Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Hırıltısı

Red

Öne çıkan mesajlar

1 saattir falan devamlı bir hırltı söz konusu.acaba bi hastalık mı yoksa bilerek mi yapıyor anlamadım.solunumla alakalı problem olabilir mi.miyavlarken falanda sesi kısık miyavlayamıyor

3.5 aylık.1 saattir öyle çözeemdim yarın götürsemmi vetrinere

neze falan mıdır acaba.
Sosyal ağlarda paylaş

sesi cıkmıyor.ufak diye mi acaba tecrübesiz.yutkunamıyor gibi nefes alısıyla birlikte hırıltı oluyor.

daha once olmadı bi kedi mutlu olunca uzun süre hırıldıyor mu

daha once olmadı derken hırıldadı da bu kadar uzun olmadı
Sosyal ağlarda paylaş

ya biri allah aşkına kuru mama tavsiye etsin

hills aldıydım koca paket.yemiyor yemiyor.konserve yemeklerle karıştırıyorum kuru mamayı.konserveyi yiyor kuru mama yemiyo

kedi henuz yavru 3 küsür aylık

ve kumuna hala alışamadı.1 küsür aydır kumada yapıyor ama kumuna gidiceği yol daha yakınken uzaktaki halıya gidiyor böyle tüylü güzel halıya yapıyor falan.

anca ben anlıcam tuvaleti varken alıp kumuna koycam öyle yapıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

ÇOK ve sürekli içerse yapar tabi ama bu kedi niye büyümedi kemikleri zayıf kaldı, ufak kaldı diye düşünebilirsin ilerde :P 30+ kedi baktım, 6 tane yavru var şu an baktığım, hepsi at gibi kaslı kocaman hayvanlar oldu et süt balık güvercin, tavuk fasulye patates herşeyi yerler.

ayrıca, ufak kediler verdikçe yerler doyduklarını bilmezler, o yüzden çok koymaman lazım yemek.

hatta 2sn sabit duramayan 2 aylık kedi vs dvd kutusu konulu bulanık çalışmam bu sabahtan:

http://img30.imageshack.us/img30/5214/fot0007.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

neyse çok geç değil hala ufak :)

o zaman ufaktan süt vereyim ben ara sıra çok olmamakla birlikte.mama ztn az az koyuyorum ama sora acıkıyor susmuyo tekrar koyuyorum:)

ztn sanırım fazla kaçırdık mamayı ki gunde 3-4 defa sıçırtmaya başladı :)
Sosyal ağlarda paylaş

sütü eğer soğuk bi şekilde verirsen ishal olur evet. benim 2 yaşımdaki kedim soğuk sütten dolayı ishal olmuştu 2 hafta elimde bezle gezdim çok fena bişeydi. birde yavruyken ishal olma ihtimalleri daha yuksek ancak suyla karıstırarak ılık süt verebilirsin o zaman bişey olmaz. ama mutlaka küçükken suyla karıştırarak ve ılık ver.

bide mama olarak orijen'i tavsiye ederim. hill's ve proplande GDO çıktı yeni stoklar gelmiyo türkiyeye satılanlarda önceden alınmış, şuan hala stokta olan ürünler. ayrıca benim 2 kedimde yemiyodu hill's i her kedi sevmiyo yani. elindeki maman bitince hill's diye zorlama başka bi mama al. orijen'i tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

sütü sadece kurumamasının üzerine bi kaç damla bırakıyorum hafif ıslansın diye onun harici vermicem.sıcak mıcak veterinerler illa ki vermeyin diyor.

bide scottishlerde obezite oranı yuksek oluyormuş ondan kuru mama dışına cıkamıcam :)

pro bilmemne deniyorum şimdi.daha ufak tanecikleri bunu yiyor.hills minicik kediye büyük geliyordu
Sosyal ağlarda paylaş

tam aksine, sırf kuru mama vermek obeziteye neden oluyor kedilerde. yanında mutlaka yaş mama vermen lazım şişmanlamaması için. kediler için hazır konserve mamalar oluyor, kuru mamanın yanında onlardan da vermen gerekli. tabi yavru kedi için uygun olanlarından. gündüz devamlı olarak tabakta kuru mama tutup, akşam 1 öğün olmak üzere yaş mama vermende yarar var, örneğin 1 tatlı kaşığı kadar. konservenin geri kalanını, üzerini kapatarak buzdolabında saklayabilirsin.

benim önerim, akşamları verdiğin yaş mamayı konserve tarzı değil, doğal haşlanmış, çok az tuzlu tavuk ya da ızgara balık v.s şeklinde vermen. sonuçta et-obur hayvan bunlar. hayvanı bir ömür boyu kuru mamaya mahkum etmek çok acımasızca geliyor bana, ayrıca üstte de söylediğim gibi sırf kuru mamayla beslemek kesinlikle obezite nedeni.
Sosyal ağlarda paylaş

herşeyi bu baslıktan sorayım bari.kedi ve camdan atlama için alınan bir önlem var mı ?

camlarımız yukardan acılıyorda balkon kapalı balkon değil.şimdi balkon camının arkasından bile kuslara zıplıyor.bide büyüyünce balkon acıkken falan fırlarsa uçar direk aşagı :)
Sosyal ağlarda paylaş

mama konusunda sorularım var yine :)

şimdi proplan veriyorum.severek yiyor bi sıkıntı yok.minik ztn tanecikleri.

çok mu yemek veriyorum acaba diye bi sıkıntı oldu bende.dün ve bugun kustu cunku

bir avuçtan daha az koyuyorum hep.minik ztn tanecikleri.sık sık ama az koyuyorum.yani mama tabagında sürekli mama oluyor.ufak ztn habire yiyiyor doymuyo.böyle devam mı edeyim yoksa belli bir öğüne bölmek lazım mıdır ?
Sosyal ağlarda paylaş

mama kutusunun arkasında günlük kaç gr. vermen gerektiği yazar. aldığın yerden mama için ölçü kabıda iste her mamanın oluyo öyle ölçü kapları ona göre verirsen bi sorun olmaz. hatta veterinerlerdede oluyo
kusması nasıl oluyo? yani tüymü kusuyo yoksa yediklerinimi kusuyo? tüy kusuyosa bi sorun yoktur ama yediklerini kusuyosa veterinerine sorman lazım
Sosyal ağlarda paylaş

evet yine bir soru ahha

bu kediyle ilgili herşey tamamda bi sıçma problemi kaldı.kumunun yerini benimsedi.kalkıp gidiyor kumuna çişni yapıyor.ama sora kumdan cıkıp 10cm ileri mermere sıçıyor.anca tam yaparken biz yakalicazda koyucaz kuma öyle yapıyor.

ne yapmak lazım.sürekli aynı yere yapıyor farklı yerede değil.ama mermere
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...