Mortis Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 o zaman sorun yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 ama "aylarca zamanimizi bosa harciyorlar" kalacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 o kabul moral faggotry ile bencillik gizlenmeye kasilmiyor o argumanla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Ya gökhan farkeder mi isterse 20bin lira olsun. Banka kredisi çeker verirsin. Parası neyse veririz, alırlar. http://www.japanfocus.org/data/Militarism%285%29.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 axedice said: Ya gökhan farkeder mi isterse 20bin lira olsun. Banka kredisi çeker verirsin. Parası neyse veririz, alırlar. Herkes 6 ay yapsa ne olur ki. Valla 15 ay çok ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 proggorp said: ne kadar acaip gelse de bi şekilde geleceğimle ilgili bişeyler düşünebiliyorum. ama askerliği birtürlü oturtamıyorum o düşüncelere. nasıl olucak lan! nasıl! http://i41.tinypic.com/30vzrj7.gif Böyle bir ortam yok söylim. Daha gevşek bir ortam var. Ve insanoğlu her duruma uyum sağlayacak güce sahip şartlar ne kadar kötü olursa olsun. 2 gün tanıyorum alışman için. Sonra sende başlıyorsun, şafak kaç, beraber mi bot bağladık, zoruna gidenin borusuna gitsin, bu şafakdan sonra ben mi yapayım, bir kulak ver ( böyle garip bir hareket var üst devre - alt devreye yapıyor, sağ elinin başparmağını adamın şakağına koyup geri kalan dört parmağın ile ilk olara serçe parmak ve akabinde diğer parmaklar adamın kulağına vuruluyor, çok garibime gitmişdi ilk gördüğümde adeta bir ayin gibi uyguluyorlar bunu ), aslında gidin çok değişik tecrübeler yaşıyorsunuz. Yani o gözle giderseniz çok eğlenceli oluyor. Edit: Yukarda gidin demişim, yani bunu gidin ne güzel maksadı ile demedim keşke kimse gitmek zorunda olmasa. Ama hani madem gideceksiniz, kafanızı kullanıp en az hasarla atlatın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Wispy said: Şimdi yine tek tip 12 ay askerlik diyorlar ya şaka gibi. Şantajdır bu kanımca. Adamlar bedelli diye ağlamayın oturun oturduğunuz yerde yoksa tek tip askerlikle 12 ay sürünürsünüz diyor. cıks o düşünce önceden de vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 axedice said: Ya gökhan farkeder mi isterse 20bin lira olsun. Banka kredisi çeker verirsin. Parası neyse veririz, alırlar. abi farkeder eğer 30-40k ise 1 ay yerine 4 ay daha sabreder 5 ay yaparım giderim sonra ingilterede master yaparım bi sene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 arabistana bazen niye geldim diye kendi kendime dert yanip uzuluyorum, sonra beni asla askere almayan TSK yi ve anca sira bana geldiginde tek tip askerlikle 12 ay er olarak kaziklanma fikri geliyor aklima, iyi ki gelmisim diyorum. askerlik bekleyenlere allah bol sabir vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 benıde almıyorlar askere , gerçi hastanede cektırdıklerı bıle yeterde artar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 İngiltere master yapabilmek için bu ordunun bir parçası mı olacaksın mortis? Onun yerine bir mum da sen yak http://media.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/T%C3%BCrkiye/T%C3%BCrkiye%20Genel/taksim%20anma2.hlarge.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 tamamı 20000$ etmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 99 da 40k mark verilmiş die okumuştum bi yerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 jacabo said: benıde almıyorlar askere , gerçi hastanede cektırdıklerı bıle yeterde artar =) off sorma, gecen sene ankarada mevki hastanesinde attigim taklalar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 this's my rifle this's my gun! this's for fighting this's for fun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 bende ankara gata da tanıdık var kolay olur dıye ankaraya gelıp yaptırdım etimesgut hava hastanesıne sevk ettıler , araya tanıdık manıdık soktuk ama gataya bı daha sevk alamadık. bıde benım durumda ağrılarım gelınce 3 gun ust uste kan vermem fılan gerekıyor bıde ne zaman gelcegıde bellı degıl , tetıkte bekledım , geldı agrılar gecenın bı goru yola cıktım ankaraya geldım. 3 gun kaldım , sonrada heyete gırmek ıcın bıdaha geldım ankaraya bıde etımesgut allahın unuttugu bıyer sanırsam, nefret ettım hayattan o yuzden =) bu da boyle bı anımdır ıste. neyse bu yıl bı daha gıtcem yoklamaya bu sefer umarım curuge cıkarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 dasaaa said: Wispy said: Şimdi yine tek tip 12 ay askerlik diyorlar ya şaka gibi. Şantajdır bu kanımca. Adamlar bedelli diye ağlamayın oturun oturduğunuz yerde yoksa tek tip askerlikle 12 ay sürünürsünüz diyor. cıks o düşünce önceden de vardı Cıks o düşünce en son bedelli dile getirildiği zaman söylendi. Millet panik olup müracat etti hatta şubelere. Sonra açıklama geldi uzun dönemde düşünüyoruz diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 HER TÜRK ASKER DOĞAR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Wispy said: Şimdi yine tek tip 12 ay askerlik diyorlar ya şaka gibi. yağmurdan kaçarken doluya tutulduk said: Görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, askerlik sisteminin sadeleştirilmesi için bir çalışma yapıldığını belirtti. Sözkonusu yapısal düzenlemenin Genelkurmay'da bir süredir üzerinde durulan "tek tip askerlik" olduğu belirtildi. Farklı uygulamaların nasıl ortadan kaldırılacağına ilişkin iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki ve en çok konuşulanı, üniversite mezunları da dahil herkesin 12 ay askerlik yapması. Böylece uzun dönem askerlik yapanların tepkileri giderilerek tek tip askerliğin hayata geçmesi. Ancak özellikle yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyan alanlarda bu durumun bazı sakıncalar doğuracağı gerekçesiyle ikinci bir seçenek üzerinde daha duruluyor. Yedek subaylığın kaldırılmasıyla üniversite mezunlarının hepsinin 6 ay er olarak askerlik yapması. Genelkurmay Başkanlığının uzun süredir çalışma yaptığı her iki seçenek de asker açığına neden olacağı çekincesiyle uygulamaya konulamamıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 geçen sene de aynısı olmuştu ya. bedelli geyikleri çıkınca genelkurmay da karşı saldırıya geçiyo susun lan tek tip yaparım 12 ay sürünürsünüz, oturun oturduğunuz yerde diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 tek tip 12 ay olsun artık herkes 45'e kadar kaçar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 abi türkiyede desen ki "tek tip olucak herkese 20ay olucak" eğer bunu "işte üni.de okudu, yüksek lisans yaptı, doktora yaptı diye bu gibi herifler adamdan sayılıyor da sizin gibi vefakar ve cefakar sıradan halktan kısa süre askerlik yapıyorlar.." şeklinde söylersen 1.sıradan halk alkışlayacaktır 2.askere gitmiş olanlar da "oha benim düştüğümden daha kötü duruma düşecekler! negzel!" diye alkışlayacaklardır. dolayısı ile bu yöntemi kullanarak korkutmanın herhangi bir hatası olduğunu sanmıyorum.. babalar gibi işe yarıyor yani! (tu) askerliğin eksilerini görüp düzeltme gailesi taşıyanların hep devlet ve askerliğin dışından gelen kişiler olması ve askerliğini yapmış olanların da bu konuya "lan bana oldu arkadaş! geriden gelene ne olduğu beni hiç ilgilendirmiyor" yaklaşımında olması elbetteki bu durumun kanıtıdır.. sonuç olarak diyeceği şudur, YAŞASIN BEYİN GÖÇÜ! durumu oluşacak devlet/tsk istemese bile. gidip yüksek maaş + kısa süreli askerlik gibi pakedi geri çevirebilecek herhangi bir insanevladı olduğunu sanmıyorum.. şu ana kadar verdirdikleri yl, doktora mezunlarını kâr saysınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 evet beyinlerin yarısı yurtdışına kaçıyo da diğer yarısı askerlikten kaytarıcam derken akademik kariyer yapıyo, ordan kapatıyolar beyin açığını. 2 tane mühendis yerine 1 kaçak 1 profesör çıkıyo işte negüzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 ben de mesela goc eden bir beyinim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Tam hayatını düzene koyuacaksın hooop askerlik. Ağustosta gidiyorum sıkıntılıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar