Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli askerliğe yeşil ışık

blazkowicz

Öne çıkan mesajlar

Werewolf said:

g13le bombardıman uçağı falan durdurucak abisi karışmayın siz

72 yaşındaki Iraklı bir çiftçi yarı otomatik tüfeğiyle Amerikan Apache helikopterini düşürdü. Irak`ta dün iki Amerikan helikopteri düşürüldü. Iraklı yetkililer, Iraklı çiftçilerin helikopteri başkent Bağdat`ın 100 kilometre güneyindeki Kerbela bölges

72 yaşındaki Iraklı bir çiftçi yarı otomatik tüfeğiyle Amerikan Apache helikopterini düşürdü. Irak`ta dün iki Amerikan helikopteri düşürüldü. Iraklı yetkililer, Iraklı çiftçilerin helikopteri başkent Bağdat`ın 100 kilometre güneyindeki Kerbela bölgesinde gördüklerini, bir çiftçinin helikoptere tüfeğiyle ateş açtığını belirtti. El Cezire televizyonu ve Irak televizyonu, füzeleri halen üzerinde olan Apaçi tipi olduğu bildirilen helikopterin görüntülerini yayınladı. Iraklı yetkililer, helikopterin 2 pilotunun ise yakalandığını söylediler. Helikopterin sağlam olduğu, füzelerinin bile üzerinde ve zarar görmemiş olduğu gözlendi. Irak dün bir Amerikan insansız uçağını da düşürdü. Kuzey Irak`taki Kerkük kenti ve Çemçemal bölgesi yolu üzerinde bulunan askeri araç, malzeme ve tesislerle sivillerin evlerinin Amerikan ve İngiliz savaş uçakları tarafından bombalandığı bildiriliyor. Görüntülerde, helikopterin silah sistemlerinin yerinde olduğu, AGM 114 tipi havadan karaya atılan güdümlü füzelerin zarar görmediği belirlendi. Irak televizyonu, görüntüleri `klip` gibi hareketli müzikler eşliğinde defalarca yayınladı.

Sosyal ağlarda paylaş

Ya profesyonel ordu neden koruyamıyor? Bizim ülkemize saldırabilecek tek ülke Amerika. O da zaten vatan millet sakarya modunda değil. Profesyonel ordusu var. Profesyonel ordu profesyonel orduya karşı olacak. Sankisadece Türkler prof orduyla savaşacak da bize saldıra tüm milletler 50 milyon kişi silahlanıp gelecekler gibi konuşuyorsun. Ayrıca o kadar kolay deil savaş çıkarmak. Azerbaycan ile Türkiye bir mi? Zaten sömürgeyiz yani neden bi de savaş çıksın ki? Stratejik bir noktadayız, bir devlet bize saldırsa diğerleri engeller. Bize tek sahip olamasın o devlet diye. Bunu da anlayamayıp "ortadoğudayız bizi üzerler" diyorsunuz ya komik oluyor.

Ha illa derdin milletin silah tutmayı bilmesiyse 1 aylık askeri eğitim kursu açar devlet. Zorunlu olur. Ama faşist ego tatminleri olmaz. Sabah gidersin akşam dönersin. İlla aşırı bir disiplin, illa eziyet olması gerekmez. Profesyonel ordu mensupları o disiplini yeterince sergiler ve savaş anında canını kurtarmak isteyen insanlar paşa paşa söz dinlerler
Sosyal ağlarda paylaş

senin ülkene zamanında italya fransa ingiltere ve yunanistan saldırmadı mı?
yunanistan hariç bu üçü o zamanın en güçlü devletleriydi. Kurtuluş savaşında başımıza gelenin şuan Amerika Rusya ve Çin'in saldırmasından bir farkı yoktur.
savaş ortamında aç kalıcaksın, susuz kalacaksın, su kuyularına zehir atacaklar suyu görsende içmeyeceksin, silahla poligonda yaptığın ateşe benzemez hareket eden hedefleri vurman gerekecek, kamuflaj giymiş biri gölgede durursa birşey görebileceğinimi zannediyorsun hayatında kaç kere kamuflaj giymiş gölgedeki bir hedefe ateş ettin?
bende istiyorum sizin inandığınız gibi bir dünyada yaşamayı. ama bizim yaşadığımız dünya sizin sandığınız kadar pembe değil.
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

ben kusurabakarım. benim atalarımda kusurabakar. sen bak ne güzel iş kurdum diyorsun iş kurabileceğin bir zemin nasıl sağlanıyor zannediyorsun? senin namusunu, can güvenliğini senin ecdadın sağladı, ben sağladım, o sağladı, bu sağladı şimdide ben iş sahibiyim benim can güvenliğimi, namusumu, sosyal haklarımı dış güçlere karşı sen koruyacaksın.
öncelikle bunun bilincinde olalım. sen askerliğini yapmış ve yapacak olan herkeze karşı borçlusun. borçunu öde kimsede hakkın kalmasın.
bunun dışında askerlik yapıyorsanız eğer kendiniz içinde yapıyorsunuz. askere gitmeyene kız vermem diyenlere çok katılıyorum. çünkü ben gerçekten aşık olup olmadığımı askerde öğrendim değilmişim. askere gitmseydim belkide yanliş bir evlilik yapacaktım. ayrıca hayat mücadelesine başlamadan önce askerde verilmiş mücade en büyüğü.
şuanda çalıştığım kurumda uyuzluk, gıcıklık yapan yöneticilerimiz var ama hepsi bana hava civa geliyor. neden? çünkü ben askerde personel şube(G1) yazıcısıyken 2 yarbay geçti başımdan ikiside birbirinden deliydi bana çayı koşarak taşıtıyordu bitanesi. şimdi koyarmı burda müdürün gıcıkmış pehh diyor geçiyorsun.
ben hayatımda odamı toplamazdım askerde her sabah 3 oda temizledim şimdi kendi odamı her hafta temizlerim.
başkasının karıştırdığı çay kaşığı ile kendi çayımı bile karıştırmaya tiksinirdim. şereflikoçhisar çölünde tatbikat esnasında 3 kişiye bir tabak düştü, başkasının yemek yediği tabaktan yemek zorunda kaldım.
kötü mü oldu? yarın bir gün bu ülkenin savaşın ortasında kalmayacağını kim garanti ediyor?
annenin bacının karının namusuna göz koymayacaklarını kim garanti ediyor? şerefin uğruna savaşmak zorunda kalmayacağını kim garanti ediyor?
napıcaksın taş mı atıcaksın, sapan mı? askere gitmezsen nerde öğreneceksin g13 kullanmayı poligonda mı?
Bak G3 4250gr ağırlığında 115cm boyundadır benim keskin nişancı brövesi alamadım ama 400 metreden öldürürüm.
sen naparsın merak ederim gitmezsen askere...

O zaman herkes zaten gönüllü olmuş zaten askere gitmek için kimseyi tutup kolundan çekmemişler. Savaş olsa sen gönüllü olmazmısın bu vatan için?
Bende bunu anlamıyorum işte savaş yok bişey yok ortada askere boşuna yatçak yer yemek vs... Boşuna masraf. O adam çalışsa para kazansa memleket kazanır. 10 adamı askere alacağına o 10 adam oturup tank projesi çizer bi tank mermisinde 10 düşman öldürürsün...
Sosyal ağlarda paylaş

Son 20 senede kaç tane üst düzey ülkenin topraklarında savaş oldu?

Ve öyle kolay kolay saldıramazlar Türkiye'ye. Dünya pembe değil ama senin sandığın kadar kapkara da değil yani. Mantık ve siyasi dengeler çerçevesinde savaş çıkar ve kolay kolay da çıkmaz.

Ha 3 ülke birden bize saldıracak olsa yine, kimse kusura bakmasın da zorunlu askerliğin faydasını falan göremeyiz dağılır gideriz. Çok şanslı olursak bir Atatürk daha çıkarsa belki kazanırız. Ama o da çok küçük bir olasılık.

O yüzden yatırım eğitime yapılmalı ki bunlara hiç gerek kalmasın
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

ben kusurabakarım. benim atalarımda kusurabakar. sen bak ne güzel iş kurdum diyorsun iş kurabileceğin bir zemin nasıl sağlanıyor zannediyorsun? senin namusunu, can güvenliğini senin ecdadın sağladı, ben sağladım, o sağladı, bu sağladı şimdide ben iş sahibiyim benim can güvenliğimi, namusumu, sosyal haklarımı dış güçlere karşı sen koruyacaksın.
öncelikle bunun bilincinde olalım. sen askerliğini yapmış ve yapacak olan herkeze karşı borçlusun. borçunu öde kimsede hakkın kalmasın.
bunun dışında askerlik yapıyorsanız eğer kendiniz içinde yapıyorsunuz. askere gitmeyene kız vermem diyenlere çok katılıyorum. çünkü ben gerçekten aşık olup olmadığımı askerde öğrendim değilmişim. askere gitmseydim belkide yanliş bir evlilik yapacaktım. ayrıca hayat mücadelesine başlamadan önce askerde verilmiş mücade en büyüğü.
şuanda çalıştığım kurumda uyuzluk, gıcıklık yapan yöneticilerimiz var ama hepsi bana hava civa geliyor. neden? çünkü ben askerde personel şube(G1) yazıcısıyken 2 yarbay geçti başımdan ikiside birbirinden deliydi bana çayı koşarak taşıtıyordu bitanesi. şimdi koyarmı burda müdürün gıcıkmış pehh diyor geçiyorsun.
ben hayatımda odamı toplamazdım askerde her sabah 3 oda temizledim şimdi kendi odamı her hafta temizlerim.
başkasının karıştırdığı çay kaşığı ile kendi çayımı bile karıştırmaya tiksinirdim. şereflikoçhisar çölünde tatbikat esnasında 3 kişiye bir tabak düştü, başkasının yemek yediği tabaktan yemek zorunda kaldım.
kötü mü oldu? yarın bir gün bu ülkenin savaşın ortasında kalmayacağını kim garanti ediyor?
annenin bacının karının namusuna göz koymayacaklarını kim garanti ediyor? şerefin uğruna savaşmak zorunda kalmayacağını kim garanti ediyor?
napıcaksın taş mı atıcaksın, sapan mı? askere gitmezsen nerde öğreneceksin g13 kullanmayı poligonda mı?
Bak G3 4250gr ağırlığında 115cm boyundadır benim keskin nişancı brövesi alamadım ama 400 metreden öldürürüm.
sen naparsın merak ederim gitmezsen askere...

bu vatan millet sakarya gazıyla kontrol edilen gençlik dönemi geçmedi mi artık yahu? Bizim ülke savaşla zemin kurdu da diğer ülkeler kurmadı mı? Onlarda niye yok zorunlu askerlik bir düşünün bakalım.

Ülke kurulduğundan beri, 1924'ten beri değişmemiş oynamamış bir askerlik yasasından bahsediyoruz burada, dünya değişti devir değişti yasa değişmedi hala kulp bulmaya çalışıyorlar.

Biraz kendiniz düşünün, hep dışarıdan dikteleri ezbere söylemeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

yeri geldiğinde övünmeyi biliyorsunuz ulan bi savaş çıksa findanliya kim ulan, izlanda kim ulan, isveç kim ulan, lübnan kim ulan demeyi biliyorsunuz.
nası oluyorda bu kadar övündüğünüz ordunuzla, türk milletinin savaşçı karakteristik özelliği ile hem gurur duyabiliyor hemde işinize gelmediği zaman profösyenel ordu istiyorsunuz.
bizi biz yapan değerleri zaten bizden kopartmak istiyorlar sizin gibi saflarda ekmeklerine yağ sürüyor.
buyrun gidin bedelli yapın inş çıkar sizin yapacağınız askerlikten zaten millete bi fayda gelmeyeceği belli şu konuşmalarınızdan. siz askere gider 1 sene offlar pufflarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Keşke kimsede savaşçı ruh olmasa da savaş çıkmasa :) Savaşçı ruh çok süper bir şey değil. Amerika'da zerre ruh yok, ama gelirlerse silkerler. Burası çöl de değil öyle gerilla savaşı yapıp mağaralara saklanıp kurtulalım. Zaten mağaralarımızda saklanıp gerilla savaşı yapanlar var ülkemizde, düşmanlarımız olarak. Devir değişti kafalar değişemedi. Yazık
Sosyal ağlarda paylaş

askere gidip de askerlik yapan kaç kişi var ki 1 sene offlarsınız diyosun. Adam 6 ayını 1 senesini boş boş geçirip geri dönüyor üstüne devletin kaynağını tüketiyor orada.

bizden almaya çalıştıkları karakter falan değil bu, bizim üzerimize binen bir ekstra.

Kaldı ki savaş çıksa o 6 ay 1 sene askerlik yapmış olanların da pek bir farkı yok normal adamdan.
Sosyal ağlarda paylaş

ben kars tugayda yaptım askerliğimi personel şubede yazıcıydım. gündüzleri 4 geceleri 2 saatde nöbet tutardım. askerliğim boyunca biri karsda diğeri ankara şereflikoçhisarda olmak üzere 2 tatbikata katıldım. şube müdürü yarbayım gece 9 10 dan önce evine gitmezdi o saatten önce nöbetim yoksa eğer free olmazdım, çoğu gece o gün kaç saat uyuyacağımı hesapladığımda 5 saat çıkarsa sonuç sevinirdim. ben bu hayatta yaptığım her işi ciddiye alır, hakkını veririm. askerdede bu böyleydi. bölükte yapılan her faaliyette yer aldım. sabotaja karşı koyma eylemi, asayiş tatbikatı, yangın tatbikatından tutta süleyman demirelin karşılanmasından, ordu ve kolordu komutanlarının karşılanmasına, genel kurmaydan denetime gelmiş albaya 1 hafta haberci olarak verilmeme vs. ben 1 sene mi çöpe atmamak için çok çaba sarf ettim. yaşamımda bana yardımcı olacağına inandığım her faaliyete severek iştirak ettim. şuanda da anlattığım gibi faydasını görüyorum. en azından personel şube sayesinde bir evrak nedir, yazışma nedir bilgi sahibi oldum.

ha deminde söyledim şanslı olanlar sivil hayatlarında bu psikolojik yada fiziksel eğitimi kendi kendilerine almış olabilirler ama herkezde sizin kadar şanslı olmak zorunda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Devilmanta said:

Rewendor said:

Kaldı ki savaş çıksa o 6 ay 1 sene askerlik yapmış olanların da pek bir farkı yok normal adamdan.

Ha şunu bileydin.
Koca bir sende 10 tane kurşun atıyolarmı acaba...

senede 4 devre askere gelir her gelen askere 1 ay içerisinde atış yaptırmak zorundadırlar nöbete verebilmeleri için. komutanlarına rica eden usta askerlerde yeni gelenlerle beraber atışa gidebilir. ben hemen hemen 6 kere atışlara katıldım, kolordu denetlemesine hazırlanırken rica ettim astsubaylarla da sıktım. kars digorda yarbayımla beraber de dağda sıktık. zaten güney doğudaki arkadaşlarımız her gün sıkıyorlar, hemde senin bayrağına göz dikenlere.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ben bu hayatta yaptığım her işi ciddiye alır, hakkını veririm

oha oha laf koyuyor diye algılama ama madem her işi ciddiye alıyorsun ve işin hakkını veriyorsun dilimizi de ciddiye al ve herkez yazmaktan vazgeç, ayrıca dahi anlamına gelen de yi ayrı yaz..

said:
ha deminde söyledim şanslı olanlar sivil hayatlarında bu psikolojik yada fiziksel eğitimi kendi kendilerine almış olabilirler ama herkezde (zaten burada dahi anlamına gelen de kullanımına ihtiyaç yok) sizin kadar şanslı olmak zorunda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

age of empires tarzı konustun be nilep.

istanbul bogazına kopru başı 500er asker koysak

edirneye 2000.geri kalanda random.tamam işte aldık amerikalıları

Ahah :D ben alamayız diyorum ya. Ha Irak iyi direndi mesela, beklenildiği gibi Amerika ezip geçmedi baya kyıp verdi ve çok uzun sürdü hakimiyet kurması. Bu da taktikle oldu

@fırat: Abi farkındayım zaten. Ama gerilla savaşı yapacak kapasite yok bizimkilerde onu diyorum. Çöl olsa onun da taktiksel avantajı var bilmedikleri bir şey falan filan. Hani Irak örneğinden yola çıkarak dedim onları
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...