Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dershane parası ölüme götürdü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHWLKDFHWKLHDAWŞKDHAWKŞDHKWHDŞWKAHDİWFHEKİFSEJKLİGFBSKLEFHEKLFHESKLhfkşseHFKLHESŞkfHESKŞFHESKLFHSELKHESKLFHSEKLFHESKLFHSELKFHESKLFHESJLHKLFHESKLFHLESKHKLFHESLSKEHFESKLFHLKES :D:D:DD:D:D:DD:D:DD:D:D:
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

Coder said:

ben hayatımda çok saçma sapan düşünceler duydum, inanılmaz ideolojilere şahit oldum ama bu kadar kötüsünü görmemiştim..

paran yok çocuğa simit sattır.. bu cümlenin devamında ;

paran yok çocuğu dilendir, hırsızlık yaptırt gibi devam etmek işten değil..

çocuğun seçim şansı ? kendi gelecek arayışı ? yetenekleri ? hayalleri ?

şu dense anlayabilirdim, paran yoksa burs almak için çalışabilirsin yada finanse etmek için çocuğunu part time bi işe verebilirsin vs..

paran yoksa çocuğa simit sattır sanayide nedir allah aşkına ?

diyorum ki göndermişler dershaneye ve daha mı iyi olmuş sonuç ? gönderecek durumu yoksa ve burs, indirim vs igbi bi çözüm de bulunamadıysa göndermeyecek başka çare yok.

Gönderecek, o dersanede bi şekilde adamı alıp okutacak
gerekirse senet imzalatacak ilerde ödetecek ( benım unım bole bır yola giriyordu mesela burslu ogrencıler bursunu kaybedınce veya maddı durumun kotulesınce, 5 sene sonra odemeye baslıyorsun ).

Okuyacak kardeşim, o herif okumazsa ilerde sana dokunacak zararı unutma. Öyle ya da böyle, ite kaka okuyacak.
Sizde ana baba olduğunuzda, gerekirse dövün, gerekirse her gün okulu arayın okula gidin ama okutun çocugunuzu, arabanızı evınızı herseyınızı satın.
Bundan daha guzel bır yatırım, bundan daha guzel vatana hızmet yok cunku. Ailede onu yapmış, ne olmuş yani ödeyemediyse taksidini. Evleri var, satar öderler
kesin bişi var olayın arkasında aslında, dersane kalkıp da bolgede kı tum potansıyelı rıske atacak bı hamlede bulunmaz sadece.
5 mılyar ıcın 500 mılyardan olmaz yani,
kaldı ki hapis diye bişi yok ya, benim ailem geçen sene 500 milyar borcun içindeydi, hala içinde hapis mapis yok yani hikaye o.
çözüm her türlü üretilir, adamın mesleği var sonuçta.
Mesaj tarihi:
@Coder

Fistan sonuna kadar haklı orada. Herkes doktor, mühendis olsaydı ayak işlerini kim yapacaktı. Herkesin zengin olması gibi birşey, fakirin olmadığı yerde zengin de olmuyor. Fakir bir aileden gelmiş, çocuğu kaderi boktandır birşey diyemem. Ama yani hayalleri vs diye gelme olaya, senin ailen bakmış ne bilim sen bakmışsın kendine yırtmışsın, ya da hiç zorluk görmemişsindir hayattaki tek derdin kız arkadşaının sata attığı triptir, o zaman susmak lazım. Neler dönüyor etrafta. Herkes mutlu olamaz, olmasın zaten değeri kalmaz.

Düşünüp yazalım, yaşadağın dünyada denge var, seleksiyon var.
Mesaj tarihi:
HolyRaider said:

@Coder

Fistan sonuna kadar haklı orada. Herkes doktor, mühendis olsaydı ayak işlerini kim yapacaktı. Herkesin zengin olması gibi birşey, fakirin olmadığı yerde zengin de olmuyor. Fakir bir aileden gelmiş, çocuğu kaderi boktandır birşey diyemem. Ama yani hayalleri vs diye gelme olaya, senin ailen bakmış ne bilim sen bakmışsın kendine yırtmışsın, ya da hiç zorluk görmemişsindir hayattaki tek derdin kız arkadşaının sata attığı triptir, o zaman susmak lazım. Neler dönüyor etrafta. Herkes mutlu olamaz, olmasın zaten değeri kalmaz.

Ben hayatımda bu kadar iğrenç bir yazı daha okumamıştım. Budur işte bizim vatandaşın kurabildiği mantık. Adam Doğa'nın konunu anlattığı sanıyor ama direk emperyalizmi normalmiş gibi anlatmış. Ülkenin sorunu işte budur. Herkes mutlu olamaz! Tebrik ederim bu harika ve samimi yazı için.
Mesaj tarihi:
dersaneye göndermek zorunda ama, anne olarka baba olarak, cocuğuna gider cocuklar kadar fırsat tanınması icin dersaneye göndermek zorunda.

Devletin sağlıyamadığı eşitliği kendi sağlamak zorunda anne baba.
Ya yediğinden ictiğinnden arttırdığı parayla cocuğunu dersaneye gödnericek, yada yediğinden ictiğinden bile kıssa para yetişmeyecek cocuğunun istikbalini kitleyecek.

türkiyenin gerceği bu, anneler babalar cocuklarına sanayide simit sattırmaz. Cocukları ellerinden geldiğince cok imkana sahip olsun diye uğrasırlar.

Turkiyede rahat düzgün bir hayat sürmek için gerekli olan imkanı eğitimi devlet sunmuyor, gercek bu işte.
Mesaj tarihi:
bu arada arkadaşlar
mühendis doktor olmakla
mutlu olmayı karıştırmayın.
Sırf para kazanmak açısından bakıyosanız, çok daha guzel tercih edilebilir meslekler var ( üniyi bitirdikten sonra farkettim evet maldım bende onceden =))

okumak şart değil güzel bir hayat yaşamak veya zengin olmak için.
Kaldı ki çok şanslı değilsen, okumak sadece 4 sene kayıptır yani "para" açısından.Hiç gerek yok.

Ama ulkene faydam dokunsun, geliştireyim sadece kendime değil herkese yarayayaım dıyosan okuyacaksın.
Mesaj tarihi:
Suark said:

bu arada arkadaşlar
mühendis doktor olmakla
Sırf para kazanmak açısından bakıyosanız, çok daha guzel tercih edilebilir meslekler var ( üniyi bitirdikten sonra farkettim evet maldım bende onceden =))

Kaldı ki çok şanslı değilsen, okumak sadece 4 sene kayıptır yani "para" açısından.Hiç gerek yok.

Ama ulkene faydam dokunsun, geliştireyim sadece kendime değil herkese yarayayaım dıyosan okuyacaksın.

Zaten arkadaş müthiş saçmalamış. Mutluluğu tartışmak manasız çünkü 80 milyonun depresyonda olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Doğal olarak herkesin bir mutluluk tezi oluyor. Ama en garibi herkes mutlu olmasında zaten! Yahu bu kadar duyarsız olduk mu biz? Bu mudur yani?
Mesaj tarihi:
Suark said:

bu arada arkadaşlar
mühendis doktor olmakla

This.
Mesaj tarihi:
Duyarsızlık değil, azıcık realistik olun diye söyledim onları. Hakkaten öyle cici bicili bir dünya olma ihtimalini savunuyorsan, silkelen kendine gel derim. Hayal dünyası sadece.
Mesaj tarihi:
Arkadaş mutluğu sidik yarıştırmakla eşleştirmiş. Yani herkes mutlu olursa, herkes cennete girerse cennetin ne özelliği kalır. Ama EGO cennete görüldüğü üzere asla giremiyor. Yazık arkadaşın durumu 5k para ödeyemeyen amcadan daha kötü. 5k mesele değil. Üzülecek hatta çok üzülecek insanlar var.
Mesaj tarihi:
HolyRaider said:

Duyarsızlık değil, azıcık realistik olun diye söyledim onları. Hakkaten öyle cici bicili bir dünya olma ihtimalini savunuyorsan, silkelen kendine gel derim. Hayal dünyası sadece.

Ben senin bir sonraki cevabında realizm kavramının olacağını adım gibi biliyordum. Realist olacaksan çık dışarda biraz hava al belki anlarsın bu dünya aslında o kadarda zor bir yer değil. Kuşların söyledikleri şarkıları dinle. Bu söylediklerim şiir gibi gelebilir ama GERÇEK budur. Belki anlarsın bu dünyanın herkese fazlasıyl yetip artacağını. Realizm kavramından neden hep bir acı gerçek çıkarmaya çalışıyor senin gibi bir düz mantık anlamış değilim.
Mesaj tarihi:
HolyRaider said:

cicililik le alakası yok ki,
mühendis olmanın neresi cicili bicili abi hayatının en guzel yıllarını erkeklerın arasında gecırıosun
doktor desen hayatı kaymış zaten onun, herkese hızmet eder bı ton laf yer
falan filan
Mesaj tarihi:
HolyRaider said:

Hangi kafayla mesaj attın merak ettim. 3 cümlelik mesajının özetini istiyorum açıkçası.

Mutuluk herkeste olursa değersiz olur. Sen farkında olmadan neler saçmaalıyorsun ah bir bilsen. Sorun sen değilsin sendeki bu mantık çoğu insanda var. Üzücü olan bu. BEN! Bu sana neyi anlatıyor. BEN?
Mesaj tarihi:
ha kim hizmet edicek diosan, herkes hizmet ediyor. Aldıkları maaşlar tamamen demand e bakıyor. Çıksın bakalım kalifiye kendi çayını yapabilen işin erbabı çaycı, hayvan gıbı maaş alır kafadan.

Talepe bağlı boyle seyler, istanbul'da yenı mezun bı muhendısın baslama maası 1200 1500 arası degısır,
liseden sonra en aşağı 5 sene ekle buna.

Sonra liseden hemen sonra calısmaya baslamıs ( teknık olur bısı olur ) sonra da kafayı kullanmıs tıcarete baslamıs bı adamı dusun.
1500 ytl ye bı tarafıyla bıle gulmez adam, ( var bole zibil gibi arkadaşım , para kısmından bakınca malsın olm sen okudun dıoalr =) )

Gel de anlat herşeyin para olmadığını ama işte :)
nese birbirinizin çok ustune gıtmeyın beyler, farklı taraflardan bakıldıgında ıkınızde haklısınız
Mesaj tarihi:
Buddha said:

HolyRaider said:

@Coder

Ben hayatımda bu kadar iğrenç bir yazı daha okumamıştım. Budur işte bizim vatandaşın kurabildiği mantık. Adam Doğa'nın konunu anlattığı sanıyor ama direk emperyalizmi normalmiş gibi anlatmış. Ülkenin sorunu işte budur. Herkes mutlu olamaz! Tebrik ederim bu harika ve samimi yazı için.

Buddha ya katilmamak icten bile degil. Bu kadar azimli konusuyorsaniz dilerim ki o seleksiyonda en alt kesimde yer alirsiniz bir dakikalik bile olsa bu en alt kesimin neler cektigine bir sahit olmanizi cani gonulden dilerim. Saygilarimla.
Mesaj tarihi:
Buddha said:

HolyRaider said:

@Coder

Herkes mutlu olamaz abi zaten, aksinin olması gerektiğini de kimsenin çıkıp savunacağını sanmıyorum. Ayak işi lafı birazcık ayrımcı ve çirkin olmuş ama biraz realist baktığın zaman adam gayet haklı, herkesin zengin olduğu bir toplum düşünülemez, düşünülmemesi lazım. Komünist kafalardan uzaklaşalım birazcık. Senin fazla para kazanıp aileni daha iyi geçindirmen için, senden daha az eğitim görmüş, daha az çalışmış, daha düşük kapasitesi olan insanların senden daha az para kazanması gerekiyor. Birazcık acımasız bir sistemdeyiz ama doğru olan bu yani, yapacak bişey yok, kabullenilsin artık.
Mesaj tarihi:
Xaenin said:

Buddha said:

HolyRaider said:

@Coder

Herkes mutlu olamaz abi zaten, aksinin olması gerektiğini de kimsenin çıkıp savunacağını sanmıyorum. Ayak işi lafı birazcık ayrımcı ve çirkin olmuş ama biraz realist baktığın zaman adam gayet haklı, herkesin zengin olduğu bir toplum düşünülemez, düşünülmemesi lazım. Komünist kafalardan uzaklaşalım birazcık. Senin fazla para kazanıp aileni daha iyi geçindirmen için, senden daha az eğitim görmüş, daha az çalışmış, daha düşük kapasitesi olan insanların senden daha az para kazanması gerekiyor. Birazcık acımasız bir sistemdeyiz ama doğru olan bu yani, yapacak bişey yok, kabullenilsin artık.

Hocam şuan ki sistem bu olabilir. Ama bu doğanın kanunuymuş gibi anlatmak inanılmaz komik. Ayrıca realist kavramıda hep birşeyi kabullenmek söz konusuyken ortaya atılıyor buda garip doğrusu. Hayır hocam zorbalığı kabullenmek realistlik değil aptallıktır.
Mesaj tarihi:
Yani evet gerçek olan bu, senin bahsettiğin sistem. Zaten bu ortada burda sorun yok. Ama mutluk falan komik yani, alt tabaka üst tabaka. İyi oldu çok spartacus filmide izledik Kölelik sistemide olsun herkesin bir kaderi var nede olsa realistiz dersane bizi sömürebilir gerçek bu.
Mesaj tarihi:
heh yine bazıları polyannacılık damarı tutmuş. iş dershanede bitse iyi okulların hepsi zenginlerle dolu olurdu ama öyle birşey yok. Burs falan da kimse vermiyor o da yalan denmiş ama o da yalnış. itü makina öğrencisiyim, bizim bölümün %75-80 i istanbul dışındandır ve birçoğunun durumu çok iyi falan da değil. benim bölümden tanıdığım , iyi muhabbetimin olduğu 2 eleman dersaneyi bursla okumuş ve gelmiş buraya, yine üniversitede burs alıyor bu adamlar.1 sene önce kuzenim özel bir fen lisesini burslu bitirip, dershaneyi de burslu okuyup, itü blgisayar mühendisliğine girdi. ailesinin onu okutucak durumu yoktu ama annem destekleyeceğini söylediği halde kimseye muhtaç olmadan gayet iyi bir bölüme kapağı attı.

fakirin okumaya hakkı yok mu diyenlere anlatmak istediğim eğer bir insanın potansiyeli varsa , zeki ise zaten iyi bir bölüme giriyor mevcut koşullarda. Ama biz de her insanın üniversite okuması gerektiği gibi saçma bir düşünce oluştuğundan, herifin kafası çalışıyor mu çalışmıyor mu buna bile bakmadan dershaneye gönderiliyor. üniversiteye gönderilmesi isteniyor.

annemin babamın dostlarının çocukları arasında onlarca adam biliyorum 2. 3. kez üniversite sınavına hazırlanmak için dershaneye giden. olmuyorsa zorlamayın kardeşim.acı ama gerçek şu ki mimarlık mühendislik doktorluk okuyabilecek bir potansiyelin yoksa daha daha basit bir meslek edinip hayata atılacaksın ekonomiye katkıda bulunacaksın.

herkesi üniversiteli yapma sevdasıyla 3-5 devlet üniversitesi haricinde bok gibi eğitim verip hiçbirşey bilmeyen işsizler ordusu oluşturuyorlar her sene.

Bu ailede de 5 çocuk varmış. daha birini okutucak paran yokken 5 çocuk niye yapıyorsun kardeşim? Hadi yaptın diyelim 5 çocuk arasında elbet bir tane zeki çıkar, bütün yatırımını ona yap , diğerlerinede bir meslek edindirmeye çalış.
Mesaj tarihi:
ahahaha tiplere bak, hepiniz sıfırdan çalışıp bi yerlere geldiniz zaten. baba parasıyla anca bi yerlere gelebilmişken "lolololol sürünsün fakirler" moduna giricek küstahlığı kendinizde nasıl buluyosunuz ben anlamıyorum.
  • Yeni Oluştur...