SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 nilep sen öğrenci değil misin, nasıl kaçak oluyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 ben yoklama kaçaaydım lan bi ara. hem hayatımda yaşamadığım bir yere askerlik kağıdı göndermişlerdi hem de ifade istemişlerdi üstüne bu da böyle bir anımdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 O bu değil de bu askerlik bitmiyo be kanka. 1 ay var daha, yarın karakola geri dönüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 kolay gelsin prawler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 yok okudugum kitaplari vermem kimseye oyle pis bir adamim ama saymasi kolay oluyor heuehu (saklamasi cile ama, 2 balkon doldu diyorum anneme 3 kitaplik dikelim salona, millet okumadigi kitabi koyuyor hava olsun diye ama ihh nuh diyor peygamber demiyor, bende gizli gizli anneannemin eve depoluyorum ehueheu) ha bide okurken adam secmem ole, secenede kizarim enginarinda kitaplari var ironiktirki birinin ismi "mustafa kemal sizin gibi kiro degildi" kapaginda bole gobegini kasiyan adam vardir, bide imzalayip vermis o zaman gorusuyorduk demek cik cik cik genelde secmece kitap okumam bide, bu herif dinci gec bu herif homo gec bu herif donek solcu gec yapmam yani (eski solcularin eski kitaplari ile simdikileri karsilastirmak eglencelidir baya, tavsiye ederim yani) yunan tarihi filan gectim hadi kaddafinin kitabini bile okudum lan eheuhu diyorum 2k olsun enginara haddini bildiricem, beyfendi 2000 kitap okudugu icin herseyi en iyi bildigini iddea ediyor malum (bunun solculuktan donme olayi superdir ama bak, atesli komunistken trenle avrupaya gidiyor bulgaristandan gecerken diyorki "lan koy gibi buralar, demekki komunizm buymus" ve ilk is dava arkadaslarinin akilsiz olduguna inanip ideolojik bir U donusu yapiyor) edit: http://images.gittigidiyor.com/2091/engin-ardic-kitaplari-2-adet__20919673_0.jpg ahanda kapak ehuehu, bulabiliyorsaniz okuyun egelenceli kitap baya, bugun ayni kitabi yilmaz ozdil cikarsa ayni kapak icerik isimle filan kendisi haftalarca kosesinde dalga gecer (gerci yilmaz ozdil cikarsa o kitap 3 cilt olur SADFASDFFADS) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 RRa said: cehalletten fışkırıpta bide milleti bilmemezlikle suçlayanlara; israilde askerlik zorunlu hemde bayanlarıda alıyorlar. bedelli askerlik, anayasanın eşitlik maddesine aykırıdır. benim burda konuştuğumuz gibi yazmama oha oha diyen arkadaşda iki oha arasına virgül koysun ondan sonra türkçeyi biliyorum ayaklarına yatsın. şurda bi konuyu iki dk adam gibi tartışamıyoruz haklı da olabilirsin haksızda olabilirsin insanların ne söylediğini anlamaya çalışmak yerine halen kendi fikrini karşı tarafa kabul ettirme derdindesin. bazıları birşeyi ezberlemiş zaten; birisi vatan diyorsa, bayrak diyorsa, ecdad diyorsa milliyetçidir. ananın bacının namusu diyorsa geri kafalıdır. dimi? çok merak ediyorum bu arkadaşlar seçimlerde kime oy veriyor, benim partimi duysalar acaba ne tepki verirler. geçtim bunuda. her işte olduğu gibi askerlikte de kötü şeyler olduğu gibi iyi şeylerde vardır. ben burda bi nebzede olsa bilmediğiniz o iyi yanları size söylemeye çalışıyorum. şuanda hanginizin, hangimizin 180 tane arkadaşı var? her gün görüştüğü? askerlik son derece sosyal bir yaşamdır. benim hergün selam verdiğim ayak üstü üç beş kelam ettiğim 180 civarı arkadaşım vardı askerdeyken. genelde askerler 3 erli 5 erli gruplar halinde otururlar laflarlar. ben herkeze 5er dk bakardım sohbetlerine ortak olur dolaşmaya devam ederdim akşamları güzel vakit geçerdi. lig tv de maçlarımızı izlerdik, her akşam ps pesde en az bir arkadaşla maç yapardım nöbet vakti gelsin die pesde vakit geçirirdik. şimdi arkadaşlarla bi biraraya gelip pes atalım diyoruz nerdeee hergün birinin işi çıkıyor zaten 8 den önce müsait olamıyorum ama askerde öyle mi o sosyal ortamı herdk yakalayabiliyorsun. hadi sen ben o için fazla önemli değil bu iş canım sosyalleşmek mi istiyor çıkarım nişantaşına arkadaşlarımla. ama urfanın köyündeki adam naapsın. 15 haneli köyün çocuğu naapsın? daha öncede söyledim birşey konuşurken kendi menfaatlerinizi bir kenara bırakıp tüm millet ve halk adına düşüncenizi ifade etmeye çalışın. son olarakta keşke bitanenizde yusuf yusuf oluyorum bedelli çıksın diyecek cesareti gösterseydi. sizlerden asker olsaydı mehmetçik değil yusufcuk demek lazımdı. RRa benim soruma cevap vermemişsin üstüne hala aynı şeyleri anlatıyosun. "Ben askerdeyken şunu yaptım bunu yaptım şöyle geliştim bunu öğrendim." Hepsinin cevabı tek: "bize ne" Sen çok memnun kalmış olabilirsin. - Sen yazıyı dilekçeyi öğrenmiş olabilirsin, bunun öğretilme yeri ilköğretimdir. Ha, ilköğretimde eksik kalmış olabilir doğal, o zaman da eksiği olan adam oturur kendisi araştırır öğrenir. O adam öğrenicek diye herkesi zorla askere almanın manası ne? - Sen odanı toplamayı öğrenmişsin, bize ne? Odasını toplamayı bilen bilmek istemeyen olabilir. - Sen 180 tane arkadaş yapmışsın orada. Bize ne? Her gün insanlarla görüşüyoruz aktivite yapıyoruz biz. 180 adamla sürekli görüşmek istemek zorunda değil kimse, istese de bunu askerde yapmak zorunda değil. Sen çok şey öğrenmiş yaşamışsın da, sen bunu yaptın diye herkesi buna zorlayamazsın. Askerlik ne ilköğretim mekanı, ne Türkçe dersi, ne spor salonu ne de sosyalleşme ortamı. Bunlarda eksiği olan adma kendisi başka türlü gidersin kendi başına kapatsın açığını. "Ben bunu yaptım bakın ne faydalı" demek ne saçma bir argümandır yahu? Gelmiş hala bak onu da yaptım bunu da öğrendim diyosun. Yapmak isteyen için imkan dolu sivil hayatta da, istemeyene niye zorluyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 istemeyenden bize ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 istemeyenden size neyse tutup zorla askere almaya kalkmayacaksınız. ya da adam durumu bildirince "bak ben odundum yontuldum" diye binbir örnek vermiceksiniz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 ya işte kaç kere söyledim sizler şanslı çocuklar olabilirsiniz herkez sizin kadar şanslı olmayabilir şanslılar ve şanssızlar birarada yaşıyoruz dimi? sizin bişeye ihtiyacınız yok supersiniz die devlet ona göre hareket edemez. ayrıca yazışma dilinden ne kast ettiğim anlaşılmamış sanırım devlet içi yazışma dilinden bahsediyorum türkçeyi evet ilköğretimde öğretiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 e şanssızsan da hayatının geri kalanında öğrenirsin işte, eksiğin varsa kapatırsın. İnternet olsun çevrede kurslar olsun ya da iş hayatı olsun öğreniyorsun bir şekilde ihtiyacın olan şeyi. Bu ne abi o zaman ülkede salsa ve fransızca bilmeyen de tonla adam var (biri de benim) devlet herkesi zorla 6 ay daha alıkoyup salsa ve fransızca öğretsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 zorunlu askerlik yasasi varmi? var otomatik olarak muhalifsin goruslerinle zorunlu askerlige bize ne yani sen yapmak istemiyor zamanin harcaniyorsa, kur bir STK ugras, ben yaptim faydali diyen adama "bize ne" demek muhalif pozisyonundayken komik kaciyro cunki adamin herhangi bir sorunu yok sistemle, sorunu olan sensin lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 neden bu kadar zor dünyaya kilisin 12 haneli köyündeki evin en büyük oğlu gözüyle bakmaya çalışmak? ben kolejlerde okumuş, türkiyenin en güzel semtlerinde oturmuş, kendince tahsilli, iş güç sahibi biriyim ben kendi kendime diyorum ki ben bile askerde kendimi geliştirebileceğim şeyler öğrendiysem geliştirdiysem kilisdeki dostumuzu düşün bir de.. o adamı zorla askere almasan zorla dağa alıcaklar zaten bir de bunu düşün. benim size hak verdiğim noktalar var ama devlet bu olaylara sadece sizin bakış açınızdan bakamaz her açıdan bakması gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 benim babamlar 10 küsür kardeş ( tam sayısını bilemiyorum ) 2 si hariç hepsi üniversite mezunu oldu köyden çıkıp , bu nasıl oluyor peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 nie olmasın ki? olmaz mı demiştim istemeden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Askerlik sayesinde naraso .... Askerlik oluyor, uzun dönem yapan babalar biz çektik çocuklarımız daha az çeksin diye üniversiteye yolluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 onlar yapabildiyse kilisteki adam niye yapamasın demek istedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 bedelli çıkarsa belli bir doum tarihi falan olucakmış mı yoksa yalan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 yapan yapıyor naraso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Viktor said: zorunlu askerlik yasasi varmi? var otomatik olarak muhalifsin goruslerinle zorunlu askerlige bize ne yani sen yapmak istemiyor zamanin harcaniyorsa, kur bir STK ugras, ben yaptim faydali diyen adama "bize ne" demek muhalif pozisyonundayken komik kaciyro cunki adamin herhangi bir sorunu yok sistemle, sorunu olan sensin lol burdaki mantık hatası şu ki, muhalif olanın görüşleri diğerini kapsamıyo, askerlik zorunlu olmazsa yine faydalı olduğunu düşünen gönüllü olarak gider, ama "sistemle sorunu olmayan adam" ın görüşü muhalif olanı kapsıyo şöyleki, askerlik zorunlu olduğu sürece sadece isteyen değil istemeyen de zorla gitmek durumunda kalıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 RRa said: neden bu kadar zor dünyaya kilisin 12 haneli köyündeki evin en büyük oğlu gözüyle bakmaya çalışmak? ben kolejlerde okumuş, türkiyenin en güzel semtlerinde oturmuş, kendince tahsilli, iş güç sahibi biriyim ben kendi kendime diyorum ki ben bile askerde kendimi geliştirebileceğim şeyler öğrendiysem geliştirdiysem kilisdeki dostumuzu düşün bir de.. o adamı zorla askere almasan zorla dağa alıcaklar zaten bir de bunu düşün. benim size hak verdiğim noktalar var ama devlet bu olaylara sadece sizin bakış açınızdan bakamaz her açıdan bakması gerekir. aaoow seni lanet olası ... yalnız asker olmadım ama şu tarz net bi etksi var demek yanlış be abi hani kafayı yiyende var akıllanıp gelende ayrıca her türk asker dogar.asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 babalarina bakar cok aile var buyuyup tarlada calissin diye cocuk doguran bu ulkede bunun askerlikle uzaktan yakindan ilgisi yok yanliz, eskidendi o isler harf devriminden 1970 lerin ayrisina kadar turk erkeginin ortalama yuzde 37 simi ne okuma ayzmayi askerde ogrenmis, simdi yok ole seyler brudan savunmak yanlis zorunlu askerligi 5 ay yapip bitiriceksiniz, daha kac sene once 18 aydi askerlik, kademe kademe dusucek iste is hayatinda dezavantaj oluyor diyenlerede hayatlarinin bilgisini veriyim, turkiyede her ekek askerlik yapiyor kadinlar yapmiyor ya onumuze geciyorlar derseniz hak veririm ama, fevzi pasa reddetmeseydi ne guzel kizlarda askere aliniyordu ulkemizde eheuehu zayif kadinlari korumak icin uretilen pozitif ayrimcilik sayesinde zaten hayatin her yerinde sizden daha giriskin kadinlar onunuze gecicek, alisin buna :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 askerde okuma öğreniyo argümanı da çok bomba çok eğitim meraklısı isen orduyu yarıya indir yeni eğitim kurumları ve kadroları aç, çok daha verimli olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 RRa said: neden bu kadar zor dünyaya kilisin 12 haneli köyündeki evin en büyük oğlu gözüyle bakmaya çalışmak? ben kolejlerde okumuş, türkiyenin en güzel semtlerinde oturmuş, kendince tahsilli, iş güç sahibi biriyim ben kendi kendime diyorum ki ben bile askerde kendimi geliştirebileceğim şeyler öğrendiysem geliştirdiysem kilisdeki dostumuzu düşün bir de.. o adamı zorla askere almasan zorla dağa alıcaklar zaten bir de bunu düşün. benim size hak verdiğim noktalar var ama devlet bu olaylara sadece sizin bakış açınızdan bakamaz her açıdan bakması gerekir. konuya bu açıdan girersek.neden afrikalı cocukların gozunden bakmıyoruza kadar gider aslında tam tersi.kilisteki adamın askere gitmesi daha iyi.belki daha medeni bir şehire düşer.ve kiliste ogrenemiceği şeyleri daha rahat ögrenir.sen ben paramızı öder hayatımıza askerlik olmadan devam ederiz.o askere gider öyle devam eder eşitsizlik var mı.var.ama ztn hiç birimiz eşit değiliz.baştan eşitsizliklerle doguyosun.askerlik yuzunden eşitsizlik olmaz. eğer ben 15 ay oraya gidip gelince eşitsizlik olmicaksa giderim.ama ben ordan cıkıp evime geldiğimde diğeri cıkıp evine gittiğinde eşit değiliz yine. herkes kendi derdinde.kilisteki karstaki hakkarideki sirrtteki adama üzülme şansımız yok yani.15 cocuklu ise banane.ben mi yaptım.ben devletmiyim oraya medeniyeti götiriyim.ben onlardan biraz daha şanslı dogmuşsam.bırakta bu fırsatı değerlendiririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 bu foruma bikaç tane sami gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar