vivavale Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 abi ben alabilecegim ne varsa internetten hepsini gittigidiyor dan alıyorum.en son ayakkabı aldım,aldıgım kullanıcı günlük yüzlerce satıs yapıyor o adam vergi veriyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 O ayakkabilarin cogu uzakdogu ulkelerinden direk senin adresine kargolaniyor, gg saticisinin direk alakasi yok sadece aracilik yapiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 vergisiz faturasiz bavulla gumrukte mudur tanidgi olmiyan birinin nasil soktugunu merak ettim ehuehu arkadas RC araba tekeri almis 2 cift, 8 tekerlek toplam gumrukte "niye 8 adet bu? saticanmi burda bunu?" diye sorguya cekmisler gumrukte vergini veriyorsun her sekil modern devletin senin yakana yapismayi gumrukte birakmasi lazim normalde ama burasi turkiye en ufak bir mali islemi bile vergilendirelim, ceylan derisi koltuklari 3. ye degistiricez mecliste para lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Vidar said: BabacumMostors said: galiba durum şu; şimdi siz internet siteleri üzerinden ikinci el satış yapıyorsunuz ve bu satışların gönderimi o siteyle anlaşmalı olan kargoyla oluyor.. bir ay içierisinde bu gönderimlerin miktarı 10-20 gibi bir rakam oluyorsa maliyedeki amcalarda "ticaret yapıyor" izlenimi ve ön yargısı uynadırıyor sorna gerisi de bu amcaların insiyatifine kalıyor.. herhalde en iyisi teklifi yapanla direk irtibata geçip "ben bu malları sana başka bir yerden yolluyorum" demek daha farklı kanallardan malı göndermek vs hayır site loglarını falan almışlar, kargoyla göndermeyerek yırtamazsın. e bu o zaman insnaların gg ya da sahibinden gibi siteler üzerinden satış yapmaması anlamına gleiyor.. hmm ya komplo teorisi aklıma geldi.. şimdi hüküğmete yakın bazı insanlrın da kurdupu ikinci el siteleri var.. acaba bu sitelerde de aynı denetim var mı.. acaba bu bütük ikinci el sitelerinin paar payının kapılması için mi yapılıyor bu.. DIN-DIN-DIN-DIIIIIIIIIIN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 bi mod su basligi degistirebilir mi? lol what Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 küsüratlı sayı söyliyimde salladığım anlaşılmasıncılardanmış habere konu olan arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 hmm peki site bizimse ve site üzerinden aracılık yapıyorsak vergimiz ztn kesiliyor mu yoksa gidip nereye ödeyelim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 BabacumMostors said: Vidar said: BabacumMostors said: galiba durum şu; şimdi siz internet siteleri üzerinden ikinci el satış yapıyorsunuz ve bu satışların gönderimi o siteyle anlaşmalı olan kargoyla oluyor.. bir ay içierisinde bu gönderimlerin miktarı 10-20 gibi bir rakam oluyorsa maliyedeki amcalarda "ticaret yapıyor" izlenimi ve ön yargısı uynadırıyor sorna gerisi de bu amcaların insiyatifine kalıyor.. herhalde en iyisi teklifi yapanla direk irtibata geçip "ben bu malları sana başka bir yerden yolluyorum" demek daha farklı kanallardan malı göndermek vs hayır site loglarını falan almışlar, kargoyla göndermeyerek yırtamazsın. e bu o zaman insnaların gg ya da sahibinden gibi siteler üzerinden satış yapmaması anlamına gleiyor.. hmm ya komplo teorisi aklıma geldi.. şimdi hüküğmete yakın bazı insanlrın da kurdupu ikinci el siteleri var.. acaba bu sitelerde de aynı denetim var mı.. acaba bu bütük ikinci el sitelerinin paar payının kapılması için mi yapılıyor bu.. DIN-DIN-DIN-DIIIIIIIIIIN arada sirada ikinci el satis yapmak okey ama surekli olursa ticaret sayiyor maliye, adam oraya "dukkan" aciyor, toptancidan urun alip satiyor filan basbaya ticaret iste "USA den ayakkabi, siparis ustune getiriryoruz!! 14 gun surebilri teminati" fiyata bakiyorsun 200$ ayakkabi amerikada 80 dolar, uyanik 40 filan bile masraf yapmiyor tasimaya, gumruktende muaf tek parca 100 euro alti sonra %100 e yakin karla satiyor burda devlete hic vergi odemeden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 ikinci elden vergi borcu olacağını fln düşünüosanız ölün zaten ayrıca çok komik oluo 2.sınıf işletme-hukuk öğrencilerinin 4chan ağzıyla cevap vermesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 2. el değil de yurt dışı konuşuyor adamlar sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 ilk mesajlardan bahsediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 ikinci el satış yapmanın belirli limitlri varmış aynen gümrükde 100€ ya kadar vergi muafiyeti olması gibi tabii bu uygulamada biraz da maliyeden kontrole gelen kişinin insafına bakıyor.. en azından bahsi geçen kanun maddeleri bu yönde yorumlanaiblir nitelikde zaten iş orada karışıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 http://www.hukuki.net/showthread.php?45350-%DDnternet-%FCzerinden-2.-el-sat%FD%FElarda-vergi başka bi örnek daha var burda. hmm demek ki gerçekmiş bu olay. tabi ayda 2-3 ürün değilde böyle 15-20 ürün satışı yapanlar göze battığı için affetmiyor anlaşılan maliye. ayrıca 2. el olduğunu ispat edemediğiniz taktirde sizin o pis beyaz kıçınızı bile vergilendirir bu kahrolası federal memurlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 1. Motorlu nakil vasıtaları kullanmamak şartı ile gezici olarak veya bir işyeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler.""> "Madde 9 - ( Değişik cümle: 22/07/1998 - 4369/26 md.) (1) Ticaret ve sanat erbabından aşağıda yazılı şekil ve suretle çalışanlar gelir vergisinden muaftır. 1. Motorlu nakil vasıtaları kullanmamak şartı ile gezici olarak veya bir işyeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler." said: Elden satış yapanlar için bir sorun yok. Yanlız kargo bildiğiniz üzere motorlu nakil vasıtaları ile yapılıyor ve yapılan satışlarda mutlaka sevk irsaliyesi veya irsaliyeli fatura gerektiriyor. Usûlsüzlük ve maliyecilerin tutar tarafı burada başlıyor. Senede 3-5 satış yapan adamlara bulaşmazlar. GG'nin de kötü tarafı burada ortaya çıkıyor. Kargo fatura numarasını girmek zorundasın... Tarihi ile beraber :S Çoklu satış yapanlara şimdiden geçmiş olsun. Fena kilitlemişler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 35k ceza ölürdüm herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 vaperon said: 1. Motorlu nakil vasıtaları kullanmamak şartı ile gezici olarak veya bir işyeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler.""> "Madde 9 - ( Değişik cümle: 22/07/1998 - 4369/26 md.) (1) Ticaret ve sanat erbabından aşağıda yazılı şekil ve suretle çalışanlar gelir vergisinden muaftır. 1. Motorlu nakil vasıtaları kullanmamak şartı ile gezici olarak veya bir işyeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler." said: Elden satış yapanlar için bir sorun yok. Yanlız kargo bildiğiniz üzere motorlu nakil vasıtaları ile yapılıyor ve yapılan satışlarda mutlaka sevk irsaliyesi veya irsaliyeli fatura gerektiriyor. Usûlsüzlük ve maliyecilerin tutar tarafı burada başlıyor. Senede 3-5 satış yapan adamlara bulaşmazlar. GG'nin de kötü tarafı burada ortaya çıkıyor. Kargo fatura numarasını girmek zorundasın... Tarihi ile beraber :S Çoklu satış yapanlara şimdiden geçmiş olsun. Fena kilitlemişler... Guvercinle flnda gonderebiliriz aslinda yada leylekle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blazkowicz Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 doğru ama şimdi. dediğim gibi, deli gibi oyun vs satıyor adamlar. gg'ye bıraktığı %10 dışında hiçbir şey yok. tertemiz para alıyorlar. ama böyle birşey varsa kullanıcıyı uyarmayan GG çok çakal iş yapıyor. BEN %10 KOMİSYON + LİSTELEME PARAMI ALAYIM diyorlar heralde. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blazkowicz Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Viktor said: BabacumMostors said: Vidar said: BabacumMostors said: galiba durum şu; şimdi siz internet siteleri üzerinden ikinci el satış yapıyorsunuz ve bu satışların gönderimi o siteyle anlaşmalı olan kargoyla oluyor.. bir ay içierisinde bu gönderimlerin miktarı 10-20 gibi bir rakam oluyorsa maliyedeki amcalarda "ticaret yapıyor" izlenimi ve ön yargısı uynadırıyor sorna gerisi de bu amcaların insiyatifine kalıyor.. herhalde en iyisi teklifi yapanla direk irtibata geçip "ben bu malları sana başka bir yerden yolluyorum" demek daha farklı kanallardan malı göndermek vs hayır site loglarını falan almışlar, kargoyla göndermeyerek yırtamazsın. e bu o zaman insnaların gg ya da sahibinden gibi siteler üzerinden satış yapmaması anlamına gleiyor.. hmm ya komplo teorisi aklıma geldi.. şimdi hüküğmete yakın bazı insanlrın da kurdupu ikinci el siteleri var.. acaba bu sitelerde de aynı denetim var mı.. acaba bu bütük ikinci el sitelerinin paar payının kapılması için mi yapılıyor bu.. DIN-DIN-DIN-DIIIIIIIIIIN arada sirada ikinci el satis yapmak okey ama surekli olursa ticaret sayiyor maliye, adam oraya "dukkan" aciyor, toptancidan urun alip satiyor filan basbaya ticaret iste "USA den ayakkabi, siparis ustune getiriryoruz!! 14 gun surebilri teminati" fiyata bakiyorsun 200$ ayakkabi amerikada 80 dolar, uyanik 40 filan bile masraf yapmiyor tasimaya, gumruktende muaf tek parca 100 euro alti sonra %100 e yakin karla satiyor burda devlete hic vergi odemeden bunu yapan bir arkadaş vardı okulda tamamen legal kenk diyordu. seneye alırlarsa maliyeye yüzündeki ifadeyi görmek isterim. american eagle gömleklerini satıyordu mesela. ürünler zaten kendi sitesinde 35-45 dolar arasında. tek seferde 2 istenen gömleği söylüyordu. 50 dolar kargo ödüyordu, 2 gömlek 80 dolar vs. masrafı maksimum 140 dolardı ve gömleğin tekini 160 liraya satıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Bu çok yeni bir konu değil gördüğüm kadarıyla. Başka bir forumda 2 yıl önce de tartışılmış. Yazıları(en önemlisi sorun yaşayan elamanınkileri) maliyenin yien rastgele iş yaptığını görürsünüz. Kanunlar çok belirli olmadığından işine geldiği gibi yorumluyor maliye. http://www.hukuki.net/showthread.php?45350 Ayrıca yazının alıntı yapıldığı sitede bir kullanıcı yazı hakkında maliyenin uyarı reklamı demiş. Önceden yapılmış bir e.s.g. uyarısı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Esh said: vergisi odenmis malin 2. elde vergisi nasi oluyo ki? heee? 1) feyk haber 2) gg da kaçak mal alıp satanlara patlatıo devlet opsiyonlar bunlar raad olun :| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Viktor said: vergisiz faturasiz bavulla gumrukte mudur tanidgi olmiyan birinin nasil soktugunu merak ettim ehuehu arkadas RC araba tekeri almis 2 cift, 8 tekerlek toplam gumrukte "niye 8 adet bu? saticanmi burda bunu?" diye sorguya cekmisler gumrukte vergini veriyorsun her sekil modern devletin senin yakana yapismayi gumrukte birakmasi lazim normalde ama burasi turkiye en ufak bir mali islemi bile vergilendirelim, ceylan derisi koltuklari 3. ye degistiricez mecliste para lazim abi onlarca gümrük müdürlüğüne baskın yapıldı bi aralar. niye sence lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 gümrükte memur olup bebekte evleri olan insanlar var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
machine Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Sıkışa bak. Hadi devlet olarak gg'den alışveriş yapan herkese gecirelim hem dış borcumuz kapanır mı dicek adamlar. Direkt gg'yi hedef alması bile kuşkulandırıcı. Ayrıca 0'dan cok ikinci el urun kullanılan bir ulkeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 o bisi diilmis gumrutke calisip maasini cekmiyip bankada biriktiren memur biliyorum ben eheuehu ama ole adi bavul ticareti ile ugrasmiyorlar, kucuk ve riskli is sonucta anca tanidik olucakki goz yumsun, cogu memur tenezzul etmez bavul ticaretinden duzenli gelicek 3-5 paraya ha maliyeye gelince zaten turkiyede devlet caktirmadna kazandiginiz paranin %50 sini vergi olarak geri oluyor, bagiriyoruz vergi bilinci vergi bilinci diye ihhh turk halkinin vergi karsisinda tepkisi yok, madem kondu odiycez diyip umursamiyorlar abuk subuk nedenlerle mitign yapip ortaligi kaldiriryorlar ama vergi diyince ihh, herkez devletin haydut gibi cebini bosaltmasini kabullenmis, benzinde %100 den fazla vergi odneiyor pompada, bunu azar azar %200 e cikarsinlar yemin ederim tepki filan olmaz, cogu insan pompada %100 vergi odedigini bilmiyor bile, petrol fiyatlari zaten pahalli diyip umursamiyorlar lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar