Cuce Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 codename_curse said: Birde hızlandıkça kütle artışı var, doğrulundan şüpheliyim açıkçası. yok kanıtlanmıs bir durum o, zaten e=mc^2'nin bütün esprisi o. proton collider da hızını arttırdıkca bi protonun bütün enerji hıza gitmiyo, bi kısmı kütlesinin artısına gidiyo, zaten bu yüzden hiçbi zaman ısık hızına ulaşamıyosun, cünkü her zaman bi kısmı kütlesinin artması için harcanacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Chemical said: ben anlamadım sanırım T^2 = t^2 - x^2 de kafan karıştı? cuce, kütleye kendi referans sisteminde bakarsan bi kütle artışı olmaz ancak dışardan bakan biri değişik kütleli ölçer. eskiden aha bak biri karadelik görüyor diğeri görmüyor diye düşünürdüm de bu düşüncem yanlışmış çünkü düşündüğüm karadelik statikmiş. kütle artışını açıklamak için sanırım genel görelelik girmek gerekiyor, ama henüz yeni yeni bakmaya başladığımdan bilemiyorum. tahminimce bir yerde ivmeleniyor, o ivmelenme bir terslik yaratıyor kütlede araştırmam lazım daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Cuce said: codename_curse said: Birde hızlandıkça kütle artışı var, doğrulundan şüpheliyim açıkçası. yok kanıtlanmıs bir durum o, zaten e=mc^2'nin bütün esprisi o. proton collider da hızını arttırdıkca bi protonun bütün enerji hıza gitmiyo, bi kısmı kütlesinin artısına gidiyo, zaten bu yüzden hiçbi zaman ısık hızına ulaşamıyosun, cünkü her zaman bi kısmı kütlesinin artması için harcanacak. evet, o var, ama bi de su var: hizin arttikca hizini daha cok artirmak icin daha cok enerji harcaman lazim isik hizina ne kadar yaklasirsan bu gereken enerji de sonsuza yaklasir falan filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 aquila said: sinadan ders aliyo galiba. abi adam ne zaman vakit buluyo da okuyo bunları bilmiyorum ne konu açsam söyleyecek bir şeyi var adamın ideal sanatçı işte lan. ben ise öküz bilim adamı sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 e=mc^2 nin daha derin manası kütle ile enerji diye ayırdığın iki konseptin aslında yanı şeye denk geldiği sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 derin anlamı dediğin şey formülün manaya geldiği ilk şey, normalde böyle bir konuyu anlatmaya başlamadan önce konunun ne işe yaradığı ve ne anlama geldiğini söylemeyen mal bir eğitim sistemine sahip olduğumuz için basit konuları anlamakta sorun yaşıyoruz. bilmiyorum belki bazı hocaların öğrettikleri konunun çok komplike olduğunu ve sadece kendilerinin anlayabildiğini düşünerek kendilerini üstün görme isteği olabilir ama bilimle alakalı konuların çok büyük bir kısmı doğru kelimelerden hızlıca anlaşılabilecek şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 ha ben de başını anlayıp, devamını anlamıyorum o da benim mallığım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yuco Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 İşin başını kavramak detayların tümünü kavramaktan daha kolay. Mesela konudan hiçbirşey anlamayan insanlara işin başını öğrettiğin zaman sahip oldukları mutluluk ardından devam ettikçe kendini kedere kaosa bırakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2010 Ardeth said: aquila said: sinadan ders aliyo galiba. abi adam ne zaman vakit buluyo da okuyo bunları bilmiyorum ne konu açsam söyleyecek bir şeyi var adamın ideal sanatçı işte lan. ben ise öküz bilim adamı sdf dorumu yazmısım lan hehehe sevindim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2010 Chemical said: derin anlamı dediğin şey formülün manaya geldiği ilk şey, normalde böyle bir konuyu anlatmaya başlamadan önce konunun ne işe yaradığı ve ne anlama geldiğini söylemeyen mal bir eğitim sistemine sahip olduğumuz için basit konuları anlamakta sorun yaşıyoruz. bilmiyorum belki bazı hocaların öğrettikleri konunun çok komplike olduğunu ve sadece kendilerinin anlayabildiğini düşünerek kendilerini üstün görme isteği olabilir ama bilimle alakalı konuların çok büyük bir kısmı doğru kelimelerden hızlıca anlaşılabilecek şeyler. yok lan öyle dediğin ilk öğrenirsen ilk şey olabilir de onu geçip daha sonra daha ileri seviye derslere girdiğinde onun manasının daha derin olduğunu görüyorsun. bir çok şeyle bağlantısı var termodinamikle falan filan http://en.wikipedia.org/wiki/Mass%E2%80%93energy_equivalence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2010 bizafiyet olsun demeye gelmiştik yanlış anlamışız, pardon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2010 kime göre neye göre değil mi bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yuco Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Ben bu şekil düşünürüm, bu bayan şu şekil düşünür, şu şekil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Yuco said: Ben bu şekil düşünürüm, bu bayan şu şekil düşünür, şu şekil herkesin özgürlüğü bi'dir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 güzel anlatmışın yahu cüce. Bide hızlanan madde uzar diye bişi vardı. devam pls =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 benim izafiyetle ilgili bildiğim tek şey: bir kütlenin hızı ışık hızına ulaştıgında enerjiye dönüşür. doğru mu lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 tabi olm hiç anime izlemedin mi hızlandıkca ışına dönüşüyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Kütlenin ışık hızına ulaşabilmesi için kütlesiz olması gerekiyor ( inertia zart zurt, her kütlenin maximum ulaşabileceği bir hız var ) Bu yüzden, Işığın hızına ulaşmak için onun gibi kütlesiz olman lazım. Tabi bu bi teori Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar