Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alan hesaplama..

Eoteyn

Öne çıkan mesajlar

pekaziz said:

Yazdığım gibi çöz yukarıda.

Eğik çizginin eğimi,

(y2-y1)/(x2-x1)=(y-y1)/(x-x1)

Doğrunun da denklemi y=x.

Bu iki denklemi eşitle, (0,0) noktaları dışında bir nokta daha bulacaksın. Oraya göre integral al eğik denklemin. Dik üçgenden bulduğun alanı çıkar.

Rasmon said:

ben yazdım cevabı autocadde çizdim hesapladım direk yihyih

teşşekürler yarın sabah bakarım.
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere en üst tarafta x=y ile eğrinin kesişim noktasını ve eğrinin denklemini bilmek gerekiyor.

o noktayı bildiğimiz zaman zaten +x ekseni ile çizgi bir üçgen oluşturacak. o üçgenin alanından eğri ile +x arasındaki alanını integralden (x'e göre kesişim noktasından sıfıra kadar) bulup çıkardığın zaman cevabı bulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

hatta ilginç geldi yapıyorum.

O verilen bölgenin 0-100 arasında normalize olduğunu varsayıyorum. (max ve min değerler 100 yani).

a*(33)^n = 18
a*(66)^n = 48

2^n = 48/18
n= log_2(48/18)

a*(33)^log_(48/18) = 18

a = 18/((33)^log_(48/18))

Dolayısıyla bu değerler sana o iki noktadan geçen y=ax^n şeklinde bir eğri verir. Ama tabi böyle bir var sayım yapamıyorsak başka bir yolla çözmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şu eğrinin denklemini bulma kısmını anlamadım. Belirli bir aralıkta grafiği verilen eğrinin denklemini nasıl tam olarak bulabiliriz ki? Sonuçta grafiğin devamında o eğrinin nasıl davranıcağını bilmiyoruz?

Edit: Ardeth senin çözümün o 2 noktadan geçen herhangi bir eğrinin denklemini veriyor değil mi? yani kesin o eğri değil

Edit 2: Burada asıl soru alan hesaplama değil de o eğrinin denklemini bulma olmuş bence
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...