Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kişisel web site

mightee

Öne çıkan mesajlar

wordpressle kişisel site yapmam açıkçası, kodunu ben yazmamışım etmemişim, gerçi open source herhalde ama yine de zor yani başkasının kodunu peçlemek. sora wp'de bi açık çıkıyor site patlıyor. gerçi düşününce kişisel site yapmam zaten.

edit patlıyordan kasıt patlatılabiliritesi artıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hazir sistemleri cozmus, hakkiyla kullanan kisiler, sadece php gibi web dilini ogrenip, kendim yazarim kendim kullanirim kafasindaki kisilerden cok daha ileri bir seviyeye ulasmis demektir zaten.

Su anda cok dogru geliyor olabilir fakat "kendim yazarim, kendim kullanirim" = dunyayi yeniden kesfetmek.

Hazir sistemleri cozup nasil calistigini anlamak oturup birseyleri kodlamaktan daha zor bu arada. Cok daha fazla kapa patlatmaniz gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evet kod okumak anlamak zor iş, katılıyorum, ama benim derdim şu, başkasının yazdığı kodda açık bulup onu düzelterek fonksiyonaliteden kaybetmemek(vuln. peçleme işte) zor bir iş, ben diyorum ki baştan yazarım kendi kodum daha güvenli olur. tabi adamına göre daha güvensiz de olabilir. yani başkasına bi iş yaparken wp kullanırsın oynarsın onunla falan, onda problem yok, ama kişisel site gibi bişi için(maksimum güvenlik gerekli onurun söz konusu asdasd) başkasının koduna güvenemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Fellik fellik acik aramaniza gerek yok. Sadece bir kac listeyi takip edip cikinca haberdar olmaniz riski cok buyuk olcude azaltmaniza yetecektir zaten.

WP gibi sistemlerde bulunan aciklarin cogu oldukca onemsiz oluyor. En son sifre hatirlatma gonderen bir acigi vardi mesela. Kimsenin bi isine yaradigini sanmiyorum. Adi acikti sadece. Dahasi sorunun cogu sistemin kendisinden degil, eklentilerden kaynaklaniyor. Bu tip seylerden ilk buyuk siteler etkilenir. Sizin siteniz degil. Acigi bilmek degil uygulayabilmek de mesele cunku.

Bu arada linux kernel'larinda ya da her yeni cikan vindoz surumunde de aciklar cikiyor. Bu mantikla oturup onlari da kendiniz yapmalisiniz ve yapsaniz bile daha iyisini yapabileceginiz fazlasiyla su goturur nitelikte.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

o konuda icin rahat olsun, wordpress'i gelistiren adamlar senin benim bildigim guvenlik prensiplerin 5-10 katini biliyorlardir.

ya ben onlardan çok bildiğimi iddia edersem.
di said:

Fellik fellik acik aramaniza gerek yok. Sadece bir kac listeyi takip edip cikinca haberdar olmaniz riski cok buyuk olcude azaltmaniza yetecektir zaten.

WP gibi sistemlerde bulunan aciklarin cogu oldukca onemsiz oluyor. En son sifre hatirlatma gonderen bir acigi vardi mesela. Kimsenin bi isine yaradigini sanmiyorum. Adi acikti sadece. Dahasi sorunun cogu sistemin kendisinden degil, eklentilerden kaynaklaniyor. Bu tip seylerden ilk buyuk siteler etkilenir. Sizin siteniz degil. Acigi bilmek degil uygulayabilmek de mesele cunku.

Bu arada linux kernel'larinda ya da her yeni cikan vindoz surumunde de aciklar cikiyor. Bu mantikla oturup onlari da kendiniz yapmalisiniz ve yapsaniz bile daha iyisini yapabileceginiz fazlasiyla su goturur nitelikte.

fellik fellik açık aramak değil de işte güvenemem diyorum. open source bişi sonuçta komünitenin oluşturduğu bir yazılım.
ayrıca duyurulmayan açıklar da olabilir.
linux kernelinde bilinen açıkların peçleri de kısa sürede yayılır zaten. onları uygulamak zor bir iş değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

Vidar said:

Mum_Chamber said:

o konuda icin rahat olsun, wordpress'i gelistiren adamlar senin benim bildigim guvenlik prensiplerin 5-10 katini biliyorlardir.

ya ben onlardan çok bildiğimi iddia edersem.

desteksiz bir iddia'da bulursun derim.

e yani doğru dersin ortada sadece iddia var kanıtlama çabası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Hazir sistemleri cozmus, hakkiyla kullanan kisiler, sadece php gibi web dilini ogrenip, kendim yazarim kendim kullanirim kafasindaki kisilerden cok daha ileri bir seviyeye ulasmis demektir zaten.

Su anda cok dogru geliyor olabilir fakat "kendim yazarim, kendim kullanirim" = dunyayi yeniden kesfetmek.

Hazir sistemleri cozup nasil calistigini anlamak oturup birseyleri kodlamaktan daha zor bu arada. Cok daha fazla kapa patlatmaniz gerekiyor.

+1
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...