Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blackberry 6


Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

n8 degil de symbian 3'e bakmak lazim. n8'in hedef pazari 5800'e denk galiba, o da dusuk butceli bir uretim olacagi anlamina gelir.

symbian 3 videosunu da ekleyeyim, pek yeni birsey getirecek gibi durmuyor bence. zaten n serisinde de bu ozelliklerin cogu mevcut degil miydi? symbian 3'ten daha onemli beklenti performans yonunde. onu da anca cikinca anliycaz

http://www.youtube.com/watch?v=rdGyZYrix9g
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

Esh said:

bana kalirsa android 3 yila butun pazari yiyecek gibi..


bence 3 yila symbian kalmayacak. android de yeni symbian olacak ve symbian gibi her yone cekistirilmekten mundar olacak


android sanmıyorum öyle bi hal alsın dayı. Symbian zaten çok da parlak bi işletim sistemi değildi. Tek kazandığı nokta Nokia gibi bi üreticiyle birçok modelde kullanılması oldu. Genel olarak kötü bi işletim sistemi kendisi.

Android ise akıllı politikalar izliyor. Özellikle apple'ın hoşnut kalınmayan yönlerini iyi inceleyip ona göre geliştiriyorlar sistemi. Uygulama mağazası 50.000 uygulamaya ulaştı. Son 1 ayda %60 falan bi büyüme hızı var uygulama desteğinin de. Bide apple'ın nazlı politikalarından bıkan adamlar android üzerine uygulama geliştirmeye yöneliyor.


Yani diyeceğim o ki android symbiana benzemez kesinlikle, gelişir büyür, piyasayı da öttürür
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu Android - Iphone Os - Microsoft Mobile savaşı bana hep şunu düşündürüyor. Şimdi düşünün free olarak kulanabileceğiniz onlarca OS var bilgisayarınızda , Linux'un tonlarca farklı kodlu sürümü var , var da var. Fakat bilgisayar kullanıcılarının çoğunluğu windows kullanıyor.
Şimdi 'Android' de açık kaynak kodlu bir OS üstelik free , firmalar para da vermiyolar alırken kullanıma. Ama nieyse aynı Linux gibi pek parlayamayacak gibi gelmiyor bana. Çevremde tanıdığım bir çok galaxy - L1 kullanıcısı telefonlarının ne kadar başarısız , uygulamaların ne kadar sınırlı ve dandik olduğundan bahsediyor hep. Androidin burdaki en büyük artısı arkasında googleın olması olabilir. Şirkette şu an MS office 2010'un mobile testlerini yapıyor IT'deki arkadaşlar , MS de bu işin peşini bırakmaz ve pastayı ıssırır gibi geliyor. Çok büyük çaba harcıyorlar benim gördüğüm kadarıyla . Hayırlısı diğelim bu rekabet en çok tüketiciye yarar sonuçta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

blackberry bildigimiz blackberry siyah beyaz ekrandan şu zaman kadar pek bir çığır açıcı yenilik geliştiremediler, ha ben blackberry 9700 kullanıyorum aşırı memnunum vs. ama uygulama eksikliğini gerçekten baya derinden hissediyorum...

yeni developerlar geleceğine bir çoğu elimi ayağımı çektim çok zor program geliştirmek falan diyolar..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
12 agustos da cikti bu arkadaslar,

9800 lere entegre geliyor.

desktop manager larin 6.0 versionu da bugun geldi.

operator destekli olarak, daha hafif bir versionu 9700 lere de gelecekti zaten duyurulmustu, beklemedeyiz. :)

cok guzel bir isletim sistemi yapmislar gercekten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...