Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Silah ruhsatini kendi ustune almak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar,

98 yilinda vefat eden dedemden yadigar av silahlari var. Avciydi kendisi.

Silahlar o zamandan beri koydeki dolabinda duruyor. Her sene bakimlari yapiliyor vesaire ama ananem iyice yaslandi ve hem unutuyor hem de ugrasacak gucu yok.

Kullanma amacim ve imkanim olmasa da alip saklamak istiyorum. Durumun yasallasmasi icin ne yapmam gerek bilmiyorum. Bilginiz varsa paylasmanizi, akil vermenizi rica ediyorum.
Mesaj tarihi:
Babamın avcı arkadaşlarından duyduğum kadarı ile Orman Bölge Müdürlüğünün av silahlarını avcılardan alabilme yetkisi var. Buradan yola çıkarak oraya bir başvurmak gerekebileceğini düşündüm. Konu ile bunun harii hiç bir alakam yok. Ha tabi bir de emniyete de sormak gerekir herhalde.
Mesaj tarihi:
tufekle silah ruhsati ayri seyler
yane av tufegiyle silah diyeyim
av tufekleri icin genellikle avlanma ruhsati yetiyor
silah tabanca yivli tufek gibi silahlarda silah ruhsati ayrica gerekiyor

ben bole okumustum zamaninda

ama eger tabanca felan da warsa
onlarin ustune alma olayi
gidip dedem oldu
bu bana miras kaldi
demen gereiyodu onu senden onceki mirascilarin yapmasi gerek once
Mesaj tarihi:
Tüfeklerde durum yivli ve yivsiz olmak üzere durum değişiyor.Yivli iseler onların harcı bayağı yüksek 2500 e yakın bir harçları ve yıllık max 200 mermi limiti var

Üstüne almaya gelince en yakın karakola gidip durumu anlat dedem vefat etti tüfekleri üzerime almak istiyorum diye onlar yapman gereken işlemleri sana söylüyorlar zaten.

Bu arada tüfekler yivli ise marka-modelleri nedir merak ettim mahsuru yoksa?
Mesaj tarihi:
Evet yivsiz diye gecenlerdendir bu durumda. Av silahi cunku. Biri siradan bir tek kirma. 16 kalibrelik. Digeri epeyce guzel bir tufekti. 12 kalibrelik bir cift kirma. Markasini hatirlamiyorum ama. Gidip alabilirsem fotografiyla birlikte koyabilirim.
Mesaj tarihi:
arkadaşım öncelikle ruhasatını almak istediğin silahların eski ruhsatlarının fotokopisi ile birlikte bulunduğun ilin valiliğine bi dilekçe ile ( dilekçede sözkonusu silahları devralmak istdiğini belirtmen yeterli ) baş vuruyorsun..
ben ERZİNCANDAYIM bizim burada bu işle vali muavinleri ilgileniyo sizde kimdir orada söylerler zaten.
valilik seni il emniyet müdürlüğünün silah ruhsat birimine havale decektir ondan sonrasını oradan eksiksiz olarak öğrenebilirsin...
ama bilgilendirmek için bikaç sey söyliyim
bundan 4 yıl evvel ben de benzer bi iş yaptım yasa değişmediyse ki değişmedi die biliyorum olay aynı sayılır.
silah ruhsat ta senden sabıka kaydı ve doktor raporu isteyecekler,
sen avlanma belgesi dğil silah ruhsatı alacağın için yanlıs hatırlamıyorsam sağlık raporunun tam teşekküllü bir hastahaneden olması gerekmiyor ben sağlık ocağından almıştım.
ancak bu işlemler bitince senden silahların eski sahibini (Allah rahmet eylesin öldüğü için . mirasçılarının miras intikal belgeleri ile birlikte) silahların eski ruhsatını ve seni hep birlikte imza işlemleri için silah ruhsata çağıracaklar. imzalar atıldıktan sonra sana bi ruhsat hazırlayıp verecekler hepsi bu kadar
  • Yeni Oluştur...