Magnum Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 konuyu açmadan önce biraz aradım ama bulamadım, boyle bir sorunla karşılaşan olmadı heralde öncesinde. neyse, sorunumuza gelelim; Bilgisayarım da 2 tane HDD kullanıyorum biri 80GB biri 160GB (birisi sata biri ide) 80gb lik olan Görünüyor ama 160GB lık olan görünmüyor. Biraz araştırdım da nette, herkes ayırdığı D sürücüsünü göremiyor, yani benim sorunumu yaşayanı pek göremedim. bu sorun bugun format attıktan sonra ortaya çıktı, format atarken de diğer 160gb lık hddyi görmüyordu. Kasanın içi açılmadı, sağa sola oynatıldı, çıkmış olabileceğini düşünmüyorum. yapabileceğim, sürücüyü gösterebileceğim başka bir yol var mı? teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 güç kaynağından gelen kabloları kontrol edebilirsin. bir de IDE olanlarda jumper ayarı mı ne yapılması gerekiyor öyle birşey var. onu da bilen biri vardır burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Hey yawrum hey jumperi kaybedip o pinleri birbirine catar oyle jumper ayari yapardim bee bi de buralar boooyle bag bostandi hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magnum Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Batuhan_BJK said: güç kaynağından gelen kabloları kontrol edebilirsin. bir de IDE olanlarda jumper ayarı mı ne yapılması gerekiyor öyle birşey var. onu da bilen biri vardır burada. hmm, ide olan da jumper var zaten. master olarak o, slave olarak da sata kullanıyordum. farklı bir ayarı var mı ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 sürücüler yüklüyse satayı da görüyor olman lazım format atarken, tek istisnası var, benim de basıma gelmişti. sata ayarlarında o hdd icin, normal yerine "enhanced" secmiştim. zamanında format atarken ne can cekişmiştim walla belli deil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 bios'ta gorunuyor da windows'ta mı goremiyorsun ? eger oyleyse administrative tools'ta disk ayarlari var bi yerlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magnum Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 yok, işte biosda da göremiyorum. akşam şey denedim, master hdd yi cıkardım. sadece slave'i takılı bıraktım, bi device bulamadı gibisinden bi şey dedi. format atmayı denedim (format atmayacaktım sadece gorunuyor mu diye bakacaktım boot ekranından) windows yuklenicek bi aygıt yok falan diyodu. Gostermiyordu, bakalım yarın olsun yeni bi kablo alıp denemeyi düşünüyorum. eğer başka çözüm yollarınız varsa lutfen yardımcı olun. haftalarca bekleyip indirdiğim ve daha izlemeye başlamadığım animeler var icinde :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 biosta da gözükmüyorsa fiziksel bi problem. öteki türlü diskmgmt.msc yaneeeğ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 benim dedigim durum, biosta gözüküp yüklerken hdd yi görmediginden habire basa dönüodu format işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magnum Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 şimdi kabloları değiştirdim baktım, yok yine görmüyor. sınavdan gelince diğer pc de deneyeceğim bi de. yok mu boyle bi sorunla karşılaşan? edit @ prudent, yok diskmgmt.msc de bir şey yok. gözükmüyor orada da, DVD rom gözüküyor D olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magnum Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 arkadaşlar, arkadaşın kasaya taktım ve bios da görüyor. (depo olarak kullandığım için windows hedesi çıkmıyor) sanırım sorun benim PSU da, kablolar da sağlam. Hem bunu cıkarınca PC den ses cıkmıyor neredeyse, neyse teşekkürler yanıtlar için. Ama anlamadığım onceden nasıl güç yetiyordu ? =P. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 ya sen format atmadan önce bios ta bi ayar değiştirmiş olmayasın.o yüzden görmüyor olabilir güç yetmemesi değildir çünkü tek takıldığında da olmuyor dedin.bios ayarlarını bi resetlesene.olmazsa hdd ile ilgili ayar var mı ona bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 güç yetmemesi değil %99.9. harddiskin çektiği amper düşük. Hdd nin bağlı olduğu molex üzerinde başka sata ide vs donanımlar var mı? psunun o 12v hattında bi sorun olabilir. ama bence bios ayarlarını bi sıfırlamalısın sonra cable select modunda takıp biosa bi bakmalısın gözüküyomu gözükmüyormu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magnum Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 arkadaşlar yardımlar için teşekkürler, hayır format atmadan once bios ile ilgili hic bir ayarla oynamadım. default ayarları da yaptım yine olmadı, evet bağlı olan hdd ide diğer hdd sata. yani farklı 2 hdd var psu dan güç alan. (tabi simdi sata olan çıkmış durumda) edit : bir üst mesajı tekrar okudum da, molex dediğin şeyi anlamadım ama sanırım aynı kablodan güç alan demek istedin? eğer öyle ise hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magnum Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 pc ye yaklaşık 300 liralık masraf yaptıktan sonra, bios'u default settings yaparak bu sorunu çözdüm. kendime çok teşekkür ediyorum(!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar