Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Walking Dead (2010) - AMC

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

olmaz mı ya, bence bir ara geçmişe fena bir flashbackle Rick'in hastaneye kaldırılma olayının içeriğini görecez, ve Shane kesinlikle orda da Rick'e bir dötlük yapmıştır. Karıda çoktandır gözü varmış herifin, belli.. Hastanede de ölmediğini bilerek bıraktı gitti zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Shane komplex karakter dediğimde akilanın başını çektiği bir grup rerörö demiş.

Here's why:
İlk bölümleri hatırlayacak olursanız, henüz boka batmamışken dünya, adam yine böyle loner bi tipti. Arada bir ona buna çakıyodu, iyi bi sex hayatı verdi ama bir yandan da gıpta ile bakıyodu Rick'e. O da bi oğlu olsun, karısı olsun falan istiyodu. Hani rickle karısının kavgalarını bile kıskanır gibiydi. O yüzden "Amean karı milleti" tribinde dolaşıyodu.

Sonra kıyamet koptu. Herif düz yaşamda yaşayamadığı farklı duyguları yaşadı: bir anda bir grubun lideri oldu, millet ona saygı duyuyodu. Düzgün bi ilişkisi oldu ve hediyeden de bir oğlan çocuğu verdiler eşantiyon. "Ben bunu kafama göre yetiştiririm lan hunting falan takılırız iyi de bi çocuğa benziyo" diyerekten Carl'a da baya baya bağlandı.
Sonra kardeşi gibi sevdiği öldüğünü düşündüğü en yakın arkadaşı ölümden geri döndü ve adam her şeyden bir anda elini eteğini çekti. Siz hani çok şarrafsız falan diyosunuz ya. Öyle bir karakter olsa orda direkt olay çıkarırdı. Hani o sahip olduğu şeyler için savaşırdı bi cingar bi pislik bişiler yapardı.
Yok adam direkt eli eteği çekti. Liderliği de, karıyı da, çocuğu da pat diye sorgusuz sualsiz Rick'e verdi.

Komlpexite burda başlıyor işte. Sonra sorguladı biraz ve kıskandı. Niye lan niye benim olmasınlar. dedi. Gitti Laurie'ye "Hadi lan eski günlerdeki gibi... Hadi yani hiç mi bi anlamı yoktu yaşadıklarımızın" gibisinden sarktı.
Ama geri çevirildi.

Sonrasında adam "tamam. madem öyle artık daha da rahatsız etmiyim ben. en yakın arkadaşımın yuvasını yıkmaya calışacak değilim ya ake ameka" diyip gruptan ayrılmaya karar verdi. gidecekti de. nikah masasını söyleyip gözleri yaşlı gidecekti herif.
sonra sevdiği birine bişiler oldu. carl vuruldu. ve adamda policy şu:" sevdiğim insanlar için götümü yırtarım, gerisi vızz".
Yani bir nevi egoist bencil bir herif. Kendisi + sevdikleri, gerisi için normal kurallar geçerli. Empatiden uzak yani. Belki de onlar için de normal survival kurallarının geçerli olması gerektiğinin farkında ama işte onlara bir şey olmasına dayanamıyor. Hem çok katı hem çok yumuşak, konu sevdikleri olunca.

Hani piç ve şerefsiz bir karakter olsa, şu noktada Carl'la falan hiç uğraşmazdı. Önce yazdığım teori de niye doğru (aile işine girme olayından zevk alması falan). Çünkü adam laurie (lourie her ne boksa artık) ile yatıp kalkarken, sadece sex yoktu yani ortada. Direkt çocuğa babalık falan yaptı.

Shane bir de niye baba karakter: haklı da ondan. Yani insanlar orda evcilik falan oynuyolar. Hörşıl zaten psikopat mal bir herif. Kaldıramam böyle mallık ben de olsam. Hele ben o kadar en yakın arkadaşıma "abi yapma etme hayatta kalma şansımızın bi tarafına koyuyosun devamlı" dedikten sonra LALALALA LOOK WHAT WE'VE FOUND modunda 2 tane zombiyle sallana sallana gelse, ben silahı zombiye değil direkt arkadaşa çekerdim "NAPIYON LAN SEN HAMEKA MALI. PİS NOOB" diye diye döverdim yani.
Herşıl da arada kaynardı.

O yüzden de en baba karakterdir. Şu survival situationu adam gibi kavrayan tek karakterdir belki. Daryl mesela çok iyi bir survivor olmasına rağmen, duygusal bir adamdır. Kaybedicektir yani illa ki.
Kızı aramalarına karşı değilim. Orda ben olsam ben de ilk gün bakardım. 2. gün resmen karıya göstermelik bir bakardım. Sonrasında voltamı alırdım. O ne abi adamlar 5-6 gün ormanda kız aradılar. Hani kaybolan daryl olsa ya da başka biri olsa git 1 ay ara. Hayatta kalacağı muhtemel de, elinde bezbebekli kız.

ya bi sie derler adama
Sosyal ağlarda paylaş

cizgi romanla alakasi kalmadi zati.

acma :P

shane'in 13 bolum once falan carl tarafindan gebertilmesi gerekiyordu :)

yaa boyle iste. shane simdi ana akrakter gibi takiliyor ama sonu belli dicem ama sophianin olmemesi gerekiyordu bu ortamda. sanirim cizgi romandan farklilastirarak cizgi roman takipcilerinede farkli bir hikaye sunmak istemisler.

cizgi romanda da bunlar etrafinda ilerliyor hersey ama cook daha farkli...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
LALALALA LOOK WHAT WE'VE FOUND modunda 2 tane zombiyle sallana sallana gelse

şahaser

hatta

[hr]

said:

abi yapma etme hayatta kalma şansımızın bi tarafına koyuyosun devamlı dedikten sonra LALALALA LOOK WHAT WE'VE FOUND modunda 2 tane zombiyle sallana sallana gelse, ben silahı zombiye değil direkt arkadaşa çekerdim

[hr]
Sosyal ağlarda paylaş

shane denen adam

Shane... Mükemmel bir oyunculuk sonunda izleyiciye çok açık ve net verilen bir mesaj. Öncelikle oynayan oyuncuyu tebrik ediyorum.

Bazı insanlar aynen bu karakter gibidirler. Hastanede götü yemediği için en yakın arkadaşını satarlar. Hadi bu bir nevi anlaşılabilir. Peki daha kırkı çıkmadan karısına pompa yapmak nedir ? Haydi bunuda geçtim diyelim ki adamın öldüğüne 'inanmak istediğin için' inandın, peki insan en yakın arkadaşını vurmayı kafasından nasıl geçirir ? Kıskançlık.

Tahmin edilebilir davranış desenleri. Andrea ile Shane'ın yatmasından sonra, Dale'ın Shane'ın ne yapmış olabileceğini yüzüne vurmuş olması sonucu Dale'ı korkutmak için kontrolsüzce iç yüzünü Dale'e göstermesi. Yarası olan gocunur... Nefret.

Senin ve Carl için herkesten vazgeçerim, kızda umrumda değil başkasıda diyerek insanların sevilme zaafiyetlerini kullanıp sinsice karakterlerine sızma girişimlerindeki başarısızlık sonucu sinirden çatlaması ve kıskançlığının esiri olması. Akabinde o vazgeçemeyeceği kadın varken Andrea'nın teklifiyle itirazsız muameleye yatması (Neyseki Lori birşey için herşeyden vazgeçebileceğindeki tersliği görüp kanmıyor). İkiyüzlülük.

Dale'ın silahları saklamasının akabinde, Dale'ın yanlış değerlendirmesi yapabileceği ihtimali bulunduğundan dolayı Shane'e sıkamayacağını gayet iyi bildiğinden, istediğini elde etmek için Dale'i pezevenkçene köşeye sıkıştırması. Yaşlıya saygıda yok.

Otis denen adamı vurarak götünü kurtarmış pragmatist canlı. Otis zaten iki sahne önce senin götünü kurtarmak için kendini feda etmeye göze bile almış ve tesadüfen kurtulmuşken sık ayağına zombilere yem et. En kötü ihtimalle bas gaza arabaya yürü. Otis zaten geride kalsın eğer öleceği varsa zombiler yakalar o tadla senin peşini zaten bırakırlar. Allah mısın be adam ? İhanet.

Aslında bu bölüme kadar elinde baltayla bile rahat rahat delip geçtiğin, ve tek başına 100 tanesi üstüne yüklenmedikçe rahatça öldürdüğün zombiler karşısındaki tavrı. Hershell o bu demeden, zor olanı seçerek, belki birgün bir şifa bulunur bulunanana kadar öleceklersede ecelleriyle ölmelerine karar veren cesareti karşısında Hershell'dan fiziksel olarak kat kat güçlü olan vücuduyla buna cesaret edemememesi ? Korkaklık.

Ve en son olarak... Yaptığı her davranışın arkasında çıkarını korumanın yatması. Carl ile olan sohbetinde Carl'a iyi yanaşması, aksini yaptığı takdirde kendi kaybedeceğini bildiğinden. Vakti geldiğinde nihai amacını yerine getirmek için Carl'ı düşünmeden kullanacağından hiç şüpheniz olmasın. Nifak.

Kıskançlık, nefret, İkiyüzlülük, ihanet, korkaklık, nifak kelimelerini tek bir kelimede toplamak gerekirse: şeytan.

Sosyal ağlarda paylaş

Ya get. Shanei hiç anlamamissin. Arkadasinı hastanede bıraktı ne lan? Herkes de bunu söylemiş de, hepiniz mi Bi tarafinizla izlediniz ? Orda askerler walker insan demeden herkese sıkıyorlardı. Rick de yasam unitesine bagliydi ve makineler halen çalışıyordu. Adam hemşire hemşire diye haykırdı ama hemşire yok ortada. Aletlerden söküp hayatta kalma ihtimali olan arkadasinı öldürüp bir de kendi hayatını mi tehlikeye atacaktı bonus olaraktan? LCD kafası sizinki. Adam resmen kapıyı barikatlayip ağlaya zirlaya zar zor çıktı hastaneden
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...