Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lord of the Rings Online geri dönüş

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

Benim Snowbourn'de 48 lvl dwarf hunterım vardı oyun ilk açıldığında sonra bıraktım.
Şimdi bununla tekrar başlasam ortam var mı yeterince oyuncu oluyor mu? düzgün guild var mı? Meslekler hangileri geçerli? En üst level kaç oldu?
vesaire vesaire biraz anlatırsa oynayanlar bilenler değer mi tekrar denemeye...
Sosyal ağlarda paylaş

Max lvl 65, serverın %60 ı mirkwood da %30 u moria da ( ben dahil ) geri kalanda Eriadorda. Onlarda ya yeni başlayanlar yada yeni gelen classları açıp alt char kasanlar oluyor. Ortam guzel questler şukela herzaman ki gibi. Sistem sen bıraktıgından beri çok değişti ( daha doğrusu gelişti ). Oynanabilirlik daha üst seviyeye çıkmış daha da rahatlamış/ kolaylaşmış durumda.

Guild olarak eski Turk guildleri ne durumda bilmiyorum. Meslekler aynen duruyor yeni birşey yok ancak "Legendary Item" ler geldi oyuna relic itemler felan silahları enchant edip istedigin gibi kendine göre düzenleyebiliyorsun. Super bir sistem bana göre. Ben eskisinden daha çok zevk alıyorum açıkçası tek sorunum Herkes Mirkwood da oldugundan Fellowship questlere çok rahat adam bulamıyorsun surekli. Illa buluyorsun da biraz daha bekliyorsun mecburen...
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu hiç oynamayan biri olarak;

- Grafikleri nasıl? Kötü grafikli oyunlara artık nedense katlanamıyor bünye. Yıllar önce bayılarak oynadığım Anarchy Online'ı denedim geçen hafta ama olmadı, heh.
- PvE olarak oyun neler vaat ediyor?
- Levelling uzun bir süreç mi?
- Sunucular dolu mu?
- Casual oyuncu için akşam geldiğinde neler yapabilme imkanı var pve/pvp?
- Class dengeleri vs ne durumda?
- Kurtarın beni bu WoW'dan. :P
Sosyal ağlarda paylaş

- Grafik için youtube vb. den video izlemen daha iyi olur sonuçta grafik zevki göreceli birşey. Kimisi digital sever kimisi şeker gibi olanları ama bana göre bir oyuna göre grafikleri çok iyi özellikle DX10 desteği geldikten sonra o dünyayı birebir yansıtmış durumdalar.
- LOTRO PVE üzerine kurulmuş bir oyun bu oyunda PVP yok ( varda farklı bir sistem ondan yok :) ). PVE düşününce yapabileceğin çok ama çok şey var özellikle storyline a sahip tonla questi olması (ki her birinin bir background u var ) oyunu pve açısından zevkli kılıyor.
- Levelling uzun mu ? 2 yeni arkadasım basladı biri 1 gunde 20 oldu biri 2 gunde 30+ oldu. Bana göre level kasmak çok zor degil özellikle questlere yogunlasırsanız 1 haftada rahatlıkla maxlarsınız.
- Sunucular dolu :)
- Casual oyuncu ne yapabilir.. Valla ne yapmaktan zevk alıyorsan onu yaparsın zaten dedigim gibi tonla quest var ve bitmiyor bunları yaparken zaten kendiliginden ortamlar olusuyor. INN lerde takılabilirsin, muzik calıp dolanabilirsin, Sarhoş olup kendini kaybedebilirsin, evini dekore edebilirsin , random raidlere takılıp bigbossları katledebilirsin, craft kasabilirsin, olmadı Ettenmoore da MPVP ye girip PVP yapabilirsin. vs vs
- Oyun PVE üzerine kurulu oldugundan denge sorunu yok. DPS ise DPS, healer ise healer. Her class ın kendine göre özellikleri var.
- Oyunun EUROPE serverında 14gun ( Amerikada 10 gün )Trial i mevcut ve bu trialde hiç bir sınırlama yok ( Expansionlar dahil degil ) ama 2 expansion cıktıgından boyu biraz büyük.
Sosyal ağlarda paylaş

Çoğu oyun DX 9 ile yeterince başarılı grafik sergiliyor şu dönemde Dx10 un +sı ise daha çok ışık ve gölge uzerindeki 9 dan daha iyi olan etkisi ( 11 de aynı sekilde 10 dan daha iyi ). Lotro da bunu gayet başarılı bir şekilde yansıtmış durumda. Videolar herşeyi anlatmaz, videolarda her detayı net şekilde göremiyorsunuz ne kadar HD densede. Oyuna girip kendiniz bakmanız lazım. Yinede bir Lotro Dx10 videosu koyuyorum merak edene.

Farinal said:
snowbourn serverı kalabalık güzel server.

Evet Snowbourn e girin gireceksiniz.Ilk açılan serverlardan olduğu için populasyonu gayet iyi :)

Sosyal ağlarda paylaş

Bir oyun kötü oldu diye bütün oyunları kötü olacak değil ya. Ekip farklı sistem farklı bir kere. Ona bakarsan AO da iyi bir oyundu ama FUNCOM AOC da fail oldu. Funcom kötümü oldu simdi. Sony EQ da çok başarılıydı Eq2 de fail oldu,( örnekler çoğalabilir ). Firmaları tek bir oyunla kıyaslayacaksak o zaman hiç EAGAMES oyunu almayalım :)
Sosyal ağlarda paylaş

turbine oyunlari kotu cunku ayni sey. Instanced pve olayi beni feci geriyor, cok ufak ve sanal bir dunya gibi geliyor. Bir mekan var, bir suru kapi var, paso iceri girip girip questleri tamamliosun, bayik geliyor.

Ama mmolardan genel olarak baymisim ben de, diablo III gelsin sakin sakin takilayim onla 4 kankamla.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

aoc'da fail olmadı bence, warhammer övüldü aoc aşağılandı ama şu an aoc'un konumu warhammer'a göre çok daha iyi. yanlış hatırlamıyorsam warhammer f2p sistemine geçmişti, aoc ise yeni expansion yolunda ilerliyor.

asil sorun şu ki alternatif kombat sistemine sahip olduğunu söyleyen bir oyunun main stream olarak kabul görülmesiydi. gerçi mekanikleri kusursuz falan demiyorum ama bence bunun da büyük etkisi var.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone; fail oldu derken AOC hala çok iyi bir oyun ama teknik sorunlar vs. yaşanan bir çok sorun ve beklentilerin dışında olması bir AO kadar MMO piyasasında bir etki yaratmadı benim gözümde. Ha tabiki hala kendi çapında bir yerde oyun.

Azmodai; hiç lotro a girdinmi bilmiyorum da bahsettiğin sistem D&D Online daki sistem ( ki onuda oynadım bende öyle bir sistem beklemiyordum ilk çıktıgında ). LOTRO da kesinlikle öyle bir sistem yok. Free openworld bir dunyada görev yapıyorsun. Hatta instance sistemi WOW a benziyor diyebiliriz ki çoğu MMO da sistem o şekilde işliyor. ( istisnalar hariç )
Sosyal ağlarda paylaş

ha o dediğin doğru, ilk çıktığında çok problemliydi, her ne kadar birçoğunu halletmiş olsalar da, o ilk kötü şöhreti devam ediyor. yeni expansion da bir nevi isim tazeleme gibi bir şey olcak.

adı warhammer online olup da mainstream olmasını beklememek hata olur sdf.

lotro'nun pve sistemi dediğin gibi evet. max levela gelmemiştim ama yaptığım questlerin çoğu açık alanda geniş gruplarla mücadele olmuştu, wow'u çağrıştırmıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

Lotro'nun Quest sistemi vs. benzer WoW'a open world takılıyorsunuz. Lotro'da benim en sevdiğim şey talent vermek yerine o talentları, yani yeteneklerinizi gerçekten adı xp diye değil deneyimle kazanmanızdı. Yani atıyorum 50 tane haydut öldürünce bir şeye + alıyorsunuz ve yanında Watcher of the Roads title'ı mesela. Deed sistemi çok hoştu (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Bir MMO ilk nasıl çıkarsa, ilk çıktığında nasıl tepki toplarsa hep öyle devam ediyor. Expansionlar köklü değişiklikler olmadıkça çokta etkili olmuyor oyunun geri kalan süreci boyunca.

Çoğu MMO daki standart bir sistem bu açık alanlarda yada insta larda görev yapmak. DND ONLINE ile karıştırmayalım lütfen :)
Bende DDO dan sonra LOTRO a şüphe ve önyargı ile yaklaşmış Turbine e hıyanetle bakmıştım ama LOTRO daki başarılar bariz. Oyun PVE severler için beklentilerin çok çok üzerinde şu an.
Trial i deneyin pişman olmazsınız :) ( Görende reklam karşılığı para kazanıyorum sanıcak )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...