Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 nileppezdel said: Tinerciler bile bir altkültüre sahiptir kendi içlerinde. silah kültürü, uyuşturucu kültürü filan bunlardan çok daha yaygın. hadi marihuana çekip komşumuzu vuralım? :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Yapmayalım tabii ki ama dediklerin yasadışı. Ha alkol yasadışı olsa hükümet binasını yıkarlar, isyan çıkar :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 nileppezdel said: @Seagle: Liseliler de bir kültür oluşturur tabii ki. Kültür sadece operaya giden elitler falan mıdır abi? Tinerciler bile bir altkültüre sahiptir kendi içlerinde. Emolar bir altkültürdür vs. Hayata başlamak derken de hani belli bir yaşı geçmeyi kast etmiştim. Çocukluktan çıkmayı falan. O kadar derin bir anlamı yoktu :D @Sam: Mariachi çıkar, mariachi black çıkar, efes dark brown çıkar falan bunları hemen öğrenmek lazım. Efes Ice da güzel reklam yapmıştı Abi manyak manyak altkültürleri bira desteğiyle savunup sonra da yol kesen çocuklardan yakınıyorsun, ne diyim ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Utanmasalar bakkallarda da el altından sattıracaklar.Köşe başlarında baba elimde bi içki var sana 20lira diyen tipler üreyecek falan.İyice uyuşturucu muamelesi yapıyolar. Kapalı alanda alkol tüketmek ohh wait. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Evet kapalı alanda da yasaklanması lazım Sonuçta uçucu birşey bu, içmeyen adamın da solumasına neden oluyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 AHAHAHAHAHAHAHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 ben nilep olur diye tahmin ediyordum, ama ilk sen takıldın bro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 yok hoşuma gitti mantıklı geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 @seagle: Abi hiç anlamıyorsun yazdığımı. Bugünün liselileri yarının yöneticileri hede hödö. Onlar büyük ölçüde alkol kullanıyorlar zaten. Dolayısıyla ister istemez ciddi boyutlarda alkol tüketimi oluyor hem ülkemizde hem dünyada. Küresel kültürün bir parçasıdır alkol, silah da ölüm de parçasıdır bunun. Ha bencce alkol zaten ayarında iyidir de sana göre değildir bir şey diyemem. Ama kültürün bir parçasıdır ve bu yüzden bir anlamı yok bu yasağın. Zira o reklamlar çocuklar için değil büyükler içindir ki tek bir çocuk bile zannetmiyorum ki alkolü ssadece one love festival reklamında görüp "aa bu neymiş ki bi içeyim bari" desin. İlla etrafından hatta ailesinden görecek de alkole başlayacak. Efes Pilsen maçlarında da "efes için kafayı çekin dertlerinizi unutun alkol süper" denmiyor. Ülker'in sponsor olması beni takımımdan soğuttu mesela, ülker ürünü alayım hemen demedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 SeaGle said: ben nilep olur diye tahmin ediyordum, ama ilk sen takıldın bro yok canım o yazdığın troll zaten belli, değilse de cevap vermeye değmez görmezden gelirim yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 O değil beni babam başlattı 13 yaşında alkole.Kötü baba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Süper baba be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Ne diyim abi, nilep zaten başka ülkeye gidecek. Gerek yok toplumun ne tazr insanlardan oluştuğunu, bu insanların zamanında nelere özenip neler yaptığını falan anlatmaya. Son olarak, alkol içip siroz oluyosunuz SGK bütçesini yiyiyosunuz hastanelerde bilader. Nilep hariç onun özel sigortası vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Toplumda her şeye özenen salaklar veya cahiller var diye bir firmanın yıllardır sahip olduğu reklam verme hakkını elinden alamazsın abi. Sansürün her türlüsüne karşıyım, yasadışı olmayan her ürünün satışında reklam rahatça yapılmalı. Ha 18 yaşından küçüklerin ulaşmasını zorlaştırırsın, sinemada falan eyvallah. Ama sponsorluk hakkını elinden alamazsın. Ayıptır bu sadece. Ha ben okuduğum kitaplarda, izlediğim filmlerde, etrafımda ve başkalarından duyduğpum hikayelerde "aslan oğlum çek bir fırt" diyen babaları gördüm,i duydum. Sadece İzmir'e özelse bu babalar, o zaman İzmir bağımsızlığını ilan etsin herkes rahatlasın. Gavuristan koyarız adını da, kordonda uzanır içeriz mutlu mutlu. Kimse de huzurumuzu bozmaz. Ooh :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 reklam dediğin şey zaten özendirme üstüne kuruludur. ufak çocuktan, okumuş eğitimli birisine kadar amacı insanları birşeylere özendirmektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Gözüme gelecekten bir sahne geliyo 80 yaşında bir bakire elinde karnıbahar suyuyla lay loy lom reklam şarkısı söylüyor. Çokta mutlu. (kabul ediyorum bir filmden alıntıdır.) da bizi biz yapan tercihlerimiz değilmi. özgürlük dediğimiz şey tercih yapma özgürlüğü değilmi ??? Bu gibi yasaların sonu tam yasağa gider ufak ufak alıştırmadır bu. Sen genç bi insana örnekleri ile resimleri videoları ile gösterirsen zararlarını onu yapıp yapmamak onun tercihidir. sonrasına karışmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 O zaman, bağımsız tercih yapabilecek kişiliğe erişmiş insanlara ulaşsın reklamlar. 15 yaşındaki gençlerin sizce ne kadarlık bi kısmı özenmeden bakabilir bu reklamlara misal. Misal ben, 12-13 yaşlarında sağdan soldan, reklamlardan, diziden filmden özendik, bi süre sigara içtim-içtiğimi sandım. Gece sahilde gezmek bahanesiyle kuytu köşede sigara içtik bi grup arkadaş falan. Ha ben çok kısa bi sürede anladım, ya ben bunu neden yapıyorum ki dedim. O yaşta bunu yapamayan arkadaşlarımın hepsi sigaraya devam ediyor şu an. Bi çoğu da o günleri konuştuğumuzda "ulan aklımızı şaapalım" diyorlar. İnsanlar özendiğine pişman. O öğeler olmasa içmiyor olabilirlerdi şu an. Olay reklamlar değil tabi sadece. Evde baban bile içse özenirsin, ki nilepinki de hemen hemen böyle bişey mesela. Belki baban içmese-reklam olmasa-teyzenin bıyığı olsa vs vs, şu anda sen de benimle aynı görüşü savunuyor olabilirdin. Belki şimdi "sigara içmek çok gözel" diyorken o durumda "yav arkadaş zehirlemeyin kendinizi" diyebilirdin. Ve sağlık açısından düşündüğünde - ki devlet de bunu düşünür - demen gereken de 2. durum zaten. Yani merak etmeyin, ileride tüm insanlar 80 yaşında sebze suyu içiyor olmayacak. Alkol yasaklanmıyor, reklam da yasaklanmıyor, sadece alanı daraltılıyor. Yasal olarak hitap etmesi gereken kitle 18 yaş üstündeki kitle, zaten her türlü bu kitleye hitap eder. Olay, altına hitap etmemesi. Bu arada sadece izmirli babalar değil oğlunun içkisine sigarasına karışmayan. Benim de babam karışmıyor içkime sigarama-içmiyorum gerçi-, alemime gezmeme tozmama. Anasını satayım izmir olmasaymış modern olmayacakmışız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 içki/sigara firmaları batmaz merak etmeyin içen gene içecek de ergen veletler özenmesin abi şu melete 2 şişe bira devirince uçu veriyorlar sonra konamıyorlar 3 ay bir alkolikle aynı evde kaldığım için rahatlıkla söyleyebilirim bu memlekette içkiyi ağzıyla içen insan sayısı çok az kabus gibi hala unutamıyorum o yaz ağzıma içki sürmedim adam yüzünden 7/24 alkol tüketilir mi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 birisine sigara ikram etmek yasaklansın bişey yapmak istiyorlarsa x kişisinin kendisine aldığı sigarayı y içemesin çok enteresan olur bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 otlakçılığı nası yasaklayacaksın da nası kontrol edeceksin ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 efes diğer takımlar gibi EFES ÜLKER, EFES ÇOKOMEL falan olursa çocuğumu keserim. ülker daha mı iyi alışkanlık lan efesten çocuklar için, onu da yasaklayın!! bundan sonra spor takımları sadece brokoli reklamıyla sahaya çıksın:o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Chemical said: birisine sigara ikram etmek yasaklansın bişey yapmak istiyorlarsa x kişisinin kendisine aldığı sigarayı y içemesin bak o olursa sigara satışı artar. otlanmayı tarz edinmiş insanlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 valla estel yasa çıksa, kendi kendini uygulatır "yasak olm yasa var başımı belaya sokucan veremem" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 ya sigara içmeye, emo çocuklarının jiletle kendisini doğraması gibi bir gözle bakabilse insanlar, yani faça atmak da daha eskiden daha badass bişeyken, şimdi lololololo emo oldu ya mesela. sigara içmenin bu noktaya getirildiği gün, sigaranın bittiği gün olacak. mesela ot içenlere bile "lol hippie" gibi bi stereotip yakıştırdılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 asimule(dorumu yazıyorum bilmiyorum) olmanın bunlar küçük küçük adımlarıdır.. önce sosyal bağları kopartırsınız, sonra tekilleştirdiğiniz bireyi kendi istekleriniz doğrultusunda yönlendirirsiniz.. önce boğazda içki içmeyin dersiniz, sonra clublarda sigara içmeyin dersiniz.. sonra içki restoranlarda yasak dersiniz, sonra clublar barlar akşam 10 a kadar içki satabilir dersiniz.. içecekseniz evinizde için dersiniz.. üç arkadaş bi araya gelip bi boğazda rakı balık yapalım deseniz, içki içemezsiniz, sigara içemezsiniz, bunlara kılıfı iyi uydurduysanız bi de halk desteği alırsınız.. gecenin bi saatinde balığın yanında rakı içmek istersiniz Atatürk gibi, 3. sınıf bi lavuk çıkar "çoocuhlara götü örnek olmamak için burada içki yassah" der bunların yanında,günah olan bişeyi engellediğiniz için cennette 3 katlı villayı da hazır ettim diye hesaplar yaparsınız.. ben hayatımda sizin kadar iyi bi hükümet, sizin kadar planlı projeli uzun vadeli planları olan bir iktidar görmedim cidden tebrik ediyorum, sizin gibi cumhuriyetçi, milliyetçi yada solcu bir parti başa geçse sanırım şu anda süpergüç filan olmuştuk.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar