BonePART Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 ustteki cizginin denklemi ki yanilmiyosam x=y 45 ise x e gre integral al alttakininde integralini al birinciden ikinciyi cikar aradaki alan kalir ikincisi nin denleminin bulman gerek ama limitleri bide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eoteyn Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 pekaziz said: Yazdığım gibi çöz yukarıda. Eğik çizginin eğimi, (y2-y1)/(x2-x1)=(y-y1)/(x-x1) Doğrunun da denklemi y=x. Bu iki denklemi eşitle, (0,0) noktaları dışında bir nokta daha bulacaksın. Oraya göre integral al eğik denklemin. Dik üçgenden bulduğun alanı çıkar. Rasmon said: ben yazdım cevabı autocadde çizdim hesapladım direk yihyih teşşekürler yarın sabah bakarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 bir kere en üst tarafta x=y ile eğrinin kesişim noktasını ve eğrinin denklemini bilmek gerekiyor. o noktayı bildiğimiz zaman zaten +x ekseni ile çizgi bir üçgen oluşturacak. o üçgenin alanından eğri ile +x arasındaki alanını integralden (x'e göre kesişim noktasından sıfıra kadar) bulup çıkardığın zaman cevabı bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Çözüldü bile Bittus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alante Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 küçük karelerden oluşan grafik kağıtları var onun üzerine grafiği çiz. Sonra içinde kalan kareleri say. 2 yarım kareyi 1 yap. Tam sonuç çıkmasa da bayağı fikir verir. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 eğitim'e yolladım, ki zaten bölüm adından da anlaşılıyor ben gene de yazayım da post sayım artsın, 20k madalyası falan gelir bi de neme lazım nem burda ne anlamda kullanılmış bilmiyorum tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 baren ne yav yeni yeni terimler sokuyorsunuz hayatıma arkadaşlar çözüm önersinden bulunmuş zaten o yüzden bir şey yazmıyorum bundan başka artizliğin lüzumu yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 yalnız eğrinin formülünü bulmak için bu eğri y = ax^n şeklinde olsun deyip "baren"lerden faydalanarak bir parametre uyarlaması yapabilirsin a ve n'yi bulmak için (bence)*. *: bence çünkü bize hep eğrinin formülünü verirlerdi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 hatta ilginç geldi yapıyorum. O verilen bölgenin 0-100 arasında normalize olduğunu varsayıyorum. (max ve min değerler 100 yani). a*(33)^n = 18 a*(66)^n = 48 2^n = 48/18 n= log_2(48/18) a*(33)^log_(48/18) = 18 a = 18/((33)^log_(48/18)) Dolayısıyla bu değerler sana o iki noktadan geçen y=ax^n şeklinde bir eğri verir. Ama tabi böyle bir var sayım yapamıyorsak başka bir yolla çözmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Ben şu eğrinin denklemini bulma kısmını anlamadım. Belirli bir aralıkta grafiği verilen eğrinin denklemini nasıl tam olarak bulabiliriz ki? Sonuçta grafiğin devamında o eğrinin nasıl davranıcağını bilmiyoruz? Edit: Ardeth senin çözümün o 2 noktadan geçen herhangi bir eğrinin denklemini veriyor değil mi? yani kesin o eğri değil Edit 2: Burada asıl soru alan hesaplama değil de o eğrinin denklemini bulma olmuş bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 o bana o iki noktadan geçen y=ax^n şeklinde bir eğrinin denklemini veriyor. ama o iki noktadan geçen sürekli eğrilerin sayısı gerçel (real) sayılardan daha fazla öyle diyeyim ben size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar