Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba cilalatma


Auberon

Öne çıkan mesajlar

Herkese selamlar 8 ay önce parlak siyah bir araç aldım boyanın parlaklığını koruması için cilalatmanın iyi olacağını söylemişlerdi ek olarak çevredeki ağaçlar nedeniyle ön kapotanın üstünde reçine kalıntıları var bunları halletmek için Ankara da nereye gitmem gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz.

Oto hamam ile konuştum tam cilalama yapmadıklarını koruyucu tarzı bir şey yaptıklarını söylediler ek olarak reçine temizliğide yapmaları gerekecek sanırım fiyat olarak 300 ü aşıyor bu ücret uygun mudur?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Spreyler var reçine ve zift için. Yıkama sonrası bunları uygulat. Boya bunlardan arınınca da tekrar bir suyla durula, olur da bu zımbırtının kalıntısı kalır diye.

Sonra da Turtle Wax'ın teflonlu cilasını kullan. Cillop gibi yapar.

Pasta sonuçta aşındırma işlemidir. Boyanın üstündeki verniği aşındırarak o hafif çizikleri gideriyor. Bunu çok sık uygularsanız verniği bitirip boya tabakasına ulaşırsınız sonunda. Vernik katındaki çizik en çok siyah araçlarda belli oluyor.

Cmts günü Sonax şampuan ile aracı yıkadım, sonra da Sonax hızlı cila ile parlattım. Çizikler ve vernikteki kuş pisliği neticesi oluşan bozulmaları da Sonax pasta ile güzelce temizledim. Bütün aracı pastalayacak zamanım ve kol gücüm kalmadığından dolayı hızlı cila uygulayıp işin kolayına kaçtım :P Çizikler duruyor ama araç parlıyor neticesinde.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün araca Ankamall da Boya koruma işlemi yaptırdım sonuçlarını yazayım kaportanın üzerindeki reçineleri temizleyip boya koruma yaptılar 175 TL ücret ödedim.

Boya korumadan sonra ön kaputda bir noktada boyada kabarma, bozulma tarzı birşey çıktı. Bunun ne olduğunu sorduğumda kuş pisliği nedeniyle olduğunu, boya koruma tarzı işlemler yapıldıktan sonra bu tür yerlerin belirginleştiğini fln söylediler. Bayağı bir konuştuk adamlarla böyle bir şeyle karşılacağımı bilsem boya koruma yaptırmazdım dedim sonuç olarak sinir olduğumla kaldım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yıkama sonrası o tarz bozulmalar rahat gözüküyor, boya koruma sonrası belirgin olması hikaye. Ben yıkayınca tavanda 3-4 bölgede bozulma ortaya çıktı, pasta ile bölgesel olarak düzeltmeye çalıştım ve mis gibi oldu. Sonuçta vernik katmanı deforme olmuştu. Sonrasında da bastım cilayı, mis gibi oldu.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Tamam, Lambo veya Ferrari olmadı Mercedes SL falan aracım olsa 1500 aracın bedeli karşısında kabul edilebilir seviyede kalır ama orta sınıf bir araca uygulatmak için düşündüren bir seviyede.

3M film kullanan yok mu acep? Bir de bu filmler bu tarz uygulamalar için mi yoksa bildiğin reklam amaçlı film mi?

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arabayı ilk aldığımda filmi bana da önermişlerdi ama çıkarmak gerekirse problem olur diye düşünmemiştim. Alttaki resimlerde bozulmanın olduğu yer var pasta yetmiycek gibi geliyor bana, bir ara servise uğrayıp rötuş fln bi şekilde düzeltmelerini isteyeceğim.

resim1

http://j.imagehost.org/0153/araba-1.jpg



resim2

http://j.imagehost.org/0752/araba-2.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...