartılacak birşey yok haklılar.

adam gibi bi toplum olmak istiyorsak sokak havyanları kontrollü olarak kısırlaştırılmalı. barınak gibi değilde böyle mekan varsa mahallelerde veya ilçelerde çiflik tarzı sokak hayvanlarının yaşayabileceği yerler olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...