Selamon Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Birde, yazılardan neden fayda görmeyeceğini düşünüyorsun? AKP yardıkcısı medyamızda yer almayan bir çok konuyu gün ışığına çıkartan bir isim Emin Çölaşan. Bekir Coşkun'da medyanın küçücük yer ayırdığı büyük oyunlara karşı son derece kaliteli bir şekilde dikkat çekiyor. Üstelik iki yazarında sadece politik olaylarla kalmayıp bürokrasinin ve müdürlüklerin nasıl yanlış işler yaptığına dağir yazdığı yazılar bence takdir almayı hak ediyo. Ha peki ben niye sana zorla Bekir Coşkun ve Emin Çölaşan'ı beğendirmeye çalışıyorum bilmiyorum ama olsun mazur gör gece gece arada böyle fuzuli yazılarda çıkıyor elimden.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Pop,dediğin haftada 48(kaç saatti tam hatırlamıyorum ama) saat suda bekletme,gerçek mermiler tependen vızır vızır geçerken bir yığın sürünme felan var değil mi?Yoksa ben mi yanlışım? :P(Satların ki bir ara ATV de çıkıyordu yanılmıyorsam...)[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 hem fiziksel hemde psikolojik olarak eşşek gibi zor bi sınav veriyosun kısaca :) evet atvde de vermişlerdi ben babamın arkadaşından dinlemiştin diger ayrıntılarıda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 hehe anlatsana biraz ucundan ;) merak ederim bayağı... Bordo bereli eğitimlerini-tatbikatlarını dinlemiş biri olarak :P [Komando yazıcamda,nah alcaklar beni....Komando olacak boy bile yok bende..ehe][signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 hah komandoluk içinde söyliyim sana ben enkadayken bi elemanla tanışmıştım benden kısaydı boyu 10 santim falan (1.82-83 benim boy) adam hakkari yüksek ovada komando olarak yapmıştı askerligini ya pkk dönemine geldigi için aldılar yada boy çok önemli degil[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides! Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Yukarıda c/p yapılan yazı şaçmalığın daniskasıdır onu baştan söyliyim. Paticik değill başka bir yer olsa buradaki insanlara bu kadar saygım olmasa neler derdim bir de siz hayal edin. Bedelli askerliği savunmadım savunmuyorum fakat bedelli askerlik parası olanların yapmadığı olmayanların yaptığı bir sistem değildir. Sonuçta üniversityeyi bitiren 5 ay askerlik yapıyor bitirmeyen 15 ay yapıyor. 10,000-15,000 euro vermiş ve 28 yaşını aşmış insanlar da 1 ay yapıyor. Dikkat edin 28 yaşını aşmış. Bu insanların çoğunluğu daha dogrusu %99,5' u da zaten üniversite bitirmiş insanlar. Yani 4 ay askerlik yapmamak için 10-15 bin euro para veriyorlar ya da verecekler. Herkes devlete zamanı geldiğinde hizmet edecektir ve bu kas, akıl ya da para gücüyle olabilir. 28 yaşından sonra o adamdan kas gücünden yararlanamazsınız zaten. 4 ay için o parayı verdiyse de bırakın yapsın. Askerlik o kadar korkulacak bir şey değil. 30 kişiyle aynı yerde yatamam, alaturka tuvalete şıçamam, ben ateş edemem, düzgün yürüyemem, çökemem, ya da spor yapamam olaylarını bir kenara bırakın kısacası geçin palavrayı. Çok güzel de yapılıyor yapıyorsunuz. Tamamen SS kuralı geçerli ama sakın askerden dönen arkadaşlarının anlattılarına inanmayın herkes en az 3-4 kat abartarak anlatır olayları ki siz de döndüğünüzde öyle yapacaksınız. İlk gece korku duyacaksınız nerdeyim ne yapıyorum diye bitmez diye ama 2. gün uyuyacaksınız hem de mışıl mışıl, 3 gün rahatlıcak ve birinci haftanın sonunda zaten hep ordaymışsınız gibi hissedeceksiniz ve yaptıklarınızı gayet doğal karşılayacak ama nasıl adapte olduğunuza şaşıracaksınız. Orası bir tatil yeri ama inanın bana liseden zor değil ve öğreneceklerinizi 20 sene okullarda okusanız öğrenemezsiniz. Llama kız arkadaşın olmadan oraya gitmen gerçekten çok iyi bir şey. Arkada kız arkadaşını bırakan insanları çok gördüm onlar için askerlik diğerlerinden 3-4 kat daha zor geçti. İntihara kalkan arkadaşlarım bile oldu. Dünya üzerinde kız çok sana da kız çok. Sen git askerliğini paşalar gibi yap dön. Gerisini de salla. aaa yok yapmıyacam kaçıcam dersen onu da sen bilirsin ama gerçekten koktugun kadar bir şey de yok. Gelelim yukarıda yazılmış 10 SAS ın bizim askerlerden iyi olduguna felan. Ben kaba tabirle yazdım tabii de neyse söyleyen kimdi hatırlamıyorum o zaten anlar. Bak dünyanın en iyi üç komando timinden biri SAS tır. Bir tanesi de Türk SATlardır. Biz dünyanın en iyi üç birliğinden birine sahipken yanında mallığımızdan bir milyon asker beslemiyoruz. İster ingilis SASı ister Turk SATı olsun savaşlar onlarla değil piyadelerle kazanılır. Bu en temel savaş kurallarından biridir. Sözgelimi insanlar komando olmaktan korkarlar ama komandolar her zaman piyadelerin düzeni bozdugu dağıttığı yerlerde son bitirici darbeyi yapmaya gelirler. O yüzden de en fazla piyade yetiştirilir. Biz para ile asker satın alacak zenginliğe sahip bir ülke değiliz. Çok genel ama dünya üzerinde konumumuz itabari ile de sağlam bir askeri güce ihtiyacımız var. Geyik gibi gelse de biz bir Orta dogu ülkesiyiz. Komsularımız arasında en güçlü askeri güce ve teçhizata sahip ülkeyiz. Bunla zamanı geldiğinde övünürken bunun da o akerlik gorevini yapan askerlere yani size borçlu olduğumuzu bilin. Eğer bu güce sahip de olmasaydık bu noktada olmayacağımızı da bilin. Son olarak askere gitmeyenler bilmez belki de ama gidenler bilir, bok yoluna ölüm diyenlere bir sözüm var. Askeriyenin en üstündeki kişiler generaller, hatta genel kurmay başkanı; devletin en üstündeki kişi yani Cumhurbaşkanı bile zamanı geldiğinde üstlerine selam verirler. Onların üzerinde tek bir rütbe varır. Er bile olsa Şehit geçerken selam dururlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Komando eğitimleri gerçekten çok zordur ama esas zor olan eğitim SAT, SAS ve SAR gibi özel gruplarındır. Askere mecburi hizmetle giden kimse bu 3 gruptan birine giremez girdim derse yalan söyler. Çok eskilerde girenler vardı ama artık en az astsubay olman gerekliliği var. O senin dediğin eğitimler de o özel grupların eğitimleridir. Askerlikte ne seçtiğin çok önemli değil. Sen onları değil onlar seni şeçiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 peki ghald şunu sorıyım sana. acemi birliğinden sonrasına gerek var mı gerçekten? savaşa hazırlık babında yani? herkes 4 ay yapsın askerliğini nedir illa hazırkıta bulunması mı gerek herkesin? katılamıcam buna...[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ppfff... kaçırdım o zaman ben : Birde,"Salak mısın ne yapıcaksın Komando olup,en basitini yaz kurtar" sözüne hiç anlam veremiyorum... insanlar,askerlik geldimi ağıza,"en basitini" istiyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 savaşlar artık değişti biraz. bunu askerler de söylüyo. artık asker diil sivil ölüyo savaşlarda.. en güvenli yer savaşta ordu yani.[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 askerliğin niye büyütüldüğünü, korkuya dönüştüğünü anlamıyorum... ailelerimizden uzakta kalma korkusu mu?geçiniz yoksa ölüm vb. mi ?Şu an için dert etmiyorum, o zamanı bekliyorum ...[signature][hline]sadece ölüm ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaming Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 sat ların kuruluş amaçları hakkında çok güzel bir yazı buldum tavsiye ederim. http://www.aksiyon.com.tr/yazdir.php?id=2938[signature][hline]When arguing with a stupid person, make sure he's not doing the same. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 askerliğin nasıl insanları ne hale getirdiğini biliyorum da ondan. korku bir yana aktif çalışan programcı bi insanın askerde "mp3 indirme görevlisi" olarak çalışması gibi mantıksız olduğu zebil durum var. herkes asker olamaz. lakin herkes askeri eğitim alabilir. taraftarıyım. 4 ay mecburi askerlik yapılsın. fazlası zarar..[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Dünyanın en büyük gücü Amerika Irakta sivil halka yeniliyor alın size komando tekniklerinin, büyük teknolojini sonu ki bu yenen sivil halk kendi hakına karşı da savaşıyor. 4 aydan sonrası gerekli mi diyorsun ya. O biraz tartışma konudur. Şimdi askeriyenin bünyesinde çalıştırması gereken bir çok asker var. O ihtiyacını da halktan karşılıyor. Kalkıp da paralı asker kiralayacak gücü yok. Yani bir silah deposuna ya da kışlalara nöbette duracak admalara ihtiyaç var. O yüzden kesinlikle gerekli. Ama benim kızdığım aslında şu. 3 ay 5 ay 15 ay ya da 18 ay olsun sonuçta madem ordasın o zman sadece ihtiyaç için kullanacaklarına keske gerçekten canavar bir eğitim verselerdi. Her askerden çıkan bir SAS bir SAT bir SAR veya bir Sniper belki bir bordo bereli vasfıyla çıksaydı(olabildigi kadar tabii), yani o tarz eğitimler verilse onun yanında ders olarak gerilla taktikleri ve savaş stratejileri öğretilse bunun yanında yine amele, nöbetçi, eğitimci, yazıcı olarak kullanılsaydı çok çok daha güçlü bir orduya sahip olurduk ama maalesef verilen eğitim biraz vasat. Ama eğer o kadar süreye ihtiyac olmasaydı tutmazlardı çünkü ülkeye çok çok büyük bir maliyet bir askerin orada tutulması. Tabii o geçen süre size askeri mantığı da öğretecek ki bu da önenmli. Bakın size bir şey söyliyeyim. Askerde kolaya kaçmak herkesin isteiği doğaldır. Ama hepimizin düşünmediği bir şey var en zor askerlik eğitimin en ağır olduğu askerliktir. En ağır eğitimden geçmiş asker en bilgili asker ve savaşta, sıcak çatışmada en zor ölen askerdir. Bu eğitim sürecinde de en çok küfreden ama zamanın nasıl geçtiğini bilmeyen askerdir. En rahat asker boş oturan askeri konularda en bilgisiz askerdir. Askerliği saniye saymaktan en zor biten askerdir. Ama siz siz olun gene de kolay askerliği seçin. Nasıl olsa aslında onlar sizi sececek. Ama inanın bana koktugunuz çok şey aslında kokulmayacak şeyler olduğunu siz de göreceksiniz. Döndüğünüzde gene konuşuruz burdayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ayrıca odchu bak senin gibi ne ailesinden ayrı kalmaktan ne de ölmekten korkan insanlar asker olsun ben de onu diyorum...[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Hiç bir asker ölümden korkmaz. Sivilken korkarsınız ama askerken korkmazsınız. Bunu öğretiyorlar size. Ama aileden kız arkadaştan ayrı kalmak kötüdür Allah hepsine sabır versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ghaldszar, şimdi dediğin çok acaip bişi. askerlik insanı değiştir. bu kesin. doktorluğun değiştirdiği gibi. ben asker olmayı göze alamadığım gibi doktor olmayı da göze alamam. kaybetmek istemediğim vasıflar var çünkü. fakat gerçekten özveridir ikisi de. insanları nüfus olarak, kalbi dalağı makine parçaları gibi görür hale gelmek büyük özveridir. verebilecek olanlar yapsın. insanlar farklı. herkesin toplumcu gerçekçi edebi eserler verdiği bir dünya daha mı güzel olurdu mesela? sanmam. ne ifrat ne tefrit, ne azı ne fazlası. herşeyin kararı var. yapabilecek olan adam korkmadan ben daha iyi bir eğitim almak istiyorum der alır. bu budur. veya bir sınavı olur bu işin. böyle olmaz yani.[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: ghaldszar, 25 Nisan 2004 03:41 tarihinde demiş ki: Ama benim kızdığım aslında şu. 3 ay 5 ay 15 ay ya da 18 ay olsun sonuçta madem ordasın o zman sadece ihtiyaç için kullanacaklarına keske gerçekten canavar bir eğitim verselerdi. Her askerden çıkan bir SAS bir SAT bir SAR veya bir Sniper belki bir bordo bereli vasfıyla çıksaydı(olabildigi kadar tabii), yani o tarz eğitimler verilse onun yanında ders olarak gerilla taktikleri ve savaş stratejileri öğretilse bunun yanında yine amele, nöbetçi, eğitimci, yazıcı olarak kullanılsaydı çok çok daha güçlü bir orduya sahip olurduk ama maalesef verilen eğitim biraz vasat. abi bu kötü olur ama bu kadar insana o tarz egitim verirsen sokaklar ayaklı silahtan geçilmez bi Söylemez çetesinin neler yaptıgı biliniyo adamların ordu mensubu üyeleri oldugu için ki hiç biri sas sat tarzı egitim almamış(adamlar helikopterle sedat bucaga saldıracaklardı) bu egitimi almış birilerinin çete kurdugunu düşünmek tırstırıyo insanı[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides! Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Bugun isteyen askere gitsin dense kaç kişi giderdi. Sistemler hiç bir zaman yüzde yüz sağlıklı çalışmaz. O mp3 indirmeden sorumlu asker arkadaşın da sistem içersindeki düzgün işlemeyen bir nokta yüzünden o aptal işi yapmış sonuçta. Gerçi bu aralar asker fazlalığı var bunu askeriye de biliyor fakat sırf eşitsizlik olmasın diye bedelli askerlik çıkarmak istemiyor ki haklılar kendi açılarından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 lakin o çeteye karşı bu sefer hepsi komando olan halk hiyayt diye karşı çıkacak cesurca. haraç istemeye gelenin tezgahın altından çıkardığı mp5iyle beynini dağıtacak. kendi içinde çözümleniyo olay yani.. :P[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 işte bu yani ghaldszar. o adamı işini yapmaya bıraksalar, veya orda askeri bi programın eğitimini verseler bi süre kafi. o adamdan olsa olsa askeri hacker olur. bunlar olmadan bu askerliği savunma bana gözünü seviyim. o adam ne tüfeği tutucak. yazıktır yahu.[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Orda da iş polise kalıyor tabii ki polis de maglum super calışıyor ben sahsen her aksam evimden ne kadar güzel çalıştıklarını görüyorum. Böylesine güzel çalıştıkları için de sen tamamen haklısın Popeye. Gerçi bu da iki mantıktır ve sonsuz bir tartışma konusudur. Silahlanma Silahsızlanma tartışması gibi. Karşındakinde silah oldugunu bilirsen belindeki silahı çeker misin? Ya da ortalık texasa mı döner? Karşındaki de senin gibi süper eğitimli bir asker ise sen ona dalaşır mısın yoksa senin dediğin mi olur? O dediğim gibi tartışma ile sonuç alınamıyacak bir şey ama her durumda da polisin iyi çalışması ile bu dediğin şey son bulurdu ama maalesef haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: LvL_Sabo, 25 Nisan 2004 02:48 tarihinde demiş ki: said: DuNgEoN, 25 Nisan 2004 02:31 tarihinde demiş ki: Olum Llama seni çok pis döverler orda kaçççççççç gitme yurt dı$ına yollayalım seni.Pasoprt benden hemde en kalitesinden =) Euheh $aka bir yana 4 ay sonra bizide çağırcaklar hahaha üniversite olmazsa mıçarız yani.En kötü ihtimal açık öğretim falan.. askerlik zamanı geldiğinde bi yerde okumuyosan ama öss'de bi yeri kazanmışsan tecil veriyolar mı yoksa direk alıyolar mı askere? bunu kesin olarak bilen biri yok mu arkadaşlar ?[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Askerlik olmasaydı keşke. Keske biz de isvicrenin sınırlarına sahip olsaydık da biz de oyle takılsaydık ki onlarda da askerlik var. Fransada italyada isviçrede hepsinde askerlik var. Ama süreleri farklı. Dertleri ne? Orta dogudasin dünyada hiç dinmeyen kavgaların merkezi. En güçlü askeri yapıya sahipsin ve bunla övünüyorsun. Tüm derdin ekonomik ama her durumda kimsenin sana saldıramayacağını bilerek uyuyorsun. Bunlar havadan gelmiyor ve ödenen ufacık bir bedel bence bu. 1980 darbesini çok net hatırlıyorum. Kim nederse desin Kenan Evren "artık kapılarınız açık uyuyabilirsiniz" dediğinde insanların surat şeklini ve kendi içimi kaplayan huzuru dün gibi hatırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Senin durumun ne sen onu anlat ben sana cevap vereyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar