pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 10^(2e) Bu ifadenin türevi nedir arkadaşlar? Çok basit mutlaka da emin olamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 e dediğin logaritmanın e'si ise o türev 0. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 eğer değilse ve x gibi bir değişken ise, y=10^(2x) dersin, iki tarafın da ln'ini alırsın. lny=(2x)ln10 türev alırsın sonra lny'nin türevi 1/y, diğer tarafın türevi 2ln10. y = 1/2ln10 oluyo sonuç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 in wolfram alpha we trust http://www.wolframalpha.com/input/?i=derivative+10^%282e%29+ her turlu integrali turevi cozer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 http://www.wolframalpha.com/input/?i=derivative+10^%282e*x%29+ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 İşyerinde mathematica olmadığından kullanamadım onu Bone. Ama Holy'nin yöntemiyle hallettim sorunu, teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 mathematica ne ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 program işte be yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Off siteye bakmadan bodoslama mathematica yazdım. Site üzerinden yapabildiğimizi bilmiyordum. Süper oldu bu. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 ya da exponansiyelin türevine benzetebilirsin. a^(cx) tarzından herhangi bir ifade e^{(ln(a))cx} diye yazılabilir. Burdan da e'nin türevinden* d/dx [e^{(ln(a))cx}] = (ln(a)cx)'*e^{(ln(a))cx} = ln(a)*c*a^(cx) Bu durumda c=2 ve a=10 olduğu için sonuç 2ln(10)10^(2x) *(bir çok bakımdan e^x fonksiyonunu türevi kendi eşit olan fonksiyon şeklinde tanımlanıyormuş gibi düşünebilirsin istersen o da taylor açılımının "tanımından" geliyor ya da tam tersi bakabilirsin olaya neyse...). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar