Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 bende şu kitabın 2nd editionu var.2000 yılı baskılı java 1 ve 2 uyumlu yazıyor kapagında. Java for students Pc dede jdk1.6 var.Kitaptaki ornekleri javac ile kompile ederken bir sürü hata gosteriyor javac. Sorun kitaptaki orneklerdemi yoksa java 6 syntax ile java 1-2 tamamen ayrımı? Birde soyle cok karmasık olmayan java 1-2 ile uyumlu windows da calisan compiler+editor arıyorum.Herkez eclipse tavsiye ediyor yalnız aşırı tefferutla geldi bana. Kitaptaki ilk ornek şu(javac 4 error verdi,sadassad) import java.awt.*; import java.applet.Applet; public class Greeting extends Applet{ public void paint(Graphics g){ g.drawstring("Hello",50,50); } } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 eclipse iyidir ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 netbeans Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 eclipse iyidir abi. Teferruatlı derken? notepad+ falan vardı renklendiriyo ama compile edemiyosun onda da kodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 jcreator olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 razzRaziel said: netbeans rakibi yok. super bi ide. eclipse'in kafasina kafasina vurur. plug-in'siz kullaniyorum gerci, uber bi evrim geciriyorlar midir bilmem plug-in ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Bence java1.6 anlatan bi kitap al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 razzRaziel said: netbeans bu güzelmiş. IDE 6.8 i indirdim gayet sade ve kullanışlı gözüküyor. Java 6 ya şimdilik gerek yok. Ünidede java 2(sanırım) görüyoruz.Daha 2 derse girebildigim için ben pek bişey ögrenemedim tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 swing falan çalışacaksan çok iyi netbeans, görünümden biraz kaybediyor linuxtaysan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 şu an için sade ve mümkün oldugunca sorunsuz bir compiler ve editor arıyorum. Hello world dan başladım daha :) Aslında başlayamadım daha,şu ilk mesajımdaki kod hata veriyor netbeansda. Main class yok diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 heheh maini yazmazsan verir tabii ki =) kitaptaki örneklerde class örneği verdiği için maini yazmaz sadece classı tanımlar. ilk mesajda yazdığın main class değil yani. sadece bir class başka bir class'ı inherit etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 netbeans'te nesneleri falan yandan atabiliyorsun kendi kodlarını yazıyor. ama uyuz bir noktası var kodlarını source bölümünden değiştirmene izin vermiyor. illa nesneye sağ tıklayıp customize code gibi bir yerden ayar çekeceksin. bir de main için hata veriyorsa soldan çalıştığın dosyaya sağ tıkla ordan run ile dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 applet zaten maine gerek olmamasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Bittus said: heheh maini yazmazsan verir tabii ki =) kitaptaki örneklerde class örneği verdiği için maini yazmaz sadece classı tanımlar. ilk mesajda yazdığın main class değil yani. sadece bir class başka bir class'ı inherit etmiş. Bende oyle tahmin etmiştim de ne bilim kitabın yazarının dedigine gore: Bu kodu yazıp compile edince bu cıktıyı alcaksanız demiş,aşagıdada java applet viewer resmi var; Hello yazıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 eclipse compile ediyo ayrica o kodu oldugu haliyle. kitap niye direk appletla baslamis onu anlamadim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 bak şimdi bu kod direk calışıyormu eclips de main class olmadan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 http://img.photobucket.com/albums/v423/tunasu/java.jpg applette zaten olmuyo main class, o kodu basit bi htmlin icine koyup browserda da calistirirsin. onu gostermemis mi kitapta? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 aquila said: applet zaten maine gerek olmamasi lazim. hmm. eğer böyleyse sorun olmaması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 kodu direk kopyalayıp eclipse'de denedim de tek verdiği hata drawString de s küçük yazılmış. sendeki de aynı hata olmasın? ahaha öyleyse çok gülerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2010 sonunda... Yeni proje oluşturken main class oluşturma diyince sorun kalmadı. 1 chapter daha bitirip yatiyim. Yardımcı olanlara eyvalla bu arada:)-D @Bittus direk c/p yapınca drawstring italic oluyor netbeans da o yüzden hata veriyo olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2010 Burdan soriyim: Java öğrenmeye başlicam ben de. 1- Önerdiğiniz IDE nedir? Hangisi daha rahat, iyi, daha fazla kullanılan? vs.v.svs.... 2- Öğrenmek için bildiğiniz önerebileceğiniz site varmı? (c# filan biliyorum, yeni değilim yani yazılıma) 3- Dikkat etmem gereken husular, ince ayarlar vs.vs.vs. varmı? (örn: ide kullanma kod ile formunu oluştur daha iyi öğrenirsin filan gibi gibi...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2010 paralı fakat en iyi java ide si intellij idea dır. O olmazsa eclipsede gayet iyidir. bunlardan biriyle başlayabilirsin. javayı ne amaçla kullanacaksın tam olarak bilmiyorum ama, su frameworkleri araştırmanda fayda var - web için jsf (java server faces) ve jsf ile birlikte kullanılan cok güzel component tabanlı open source frameworkler var richfaces, primefaces gibi.. - jpa (java persistence api) ve hibernate implementation - spring framework - build, deploy ve dependency işlemleri için maven - uygulama sunucusu olarakta tomcat veya glassfish olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar