Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

obama ne yaptı?

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

amerika icin baya buyuk bir reform, ama sosyal devletle alakasi yok.

devlet sigortasi diye bir kavram hala olmayacak, herkese sigortali olma zorunlulugu getirilecek. sigorta sirketlerinin onceki hastaliga gore adam reddetme vs. gibi haklari ellerinden alindi. fakirlerin sigorta odemesinde devlet nasil bir yardim yapicak onu tam bilmiyorum.

cok para cikacak ilk bsata da, 10 yila 100 kusur milyar dolarlik butce acigi kapaticakmis. her ne kadar bebek adimlari olsa da en azindan fakir insanlar olume terkedilmeyecek artik.

olan bize oldu eykey, vergiler giricek. ARE WE BECOMING SWEDEN??/?//
Sosyal ağlarda paylaş

QueenofSpades said:

Bizdeki sağlık sigortası sistemi gibi bir şey getirdi diyebiliriz. Herkese sınırsız teşhis ve tedavi desteği.
Sigorta şirketleri de ortalığı ateşe verdi, paramız gidicek diye. İnsanlar o kadar umursamazmış ki, benim ödediğim vergi ile başkası tedavi olamaz diye ağlamaya başladılar. Yazık yani.
Herkes kaliteli sağlık hizmeti alacak şimdi ne güzel, 70 yasındaki amcalar marketlerde kasiyer olarak çalışmak zorunda kalmayacak sağlık sigortası primi ödemek için. Ama gel gör ki bunu bencil Amerikalılara anlatmak gibi zor bir görevi var Obama'nın şu an.

Obama'nın seçilmesinin bir nedeni de "sosyalist reformlar" yapma vaadi, bir örneği de bu sağlık reformu. Ama herhalde sağlık sistemini elde tutan şirketler gazlıyor halkı, tuhaf bir paradoks çıkıyor ortaya.

Phae said:

Amerika gibi bir ülkeyi adam etmekle yükümlü şu adamcagız, acıyorum vallahi.

"la bırakıyorum! sizle mi uğraşçam!" diyip çekip gitmesi mümkün bir süre sonra.

Penthesilea said:
olan bize oldu eykey, vergiler giricek. ARE WE BECOMING SWEDEN??/?//

Michael Moore'un yalancısıyız, çok güzel bir sistem diyordu adam en son.
Türkiye'de ABD'nin eski politikalarının yeni uygulanmaya başlanması tuhaf oluyor bir yandan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...