Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meslek Seçimi

-Dark_Angel-

Öne çıkan mesajlar

-Dark_Angel- said:

@Eaglewingg : "Sen her üniversitene fizik bölümünü kur her birinden senede 100 boş adam mezun et."

Doğru diyosun bu konuda eredeyse barajı geçenler girebiliyo sırada üniversitelerin temel bilim bölümlerine. Ama sonuçta iyibir okuldan iyi bir dereceyle mezun olmuşununda yüzüne bakılmıyormu artık ? Ayrıca illa ki bir firmaya girmeyedebilirim. Yüksek lisansdı doktoraydı. Bu yollar hakkında fazla bir bilgim yok. Yüksek Lisans 2 sene Doktorada bir 4 sene bildigim kadarıyla. Bu süreçler içerisinde geçimini nasıl sağlıyorsun ? Yüksek Lisans yada Doktora öğrencileri ne yapıyor ?

Genelde yüksek lisans ve doktora yapanlar aynı zamanda da araştırma görevlisi oluyor. Eğer olamazsa geçimini başka işlerde çalışarak (ki fizik mezunu için bu kısmı zor) yada yök'ün verdiği burslarla sağlıyorlar. Etrafta şuan bir sürü yüksek lisanslı işsiz var 10 yıl sonra falan doktoralı işsizlerde olacak bence. ben olsam boğaziçi üni de fizikmi yoksa sıradan bir üni de adam gibi bir mühendislik mi (elek. elektronik, bilg. ..) diye ikinciyi seçerdim. Yani tamam cok kral mühendis olarak cıkmayacaksın ordan yada firmalar seni havada kapmayacak ama hiç olmazsa devlette mesleğini yapma şansın olacak. Genede iyice araştır sen bilirsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

fizik için odtü ya da boğaziçi tavsiye ederim. boğaziçinde bilgisayar elektronik gibi dallara kayabilmen lazım fizikten bu da ilerde akademisyen olmayacaksan işine yarayan bir özgürlük (aynısı odtüde var mı bilmiyorum). boğaziçi fizik bünyesinde hocaların çoğu teorik fakat daha uygulamalı fizik (elektronik vs gibi dallarda) yapılan bir yeri tercih edebilirsin eğer akademisyen olma ihtimalim düşük diyorsan. ama işte boğaziçinin iyi yani bilgisayar vs modülü seçip o bölümlerden çok rahatça ders alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

fizik için odtü ya da boğaziçi tavsiye ederim. boğaziçinde bilgisayar elektronik gibi dallara kayabilmen lazım fizikten bu da ilerde akademisyen olmayacaksan işine yarayan bir özgürlük (aynısı odtüde var mı bilmiyorum). boğaziçi fizik bünyesinde hocaların çoğu teorik fakat daha uygulamalı fizik (elektronik vs gibi dallarda) yapılan bir yeri tercih edebilirsin eğer akademisyen olma ihtimalim düşük diyorsan. ama işte boğaziçinin iyi yani bilgisayar vs modülü seçip o bölümlerden çok rahatça ders alabilirsin.

gayet iyide diploma veriyolarmı bilgisayar mühendisi diye? vermiyolarsa devlete yada askeriyeye proje yapan firmalara giremiyorsun gene. Yani pek bi anlamı yok o modülün bence.
Sosyal ağlarda paylaş

-Dark_Angel- said:

Çift anadaldan falanmı bahsediyorsun Ardeth ? ODTÜ'dede var bildiğim kadarıyla. Merakta ediyorum nedir çokmu zordur öehmidir..
Ve sen ne yapıyordun Boğaziçinde herşeyi okuyo Ardeth fln diyolar necisin sen =D. Akademik gitmeyi düşünüyomusun ?

çift analda değil o da var boğaziçinde. bu boğaziçinde her fizik öğrencisinin seçmesi gereken bir modül. biyomedikal, elektronik, bilgisayar, pure fizik diye gidiyor. diplomanda hangi modülü seçtiğini yazıyor.

çift analdal açısından da boğaziçi odtüden çok daha kolay çünkü boğaziçindeki çiftanadalların ders yükü yandal gibi heh. bunları dikkate alarak seçim yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

-Dark_Angel- said:

Çift anadaldan falanmı bahsediyorsun Ardeth ? ODTÜ'dede var bildiğim kadarıyla. Merakta ediyorum nedir çokmu zordur öehmidir..
Ve sen ne yapıyordun Boğaziçinde herşeyi okuyo Ardeth fln diyolar necisin sen =D. Akademik gitmeyi düşünüyomusun ?

çift analda değil o da var boğaziçinde. bu boğaziçinde her fizik öğrencisinin seçmesi gereken bir modül. biyomedikal, elektronik, bilgisayar, pure fizik diye gidiyor. diplomanda hangi modülü seçtiğini yazıyor.

çift analdal açısından da boğaziçi odtüden çok daha kolay çünkü boğaziçindeki çiftanadalların ders yükü yandal gibi heh. bunları dikkate alarak seçim yapabilirsin.

çift anal falan ayıp oluyo birader anamız bacımız da okuyo bu forumları
Sosyal ağlarda paylaş

-Dark_Angel- said:

Son iki sorum ? =P

uykusuz uykusuz yazınca böyle oluyor
ben şuan fizikte master yapıyorum akademik kariyer düşünüyorum o yüzden böyle devam edeceğim (yurt dışıan başvuracağıom ama doktora için). habuarada boğaziçindeki çiftanadal zaten yeterince kolay olduğu için yandal diye de bir şey yok ama zaten herkes çift anadal yapıyor sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...