Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

izafiyet teorisi

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

codename_curse said:

Birde hızlandıkça kütle artışı var, doğrulundan şüpheliyim açıkçası.

yok kanıtlanmıs bir durum o, zaten e=mc^2'nin bütün esprisi o.
proton collider da hızını arttırdıkca bi protonun bütün enerji hıza gitmiyo, bi kısmı kütlesinin artısına gidiyo, zaten bu yüzden hiçbi zaman ısık hızına ulaşamıyosun, cünkü her zaman bi kısmı kütlesinin artması için harcanacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

ben anlamadım

sanırım T^2 = t^2 - x^2 de kafan karıştı?

cuce, kütleye kendi referans sisteminde bakarsan bi kütle artışı olmaz ancak dışardan bakan biri değişik kütleli ölçer. eskiden aha bak biri karadelik görüyor diğeri görmüyor diye düşünürdüm de bu düşüncem yanlışmış çünkü düşündüğüm karadelik statikmiş. kütle artışını açıklamak için sanırım genel görelelik girmek gerekiyor, ama henüz yeni yeni bakmaya başladığımdan bilemiyorum. tahminimce bir yerde ivmeleniyor, o ivmelenme bir terslik yaratıyor kütlede araştırmam lazım daha.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

codename_curse said:

Birde hızlandıkça kütle artışı var, doğrulundan şüpheliyim açıkçası.

yok kanıtlanmıs bir durum o, zaten e=mc^2'nin bütün esprisi o.
proton collider da hızını arttırdıkca bi protonun bütün enerji hıza gitmiyo, bi kısmı kütlesinin artısına gidiyo, zaten bu yüzden hiçbi zaman ısık hızına ulaşamıyosun, cünkü her zaman bi kısmı kütlesinin artması için harcanacak.

evet, o var, ama bi de su var: hizin arttikca hizini daha cok artirmak icin daha cok enerji harcaman lazim
isik hizina ne kadar yaklasirsan bu gereken enerji de sonsuza yaklasir falan filan
Sosyal ağlarda paylaş

derin anlamı dediğin şey formülün manaya geldiği ilk şey, normalde böyle bir konuyu anlatmaya başlamadan önce konunun ne işe yaradığı ve ne anlama geldiğini söylemeyen mal bir eğitim sistemine sahip olduğumuz için basit konuları anlamakta sorun yaşıyoruz. bilmiyorum belki bazı hocaların öğrettikleri konunun çok komplike olduğunu ve sadece kendilerinin anlayabildiğini düşünerek kendilerini üstün görme isteği olabilir ama bilimle alakalı konuların çok büyük bir kısmı doğru kelimelerden hızlıca anlaşılabilecek şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

derin anlamı dediğin şey formülün manaya geldiği ilk şey, normalde böyle bir konuyu anlatmaya başlamadan önce konunun ne işe yaradığı ve ne anlama geldiğini söylemeyen mal bir eğitim sistemine sahip olduğumuz için basit konuları anlamakta sorun yaşıyoruz. bilmiyorum belki bazı hocaların öğrettikleri konunun çok komplike olduğunu ve sadece kendilerinin anlayabildiğini düşünerek kendilerini üstün görme isteği olabilir ama bilimle alakalı konuların çok büyük bir kısmı doğru kelimelerden hızlıca anlaşılabilecek şeyler.

yok lan öyle dediğin ilk öğrenirsen ilk şey olabilir de onu geçip daha sonra daha ileri seviye derslere girdiğinde onun manasının daha derin olduğunu görüyorsun. bir çok şeyle bağlantısı var termodinamikle falan filan

http://en.wikipedia.org/wiki/Mass%E2%80%93energy_equivalence
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...