Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3. Dil (Arapça mı Japonca mı)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Esnaf said:

merak ettim şimdi arapça öğrenmek istese nasıl öğrencek.ingilizce kursları gibi kursları vardır umarım :P

turkceyle COK fazla ortak kelime var. Ben hemen hemen hic bilmememe ragmen etrafimdaki konusmalardan bisiler cikarabiliyorum, en azindan konusmanin ne uzerine oldugu ortak kelimelerden belli oluyor. Harfleri falan youtubedan bile ogrenirsin, gorundugu kadar zor degil cidden, sadece biraz vakit vermek lazim. Bazi seyleri okuyabiliyorum artik, ve buyuk keyif aliyorum, latin alfabesi disinda bir dili okumak guzel bir his (japonca falan da giriyor buraya tabi :))

kurs olarak ta arapca kursu mutlaka vardir, hani kuran kursu turu biseye deigl de, english time falan turu dil okullari var bir cok dilde egitim veren, arapca olanini bulacan.
Mesaj tarihi:
abi çince öğrenme

ÇÜNKÜ ÇİNLİLERLE ÇALIŞILMAZ
ALLAHIN BELALARI

Gene fitil ettiler
ABİ EMBESİLLER EMBESİL

ulan madem anlamıosun ingilizce ne diye ok ok diyosun herşeye dingil

ALLAHIM DELİRİCEEEEEEEEEEEMMMM

gözünü sevim arapların falan yahu
Mesaj tarihi:
Absolut said:

72 cent$ ile depomu doldurmustum IRAKta 2004 yılında hala unutmam :P

olm babam şu fiyatları duysa yıllar yılı verdiği mazot paralarını helal etmeyecek lan

2.4 motoru var bizim arabanın düşünün birde
Mesaj tarihi:
Osuran_boğa said:

bende arapça düşünüyorum da arapçada da bu çincedeki gibi yok şu arapçası yok bu lehçesi var mı? zaten nerden öğreneceğimi de bilmiyorum

lehce degisiyor tabi ama yani bir yozgatlinin, trabzonlunun ve bir edirnelinin ayni odada ayni dili konusurken ortaya cikan farkliliklardan oteye gitmiyor bisi.

Bi de arapca ogrendiginde farsca ve urdu da okuyabiliyorsun, anlamak ayri hikaye tabi, ama okuyabiliosun.
Mesaj tarihi:
Araplarin belasini versin Tanri yada Tanrica neyse
cunku ne mal olduklarini avrupa ve amerikada gordum ve iyi ogrendim :) O igrenc lisani ogrenmek yerine madem girtlak istiyorsun IBRANICE ogren.
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Absolut said:

72 cent$ ile depomu doldurmustum IRAKta 2004 yılında hala unutmam :P

olm babam şu fiyatları duysa yıllar yılı verdiği mazot paralarını helal etmeyecek lan

2.4 motoru var bizim arabanın düşünün birde
şuan helal ediyormu ki :P
Mesaj tarihi:
denwa said:

Araplarin belasini versin Tanri yada Tanrica neyse
cunku ne mal olduklarini avrupa ve amerikada gordum ve iyi ogrendim :) O igrenc lisani ogrenmek yerine madem girtlak istiyorsun IBRANICE ogren.

versin amin tabi de olayımız sevdiğimiz ırkların dilini öğrenelim değil ki.ingilizceyi ingilizleri veya amerikalıları çok sevdiğimiz için mi öğrendik.öle olsa herkes rusça öğrenirdi
gecko said:

petrol ile bir işiniz yoksa japonca olsun, naapcaksınız çölde allasen.

ülkede seks oranı %0 falan zaten, yazık olur bence

bölünerek mi çoğalıyolar.
Mesaj tarihi:
Tamamen bünyene bağlı, arabistan ya da dubai gibi yerlerde zevkle yaşayabileceğini düşünüyorsa arapça öğren tabii ama o tür yerlerde yaşayamam diyorsan japonca öğrenmen daha mantıklı. En azından alt yazısız anime izlerşin işte daha ne.
Mesaj tarihi:
gecko said:

petrol ile bir işiniz yoksa japonca olsun, naapcaksınız çölde allasen.

ülkede seks oranı %0 falan zaten, yazık olur bence

Gercek hayatta para kazanmak icin insanlar bir cok seye katlaniyor. Ben de keyfimden gelmedim buralara, ama para kazanmak laizm, kariyer yapmak lazim, kendi ulkemde bu imkanlar oldukca sinirliydi, sanssiz oldugum icin de maalesef istedigim gibi gelismedi.

Kaldi ki dediginiz gibi, arapcayi araplari cok sevdiginiz icin ogrenmiceksiniz, kendi kariyeriniz icin ogreneceksiniz, ve garanti ederim ki size bir cok ticaret ve insaat firmasinda ingilizce disinda arapca , rusca gibi diller bilmeniz cok cok cok buyuk + olacaktir
  • Yeni Oluştur...