kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Selam, Kapalı bir mekana 10m2 kadar bir güvenlik kamerası kurmak istiyordu bir tanıdığım, ben yaparım dedim ancak bi kaç konuda takıldım. Umarım yardım edebilecek birileri çıkar: Şimdi alacağım IP Camera bu http://www.amazon.com/Toshiba-IK-WB21A-Network-Megapixel-1280x960/dp/B000BJBCG6 sorular: internetten stream için ne kadar bandwidth harcar? sadece bu işi tahsis edilmiş bir 2mbit upload yeter mi? fazla ışık kaybı sağlamayacak bir dome'e ihtiyacım var. (tavsiye) motion-tracking destekleyen ve bu kameraya uyan bir software'e ihtiyacım var çünkü toshiba'nın verdiği software kayıt yapmıyor düzgün. (tavsiye) USRelay.com kullanıp da memnun olan var mı? (hem görüntüler buraya kaydediliyor hem de burdan stream yapılabiliyor) External bir kayıt cihazı alsam 30 günlük 09:00-18:00 arası full zamanlı kayıt aşağı yukarı ne kadar yer tutar? IP Camera yerine Analog bir CCTV kamera alsam ne gibi avantajları veya dezavantajları olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Analog cctvnin olayı geçti artık, IP kamera teknolojisi varken hiç bulaşma derim. En basit en rahat çözüm standalone kayıt cihazı almak, çalıştığım şirkette satıyorlar bunlardan network video recorder diye geçiyor, linux tabanlı bilgisayarımsı bişi. kaç kamera kaydedilecek ona göre bi model ayarlanır standalone düşünürsen http://www.qnap-tr.com/urunler/Network_Video_Kayit_NVR/4.aspx adresinde de bissürü model falan var, ek bilgi istersen yardımcı olabilirim yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 bizim cafenin birinde 8 tane kamera var bazıları gece görüşlü netten IP girip izleyebiliyoruz 250gb harddisk var 8 kameranın kaydı 6-7 gün sıgıyor bu boyutta harddiske zaten yer olmadıkca kendisi siliyor program en eski günü. DVR diye bi program kullanıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Standalone'a tek kamera için değmeyeceğini bildiğim için işte tek kart + software düşünüyorum veya daha ucuz markalar =) hani 500$ falan olsa tamam da amerikada bile +$1200'den başlıyormuş =) @Fistan: DVR genel adı değil mi zaten kayıt yapan aletlerin ya (ks. digital video recorder) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 izmir çevresi ise yardımcı olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 istanbul şu aşamada en çok ihtiyacım olan şey PTZ destekleyen (yani kamerayı kontrol edebilen) ve kayıt yapabilen bir software... kamerayı kendim alıp $800 vericem, geri kalanı için en fazla +$500'e kapatmak istiyorum (dome+software+ufak server+kablo vs.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14338 Daha farklı ürünler de var orada. Güvenir misin bilmiyorum da fikir olur en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 bak şöyle bir şey olucak sonunda: http://www.ipcamerademos.com/ip_camera_demo_popup.aspx?id=53 sağ alttan kontrol kamera'ya bas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 10 m2 için fazla deil mi 800 dolarlık kamera Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 120 liraya mis gibi güvenlik kamerası takıyolar 800dolarlık kamera güvenlik degil baska bişey için kullanılcaksa bilemem ama hiiiç gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 fazla zoom ihtiyacım yok gerçekten ama PTZ (Pan-Tilt-Zoom) olmasını istiyorum sağa sola döndüreyim aşağa bakayım kasada ne oluyor vs. gibi sonra bilg. başında değilken kapıdan müşteri gelirken orayı motion-detect ile çeksin sonra preset olarak ayarlı konuma dönsün kasa ve çalışanı çeksin. böyle bir şey istediğim için pahalı oluyor yoksa ucuz olabilirdi PTZ'siz edit: anlatım bozukluğu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 geniş açılı çeken kameralar var fish eye gibi banka falan işletmiyorsa PTZ falan gerek yok ama para coksa yapın tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 sorun şu ki kamerayı koyabileceğim tek yer kasanın üstü.. oraya koyarsam kapı çok güzel gözükür ama kasayı göremem çünkü kasa kameranın tam altında ve de kapı 5 metre uzakta... kapının oraya koyarsam da girenlerin sadece sırtlarını görürüm.. 2 kamera almak da bir çözüm ama kablolama ve veri depolamayla fazla uğraşmak istemiyorum edit1: çok kaliteli bir fisheye alabilirim ama o da aynı fiyata gelicek bununla, axis marka falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 ha sorun şu, tavan alçak biraz 2,50 falandır herhalde taş çatlasa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 ha tek kamera mı, ben birkaç kamera olur en az diyordum. o zaman standalone üniteye hiç gerek yok abi. dediğin gibi bi kamera alırsın, onu kullanırsın, bir de dvr yazılımı bakmak gerek. ptz kamera olarak bir tek sony'nin bir modelini kullanmıştım ama türkiye satış fiyatı 4700 lira falandı, gerek var mı o kadar pahalı bir şeye bilmiyorum. ptz alacağına 4 tane normal kamera da alabilirsin aslında yani. hatta bence daha mantıklı olur, her yere hakim olursun kayıtlarda. mesela atıyorum sen ptz aldın, tamam sağa sola bakacaksın ama kayıtlar kısıtlı bi açıdan yapılacak. 4 tane normal alırsın, 4 farklı kanaldan kayıt alırsın, mis gibi her yeri görürsün diyorum ben, belki ucuza bile gelir. kablolamaysa sorunun, wireless kamera al? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 evet PTZ'den vazgectim http://cgi.ebay.com/AXIS-M3014-ULTRA-DISCREET-INDOOR-NETWORK-CAMERA-POE-NEW_W0QQitemZ280459683503QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item414cb326af#ht_3156wt_1165 şundan alıcam, tavandan sadece 3 cm'lık kısmı sarkıyo, H264 sıkıştırma sağlıyor vs. =) Power over Ethernet de varmış elektrik olmadan da ethernet kablosundan güç alıyor... 1 tane alıcam, olmazsa 2.'sini de hallederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 poe için gerekli altyapınız var mı peki? poe destekli switch, poe injector vs. hani poe var da, bütün altyapının onu desteklemesi gerek kullanabilmek için onu not edeyim istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 altyapı dediğin 66$'lık switch ve 40$ injector ama =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar