Tremour77 Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Arattım ama bulamadım böyle bir başlık altında iyi bir bilgi paylaşımı olacağını düşünüyorum. Ben başlayım; Aydın Esen 1962 doğumlu.Müziğe 2 yaşında babasından aldığı derslerle başlayıp birkaç yıl sonrada İstanbul konservatuarında piyano dersleri almaya başladı.80lerin başında İstanbul'dan ayrılıp Oslo'daki 'Norwegian State Academy of Music'te bestecilik üstüne çalışmaya başladı.Avrupayı gezerek çeşitli çalışmalarda bulundu.1983'te Boston'daki 'Berklee School of Music'e girdi.Berklee'yi 1 senede ve birincilikle bitirdi. Masterını 'New England Conservatory of Music'te yaptı.Miroslav Vitous, Woody Shaw, Can Kozlu, Randy K., Vinnie Colaiuta, Pat Metheny, Roy Haynes, Anthony Jackson, Steve Smith, Baron Browne, Frank Gambale ve birçok önemli sanatçıyla beraber çalıştı.Birçok ödül alarak jazz dünyasında önemli isimlerden biri oldu. Diskografisini de vericek olursam; -Aydin Esen (1989) -So Many Lifetimes (1988) - Pictures(1989) Japan - Anadolu (1992) - Radio Edits (1992) - Enfas(1998) - Timescape (1999) - Living (2001) - Flashpoint (2005) - Dialogo (2005) - Light Years (2006) - Extinction (2006) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 televizyonda ne zaman fatih erkoç çıksa annem "bu adam aslında kaliteli baya, caz müzik yapıyo bu pop para mara işleri dışındayken" derdi. bilmiyorum bi aslı var mı veya hatta konuyla bi ilgisi var mı da aklıma o geldi eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 İlhan Erşahin Birsen Tezer Nükhet Ruacan Kerem Görsev Tuna Ötenel Timuçin Şahin bunlar geldi aklıma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Aklima geldikçe güncelliyorum; Piyano: Ayse Tütüncü Aydin Esen Selim Benba Çagri Sertel Burçin Büke Kerem Görsev Emin Findikoglu Tuna Ötenel Fahir Atakoglu Genco Ari Burak Bedikyan Serkan Özyilmaz Kent Mete Ülkem Özsezen Selen Gülün Tolga Tüzün Kürsad Deniz Ercüment Orkut Baki Duyarlar Ugur Günes Cem Kaprol Kontrbas-bas Ozan Musluoglu Kaan Yildiz Erdal Akyol Eylem Pelit Alp Ersönmez Alper Yilmaz Kamil Erdem Kürsad Ant Volkan Hürsever Nezih Yesilnil Caner Kaptan Selçuk Sun Mahmut Yalay Ercument Vural Ilker Özalp Gitar Mustafa Dönmez Sitki Sirtanadolu Okan Ersan Akin Eldes Onur Ataman Erdem Sökmen Cem Tuncer Önder Focan Bilal Karaman Sarp Maden Cenk Erdogan Erkan Ogur Timuçin Sahin Neset Ruacan Ercüment Ates Davul Emre Kartar Selim Selçuk Deniz Dündar Berke Özgümüs Ediz Hafizoglu Turgut Alp Bekoglu Volkan Öktem Cengiz Baysal Cem Aksel Can Kozlu Senol Küçükyildirim Derin Bayhan Ates Tezer Ferit Odman Bilge Candan Durul Gence Saksofon Baris Ertürk Meriç Demirkol Yahya Dai Levent Altindag Oguz Büyükberber Ilhan Ersahin Serdar Barçin Engin Recepogullari Trompet Imer Demirer Senova Ülker Yavuz Daridere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 shapshal said: televizyonda ne zaman fatih erkoç çıksa annem "bu adam aslında kaliteli baya, caz müzik yapıyo bu pop para mara işleri dışındayken" derdi. bilmiyorum bi aslı var mı veya hatta konuyla bi ilgisi var mı da aklıma o geldi eheh Var aslı hala arada caz işleri yapar kerem görsevle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tremour77 Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Bu aralar vizelerim olduğu için siteye çok bakamıyorum.Sabitlenmiş başlık gerçekten çok sevindim. shapshal said: televizyonda ne zaman fatih erkoç çıksa annem "bu adam aslında kaliteli baya, caz müzik yapıyo bu pop para mara işleri dışındayken" derdi. bilmiyorum bi aslı var mı veya hatta konuyla bi ilgisi var mı da aklıma o geldi eheh Fatih Erkoç ile Kerem Görsev'in beraber yaptığı "Lady From İstanbul"Adlı bir albüm var tavsiye ederim. Burada bildiğim ve bilmediğim isimler toplanmış çok güzel olmuş tam amacına yönelik olmuş başlık.Bilgili arkadaşlar sadece isim dışında; müzisyenleri tanıtacak yazı,myspace,video gibi şeyler de paylaşırsa çok güzel olur. Ben Nükhet Ruacan'ın birkaç şeyini paylaşmak istiyorum. Eşsiz bir ses. http://www.myspace.com/nukhetruacan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=bs94XPhSlBo Quartet Muartet - Basit Caz Kadro: Piyano: Genco Arı Gitar: Sarp Maden Davul: Volkan Öktem Bas: Alp Ersönmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 prof olarak yapıyo olması gerekmiyosa babam da iyidir :P hakan behlil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=avIl-ZTZ7QY Piyano: Fahir Atakoğlu Davul: Horacio Hernandez Bas: Alain Caron Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=MaUdLK6cqIM Piyano: Tuna Ötenel Bas: Selçuk Sun Davul: Cengiz Baysal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tremour77 Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Kerem Görsev 1961 yılında İstanbulda doğdu.1967 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı'na başladı ve İstanbul Devlet Konservatuarı'na devam etti.İyi bir besteci ve piyanist oldu.Birçok albüm çıkarttı.Dünyanın birçok yerinde konserler verdi ve önemli isimlerle beraber çalıştı.Sürekli üretken bir sanatçı oldu. Yaptığı Albümler: Hands & Lips (1995) I Love May (1996) For Murat (1997) Relaxing (1998) Laid Back (1999) November in St.Petersbourg (2000) Warm Autumn (2001) Existence (2002) Meeting Point (2004) Orange Juice (2005) Back Again (2007) Diversion (2009) Daha detaylı bilgi için: http://www.keremgorsev.com Şarkılarını dinleyebilmeniz için:http://www.myspace.com/keremgorsev Birkaç da video koyalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Nisan 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2010 Quartet Muartet tek kelimeyle inanılmaz jazz fusion yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 ben de gelmişken Jülide Özçelik'in Jazz İstanbul Volume 1 albümünü önereyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Mustafa Dönmez cok deli bir adam bu kesinlikle dinlenmeli gerek Atmosfer ile yaptigi calismalar gerekse yeni cikan solo albumu http://www.youtube.com/watch?v=rlU3uv7sdYw&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Meltem Ege var bide, sevgili arkadasim benim ehueh; Meltem Ege 1981 Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi’ne kabul edildi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne devam ederek Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve jazz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılınde Istanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda temsil etmek üzere seçildi. Lady Summertime’da jürinin oylarıyla yarışmanın birincisi, izliyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Bu ödüllerin sonucunda ertesi yıl Litvanya’da düzenlenecek olan 2008 Jazz Voices yarışmasına davetli yarışmacı olarak katılma hakkı kazandı, ve orada da birincilik aldı. Daha sonra Kaunas Jazz Festivali’ne de davet edildi. Meltem Ege 2007′de Berklee College of Music’in caz vokal (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle calisma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Vokal Bölümü Üstün Başarı Ödülü (Voice Department Achievement Award ), öğrenci elçi (Student Ambassador) olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme gorevi, ve akran danışman (Peer Advisor) unvanı bulunmaktadir. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasinda ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 gz onur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 İmge Mıngıroğlu "1988' de İstanbul' da doğdum. Müziğe 1993' te piyano dersi alarak başladım. 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Müzikal bölümünü kazandım. Böylece şarkı söylemeye başladım. 2007-2009 yılları arasında Vedat Sakman ile çalıştım. Bunun yanısıra Türkiye ve yurtdışında birçok konserde bulundum. Ayrıca bağımsız olarak kendi çalışmalarıma devam etmekteyim." Myspace'i için http://www.myspace.com/imgemingiroglu. Nature Boy'u çok güzel yorumlamış. Bu kadar temiz bir ses olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2010 Jülide Özçelik JAZZ İSTANBUL adında bir albüm çıkardı, beğenerek dinliyorum, eski iki üç şarkıyı da yorumlamış. özellikle kendisinin bugün neden gelmedin efsane bir çalışma olmuş. tavsiye ederim herkese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Önder Focan 24 Ağustos 1955 İstanbul doğumlu Focan, 1973 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi ve ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makina Fakültesinden mezun olmuştır. Eşi Zuhal Focan ile beraber Galata Kuledibi Sokak’ta Nardis adında bir caz kulübü kurmuştur. Sanatçı, Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği (Kalid) tarafından verilen Kristal Martı ödülünü 2003 yılında almaya hak kazanmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 çağrı sertel, kerem görsev, ferit odman ve önder focan'dan yeni albümler çıktı bu hafta. hepsi de 10 numara olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 ghost_boo said: Önder Focan 24 Ağustos 1955 İstanbul doğumlu Focan, 1973 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi ve ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makina Fakültesinden mezun olmuştır. Eşi Zuhal Focan ile beraber Galata Kuledibi Sokak’ta Nardis adında bir caz kulübü kurmuştur. Sanatçı, Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği (Kalid) tarafından verilen Kristal Martı ödülünü 2003 yılında almaya hak kazanmıştır. ay sonunda Sdü'de bir konser vericekmiş. Hiç dinlemedim kendisini, az önce youtube da bir kaç videosuna baktım çok hoşuma gitti. Güzel bir konser olacak sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 super oldu bu bilgiler tesekkurler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
otsu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 sound of love. tülay german'ın tek caz albümü sanırım. şahanedir yanlız yorumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Neotwo Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2011 paylaşım için teşekkürler: ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar