Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Client-Server Application (Msn gibi) [Java]

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

Evet hayırlısıyla bu projeyi seçmiş bulunmaktayım. Hazirana kadar vaktim var. Hocanın açıklamasını aynen aktarıyorum:
Hoca said:
Sunumcu istemci mimarisi ile bir MSN benzeri chat yazılımı hazırlanacaktır. Kullanıcılar sunucuya bağlanacak ve birbirleriyle mesajlaşacak bir kanal oluşturacak, sunucu üzerinden text mesaj gönderebilecektir.
Client-server application ve socket programming bilinmesi gerekmektedir.

Programlamada ilk projem olduğu için bir projeye nasıl hazırlanılacağı hakkında bir fikrim yok. Ayrıca java bilgim kısıtlı olduğu için böyle bir yazılım yapmak için ihtiyacım olan şeyleri de (socket programming vs.) söylerseniz sevinirim.

Aynen msn gibi bir uygulama yapmayı planlıyorum. Mesela server'da bir db olacak, kullanıcılar kayıt olacaklar ve k.adı ve şifreleri db'e kaydolacak, daha sonra login olacak ve birbirlerini ekleyebilecekler. Uygulama üzerinden dosya gönderimi falan da yapmak istiyorum fakat sanırım bu biraz zor.

Şöyle yaparsan daha performanslı olur, böyle yaparsan daha pratik olur veya şunu yapamazsın çok kasar gibi her türlü yoruma açığım. Elinizde güzel kaynaklar varsa paylaşabilirsiniz. Teşekkür ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere threading bir yapı kullanacaksın, UDP yerine TCP socket kullanman lazım. Zaten UDP lik durum yok bu projede. Bir ara böyle basit birşey yapmıştım. Yarın yollarım istersen source kodunu incelersin bi fikir olur. Ha ayrıca güzelde bir türkçe kaynak var "Java ağ programcılığı" Haluk Gümüşkaya ve Ömer Boyacı yazarları. Cok güzel ve detaylı anlatıyor socket programlamayı falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Vidar said:

programlamaya yeni başlayan birinin çalışan hazır kod görüp fikir almasından çok, saçmalaya saçmalaya öğrenmesi daha acılı ama daha kalıcı, öğretici olur diye düşünüyorum.

programlamaya yeni başlayan adama multi threading ve socket programming ödevi verilmez yada verilmemeli :p
Sosyal ağlarda paylaş

Socket programming diye tutturdunuz da Java için alt tarafı bir iki class ve bir kaç metod öğrensen yetiyor zaten. Multithreading için başlı başına ayrı ders olması lazım o ayrı. Ama burdaki kullanımı basit. Worker thread konseptini, bir de GUI için ayrı thread gerektiğini bilsen yeterli olur muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazın hoca böyle bi proje vermişti, oturun oynayın diye. Biz de arkadaşla benzeri bir program hazırlamıştık. Ama console application idi gui falan kasmamıştık hiç. Çok basit bi olay, biraz konu üzerine araştırma yaparsan çok rahatlıkla yaparsın.

Benim bitirme projem de turing machine simulator. henüz hiç başlayamadım, tırsıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

benimde vaktim olunca bitiricem .net network programming diye bi kitabim var, cok guzel gidiyodum tam chat application yaptim baska seyler girdi araya biraktim.

ama yukaridaki arkadaslarin tumu dogru soylemis,
tcp kullanmak gerekiyor, basitce bir listener olacak belirli bir port uzerinden paket yolladigin zaman capture edip ekrana yazicak.
Sosyal ağlarda paylaş

Kemarlos said:

Yazın hoca böyle bi proje vermişti, oturun oynayın diye. Biz de arkadaşla benzeri bir program hazırlamıştık. Ama console application idi gui falan kasmamıştık hiç. Çok basit bi olay, biraz konu üzerine araştırma yaparsan çok rahatlıkla yaparsın.

Benim bitirme projem de turing machine simulator. henüz hiç başlayamadım, tırsıyorum.

bence başla bı an once çok zevkli olur turing machine simulator yazmasi
Sosyal ağlarda paylaş

Bize de yazdırmışlardı benzer bi proje. Gerçi tam olarak IM uygulaması değildi de, soket, SOAP, XML-RPC ve web servisi yöntemlerini kullanarak, dört farklı şekilde toplama çıkarma veya string concat metodlarını çağır demişlerdi Java'da yapmıştım. Java'nın threading sistemini hala daha çok severim C#'tan.
Aynı projeyi veren adam o sene ilk dönem de browser üzerinden bi CGI uygulaması yazdırmıştı, bi ekran içinde 3 boyutlu model olacak, onu çevirebilecen demişti. Her şeyi yaptım ayarladım, gittim sunuma çalışmıyo sdfjhkdfg. Vista'ya çok küfretmiştim o ara.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...