Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışından güneş gözlüğü...(Gümrük)

verte

Öne çıkan mesajlar

verte said:

ya sahte demiyim de kalite farkı diyeyim , yani italyde olanı var usa olanı var , çinliler her zamanki gibi 1. kalite çakmasını yapıyor , ithalatçıların birçoğu bu çinlilerle anlaşıp türkiyeye sokuyor raybanları.5000 tane 10000 tane vs gibi.Farkedilmiyor da sahte olduğu ( yapan birisi olmadığın sürece)

arkadasim sana aci gercek.
sahtesivile orjinali arasinda fark yoksa gunes gozlugune birsuru para vermene ne gerek var.
gozlukte parayi markaya veriyorsun
o parayida o marka reklam giderlerine falan harciyor.
pazardan alinan gozluk ile magazadan aldigin gucci arasinda saglik acisindan sifir fark var.
hani derlerrya gozu bozar kalitesiz gozluk.hurafe.
orjinali gunesten korumasi %98 oluyor genelde
cakmasinin %95-96de gezer.bunu tanidigin bir goz doktoruna teyit ettirebilirsin.
ha senvyinede orjinal al.
bende orjinal alayim.
cunku adamlarin bi dizayniri var bmaas verdikleri ona ayip olmasin.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de tekstil sektörü üretimde daha esnek.. anında ürettiğin şeyin desenini, kesimini değiştirmeye karar verip kısa sürede uygulamaya geçebilirsin. trendleri daha yakın takip etmek istersen ana oyunculara yakın durmak mantıklı. gözlük gibi üretim hattının daha zor değiştiği şeylerde aynı durumun geçerli olduğunu sanmıyorum..

büyük ihtimalle X firması 8-9senedir aynı Y adet kulp çeşidini y*10adet gözlük modelinde kullanıyordur.

demek istediğim gözlüklerde birebir aynı ürünü, aynı kalitede bulmak diğer sektörlere göre çok daha olası duruyor..

işin teknolojik bi yanı da kalmadı artık.. güneş gözlüğü bi yere kadar. hele normal gözlük çerçevesi.. pffft..

tüm olay taktırdığın camlarda bitiyor ki daha da bi teknolojiden uzak bir dal standart gözlük çerçevesi..
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyatlari teknik bi olayi olmayan , guzel dursun diye gradient ve 2. sinif uv filtre atilmis camlarla satilan designer gozluklerine bakarak abarti bulmak gayet normal. zira %400-450 ye varan kar marjlariyla satiliyorlar. off sezon da ha dedikte %40 indirmelerinin sebebide zaten budur.

cam meseleside oyle ucuz degil, polarize cam haydi yallah seklinde bitmiyor.
camin hangi hava kosullarinda kullanilacagina gore renk sinifi, kisisel renk secimlerine gore filtre nin rengi, spectral , uv, ar kaplamalar, polarizasyon, chromatic cam vs birsuru parametre var. birde bunlari polycarbon ve mineral cam olarak ikiyle carpinca korkunc sayida secenek var amaca gore.

e tabi rengi koyu olan cami guzel cercevede taksam yeterciler piyasada bolken gozlukculerinde kar marji yuksek designer gozluklerine egilmemesinde bi sebep goremiyorum. adam neden para kazaniyorsa onu satacak haliyle.

gozluk cercevesindeki secimde kozmetik sebeplerden oturu kisisel goz yapisina gore baya farkedebiliyor bu arada. yok temple larin kalinligi, burun destegiyle birlikte cam curve u yuzunden camin yuzu ne kadar sardigi vs.

uzun lafin kisasi pahali iyidir diye bisey yok, dogru secim var. 200 liralik yerinde bir cam tercihiyle persol alirsin, 1200 liralik yuzune olmayan kullanim amacina uymayan gozlukten daha basarili bir goz korumasi saglarsin.
Sosyal ağlarda paylaş

buyuk ureticilerin cerceveye gore cam egimleri v.b. standart degil. cakma ama iyi gozluk diye bisey yok yani.

benim degindigim nokta cerveden ziyade cam tercihindede dikkatli olunmasi gerektigi.

bunlar seri uretildigi icin olmasi gerekenden ucuz bile dusununce. yoksa ben cerceve alayim gideyim istedigim ozelliklerde cam yaptirayim taktirayim desen de cok ucuza gelmeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

benim belirtmek istediğim şey aslında şuydu sahtesine 250-300 tl vereceğime , orjinaline 200 tl veriyorum veya ne bilyiim daha düşük olması bile gerekmez, 350 veririm orjinaline 50 tl orjinalliğine ödemiş olurum, sonuçta saattir , gözlüktür, takıdır , aksesuarlar uzun ömürlü oluyor yani 10-20 sene giyeceğin şeyler.

Ayrıca bende sizinle aynı fikirdeyim gözlükler çok pahalı , hammaddesi ucuz teknolojik birşeyi yok vs.Ama adamlar ne yazıkki böyle fiyat belirlemesi yapmış bunu kırmak isteyen optikçileri anında harcıyorlar, yani bugün bir optikçi açsanız raybanları 50 tlden satmaya başlasanız eminim ya mafya çöker tepenize ya da sahteci diye uraşırsınız(aynı malı satmanıza rağmen ). böyle biryerde yok ne yazıkki raybanleri 50 tlden satan veya daha ucuza ( yerden kastım en az 5 sene biryerde stabil olarak kalmış güvenilir vs.).

marka markanın tanıtım reklamları demişsin yurtdışı fiyatları gördüğün gibi türkiyeninkinden daha ucuz hatta yarı fiyatına neredeyse...Baktığın zaman adamların haklı bir kârı(Dünya çapında yapılan reklam) var bu sadece bizim ekonomimize uymuyor yaptığın orjinal mal almak ahmaklık paniği de bu yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

ulşan hiç mi esnafla muhabbetiniz yok?

ben 5 sene önce fln 250 tl ye polarize cam rayban aldım geçenlerde gözlüğü değiştirsem mi diye gittim konuştum sevgili esnafımla adam "sonbahara doğru gel bu modeller o zaman ucuzlayacak hem polarize fln istediğin çerçeveden de getirttirirm" dedi.. hoş tabii yılalrdır lenslerimi de aynı yerden alıyorum gözlük çerçevemi de

bu arada iki kere güneş gözlüğümün sapını kırdım ikisinde de garantiye soktu bir şekilde para ödetmedi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...