Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

D Sürücüsü Görünmüyor

Magnum

Öne çıkan mesajlar

konuyu açmadan önce biraz aradım ama bulamadım, boyle bir sorunla karşılaşan olmadı heralde öncesinde.

neyse, sorunumuza gelelim;

Bilgisayarım da 2 tane HDD kullanıyorum biri 80GB biri 160GB (birisi sata biri ide) 80gb lik olan Görünüyor ama 160GB lık olan görünmüyor. Biraz araştırdım da nette, herkes ayırdığı D sürücüsünü göremiyor, yani benim sorunumu yaşayanı pek göremedim. bu sorun bugun format attıktan sonra ortaya çıktı, format atarken de diğer 160gb lık hddyi görmüyordu. Kasanın içi açılmadı, sağa sola oynatıldı, çıkmış olabileceğini düşünmüyorum. yapabileceğim, sürücüyü gösterebileceğim başka bir yol var mı?

teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Batuhan_BJK said:

güç kaynağından gelen kabloları kontrol edebilirsin.

bir de IDE olanlarda jumper ayarı mı ne yapılması gerekiyor öyle birşey var. onu da bilen biri vardır burada.

hmm, ide olan da jumper var zaten. master olarak o, slave olarak da sata kullanıyordum. farklı bir ayarı var mı ki?
Sosyal ağlarda paylaş

yok, işte biosda da göremiyorum. akşam şey denedim, master hdd yi cıkardım. sadece slave'i takılı bıraktım, bi device bulamadı gibisinden bi şey dedi. format atmayı denedim (format atmayacaktım sadece gorunuyor mu diye bakacaktım boot ekranından) windows yuklenicek bi aygıt yok falan diyodu. Gostermiyordu, bakalım yarın olsun yeni bi kablo alıp denemeyi düşünüyorum. eğer başka çözüm yollarınız varsa lutfen yardımcı olun. haftalarca bekleyip indirdiğim ve daha izlemeye başlamadığım animeler var icinde :(
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar, arkadaşın kasaya taktım ve bios da görüyor. (depo olarak kullandığım için windows hedesi çıkmıyor) sanırım sorun benim PSU da, kablolar da sağlam. Hem bunu cıkarınca PC den ses cıkmıyor neredeyse, neyse teşekkürler yanıtlar için. Ama anlamadığım onceden nasıl güç yetiyordu ? =P.
Sosyal ağlarda paylaş

güç yetmemesi değil %99.9. harddiskin çektiği amper düşük.

Hdd nin bağlı olduğu molex üzerinde başka sata ide vs donanımlar var mı? psunun o 12v hattında bi sorun olabilir. ama bence bios ayarlarını bi sıfırlamalısın sonra cable select modunda takıp biosa bi bakmalısın gözüküyomu gözükmüyormu
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar yardımlar için teşekkürler, hayır format atmadan once bios ile ilgili hic bir ayarla oynamadım. default ayarları da yaptım yine olmadı, evet bağlı olan hdd ide diğer hdd sata. yani farklı 2 hdd var psu dan güç alan. (tabi simdi sata olan çıkmış durumda)

edit : bir üst mesajı tekrar okudum da, molex dediğin şeyi anlamadım ama sanırım aynı kablodan güç alan demek istedin? eğer öyle ise hayır.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...