Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alkollü içki üreten, spor kulübüne ismini veremeyecek, sigara rafta dik durmayacak

mokoko

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:

Açıklasan toggie? Efes Pilsen'in reklam vermesi neden geriyor seni biz de bilsek? O reklamı vermese içmeyecek sanki millet. Nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsanız artık

nasıl mantiktir bu, her çeşit mamulün reklamı girla gidebilir nasılsa satılıyor diye. Efes pilsen tabii üzücü bir durum ama yapılmak istenen daha önemli bir durum. Ve evet genclere yönelik bir sporda alkolün reklam edilmesi iyi birsey değil, meseleyi dine baglamis kimisi de anlamsizca her zamanki gibi.

nasılsa hersey düzgün değil diye bazı konuların esgecilmesini istemek ayrı saçmalık ama ona da alıştım artık bu konularda. hadi dünya barışı olana kadar karbon emisyonlarını da tozutalim gitsin bari.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada kararında alkol iyi birt şeydir... mesela bira sofra içeceği olarak koladan dahagbesleyicidir.. hani 10 yaşındaki çocuğumun kola yerine düşük alkollü bira içmesini tercih ederim.. en azından vitamin girer bünyeye arpa suyu girer.. niye türkler soğan cücüğü gibi almanlar birer yarma derlerse cevap olarak adamlarda bira nın sofra içeceği olmasıdır derim
Sosyal ağlarda paylaş

6 sayfa boyunca gözden kaçırılan bir şey daha var:

Türkiye'nin de tabi olduğu Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre genç denen şeyin yaş sınırı 15-24 arası.

18 yaş üstündeki kitleye hitap eden bir etkinlik (sportif / kültürel) artık bu sponsorları alamayacak. Büyük ölçüde alkollü içecek sponsorlarından dönen pek çok etkinliğin de bu kapsamda yalan olması anlamına geliyor elbette bu.

Tekrarlıyorum: 18 - 24 yaş arası.

radikal said:

* Çocukları ve gençleri hedef alan veya bu kişilerin ilgi alanına giren etkinlikler ile bu etkinliklerin tanıtımında ve etkinliğin gerçekleştirileceği mekanlarda alkollü içki markaları veya alkollü içki markalarını çağrıştıracak nitelikteki unsurlar kullanılamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:

6 sayfa boyunca gözden kaçırılan bir şey daha var:

Türkiye'nin de tabi olduğu Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre genç denen şeyin yaş sınırı 15-24 arası.

18 yaş üstündeki kitleye hitap eden bir etkinlik (sportif / kültürel) artık bu sponsorları alamayacak. Büyük ölçüde alkollü içecek sponsorlarından dönen pek çok etkinliğin de bu kapsamda yalan olması anlamına geliyor elbette bu.

Tekrarlıyorum: 18 - 24 yaş arası.

radikal said:

* Çocukları ve gençleri hedef alan veya bu kişilerin ilgi alanına giren etkinlikler ile bu etkinliklerin tanıtımında ve etkinliğin gerçekleştirileceği mekanlarda alkollü içki markaları veya alkollü içki markalarını çağrıştıracak nitelikteki unsurlar kullanılamaz.

abi basketbol futbol 18 yaş üstü kitleyemi hitap ediyo el insaf?

ilkokula başlamadan başlıyo çocuklar bunları oynamaya, izlemeye.

gayet yerinde bir karar bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Gençleri hedef alan etkinlik kapsamında konserler festivaller var elesso. 18 yaş altından insanların alınmadığı etkinlikler bunlar; 18 yaş üstü birisine de yok alkol özendirici yok şu bu gibisinden kısıtlamalar getirilmesi çok saçma değil mi?

Futbol / Basketbol bir derece (ki kimse de Efes Pilsen'i seyredip, "çok güzel oynuyorlar lan bir bira içeyim" kafasına gelmedi; marka bilinirliğini yüksek tutuyorlar ama alkol özendirici bir durum yaşandığını sanmıyorum) de kültürel etkinlikler de bu yasa kapsamında ve çok ciddi bir darbe vuracak bu yasa.
Sosyal ağlarda paylaş

Devlet bazı şeylerin kararını alırken toplumun maksimum sınırını değil ortalama sınırını, hatta bazen minimum sınırını göz önüne almak durumundadır. Evet alkol abartmadıkça güzel birşey. Tamam ben abartmıyorum, sen de abartma. Abartan var? Reklamda alkol görüp içmek isteyen insan da çok emin olun.

Özgürlük elden gidiyo gibi saçmalamalar olmuş, hele nilep trafik polisi/asayiş demiş, sokak çocuklarından falan yakınmış. Hepsi bally/tiner koklamıyor o insanların onu da düşün. Zaten öyle bi algılamışsınız ki, tamamen içki üretimi, satışı, dağıtımı falan durmuş gibi. Sanki bira kamyonundaki reklam kalkınca meyhaneler bira satın almayacak gibi falan. Niye bu kadar dert ettiniz ki abi.

Yine nilep başka ülkeye gidicem falan geyiği döndürmüş, sanki avrupa ülkelerinde buna benzer uygulamalar yokmuş gibi. Zaten böyle her duruma özgürlüekh diye atar yapan adamları alıp kuzey koreye götürüceksin bi süre.
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa değil ya Amerika'ya gitmeyi planlıyorum. Budweiser sponsorluğunda superbowl izlerim kral olur. Adamlar raad. Rahat dğeil raad. Raadolmak lazım. Alkol de şahane bir şey, çocuklarım da gidip cins bi kadına aşık olma hatası yapmazsam rakı soframa oturacaklar 15 yaşından itibaren. Beraber yuvarlarız, en güzeli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...