Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Azmoya PC. Final Topic

Azmodai

Öne çıkan mesajlar

selamlar, aylardir bilgisayar yapacam, topic acip duruyorum ama bir turlu denk gelip alamadim, hep parayi baska yerlere vermem gerekti. Gecen gun bilgisayarim inflak edince artik kacinilmaz oldu yenilik. Artik maas da aldigimiza gore bisiler yapabilirim. Max 2500$ falan harcamayi dusunuyorum, ama burda maalesef alternatif bile yok duzgun ve hersey normalden daha pahali.

Simdiki en iyi setup bu:

Processor: i7 930
Motherboard: Gigabyte GA-EX58-UD5 here
Memory: GSKILL ram kit of 3x4GB at 2000 mhz. 12GB yani
Harddrive: WD 1TB drive. daha sonra param olunca SSD alacam.
GFX Card: ATI 5870 ya da ATI 5970.
Power Supply: Thermalteke 950 Watts
case: Thermalteke modelleri disinda secenegim yok.

Simdi ben overclockcu degilim, gotum atiyor OC yapip birseyleri yakmaktan. Cok kolay oldugunui biliyorum sogutmalarin falan ama ben yine de yapmayacam. Sorularim sunlar:

1. CPU iyi midir? 930 yeterli mi? 920 de var, cok az fiyat farki var ama clockspeed cok fark eder mi 2.66 ve 2.80 arasinda. Daha yuksek 3GHz modellerin fiyati deger mi?

2. Ram kit olarak adam israrla 12GB lik gskill onerdi. Cok fazla alternatif te yok, turkiye gibi kingston oem ram de alamiyorum, hep kitler var :/ 12GB biraz abarti degil mi? 6GB yetmez mi?

3. Ekran karti 5870 ve 5970 arasinda olacak. 300$ fark var ama, 970 cidden deger mi aradaki farka, Yine OC yapmayacagimi unutmayiniz...

4. Kasa ne alsam? Thermalteke'in hemen hemen tum kasalari var burda. hangisi caizdir?

Bu sistem iyi midir, anakartim i9 destekler mi ciktiginda? YARDIM EDIN PATI.

toplamda zaten 2300$ falan ediyor bu sistem (ufak thermalteke kasa ve 5870 ile) hafif oynamalarla nasil optimize ederim?

Dedigimg gibi bi de, daha sonradan SSD ekleme hayallerim var, 2x64GB seklinde.

GO
Sosyal ağlarda paylaş

bence de.

ya burda cok adi satis elemanlari, hindistanli hepsi, ayakta kaziklamak icin firsat ariyorlar serrefsizim.

3x2GB 2000 MHz yeterli herhalde ram kit olarak di mi? ABartiya cidden luzum olmamali.

edit: bu arada belirteyim, Burda secenekler az, ve satiscilar cok cok cok adi. Az secenek arasinda ayakta durtmeye calisiyorlar, o yuzden yorumlariniza ihtiyacim var. Adam ilk basta i7 975 cikardi bu senin icin ideal diye, dedim 900$'a cpu nedir imdat.
Sosyal ağlarda paylaş

moriQ said:

güzel sistem. kasa olarak cooler master cosmos serisinden öneririm yada varsa thermaltake level 10.

level 10 asiri pahali burda. akil almaz yani.

Mozart falan var burda uygun gorunen. Armour, v series falan. Kandalf falan var.

Yani verdigim sistemde abarti olan seyleri soylerseniz sevinirim. Mesela 5970 fazla sanki 26" LCD monitor icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

Ne amaçlı kullanacağını da yazarsan yararlı olur sanki :)

abi sadece oyun. Yani dizi izliyorum, oyun oynuyorum falan. Burda parca falan izdirap o yuzden guzel sistem yapayim, 2-3 sene gotursun bidaha burdan pc almiyim derdim.

Arada bir ps falan kullaniyorum da yani asla pro duzeyde bisi yok.

Oyun ya, amacim fps koklemek.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman alican en top ekran kartini. nvidia hala cikartamadi cicilerini zaten. 5970 en abarti cozum olabilir.

cpunun i$levi oyunlarda o kadar da ekstrem degil 900$ verilmez. parayi ekran kartina basican. makul bir 17 + overclock, yanina 5970.

6gb ram yeter. du$uk latency olsun, 2000mhz diye 20 cas li bisi alma sadf.

4x 64gb ssd raid yap, uygun fiyatli ocz vertex leri diz. 4 tane felan da 2tb disk al. download makinasi da olsun.

x58 anakart ok, boyle dual screen al paran yetiyosa. bi tanesi ultra kalite olsun, dell u2410 gibi. main monitor yaparsin, digeri de mailler icin felan yanci.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer 5870'in fiyatı 300$'dan azsa, 2 tane 5870 alıp crossfire yapmak daha iyi olabilir belki. Yok eğer ben uğraşmiyim iki kartla falan dersen, 5970 ezer.
Onun dışında, şu an standart 4GB olmuş gibi. O yüzden 6GB iyidir. Hoş, ben olsam 8GB alırdım açgözlülük yapıp sdfhjsdf
Sonra, i7 975 çok pahalı. Yani onun fiyatına bilgisayar alınır. O yüzden 930 da güzel.
SSD fiyatları nasıl bilmiyorum da sık oynadığın oyunları ve işletim sistemini kurmak için alınabilir 2 tane falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...