aquila Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 hidayet mi geldi foruma? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 benim büyük teyzem sûr beyler yok rahat olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Ya varsa? Hadi diyelim yok en fazla diledigince yasayamadin. Ama ya varsa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 varsa gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 varsa dine inanmayanlar cennette Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 peki ya darsa, nası sığıcaz hepimiz cennete, sıkış tıkış, hem türkler ter kokuyo ıyy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 here we go Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Turkoglu said: Evet O Zaman şapa oturacaksınız işte o zaman yandınız sonsuzluğu çıkmamak üzere hapsedileceksiniz, sonsuz olarak o hapishanede kalıcaksınız işin kötüsü cennetle aranızdaki perde saydam şeffaf olduğu için cennetlikleri yaşadıkları nimetli hayatı görüp sonsuza kadar pişmanlık azabı içinde yanıcaksınız. ÇÜNKÜ ALLAH(AHİRETTE) KENDİSİNE ŞİRK KOŞULMASINI(İNKARI) ASLA BAĞIŞLAMAZ BUNUN DIŞINDA KALANI DİLEDİĞİ İÇİN BAĞIŞLAR. Dünyadaki büyük dinler çerçevesinde konuşursak, böyle bir din bana mantıklı gelmiyor. hayatını iyilik yaparak geçiren fakat tanrıya ya da tanrının çeşitli yaratılarına inanmayan bir insanın cehennemde yanması için egodan başla bir sebep sunabilir misin bana? Böyle bir din bana ancak tanrının yarı-ölümlü olduğu veya tanrıların insana benzer karakterleri olduğu fentezi rol play oyunlardaki din sistemlerinde mantıklı geliyor. İçinde bulunduğumuz dünyada ise bence tanrıyı anlamaya çalışmak algılayamadığımız bir rengi beynimizde canlandırmaya çalışmaya benziyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 senin egon var da tanrinin niye olmasin fsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 henüz kimse inanlar gerizekalı katil dememişken diyim bende. durduk yere inanıyoz diye hakaret etmeyin mümkünse teşekkür ederim şimdiden vurun balonluya :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 @Turkoglu İnanmak iyidir devam et ben seni kıskanıyorum. Hatta iddiam herkes eğer İslam dinine gönülden inanırsa hiç sorgulamadan herşeye harfiyen uyarak dünya mükemmel bir yer olur. Sadece inanın ve şüphe etmeyin, kesinlikle süper olur herşey. Bu açıdan islamiyet aslında gerçekden dünyayı dört dörtlük bir yer haline getirebilir fakat şüphe etmeyecek ve tamamen inanacaksınız en ufak sorgulama yok. Bu iddiamıda kimse çürütemez. Tek şart tamamen inanın ve süphe atmeyin ne olursa olsun. Dünyanın en mutlu insanı olacaksınız. İnanmak=Bir şeyi doğru olarak kabul etmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 islam dininde çok sorun olmayabilir ama aracı kavramında çok sorun var. kesin bir dille aracıların günah olduğunu belirtmediği sürece zararlı bir din olacak her din. ne sorun çıkıyorsa dinde kul ile tanrı arasına girenler yüzünden çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Ardeth said: Turkoglu said: Evet O Zaman şapa oturacaksınız işte o zaman yandınız sonsuzluğu çıkmamak üzere hapsedileceksiniz, sonsuz olarak o hapishanede kalıcaksınız işin kötüsü cennetle aranızdaki perde saydam şeffaf olduğu için cennetlikleri yaşadıkları nimetli hayatı görüp sonsuza kadar pişmanlık azabı içinde yanıcaksınız. ÇÜNKÜ ALLAH(AHİRETTE) KENDİSİNE ŞİRK KOŞULMASINI(İNKARI) ASLA BAĞIŞLAMAZ BUNUN DIŞINDA KALANI DİLEDİĞİ İÇİN BAĞIŞLAR. Dünyadaki büyük dinler çerçevesinde konuşursak, böyle bir din bana mantıklı gelmiyor. hayatını iyilik yaparak geçiren fakat tanrıya ya da tanrının çeşitli yaratılarına inanmayan bir insanın cehennemde yanması için egodan başla bir sebep sunabilir misin bana? Böyle bir din bana ancak tanrının yarı-ölümlü olduğu veya tanrıların insana benzer karakterleri olduğu fentezi rol play oyunlardaki din sistemlerinde mantıklı geliyor. İçinde bulunduğumuz dünyada ise bence tanrıyı anlamaya çalışmak algılayamadığımız bir rengi beynimizde canlandırmaya çalışmaya benziyor. şu dediğinin bi harfini anlamıyo abicim adam :D kaç kere anlatmaya çalıştık, neler gördük neler... :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Meh sorun islam dininin öğretilerinden çok insanlara aşıladığı hayat tarzı. Yani adam bak BUDUR BUNU YAPICAKSIN diyo sen de sorgulamadan bütün hayatını onun üstüne kuruyosun. Olmaz öyle ama ya lütfen :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 sonra mantık dini derler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 O aracılık yüzünden işte. Biri gelip de senin islam dinine göre yaşayıp yaşamadığını sorguladığı an sen ve tanrı arasında aracı olmuş oluyor çünkü tanrının verdiği kuralları senden daha iyi bildiğini düşünüyor vs. peygambeden sonra insanların bu hareketleri yapması en büyük günahlardan biri olsa hiç bir sorun olmaz bence (gibi geliyor). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Doğru diyosun ama şu var. Adam sana sorgulamicaksın diyor bu doğrudur sorgularsan ciğerini yakarım diyor sana. Bunla büyüyen bi insan din üzerinden yapılan sömürüye karşı daha bi vulunerable oluyor yani. Biri gelip bak bunlar günah işledi gidip kendini patlat aralarında hadi dendiği zaman bi dur lan diyicek sorgulama sistemi yok ki adamda. Yani tamam burda aracı suçlu yasak olması lazım dediğin doğru. Ama yapma be kardeşim koskoca tanırısın şunu hesap edemedin mi derler adama. Test mest diye de gelmeyin sen adama sorgulama de boyun eğ de sonra ama kendi suçu diye işin içinden sıyrılmaya çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 allah varsa da kendisine karşı tepkiliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 beni germez ben helm'e inanıyorum, helm de diğer tanrıları öldürüyor böylece benim kimseyi öldürmeme gerek kalmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 ben de izninizle özüme dönüyorum o zaman. MUHAHAHA ORUÇLU VAR MI LEM İÇİYONUZ MU SU MEHEHE oh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 ahah abvblizzard, adamin kendini patlatmasi dinden dolayi degil, cahilliginden dolayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 athena <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 senko said: ahah abvblizzard, adamin kendini patlatmasi dinden dolayi degil, cahilliginden dolayi. ben de o cehaleti dindeki sorgulama yasağına bağladım işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar