Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IP Adresi Bulma

kozalak

Öne çıkan mesajlar

Facebook netscaler la mi calisiyormus ? Vay be Citrix e bak sen.

Bu arada eger route ettiriyorlar trafigi ise dedigin olur Coder, arkada NAT da yapabilme ihtimalleri var, ya da tunneller uzerinden gonderirlerse, sen yine DNS in cozdugu IP uzerinden devam edersin isine ziyaretci olarak.

Dolayisi ile facebook'u banlemek isteyen bir network uzmaninin netscaler yapisi bilmesine gerek yok, ziyaretcinin hangi IP lere ulasabilmesinin bilinmesi yeterli. Arkada ne tip bir VS yapisi kurmuslar, artik o FB nin kendi bilecegi is.

Netekim ben olsam VS-NAT yapardim :)
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

yanlış şeyleri engellemek istemiyorum. bağlanmaları gereken yerler var. şimdilk ellememeye karar verdim. başka bi çözüm bulana kadar böyle devam.

Bağlanmaları gereken siteleri "izin verilenler" olarak ekle geri kalanlara giremesinler. ( ters mantık kurduk tabii o modemde öyle bir seçenek varmıdır. )
Sosyal ağlarda paylaş

Aklıma 2 yol geliyor. birincisi bilgisayar sayısı az ise şunu yapabilirsin. host dosyasına ;

127.0.0.1 localhost
Facebook-IP www.swtorturk.com bu satırı ekle

eğer 1 den fazla varsa facebook ip lerini modemden kendi sitenize yönlerdirmeyi dene bu daha basit bir çözüm ama modemden modeme göre ip yönlerme değişebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

problem çıkartırlar bu sefer. :D
evet bazı şeyleri kısıtlamassan trafik terörü yaratıryolar cidden. biri netten dizi video izliyo diğeri film indiriyo falan filan. 1000 kişiyi 10mbit internetten nasıl cıkacak bu sefer :D

bildirsenize abi patrona, kayıtları yok mu kim nereye giriyor falan

iş yeri lan orası, ondan sonra patronlar çok blabla diyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Basit bir test yaptim ben bununla ilgili ama cok bisey cikmadi.

Soyleki;

Local sunucuma bind kurup diger DNS server'lari devre disi biraktim ve TTL suresini 1 sn olarak belirledim.

Sonrasinda 3-4 satirlik bir script yazip facebook.com adresinin ip adresini ekrana yazdirdim birer saniye araliklarla fakat en fazla 4 farkli ip adresi cozdu benim DNS sunucum.

Muhtemelen bolgesel olarak en yakindaki sunucuya/dagiticiya erisiyoruz. Benzer bir test uygulayip cikan IP'leri engellemen yeterli olacaktir muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Selam,

Basit bir test yaptim ben bununla ilgili ama cok bisey cikmadi.

Soyleki;

Local sunucuma bind kurup diger DNS server'lari devre disi biraktim ve TTL suresini 1 sn olarak belirledim.

Sonrasinda 3-4 satirlik bir script yazip facebook.com adresinin ip adresini ekrana yazdirdim birer saniye araliklarla fakat en fazla 4 farkli ip adresi cozdu benim DNS sunucum.

Muhtemelen bolgesel olarak en yakindaki sunucuya/dagiticiya erisiyoruz. Benzer bir test uygulayip cikan IP'leri engellemen yeterli olacaktir muhtemelen.

işte o ipleri engellersem bu sefer erişemediği için onun dışındaki diğer ip lere yönleniyor sanırım trafik..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...