Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli askerliğe yeşil ışık

blazkowicz

Öne çıkan mesajlar

proggorp said:

ne kadar acaip gelse de bi şekilde geleceğimle ilgili bişeyler düşünebiliyorum. ama askerliği birtürlü oturtamıyorum o düşüncelere. nasıl olucak lan! nasıl!
http://i41.tinypic.com/30vzrj7.gif

Böyle bir ortam yok söylim. Daha gevşek bir ortam var. Ve insanoğlu her duruma uyum sağlayacak güce sahip şartlar ne kadar kötü olursa olsun.

2 gün tanıyorum alışman için. Sonra sende başlıyorsun, şafak kaç, beraber mi bot bağladık, zoruna gidenin borusuna gitsin, bu şafakdan sonra ben mi yapayım, bir kulak ver ( böyle garip bir hareket var üst devre - alt devreye yapıyor, sağ elinin başparmağını adamın şakağına koyup geri kalan dört parmağın ile ilk olara serçe parmak ve akabinde diğer parmaklar adamın kulağına vuruluyor, çok garibime gitmişdi ilk gördüğümde adeta bir ayin gibi uyguluyorlar bunu ), aslında gidin çok değişik tecrübeler yaşıyorsunuz. Yani o gözle giderseniz çok eğlenceli oluyor.

Edit: Yukarda gidin demişim, yani bunu gidin ne güzel maksadı ile demedim keşke kimse gitmek zorunda olmasa. Ama hani madem gideceksiniz, kafanızı kullanıp en az hasarla atlatın.
Sosyal ağlarda paylaş

bende ankara gata da tanıdık var kolay olur dıye ankaraya gelıp yaptırdım

etimesgut hava hastanesıne sevk ettıler , araya tanıdık manıdık soktuk ama gataya bı daha sevk alamadık.

bıde benım durumda ağrılarım gelınce 3 gun ust uste kan vermem fılan gerekıyor

bıde ne zaman gelcegıde bellı degıl , tetıkte bekledım , geldı agrılar gecenın bı goru yola cıktım ankaraya geldım. 3 gun kaldım , sonrada heyete gırmek ıcın bıdaha geldım ankaraya

bıde etımesgut allahın unuttugu bıyer sanırsam, nefret ettım hayattan o yuzden =)

bu da boyle bı anımdır ıste.

neyse bu yıl bı daha gıtcem yoklamaya bu sefer umarım curuge cıkarım
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Wispy said:

Şimdi yine tek tip 12 ay askerlik diyorlar ya şaka gibi.

Şantajdır bu kanımca. Adamlar bedelli diye ağlamayın oturun oturduğunuz yerde yoksa tek tip askerlikle 12 ay sürünürsünüz diyor.

cıks o düşünce önceden de vardı

Cıks o düşünce en son bedelli dile getirildiği zaman söylendi.
Millet panik olup müracat etti hatta şubelere.
Sonra açıklama geldi uzun dönemde düşünüyoruz diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Şimdi yine tek tip 12 ay askerlik diyorlar ya şaka gibi.

yağmurdan kaçarken doluya tutulduk

said:
Görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, askerlik sisteminin sadeleştirilmesi için bir çalışma yapıldığını belirtti.

Sözkonusu yapısal düzenlemenin Genelkurmay'da bir süredir üzerinde durulan "tek tip askerlik" olduğu belirtildi.

Farklı uygulamaların nasıl ortadan kaldırılacağına ilişkin iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki ve en çok konuşulanı, üniversite mezunları da dahil herkesin 12 ay askerlik yapması.

Böylece uzun dönem askerlik yapanların tepkileri giderilerek tek tip askerliğin hayata geçmesi.

Ancak özellikle yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyan alanlarda bu durumun bazı sakıncalar doğuracağı gerekçesiyle ikinci bir seçenek üzerinde daha duruluyor.

Yedek subaylığın kaldırılmasıyla üniversite mezunlarının hepsinin 6 ay er olarak askerlik yapması.
Genelkurmay Başkanlığının uzun süredir çalışma yaptığı her iki seçenek de asker açığına neden olacağı çekincesiyle uygulamaya konulamamıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

abi türkiyede desen ki "tek tip olucak herkese 20ay olucak" eğer bunu "işte üni.de okudu, yüksek lisans yaptı, doktora yaptı diye bu gibi herifler adamdan sayılıyor da sizin gibi vefakar ve cefakar sıradan halktan kısa süre askerlik yapıyorlar.." şeklinde söylersen

1.sıradan halk alkışlayacaktır
2.askere gitmiş olanlar da "oha benim düştüğümden daha kötü duruma düşecekler! negzel!" diye alkışlayacaklardır.

dolayısı ile bu yöntemi kullanarak korkutmanın herhangi bir hatası olduğunu sanmıyorum.. babalar gibi işe yarıyor yani! (tu)

askerliğin eksilerini görüp düzeltme gailesi taşıyanların hep devlet ve askerliğin dışından gelen kişiler olması ve askerliğini yapmış olanların da bu konuya "lan bana oldu arkadaş! geriden gelene ne olduğu beni hiç ilgilendirmiyor" yaklaşımında olması elbetteki bu durumun kanıtıdır..

sonuç olarak diyeceği şudur, YAŞASIN BEYİN GÖÇÜ! durumu oluşacak devlet/tsk istemese bile.

gidip yüksek maaş + kısa süreli askerlik gibi pakedi geri çevirebilecek herhangi bir insanevladı olduğunu sanmıyorum..

şu ana kadar verdirdikleri yl, doktora mezunlarını kâr saysınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...