nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Gay parade yapalar kime ne zararı var işte? Esas nokta o yani. Yapsınlar ne olacak? Adamlar "biz de varız" demeye çalışıyorlar, haklarını elde etmek için gösteri falan yapıyorlar. Ha Bursa'lılar bu homofobiklikle giderse "hepiniz gizli gaysiniz" laflarından kurtulamazlar zaten. Alınma bu arada laf etmek değil amacım da bence gayet öküzlük etmişler. Yasalar çerçevesinde yürüyüş yapıyorlarsa buna böyle tepki falan vermek hoş değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 abi tasladilar mi adamlari sopalarla mi girdiler? eger fizxiksel bi saldiri yoksa onnarinda gosteri yapmasi demokratik bi davranis abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 benim anlamadigim bursalilar niye boyle ariza iste yahu birakin yurusunler, dunyanin heryerinde yapiyorlar o yuruyusleri kimse gidip new york ta gayler yuryunce "new york gay sehri lan" diyormu? yuruyenler "aga hetorolar var onlari aramiza katalim hadi bakalim" diyemi yuruyorlar bursalilar ariza iste isimleri cikmis, her sehrin vardir bole cok normal bise niye rahatsiz oluyorlarki, her bursali gaydir denmiyorki sonucta o yuruyus yapilsada yapilmasada bursanin ismi degismicek, aksine daha cok dalga gectik garibanlari gidip dovduler diye "aga ne kompleksmis bu" modunda AHAHAHAHAHAHAAH adamlar bildigin testere ile ile kovaladi homoseksuelleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Abi farkındaysan bende zaten orada esnafı ve Teksas'ı savunmuyorum ama Lambda'nın yaptığı da biraz ateşe körükle gitmekti orada. İlla o tarz bir yürüyüş yapmak istedilerse eminim İstanbul'da daha çok katılımcı bulabilirlerdi. Biliyorlardı öylesi şeyler olabileceğini, bariz dayak yeriz de adımız duyulur diye düşündüler Bursadaki tosunlarda onların istediğini yapmış oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 e zaten istanbulda yapiyorlarki, bursali escinseller kendi sehirlerinde dgeilde istanbulami gelip eylem yapicak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 BonePART said: abi tasladilar mi adamlari sopalarla mi girdiler? eger fizxiksel bi saldiri yoksa onnarinda gosteri yapmasi demokratik bi davranis abi İzinsiz gösteriyse değil. Ha izinligösteriyse bir gösteriyi amacına ulaştırmamaya yönelik bir tepki gösterisine aynı anda aynı yerde izin vermek beleiyenin öküzlüğü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 O olayda İstanbullular Bursaya gidip yapmaya çalışmışlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 yozgatta yapılsın bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Ya abi gitsinler sundance festival tarzı izinlerini alarak bir deniz kenarında, dağ başında bir yerde istediklerini yapsınlar. Kimse de gece Rambo harekatı düzenlemeye kalkmaz o zaman oraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Aket-Atum said: O olayda İstanbullular Bursaya gidip yapmaya çalışmışlardı. Bence Bursa'lılar gurur duymalıydı. Bursa'da o kadar az eşcinsel var ki gay parade yapmak için İstanbul'dan destek kuvvetler geliyor. Olaya yanlışbakış açısıyla yaklaşmış Bursa'lılar edit: Olay dağ başında yapmak değil zaten, biz de varız demiş olmuyolar kendi aralarında yapınca. Sosyal hayatın bir parçası olarak kendilerini kabul ettirmeye çalışıyorlar ki bu da en doğal haklarıdır bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 anarşik takılp götü sıkışınca "ya ama devlet..." diyenleri çok seviyorum. evde beslemek istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 nileppezdel said: Aket-Atum said: O olayda İstanbullular Bursaya gidip yapmaya çalışmışlardı. Bence Bursa'lılar gurur duymalıydı. Bursa'da o kadar az eşcinsel var ki gay parade yapmak için İstanbul'dan destek kuvvetler geliyor. Olaya yanlışbakış açısıyla yaklaşmış Bursa'lılar edit: Olay dağ başında yapmak değil zaten, biz de varız demiş olmuyolar kendi aralarında yapınca. Sosyal hayatın bir parçası olarak kendilerini kabul ettirmeye çalışıyorlar ki bu da en doğal haklarıdır bence lan harbi bak bu açıdan hiç düşünemiştim ahahahh:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 o değilde bur-sa-lı-yız heceleri söylenerek el ile yapılan bi hareket var o nolcak? küçük parmaktan başlayıp baş parmak tek tek hepsiyle birleşiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 o laf delikanlı gorunumlu oglancıklar için.gaylikle alakası yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 olayi arastirdimda gene bursalilar haksiz asdfasfdfasd gay parade filan degilmis, bunlarin derneginimi ne kapatmislar bursada baski ile onu protesto etmek icin istanbuldan toplanip gitmisler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Bursa dediğimiz yer şehir görünümlü kasaba zihniyetli bir yer bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 nileppezdel said: İzinsiz gösteriyse değil. Ha izinligösteriyse bir gösteriyi amacına ulaştırmamaya yönelik bir tepki gösterisine aynı anda aynı yerde izin vermek beleiyenin öküzlüğü Hiçbir demokratik ülkede eylem "izin"le yapılmaz. Eylem dediğin şeyin tabiatına aykırı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Hatta T.C. Anayasası'ndan: B. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı MADDE 34.– (Değişik: 3.10.2001-4709/13 md.) Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Artık eylem yapmanın, izne mizne tabi olmayan bir hak olduğunu anlasın insanlar ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Hmm.. E saldırganlık yokken polis falan yolayıp saldırmıyolar mı bazen eylemcilere? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 MADDE 34. – (Değişik: 3.10.2001-4709/13 md.) Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir. maddenin tamamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
niggaknow Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 ben lezbiyene bişi diyemem. hatta izleirm ama gaylerin öpüşmesini çok hoş bulmuyorum; ama ayrım yapamam tabi lezbiyen gay diye. sonuçta herkesin tercihi var. ben kız arkadaşımla öpüşebiliyorsam onlarda yapabilir. eylem yerinde. kafe pi ağır saçmalamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Nasıl oluyor dersen, maddenin tamamı: MADDE 34.– (Değişik: 3.10.2001-4709/13 md.) Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir. Meali: Demokratik bir toplum olduğumuzu iddia edebilmemiz için izinsiz gösteri hakkının anayasada bulunması gerektiğini anladık. O yüzden bu hakkı önce anayasaya koyduk, takip eden fıkrada da 4-5 neden sıralayıp bunlar için geri alabiliriz dedik. Üstüne üstlük bir sonraki fıkrada da kanunla bu hakkı düzenleyip iyice sınırladık. Artık öyle bir hak yok gibi, ancak hala demokratik gözüküyoruz. Ha ama en azından şu var: gösteri izinsiz yapılır, milli güvenlik, kamu düzeni, suç vs durumu varsa devlet izinsiz gösteriye müdahalede bulunur. Yoksa sen gidip AKP'ye karşı gösteri yapmak için izin alırsan mesela AKP'nin seçilmiş olduğu bir belediyeden, sence ne cevap gelecektir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 sen zaten zenci değil misin? desteklemen lazım azınlıkları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 O maddeye genel ahlak koymak zaten sakıncalı. Eşcinselleri ahlaksız diye yaftalayıp dövebilir polis orada ve bu bariz ayrımcılık olur. Yasalarımız çok saçma ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 İdare hukuku hocam şey demişti: "1982 Anayasası'nın ilginç bir metodolojisi vardır: Önce birer birer size temel hak ve özgürlüklerinizi verir, sonra takip eden fıkralarda hepsini geri alır." Bir garip kafalar böyle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar