Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek tip askerlik mi geliyor?

mokoko

Öne çıkan mesajlar

vietnam ve ırakta rezil olan amerika türkiyede ne olur kim bilir ama tabi allah göstermesin o günleri.
yinede hiç bir paralı ordu ülkesi işgal edilmiş vatansever türklerle baş edemez bunuda bilelim lütfen. bunun milliyetçilikle türkçülükle bir alakası yok tarih tekerrür eder hep.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu bi düğmeye basmalarına bakar sizin o 1 milyonluk orduyu silmeleri. Ha dünyanın iyiliği için basmazlar. Ama o düğmeye basarak bizim 70 milyonu silebilecekleri gerçeği bizim elimizi kolumuzu bağlar. Bu yüzden Amerika bizden çok daha güçlü. Ha nükleer atmazlar, hayalet uçaklarla menzilli füzelerler falan yine hallederler. Sen övünürsün benim 1 milyon piyadem var diye, adam birkaç füze ve halı bombasıyla işini direk bitirir. Askerleri yaklaşmadan. Ha yapmazlar, böyle bir savaş olmaz. Ama olursa teknoloji > asker sayısı. Bence en azından
Sosyal ağlarda paylaş

savaşları füzeler değil piyadeler kazanıyor hergün amerikan askeri ölüyor ırakta sen o füzelerle anca ülkenin iç dinamiğini çökertirsin çok büyük zahiyat verirsin ok eyv ama savaş kazanamazsın işgal edemezsin füzeler sana o ülkeyi işgal etmez topraklarına adım atmanı sağlamaz
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Yahu bi düğmeye basmalarına bakar sizin o 1 milyonluk orduyu silmeleri. Ha dünyanın iyiliği için basmazlar. Ama o düğmeye basarak bizim 70 milyonu silebilecekleri gerçeği bizim elimizi kolumuzu bağlar. Bu yüzden Amerika bizden çok daha güçlü. Ha nükleer atmazlar, hayalet uçaklarla menzilli füzelerler falan yine hallederler. Sen övünürsün benim 1 milyon piyadem var diye, adam birkaç füze ve halı bombasıyla işini direk bitirir. Askerleri yaklaşmadan. Ha yapmazlar, böyle bir savaş olmaz. Ama olursa teknoloji > asker sayısı. Bence en azından

abi yapamazlar ama isterlerse yaparlar, ama yapmazlar falan diye böyle şey gibi olmuş

muckmsh diye çüke doğru hareket yaparsın da adam belini büker onun gibi olmuş
Sosyal ağlarda paylaş

Pes ettirebilirsin. Adamlar "yalvarırım başka füze atmayın alın ülkeyi yeter" diyebilir, yada ülkeye sahip çıkacak vasıflı kimse kalmamasını sağlarsın. Ordun rahatça girip el koyacak kadar az asker hayatta bırakırsın o füzelerle. Ayrıca savaşta amaç sadece işgal etmek olmayabilir de.

Ha diyelim ki sen haklısın, diyelim ki sadece vatansever ve kalabalık ordular savaş kazanabilir. Bu bir gerçek bile olsa devlete benim hayatımdan çalma hakkını vermez, beni zorla "asker" yapma hakkını hiç vermez zira bir başka insanı öldürmek de öldürmeyi öğrenmek de istemiyorum. Bunun karşılığı olarak vatani görev hede hödö diyene de güler geçerim, devletler halk için vardır. Sizi uyutup bu gerçeği görmenizi engellemelerine izin vermeyin. Devlet insanları için görevlerini layıkıyla yerine getirmeden insanların hayatlarından çalıp köle gibi çalıştırmayı ve temel insan haklarına karşı eylemleri gerçekleştirmek üzere eğitmeyi talep edemez.

@SeaGle: Ahahaha :D güzel benzetmişsin bişey diyemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

benim teyzemin oglunun kuzeni gormus, pasalar askerleri duvara dizip oyun oyniyormus

gozlerini baglayip zar atiyorlarmis 1-3 arasi gelirse duvara ates ediyorlarmis, asker vurmiyan 10 puan aliyormus

4-6 arasi gelirse ictikleri sarap siselerine ates ediyorlarmis, vurulan sise basina 10 puan

oyun sonunda puanlar savunma butcesinden ayrilan paraya oranlanip dagitiliyormus, olen asker olursa egiti mzaiyati yaziyorlarmis

en son iste yeteneksiz bir pasa 8 askeri vurunca bole guneydoguda bri karakol insaat edip onu atese verip pkk vurdu diye aciklama yapmislar basina

vay anam vay neler donuyormus ulkede

Benim de bizzat teyzemin gördüğü adamın bacanağı anlattı ceza olsun diye ellerine el bombasının pimini çekip veriy....ama dur ya bir dakika?!?!?
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben türkiyenin en yüksek j.karakollarından birinde askerlik yapıyorum hiçte öyle birşey yok dost arkadaş gibiyiz komutanlarla,ayrıca yapamıyorum demeyeceksin 30 yaşındayım uzun dönem yapıyorum ben gayetde akıyo bi taraflarından korkanlar gelemiyor askere işte,bende işten güçten gelememiştim geldim babalar gibi operasyona da cıkarım askerliğimide yaparım işte şafağım bile yarıya düştü nerdeyse,korkmayın gelin yapın adam 30 yaşında bile birşeyler öğreniyo askeriye de:D
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar çok füzeyle Vietnam'dan nasıl çekilmek zorunda kaldıklarınıda açıklarsınız umarım eheh. Füzeyle olsa, Irak'ta savaştan sonra binlerce adam kaybetmezlerdi zaten.

Histroy Channel bazen komedi kanalı gibi oluyor zaten. Bir programlarında bu konu vardı. Vietnamlıların savaşta toplam 8 tane mi Mig'i ne varmış. Rütbeli havacılar falan, Amerikanın bütün hava kuvvetleriyle 8 tanecik uçağın yarattığı dehşetti nasıl özverilerle engellediklerini anlatıyorlardı sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

yinede 4 yıllık üniversite mezununu er yapmazlar, erbaş yaparlar. yani onbaşı yada çavuş olur. sonuçta okumuş, kafası çalışıyor belli ki, onu düz er yapmanın bi mantığı yok. her ne kadar ben askerliğim süresince çok kısa dönem gördüm içlerinde sağını solunu bilmeyenler bile vardı ama istisnalar kaideyi bozmaz okumuş adam kafası çalışan adamdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...